Ο Ολυμπιακός με προσοχή πρέπει να ετοιμάζεται να ανοίξει ένα νέο κύκλο

Ο Ολυμπιακός με προσοχή πρέπει να ετοιμάζεται να ανοίξει ένα νέο κύκλο

Ο Ολυμπιακός με προσοχή πρέπει να ετοιμάζεται να ανοίξει ένα νέο κύκλο

bet365

Ο Κώστας Νικολακόπουλος γράφει στο blog του στο gazzetta για τη διαφαινόμενη προοπτική του Ολυμπιακού να αλλάξει…
bwin - Ώρα τελικού με μοναδική προσφορά* στο Champions League! |21+ *Ισχύουν όροι & προϋποθέσεις.

Ένα από τα πλεονεκτήματα που έχει ο Ολυμπιακός ως ομάδα είναι ότι πλέον έχει φτιάξει εδώ και δύο-τρία χρόνια ένα κορμό ποδοσφαιριστών, καλών εννοείται, που του δίνει μία ασφάλεια και συνάμα μία δυναμική.

Οι Σα και Καμαρά, είναι τρία χρόνια στο Ρέντη, οι Μασούρας και Χασάν δυόμιση, οι Ελ Αραμπί, Σεμέδο, Μπα, Βαλμπουενά, Ραντζέλοβιτς δύο, ενώ ο Φορτούνης με τον Μπουχαλάκη είναι πια…πάλιουρες! Όλα αυτά τα παιδιά ξέρουν καλά τι ζητάει ο Πέδρο Μαρτίνς, που κι αυτός είναι τρία χρόνια στην ομάδα, και το στοιχείο αυτό δεδομένα αποτελεί όπλο για λογαριασμό του Ολυμπιακού.

Μόνο που ο πρωταθλητής Ελλάδας πρέπει σιγά σιγά, αλλά και με μεγάλη προσοχή, να αρχίσει να προετοιμάζεται για να ανοίξει ένα νέο κύκλο στην ομάδα του. Το ποδόσφαιρο πλέον έτσι είναι, δύσκολα πολλοί παίκτες μένουν στην ίδια ομάδα για πολλά χρόνια. Και στον Ολυμπιακό πρέπει να κατανοήσουμε ότι υπάρχουν φιλοδοξίες από πολλούς παίκτες για μεταγραφή σε ένα πιο σημαντικό πρωτάθλημα, με καλύτερο συμβόλαιο κλπ, κλπ.

Είναι κοινό μυστικό στο Ρέντη ότι π.χ. και ο Σεμέδο και ο Σα ψάχνονται από πέρυσι για μεταγραφή-ο πρώτος δεν πήγε στην Μπενφίκα, που έδινε πάνω από 11 εκ. Ευρώ, επειδή άσκησε βέτο ο Μαρτίνς και τον άκουσε ο Μαρινάκης κι ο δεύτερος γιατί έσπασε το χέρι του κι επέστρεψε ίσα ίσα για να παίξει στα πλέι οφς με την Ομόνοια…

Όλοι ξέρουν επίσης ότι ο Καμαρά θέλει κι αυτός να συνεχίσει την καριέρα του σε ένα από τα μεγάλα πρωταθλήματα της Ευρώπης. Εξ ου άλλωστε κι άλλαξε μάνατζερ αφήνοντας αυτόν που τον έφερε στον Ολυμπιακό από την άσημη Αζαξιό…

Και για Ελληνόπουλα όπως ο Φορτούνης, ο Μπουχαλάκης κι ο Μασούρας υπάρχει ενδιαφέρον από το εξωτερικό που μπορεί να μετατραπεί σε προσφορές προς τον Ολυμπιακό.

Θα πει κάποιος, μα είναι δυνατόν να να φύγουν και οι έξι αυτοί παίκτες; Νομίζω ότι όχι, διότι δεν το θέλει πρωτίστως ο σύλλογος, όμως αυτό δεν αλλάζει την πραγματικότητα. Όταν βλέπεις αρκετούς παίκτες με τάση για μεταγραφή, και το γράφω κομψά…, σημαίνει ότι έρχεται η ώρα να ανοίξει ένας νέος κύκλος. Μόνο που θα πρέπει να γίνει με περίσσια προσοχή, έτσι ώστε να παραμείνει ο Ολυμπιακός δυνατός, χάνοντας μεν κάποιες σημαντικές μονάδες του χωριού του, βάζοντας όμως νέο αίμα, με καλή ποιότητα και, είναι κι αυτό πολύ σημαντικό, φρεσκάδα. Γιατί μία ομάδα χρειάζεται κι αυτό το στοιχείο, νέα πρόσωπα που θα της δώσουν άλλο ενθουσιασμό και ζωντάνια, όπως έγινε με τον Εμβιλά.

