«Ξελάσπωσαν» την Αγγλία Στέρλινγκ και... Μπιάρνασον, ήττα για Κύπρο στην πρεμιέρα (vid)

Gazzetta team
«Ξελάσπωσαν» την Αγγλία Στέρλινγκ και... Μπιάρνασον, ήττα για Κύπρο στην πρεμιέρα (vid)

bet365

Μετά από ένα στείρο 90λεπτο, ο Ραχίμ Στέρλινγκ «λύτρωσε» την Αγγλία με πέναλτι στο 90', αλλά χρειάστηκε να αστοχήσει στο επόμενο λεπτό ο Μπίρκιρ Μπιάρνασον με τον ίδιο τρόπο για να σφραγιστεί η νίκη (0-1). «Λύγισε» εντός έδρας η Κύπρος κόντρα στο Μαυροβούνιο.

Ζορίστηκε πολύ, «φλέρταρε» με γκέλα στην πρεμιέρα, αλλά η Αγγλία ξεκίνησε με διπλό τις υποχρεώσεις της στο νέο Nations League, επικρατώντας της Ισλανδίας με 1-0 στο φινάλε του ματς.

Σε ένα ματς που έκαναν ντεμπούτο με την εθνική οι Φιλ Φόντεν και Μέισον Γκρίνγουντ (ως αλλαγή), η ομάδα του Γκάρεθ Σάουθγκεϊτ είχε μεν τον έλεγχο του ματς και την συντριπτική κατοχή υπέρ της, αλλά δυσκολεύτηκε πολύ στο να δημιουργήσει αξιοσημείωτες τελικές. Με εξαίρεση το οφσάιντ στον Χάρι Κέιν που ακύρωσε λανθασμένα το γκολ που ακολούθησε στο 11', η άμυνα των Ισλανδών, που είχαν πληγώσει τα Τρία Λιοντάρια με παρόμοιο τρόπο και στο Euro του 2016, δημιούργησε προβλήματα στην τριπλέτα των Στέρλινγκ-Σάντσο-Κέιν. Μάλιστα, στο 71΄ ο Κάιλ Γουόκερ δέχθηκε δεύτερη κίτρινη κάρτα κι άφησε την Αγγλία με παίκτη λιγότερο.

Από εκείνη τη στιγμή, οι φιλοξενούμενοι πίεσαν παρ' όλα αυτά πιο αποτελεσματικά και στη φάση του 90' βρήκαν τη... μισή νίκη. Ο Στέρλινγκ κέρδισε πέναλτι από το χέρι του αμυντικού του ΠΑΟΚ, Σβέριρ Ίνγκασον, ο οποίος τιμωρήθηκε επίσης με δεύτερη κίτρινη και αποκατέστησε την αριθμητική ισορροπία, με τον αστέρα της Μάντσεστερ Σίτι να ευστοχεί, αλλά να μην είναι ο μόνος που διαμόρφωσε το τελικό αποτέλεσμα.

Ένα λεπτό αργότερα, ο Γκόμεζ υπέπεσε σε νέο πέναλτι, ωστόσο, ο Μπιάρνασον έχασε την τεράστια ευκαιρία για την ισοφάριση, εκτελώντας ψηλά και άστοχα. Έτσι, η Αγγλία πήρε το τρίποντο, με το άλλο ματς του ομίλου να είναι ανάμεσα σε Βέλγιο και Δανία (21:45).

Ισλανδία (Έρικ Χάμρεν): Χάλντορσον, Χέρμανσον, Ίνγκασον, Άρνασον, Μάγκνουσον, Τράουστασον (76' Χάλφρεντσον), Μπιάρνασον, Πάλσον, Θόρσταινσον (66' Σίγκουρντσον), Γκούντμουντσον, Μπόντβαρτσον

Αγγλία (Γκάρεθ Σάουθγκεϊτ): Πίκφορντ, Γουόκερ, Γκόμεζ, Ντάιερ, Τρίπιερ, Ράις, Γουόρντ-Πράουζ, Φόντεν (68' Ινγκς), Σάντσο (73' Αλεξάντερ-Άρνολντ), Στέρλινγκ, Κέιν (78' Γκρίνγουντ)



LEAGUE C

Γκρουπ 1

Κύπρος – Μαυροβούνιο 0-2
Αζερμπαϊτζάν – Λουξεμβούργο 1-2

Με τον χειρότερο τρόπο ξεκίνησε τις υποχρεώσεις της στο φετινό Nations League η Κύπρος. Η ομάδα του Λουκά Χατζηλουκά δεν έπαιξε καλά και υποτάχθηκε εντός έδρας στο Μαυροβούνιο. Οι φιλοξενούμενοι ήταν ξεκάθαρα καλύτεροι και απείλησαν με απ’ ευθείας φάουλ του Γιόβετιτς στο δοκάρι (54’). Λίγο αργότερα (60’) ο Γιόβετιτς βρήκε δίχτυα έπειτα από ωραίο συνδυασμό, ενώ ο ίδιος χτύπησε ξανά (73’), έχοντας και την τύχη στο πλευρό του. Στο άλλο ματς του ομίλου σπάνια εκτός έδρας νίκη πανηγύρισε το Λουξεμβούργο που πέρασε με 2-1 από το Αζερμπαϊτζάν (43’ Σεϊντάεβ – 48’ αυτογκόλ Κρίβοτσιουκ, 73’ πεν. Ροντρίγκες).

Γκρουπ 2

Βόρεια Μακεδονία – Αρμενία 2-1
Εσθονία – Γεωργία 0-1

Με το δεξί ξεκίνησε η Βόρεια Μακεδονία, καθώς επικράτησε 2-1 της Αρμενία χάρη σε δύο εύστοχα πέναλτι από τους (4’ Αλιόσκι, 38’ Νεστορόφσκι) και μοιράζεται την κορυφή του 2ου γκρουπ με τη Γεωργία, η οποία πέρασε νικηφόρα (1-0) από την Εσθονία (32’ Κατσαράβα).

ΔΕΙΤΕ ΕΔΩ ΤΟ LIVE ΤΟΥ ΑΓΩΝΑ

Διάβασε όλα τα τελευταία νέα της αθλητικής επικαιρότητας. Μάθε για όλους τους live αγώνες σήμερα και δες τις αθλητικές μεταδόσεις της ημέρας και της εβδομάδας μέσα από το υπερπλήρες Πρόγραμμα TV του Gazzetta.

 

UEFA NATIONS LEAGUE Τελευταία Νέα