Απόλλων Σμύρνης - Βόλος 0-0 (vids)

Γιώργος Ντυμένος
Απόλλων Σμύρνης - Βόλος 0-0 (vids)

bet365

Σε ένα ματς που κυριάρχησε το «μηδέν» (0-0), ο Απόλλωνας Σμύρνης βρήκε κόντρα στον Βόλο τον ένα βαθμό που έψαχνε ώστε 2 αγωνιστικές πριν το φινάλε των πλέι άουτ να εξασφαλίσει και μαθηματικά την παραμονή στη Σούπερ Λίγκα.
Την μαθηματική παραμονή του στην κατηγορία εξασφάλισε απόψε (26/4) ο Απόλλων Σμύρνης, καθώς η «λευκή» ισοπαλία (0-0) που παραχώρησε στο Βόλό τον έστειλε στους 31 βαθμούς, που είναι το «ταβάνι» που μπορούν να πιάσουν ΟΦΗ και Παναιτωλικός μαζί (μόνο ένας δύναται να τους ξεπεράσει, καθώς συγκρούονται μεταξύ τους την τελευταία αγωνιστική). Η «Ελαφρά Ταξιαρχία» όμως υπερτερεί σε ενδεχόμενη ισοβαθμία τόσο με κάποιον εκ των 2 όσο και σε πιθανή τριπλή, οπότε και σώθηκε πλέον και τυπικά.
Οι γηπεδούχοι ξεκίνησαν με τον Βέρχουλστ κάτω από τα γκολπόστ, τους Μπαξεβανίδη, Λισγάρα, Ντομίνγκες, Χουχούμη στην άμυνα από τα δεξιά προς τα αριστερά, τους Φατιόν, Κολ στον άξονα, τους Τσιλούλη, Μαρκ Φεράντεθ στα άκρα και τον Μπεντινέλι πίσω από τον Ιωαννίδη.
Οι φιλοξενούμενοι είχαν τον Γκαραβέλη στο τέρμα, τους Ντεντάκη, Μήτογλου, Σάντσεθ, Φεράρι στην άμυνα από δεξιά προς τα αριστερά, τους Μπαριέντος, Ριένστρα στον άξονα, τους Μαρτίνες, Κρητικό στα άκρα και τον Νίνη πίσω από τον Περέα

ΚΑΛΥΤΕΡΑ ΜΠΗΚΕ Ο ΒΟΛΟΣ

Σέντρα στην αναμέτρηση και οι δύο ομάδες θέλησαν να παίξουν μπάλα, παρότι οι φιλοξενούμενοι προχώρησαν σε ορισμένες δοκιμές και ταλαιπωρούνταν από ορισμένες απουσίες (π.χ. Τσοκάνης, Μπαρτόλο). Παρόλα αυτά μπήκαν ένα «κλικ» πιο ορεξάτοι και έπαιζαν στον κενό χώρο, καθώς ο Απόλλων ήθελε να πρεσάρει ψηλά. Κυρίως από τα αριστερά (με Φεράρι, Μαρτίνες) αλλά και τον Νίνη έφτασαν ορισμένες φορές με αξιώσεις στα καρέ του Βέρχουλστ, ωστόσο δεν έβγαλαν κάποια κλασική ευκαιρία (ο Νίνης είχε ένα μακρινό σουτ στο 5', που μπλόκαρε ο Βέλγος γκολκίπερ).

Ο ΙΩΑΝΝΙΔΗΣ ΑΣΤΟΧΗΣΕ ΑΠΟ ΠΛΕΟΝΕΚΤΙΚΗ ΘΕΣΗ

Αντίθετα η «Ελαφρά Ταξιαρχία» αναλώνονταν κυρίως σε παράλληλο παιχνίδι, καθώς κράταγε μεν μπάλα αλλά ως εκεί. Μόνο στο δεκάλεπτο 30'-40΄συνδύασε και την ουσία και έβαλε «δύσκολα» στην άμυνα των φιλοξενουμένων της. Αρχικά «φλέρταρε» με το γκολ στο 29' όταν ο Ιωαννίδης πάτησε περιοχή, πήρε τις κόντρες από τα αντίπαλα στόπερ όμως από πλεονεκτική θέση σούταρε ψηλά άουτ, ενώ λίγο αργότερα (35') ο Ντομίνγκες απείλησε με κεφαλιά σε στατική μπάλα, αλλά ο Γκαραβέλης αντέδρασε σωστά (μερικά λεπτά μετά υπήρξε και ένα μακρινό σουτ του Τσιλούλη). Εκ των υστέρων αποδείχθηκε πως η ευκαιρία του 29' ήταν η καλύτερη του ματς.
Στο τελευταίο πεντάλεπτο πάντως ο Βόλος πήρε τα ηνία, άρχισε και πάλι να «επισκέπτεται» τα καρέ του Απόλλωνα, ωστόσο εκ νέου του έλειπε το «κάτι» στην τελική πάσα/προσπάθεια. Ετσι η ανάπαυλα βρήκε το παιχνίδι χωρίς σκορ (4-3 τελικές, 3-0 κόρνερ για τον Απόλλωνα, 55% κατοχή για το Βόλο).

