Πορτογαλία και Πολωνία στο Μουντιάλ του Κατάρ!

Newsroom
Πορτογαλία και Πολωνία στο Μουντιάλ του Κατάρ!

bet365

Η Πορτογαλία του Σάντος γράφει ξανά ιστορία, νίκησε 2-0 τη Βόρεια Μακεδονία και θα βρεθεί στο Μουντιάλ! Η Πολωνία με πρωταγωνιστή τον Κριχόβιακ θα είναι στο Κατάρ!

«Η Πορτογαλία θα είναι στο Μουντιάλ» είπε ο Κριστιάνο Ρονάλντο και δεν μπορούσε να φανεί ασυνεπής στην υπόσχεσή του. Η Πορτογαλία ήταν το τεράστιο φαβορί και το απέδειξε με τον ιδανικότερο τρόπο, νίκησε 2-0 τη Βόρεια Μακεδονία στο Ντραγκάο και θα παίξει σε 12η διαδοχική μεγάλη διοργάνωση. Ο CR7 ήταν εξαιρετικός, όμως ο Μπρούνο ήταν ο απόλυτος πρωταγωνιστής με τα δυο γκολ που πέτυχε.

Η Βόρεια Μακεδονία μπήκε αρκετά διαβασμένη στο ματς σε σχέση με τους Τούρκους , πίεσε αρκετά τους Πορτογάλους στον άξονα κι έβαλε αρκετά δύσκολα στην ομάδα του Σάντος. Οι Ιβηρες είχαν τον έλεγχο, όχι όμως και τον τρόπο να απειλήσουν. Η πρώτη ευκαιρία ήρθε στο 14' από αδράνεια της άμυνας, ο Κριστιάνο βγήκε σε θέση βολής, αλλά η μπάλα πέρασε μόλις άουτ. Η Πορτογαλία μετά το 20΄είχε τον απόλυτο έλεγχο, πίεσε και στο 24' πλησίασε στο γκολ, αλλά η κεφαλιά του Ζότα πέρασε άουτ. Το γκολ της... λύτρωσης ήρθε στο 32, ο Ριστόφσκι έκανε λάθος πάσα, Μπρούνο και Κριστιάνο συνδυάστηκαν υπέροχα, ο CR7 μοίρασε ιδανικά και ο Φερνάντες με άψογο πλασέ πέτυχε το 1-0.

Ο ρυθμός στην επανάληψη δεν ήταν καλός, η Πορτογαλία είχε τον έλεγχο, αλλά δεν μπορούσε να εκμεταλλευθεί τους χώρους. Μια φορά της δόθηκε η ευκαιρία, στο 65o λεπτό και ο… τελικός ολοκληρώθηκε. Ο Πέπε έκοψε τη φάση των φιλοξενούμενων, ο Ζότα μοίρασε στον Μπρούνο και ο σταρ της Γιουνάιτεντ έστειλε την Πορτογαλία στο Μουντιάλ, διαμορφώνοντας το 2-0. Νεύρα, δυνατά μαρκαρίσματα, αλλά τίποτα δεν άλλαξε μέχρι το τελευταίο σφύριγμα, με τους Ιβηρες να παίρνουν μια σπουδαία πρόκριση για τα τελικά του Παγκοσμίου Κυπέλλου.

Πορτογαλία: Ντιόγκο Κόστα, Πέπε, Ντανίλο Περέιρα, Ζοάο Κανσέλο, Νούνο Μέντες, Ζοάο Μουτίνιο (91’ Βιτίνια), Οτάβιο (76’ Ουίλιαμ Καρβάλιο), Μπρούνο Φερνάντες (87’ Ματέους Νούνιες), Μπερνάρντο Σίλβα (87’ Ζοάο Φέλιξ), Ντιόγκο Ζότα (76’ Ράφαελ Λεάο), Κριστιάνο Ρονάλντο.

Βόρεια Μακεδονία: Ντιμιτριέβσκι, Στέφαν Ριστόβσκι (46’ Μιόβσκι), Μούσλιου, Βελκόβσκι, Αντέμι, Αλιόσκι, Κοσταντίνοφ (75’ Ασκόβσκι), Μπάρντι, Ελμάς (87’ Νικόλοβ), Τραϊκόβσκι, Μίλαν Ριστόβσκι.


Η Πολωνία του Κριχόβιακ στο Μουντιάλ!

Οι Πολωνοί πανηγυρίζουν μια σπουδαία πρόκριση, επικράτησαν 2-0 της Σουηδίας στο Χορζόφ και θα βρεθούν στο μεγάλο ραντεβού στο Κατάρ. Ο Κριχόβιακ άνοιξε το δρόμο της νίκης, αφού μπήκε στο β' μέρος και κέρδισε το πέναλτι της λύτρωσης!

Η Πολωνία μπήκε με διάθεση, αλλά μετά το 20λεπτο η Σουηδία όχι μόνο ισορρόπησε, αλλά και απείλησε δυο φορές. Στο 19' ο Σέζνι νίκησε τον Φόρσμπεργκ, ενώ στο 20' η προβολή του Μπέντναρεκ στο σουτ του Κουλουσέφσκι έσωσε την ομάδα του. Το 0-0 παρέμενε με την Πολωνία να παίρνει τη σκυτάλη στις χαμένες ευκαιρίες.

Με την έναρξη του ματς ο Μίχνιεβιτς πέρασε στο ματς τον μέσο της ΑΕΚ και ο Γρεγκόρζ Κριχόβιακ τον δικαίωσε σχεδόν άμεσα... Στο 48' κέρδισε πέναλτι σε ανατροπή του από τον Κάρλστρομ και ο Λεβαντόφσκι έδωσε το προβάδισμα στην Πολωνία. Οι φιλοξενούμενοι άγγιξαν το 1-1 στο 58' με τον Σέζνι να νικά ξανά τον Φόρσμπεργκ. Μάλιστα, στην εξέλιξη της φάσης, η κεφαλιά του Λίντελοφ πέρασε μόλις άουτ. Στο 73' ήρθε το 2-0 για να τελειώσει την υπόθεση πρόκριση. Ο Ζιελίνσκι εκμεταλλεύτηκε το λάθος του Ντάνιελσον, έκλεψε την μπάλα και διαμόρφωσε το 2-0.

Πολωνία: Σέζνι, Μπιέλικ, Γκλικ, Μπεντνάρεκ, Κας, Γκοράλσκι (46' Κριχόβιακ), Μόντερ, Μπερεζίνσκι, Ζιελίνσκι (89' Μπούκσα), Σ. Σζιμάνσκι, Λεβαντόφσκι.

Σουηδία: Όλσεν, Κραφτ, Λίντελοφ, Ντάνιελσον (80' Ιμπραΐμοβιτς), Αουγκούστινσον, Κουλουσέβσκι, Κάρλστρομ (67' Σβάνμπεργκ), Κ. Όλσον (80' Κάρλσον), Φόρσμπεργκ, Ίσακ, Κουάισον (67' Ελάνγκα).

Διάβασε όλα τα τελευταία νέα της αθλητικής επικαιρότητας. Μάθε για όλους τους live αγώνες σήμερα και δες τις αθλητικές μεταδόσεις της ημέρας και της εβδομάδας μέσα από το υπερπλήρες Πρόγραμμα TV του Gazzetta.

 

UEFA NATIONS LEAGUE Τελευταία Νέα