Ας έχουμε δε υπόψιν μας ότι στην τριετία του Μαρτίνς στον πάγκο ο Ολυμπιακός πούλησε μόλις τρεις βασικούς παίκτες του, τον Ποντένσε, τον Τσιμίκα και τον Γκιγιέρμε. Και μιλάμε για μία τριετία στην οποία για ενάμιση χρόνο είμαστε σε πανδημία, δηλαδή χωρίς κόσμο, εισιτήρια, διαρκείας. Φαντάζεστε πόσα εκατομμύρια χάθηκαν με άδεια εξέδρα από εφτά ευρωπαϊκά παιχνίδια (Σίτι, Άρσεναλ, Γουλβς, Πόρτο, PSV, Μαρσέιγ, Ομόνοια), αλλά κι από 14 (!) παιχνίδια με ΠΑΟΚ, ΑΕΚ, ΠΑΟ κι Άρη;…

Και βέβαια μην ξεχνάμε ότι για να επιστρέψει ο Ολυμπιακός στον θρόνο του, σε μία εποχή…εξυγίανσης, έχει χρειαστεί να φτιάξει μία ομάδα με μπάτζετ που ούτε κατά διάνοια έχει σχέση με τους μισθούς των ανταγωνιστών του. Για να μπορεί ο Ολυμπιακός να ξεπερνάει τα εμπόδια που του βάζουν ΕΠΟ, Λίγκα κλπ, με διαιτησίες, διαφόρων ειδών αποφάσεις κλπ, κλπ, έχει ένα προπονητή που φέτος έβαλε στο ταμείο του 1,6 εκ. Ευρώ και μία ντουζίνα παικτών με ετήσια συμβόλαια, στάνταρ, από 800-900 χιλ. Ευρώ έως δύο εκ. Ευρώ! Και με εξτρά μπόνους επίτευξης στόχων (κατάκτηση πρωταθλήματος, είσοδο σε ομίλους Τσάμπιονς Λιγκ) διακοσάρες και τρακοσάρες χιλιάδες Ευρώ!

Με την καλή παρουσία του στα Κύπελλα Ευρώπης αυτή την τριετία το κλαμπ βοηθήθηκε οικονομικά κι έτσι είχε τη δυνατότητα να πληρώνει τέτοια λεφτά, αλλά και να δίνει εκατομμύρια για να αγοράζει παίκτες, άσχετα αν του βγαίνουν η, όχι οι μεταγραφές. Εν τέλει είναι αυτό που λέμε, το ένα χέρι νίβει το άλλο: προπονητής και παίκτες κάνουν καλή δουλειά, η ομάδα προχωράει στην Ευρώπη, φέρνει χρήματα, όλοι αμείβονται καλά κι είναι ευχαριστημένοι.

Η ουσία, πάντως, των όσων θέλω να πω να πω δεν αλλάζει. Είναι πολύ πιθανό να χρειαστεί ο Ολυμπιακός να ανοίξει σιγά σιγά ένα νέο κύκλο στην ομάδα του. Και πρέπει να γίνει με τεράστια προσοχή, γιατί δεν είναι καθόλου εύκολη διαδικασία. Βλέποντας, πάντως, η πρώτη κίνηση να είναι η προσθήκη του Τικίνιο, μπορούμε να είμαστε αισιόδοξοι…

Άσχετο: ο Ολυμπιακός θα μπορούσε να «ενωθεί» με τον Φωστήρα, εάν δεν δημιουργούνταν ομάδες Β. Από την στιγμή που θα υπάρχει Ολυμπιακός Β, δεν υπάρχει κανένας λόγος για μία τέτοια εξέλιξη.

Οι Μάχες Των Play Off είναι στο Gazzetta.gr

Τα πιο συναρπαστικά Play Off της δεκαετίας είναι στο Gazzetta.gr! Όλα τα αθλητικά νέα για την αγαπημένη σου ομάδα, σε συνεχή ενημέρωση. Ακολούθησε το Gazzetta και θα είσαι πάντα ενημερωμένος για το πρόγραμμα των Play Off, την βαθμολογία των ομάδων, τις μεταδόσεις και φυσικά παρακολουθείτε live τα Play Off μέσα από το Game Center!

Κώστας Νικολακόπουλος
Κώστας Νικολακόπουλος

Ο Κώστας Νικολακόπουλος έγινε δημοσιογράφος από…σπόντα. Από τη Νομική και τη δικηγορία η, το επάγγελμα του δικαστικού, που υποτίθεται ότι ήταν στα πλάνα του (εξ ου κι οχαρακτηρισμός «ανακριτή» από τον Γ. Λούβαρη!), βρέθηκε ξαφνικά στον ΦΙΛΑΘΛΟ, όταν πρωτογεννήθηκε η ιδέα αυτής της εφημερίδας από τους Ν. Καραγιαννίδη και Ι. Μαθιουδάκη. Ένα χρόνο ρεπορτάζ Πανιώνιου και Αιγάλεω (μαζί), ένα χρόνο ΑΕΚ και από την άνοιξη του 1984 έως και σήμερα ρεπορτάζ Ολυμπιακού, όπου τα έχει δει όλα. Πρώτα τα λεγόμενα πέτρινα χρόνια και μετά πρωταθλήματα το ένα μετά το άλλο. Του αρέσει να γράφει για μεταγραφές, αλλά ο ίδιος τις αποφεύγει. Σε 40 χρόνια έχει κάνει δύο! Το 1992 στο ΦΩΣ του Θ. Νικολαϊδη και μετά στον ΓΑΥΡΟ που στη συνέχεια έγινε ένα με τον Κόκκινο Πρωταθλητή. Πάνω από μία δεκαετία καλύπτει το ρεπορτάζ του Ολυμπιακού στον Σπορ FM.