Είναι (α)πιθανό τελειώσει Αύγουστο η SL2;

Gazzetta team
Είναι (α)πιθανό τελειώσει Αύγουστο η SL2;

bet365

Τα «ψιλά γράμματα» της χθεσινής (31/5) απόφασης για την επανέναρξη των πρωταθλημάτων στενεύουν ακόμη περισσότερο τα χρονικά όρια για την ολοκλήρωση της κατηγορίας και καθιστούν «βέβαιη» την αλλαγή στο πρόγραμμά της, εάν τελικά οι ομάδες επιστρέψουν στα γήπεδα.
Την Τετάρτη θα κριθεί το μέλλον της SL2, καθώς για τότε έχει προγραμματιστεί το κρίσιμο ΔΣ όπου και θα αποφασιστεί εάν θα συνεχιστεί ή όχι η σεζόν. Με γνώμονα την χθεσινή (31/5) απόφαση της Πολιτείας, από τις 6 Ιουνίου μπορούν να ξεκινήσουν όλα τα ομαδικά πρωταθλήματα, χωρίς την παρουσία θεατών, όμως υπάρχει ένα «αλλά». Η απόφαση που ανακοινώθηκε αναφέρει, μεταξύ άλλων, πως «από 06.06.2020 επιτρέπεται σε όλα τα αθλήματα, ατομικά ή ομαδικά, η διεξαγωγή αγωνιστικών δραστηριοτήτων χωρίς την παρουσία θεατών, με τους όρους που αναφέρονται στο αγωνιστικό πρωτόκολλο της αντίστοιχης Ομοσπονδίας ή διοργανώτριας αρχής, που έχει κατατεθεί και εγκριθεί από την αρμόδια Υγειονομική Επιστημονική Επιτροπή της Γενικής Γραμματείας Αθλητισμού (Γ.Γ.Α.) και εφόσον έχει προηγηθεί προετοιμασία των αθλητών διάρκειας τουλάχιστον τεσσάρων (4) εβδομάδων». Τι σημαίνει αυτό;
Οτι για να δοθεί το «πράσινο φως» σε μία ομάδα, πάντα σύμφωνα με την ερμηνεία που δίνεται, θα πρέπει να έχει προηγηθεί το χρονικό διάστημα των 4 εβδομάδων όπου θα έχει αποστείλει και θα έχει εγκριθεί το αίτημά της για τη διεξαγωγή ομαδικών ή έστω ατομικών προπονήσεων. Πολλές ομάδες της SL2 μόλις πριν από μερικές ημέρες το έπραξαν, ενώ σύμφωνα με τις πληροφορίες υπάρχει και μία που δεν έχει προχωρήσει ακόμη στις σχετικές διαδικασίες. Αρα αν πάμε με τη θετική/καλή προϋπόθεση ότι από τα μέσα της περασμένης εβδομάδας έχουν σταλεί όλα τα σχετικά έγγραφα, πριν την Τετάρτη 24 Ιουνίου δεν θα έχει συμπληρωθεί το χρονικό όριο που θέτουν ως προϋπόθεση οι αρμόδιες αρχές.
Αυτό σημαίνει πως με σέντρα εκείνη την ημέρα (23/6) και με σερί αγώνες Τετάρτη - Κυριακή, το πρωτάθλημα της κατηγορίας δεν δύναται να ολοκληρωθεί πριν τις 2 Αυγούστου (τότε είναι η καταληκτική ημερομηνία που έχει δώσει η UEFA για την ολοκλήρωση των πρωταθλημάτων), αφού υπολείπονται 2 παιχνίδια για την κανονική διάρκεια και 10 των πλέι οφ/πλέι άουτ. Εφόσον μάλιστα φτάσουμε εκεί, τότε το διπλό μπαράζ με τον 13ο της SL θα διεξαχθεί στις 5/8 και 9/8, πάντα με το σκεπτικό ότι θα έχουμε δύο αναμετρήσεις την εβδομάδα, χωρίς σταματημό. Θέλετε να το δούμε και πιο αισιόδοξα και να έχουμε σέντρα στις 21/6 και όχι στις 23; Τότε το μπαράζ πάει για 2/8 και 5/8. Πάντως Αύγουστος θα έχει μπει!
Υπό αυτές τις συνθήκες κερδίζει συνεχώς πόντους το ενδεχόμενο να τροποποιηθεί η χρονιά, εφόσον, πάντα, ολοκληρωθεί. Είτε δηλαδή να πέσει άμεσα η αυλαία της κανονικής διάρκειας και να γίνουν μόνο τα πλέι οφ, είτε να παίξουν οι ομάδες τα 2 τελευταία παιχνίδια της σεζόν και να μην υπάρξουν πλέι οφ και πλέι άουτ, είτε να καταργηθούν οριστικά τα δεύτερα και να γίνουν τα μισά (5) πλέι οφ (με ή χωρίς τις 2 τελευταίες αναμετρήσεις της κανονικής διάρκειας). Ολα είναι πιθανό, από οριστικό «λουκέτο» μέχρι τα παραπάνω σενάρια. Ως μόνο «βέβαιο», με βάσει τα παραπάνω, είναι πως φαντάζει δύσκολο εώς απίθανο να γίνουν όλα τα παιχνίδια που προβλέπονται στην προκήρυξη.
 

SUPERLEAGUE 2 Τελευταία Νέα