Nations League: «Πάρτι» για Κριστιάνο και Πορτογαλία, βαθμό στο 90' η Ισπανία κόντρα σε Βατσλίκ-Μπράμπετς! (vid)

Newsroom
Nations League: «Πάρτι» για Κριστιάνο και Πορτογαλία, βαθμό στο 90' η Ισπανία κόντρα σε Βατσλίκ-Μπράμπετς! (vid)

bet365

Ο Κριστιάνο Ρονάλντο πήρε από το χέρι την Πορτογαλία (δύο γκολ) και την οδήγησε θριαμβευτικά στην κορυφή του ομίλου της (4-0 την Ελβετία). Σώθηκε στο 90' η Ισπανία κόντρα στην Τσεχία των Βατσλίκ-Μπράμπετς (2-2), νίκη με ασίστ Ζίβκοβιτς για τη Σερβία, διπλό με Χάαλαντ η Νορβηγία.

LEAGUE A

2ος όμιλος

CR7 παρόντος από την αρχή του ματς, η Πορτογαλία έκανε σεφτέ στις νίκες στο Nations League κι έπιασε κορυφή στο γκρουπ. Η ομάδα του Φερνάντο Σάντος διέλυσε με 4-0 την Ελβετία του Στέφεν Τσούμπερ (στον πάγκο), βλέποντας τον Κριστιάνο Ρονάλντο να επιστρέφει στα διεθνή γκολ και να φτάνει τα 117 στη θρυλική του καριέρα. Το ματς άρχισε ανάποδα για τους Πορτογάλους που είδαν τον Σεφέροβιτς στο 6' να βάζει μπροστά την Ελβετία, ωστόσο, το γκολ ακυρώθηκε για οφσάιντ και έδωσε την ευκαιρία στους γηπεδούχους να στήσουν το δικό τους... πάρτι. Ο Καρβάλιο από την ασταθή απόκρουση του Κόμπελ στο φάουλ του Ρονάλντο άνοιξε το σκορ με προβολή στο 15', για να πάρει τη σκυτάλη ο τελευταίος και με δύο γκολ στο 35' και το 39' να ανεβάσει τον δείκτη του σκορ στο 3-0. Ο Κανσέλο έγραψε το τελικό σκορ σκοράροντας στο 68' με ωραίο τσίμπημα προ του Κόμπελ και πλασέ με κενή εστία.

Την ίδια ώρα, η Τσεχία των Τόμας Βατσλίκ-Γιάκουμπ Μπράμπετς έδειχνε να κρατάει μέχρι τέλους τη μεγάλη νίκη απέναντι στην Ισπανία, αλλά ο Ίνιγκο Μαρτίνεθ και η τύχη γύρισαν... κυριολεκτικά την πλάτη στον κίπερ του Ολυμπιακού. Οι γηπεδούχοι προηγήθηκαν δύο φορές με γκολ του Πέσεκ στο 4' και τρομερή λόμπα του Κούχτα στο 66' αντίστοιχα, με τους Φούριας Ρόχας να ισοφαρίζουν ενδιάμεσα χάρη στον Γκάβι, που έγινε ο νεότερος σκόρερ στην ιστορία τους (17 ετών και 304 ημερών). Οι Τσέχοι, ωστόσο, έχασαν το τρίποντο μέσα από τα χέρια τους στο φινάλε, αφού στο 90' ο Μαρτίνεθ με την πλάτη έστειλε τη μπάλα στο οριζόντιο δοκάρι και ελάχιστα μέσα από τη γραμμή του Βατσλίκ, διαμορφώνοντας το τελικό 2-2.

