Εθνική Ελλάδας: Η «επετηρίδα» των διεθνών και το περιβραχιόνιο (vids)

Εθνική Ελλάδας: Η «επετηρίδα» των διεθνών και το περιβραχιόνιο (vids)

bet365

Ο Γκουστάβο Πογιέτ ακολούθησε την παράδοση που θέλει το περιβραχιόνιο του αρχηγού να πηγαίνει βάσει των συμμετοχών των παικτών στην Εθνική.

Ο Πογιέτ εξήγησε το σκεπτικό του για το θέμα της αρχηγίας στην Εθνική μετά το ματς με τη Βόρεια Ιρλανδία. Οταν ρωτήθηκε στη συνέντευξη Τύπου σχετικά επισήμανε: «Όσον αφορά στην επιλογή του αρχηγού (ο Μπακασέτας είχε αρχικά το περιβραχιόνιο και μετά το πήρε ο Μάνταλος) αποφασίσαμε να διατηρήσουμε την παράδοση και να είναι αυτός με τις περισσότερες συμμετοχές. Αποφασίσαμε να ξεκινήσουν και οι δύο (Μπακασέτας και Μάνταλος) και χαίρομαι να βλέπω να διατηρούνται σε τόσο καλό επίπεδο και κάνουν πιο εύκολη την απόφαση του προπονητή».

Τώρα αυτό που ισχύει σε σχέση με την αρχηγία είναι πως πηγαίνει στους παίκτες με τις περισσότερες συμμετοχές. Στο διαθέσιμο ρόστερ οι παίκτες με τα περισσότερα παιχνίδια είναι οι Μπακασέτας (46), Τζαβέλλας (46) και Μάνταλος (44). Κόντρα στη Βόρεια Ιρλανδία το ματς ως αρχηγός το ξεκίνησε ο Μπακασέτας και το τελείωσε ο Μάνταλος (μπήκε βέβαια προς το τέλος ο Τζαβέλλας). Άρα βάσει συμμετοχών ιεραρχικά αυτοί οι τρεις παίκτες είναι σε πρώτο πλάνο για το περιβραχιόνιο. Από εκεί και πέρα με βάση το συγκεκριμένο σκεπτικό το περιβραχιόνιο θα πηγαίνει σε όποιον έχει τις περισσότερες συμμετοχές από την 11άδα που είναι στο γήπεδο την ώρα του ματς.

ΜΠΑΚ

Ο Τάσος Μπακασέτας - σκόρερ στο ματς με τη Βόρεια Ιρλανδία - έχει γεννηθεί στην Κόρινθο και κλήθηκε για πρώτη φορά στην Εθνική Ανδρών από τον Μίκαελ Σκίμπε για τους φιλικούς αγώνες με την Αυστραλία, στο πλαίσιο της προετοιμασίας της «γαλανόλευκης» για τα προκριματικά του Μουντιάλ 2018. Στην Α' Εθνική αγωνίστηκε πρώτη φορά το 2010 με τον Αστέρα Τρίπολης. Ο διεθνής μεσοεπιθετικός έχει φορέσει ακόμα τη φανέλα του Θρασύβουλου και του Άρη, προτού πάρει μεταγραφή για τον Πανιώνιο τον Ιανουάριο του 2015. Την τριετία 2016-19 αγωνίστηκε στην ΑΕΚ και το 2019 πήρε μεταγραφή στην τουρκική Αλάνιασπορ, όπου παρέμεινε έως τον Ιανουάριο του 2021, όταν μεταπήδησε στην Τράμπζονσπορ, με την οποία πήρε πρωτάθλημα τη σεζόν που μας πέρασε. Από το 2012 έως το 2014, ο Μπακασέτας αγωνίστηκε σε τέσσερις αγώνες της Εθνικής Ελπίδων.

Ο Πέτρος Μάνταλος έχει γεννηθεί στην Κομοτηνή και κλήθηκε για πρώτη φορά στην Εθνική Ανδρών από τον Ρανιέρι ανήμερα των γενεθλίων του, τον Αύγουστο του 2014. Σε ηλικία σχεδόν 18 ετών έκανε την πρώτη του εμφάνιση στη μεγαλύτερη επαγγελματική κατηγορία με τη SKODA Ξάνθη. Με τη φανέλα της θρακιώτικης ομάδας αγωνίστηκε συνολικά πέντε σεζόν, προτού πάρει μεταγραφή στην ΑΕΚ, και το καλοκαίρι του 2013 δοκιμάστηκε στον διεθνή ανταγωνισμό σε συλλογικό επίπεδο εναντίον της Λίνφιλντ και της Σταντάρ Λιέγης στα προκριματικά του Europa League. Ο Πέτρος Μάνταλος έχει αγωνιστεί στην Εθνική Ελπίδων, με την οποία έκανε ντεμπούτο τον Σεπτέμβριο του 2011 σε αγώνα με αντίπαλο την Κύπρο.

Ο Γιώργος Τζαβέλλας είναι γεννημένος στον Βύρωνα και αγωνίστηκε για πρώτη φορά με την Εθνική ομάδα Ανδρών στις 7 Σεπτεμβρίου 2010 με προπονητή τον Φερνάντο Σάντος, στον αγώνα εναντίον της Κροατίας στο στάδιο «Μάξιμιρ» του Ζάγκρεμπ (0-0), για την προκριματική φάση του Ευρωπαϊκού Πρωταθλήματος 2012. Πριν από τον συγκεκριμένο αγώνα, ο Τζαβέλλας έπαιξε σε 7 ματς με την Εθνική Ελπίδων. Πρωτόπαιξε στην Τερψιθέα και μετά πήγε στη Δόξα Βύρωνα πριν κάνει το άλμα στην καριέρα του με την Κέρκυρα. Ακολούθησε η μεταγραφή του στον Πανιώνιο, με τη φανέλα του οποίου, εκτός της κλήσης στην Εθνική ανδρών, κατάφερε να τραβήξει την προσοχή και της Άιντραχτ Φρανκφούρτης. Μετά την ποδοσφαιρική του πορεία στο εξωτερικό (σε χώρες όπως η Γαλλία και η Τουρκία) γύρισε στην Ελλάδα για την ΑΕΚ. Ήταν μέλος της αποστολής της Εθνικής που έφτασε στους «8» του Ευρωπαϊκού του 2012 και της αντίστοιχης στο Μουντιάλ 2014.

Από εκεί και πέρα μετά σε επίπεδο συμμετοχών ακολουθεί ο Μπουχαλάκης των 29 αγώνων, με τον Βλαχοδήμο των 24 και τον Παυλίδη των επίσης 24 παιχνιδιών. Ακολουθούν οι: Μασούρας με 23 συμμετοχές, Κουρμπέλης με 22, Λημνιός με 21 και Τσιμίκας με 19.

@Photo credits: INTIME, eurokinissi
 

UEFA NATIONS LEAGUE Τελευταία Νέα