Αποτελέσματα

Πορτογαλία - Ελβετία 4-0
Τσεχία - Ισπανία 2-2

Βαθμολογία

1. Πορτογαλία 4 (5-1)
2. Τσεχία 4 (4-3)
3. Ισπανία 2 (3-3)
4. Ελβετία 0 (1-6)

Επόμενη αγωνιστική (9/6):

Ελβετία - Ισπανία
Πορτογαλία - Τσεχία


LEAGUE Β

2ος όμιλος

Υπόθεση Χάαλαντ αποδείχθηκε το σκανδιναβικό ντέρμπι! Η Νορβηγία επικράτησε 2-1 της Σουηδίας, πέτυχε τη δεύτερη νίκη σε ισάριθμα ματς και είναι μόνη πρώτη στην κορυφή της βαθμολογίας. Ο σταρ της Μάντσεστερ Σίτι άνοιξε το σκορ στο 20ο λεπτό με πέναλτι και στο 69' σημείωσε το 2-0. Οι Σουηδοί ανέβασαν την απόδοσή του στο τελευταίο τέταρτο, αλλά το μόνο που κατάφεραν ήταν να μειώσουν με τον Ελάνγκα στις καθυστερήσεις.

Σέρβοι απάντησαν στην εντός έδρας ήττα της πρεμιέρας (1-0 από τη Νορβηγία) και διέλυσαν με 4-1 τη Σλοβενία. Ο Ζίφκοβιτς νίκησε τον Κούρτιτς, με τον εξτρέμ του ΠΑΟΚ να δίνει και ασίστ! Αξίζει να σημειωθεί, πως και οι δυο παίκτες του «Δικεφάλου» αγωνίστηκαν σε όλο το ματς. Ο Μίτροβιτς στο 24' άνοιξε το σκορ, ενώ στο 30' ο Στογιάνοβιτς ισοφάρισε σε 1-1. Ο Σάβιτς στο 56ο λεπτό πέτυχε το 2-1. Στο 85' από υπέροχη ασίστ του Ζίφκοβιτς, ο Γιόβιτς με κεφαλιά πέτυχε το 3-1. Το 4-1 διαμόρφωσε ο Ράντονιτς στο 90ο λεπτό.


Αποτελέσματα

Σερβία - Σλοβενία 4-1
Σουηδία - Νορβηγία 1-2

Βαθμολογία

1. Νορβηγία 6 (3-1)
2. Σερβία 3 (4-2)
3. Σουηδία 3 (3-2)
4. Σλοβενία 0 (1-6)

Επόμενη αγωνιστική (9/6)

Νορβηγία - Σλοβενία
Σουηδία - Σερβία


LEAGUE C

4ος όμιλος

Κορυφή στον όμιλο η Γεωργία με το δύο-στα-δύο και εμφατική πεντάρα στην έδρα της Βουλγαρίας (2-5)! Το σύνολο του Βίλι Σανιόλ ήταν σαρωτικό, πήρε προβάδισμα με δύο γκολ από Νταβιταζβίλι και το αυτογκόλ του Χριστόβ στο πρώτο μέρος και παρά την προσωρινή μείωση των γηπεδούχων με τον Ιλίεβ (50'), «πάτησαν» γκάζι και μετέτρεψαν το ματς σε συντριβή. Ο Ζιβζιτάτζε στο 52' και ο Κβαρατσχέλια με πέναλτι στο 58' ξεκαθάρισαν την υπόθεση νίκη, για να έρθει ο Βάκο και να γράψει το 1-5 στο 70'. Οι Βούλγαροι μείωσαν με δεύτερο γκολ του Ιλίεβ σε 2-5 στο 83', με τη Γεωργία να χάνει και πέναλτι στο φινάλε με τον Κβεκβεσκίρι, δίχως όμως να αλλάξει αυτό την τύχη της αναμέτρησης. Νωρίτερα, την πρώτη της νίκη πήρε η Βόρεια Μακεδονία στην έδρα του αδύναμου Γιβραλτάρ (0-2) με τα γκολ των Μπάρντι και Νικολόβ.

Αποτελέσματα

Γιβραλτάρ - Βόρεια Μακεδονία 0-2
Βουλγαρία - Γεωργία 2-5

Βαθμολογία

1. Γεωργία 6 (9-2)
2. Βόρεια Μακεδονία 4 (3-1)
3. Βουλγαρία 1 (3-6)
4. Γιβραλτάρ 0 (0-6)

Επόμενη αγωνιστική (9/6)

Γιβραλτάρ - Βουλγαρία
Βόρεια Μακεδονία - Γεωργία

@Photo credits: Getty Images/Ideal Image
 

UEFA NATIONS LEAGUE Τελευταία Νέα