ΤΟ ΔΕΥΤΕΡΟ ΜΙΣΟ ΞΕΚΙΝΗΣΕ ΜΕ... ΥΠΟΣΧΕΣΕΙΣ

Το δεύτερο μισό ξεκίνησε με αρκετές «υποσχέσεις ». Στα πρώτα του κιόλας λεπτά οι δύο ομάδες έφτασαν από μία φορά κοντά στο γκολ, αρχικά ο Βόλος όταν ο Λισγάρας έκανε κομβικό stop σε κάθετη του Νίνη για τον Ριένστρα και αμέσως μετά (49') ο Απόλλων με τον Κολ, που από καλή θέση μέσα από τα αντίπαλα καρέ σούταρε λίγο άουτ.

ΜΕΤΑ ΤΟ 60' ΕΠΕΣΕ Ο ΡΥΘΜΟΣ

Η συνέχεια όμως δεν ήταν ανάλογη, τουλάχιστον από την πλευρά των γηπεδούχων. Οι οποίοι έδειχναν να αντιμετωπίζουν πρόβλημα στην ανάπτυξη και μετά το 60' έστρεψαν την προσοχή τους περισσότερο στα «μετόπισθεν». Το μηδέν παθητικό ισοδυναμούσε με τον βαθμό που θα τους χάριζε και μαθητικά την παραμονή τους και οδηγήθηκαν σε σετ παιχνίδι. Ετσι οι φιλοξενούμενοι ανέλαβαν τον έλεγχο των κινήσεων, παρότι προχωρούσαν και σε αλλαγές (π.χ. ο νεαρός στόπερ Λογαράς ντεμπουτάρισε στη μεγάλη κατηγορία). Υστερα μάλιστα και από την μετατόπιση του Περέα στα άκρα παρουσιάζονταν και απειλητικοί, όμως ο Λισγάρας έκανε ακόμη ένα κομβικό stop σε σουτ του μέσα από την περιοχή στο 81'. Οσο περνούσε η ώρα η «Ελαφρά Ταξιαρχία» «περίμενε» όλο και περισσότερο και «έψαχνε» την κόντρα (στο 86' και το 87' βρήκε καλές στιγμές στο τρανζίσιον με τους Μαρκ Φερνάντεθ, Μπεντινέλι), ο Βόλος είχε ένα καλό σουτ με τον Κιάκο, όμως μέχρι το φινάλε δεν άλλαξε κάτι και το 0-0 παρέμεινε ως τελικό σκορ.
MVP: Ο Λισγάρας. Ο στόπερ του Απόλλωνα πιστώνεται δύο κομβικά stop, που σε μεγάλο βαθμό έκριναν την εξέλιξη του ματς. Το πρώτο σε κάθετη του Νίνη για τον Ριένστρα που έβγαινε τετ α τετ με τον Βέρχουλστ (48') και το δεύτερο σε σουτ του Περέα μέσα από την περιοχή του Απόλλωνα στο 81', ύστερα από ωραία ενέργεια του Κολομβιανού.

Στο ύψος του: Το κεντρικό αμυντικό δίδυμο του Βόλου των Μήτογλου, Σάντσες «επέτρεψε» μόνο μία φορά στον Απόλλωνα, για όσο διάστημα ήταν μαζί στο γήπεδο, να φανεί απειλητικός μέσα από το «κουτί» του Γκαραβέλη (με τον Ιωαννίδη). Καλό ματς και από τον Νίνη.


Η «γκάφα»: Ο Απόλλων 2-3 φορές στο πρώτο ημίχρονο βγήκε στο τρανζίσιον και είχε χώρο, όμως σε όλες τις περιπτώσεις δεν έκανε σωστή τελική πάσα και οι Μήτογλου, Σάντσες ανέκοψαν τις επιθέσεις του.

Το «στραγάλι»: Απαρατήρητος πέρασε ο Παπαπέτρου και οι βοηθοί του, καθώς το ματς είχε λίγες διακοπές και καμία «μεγάλη» φάση.

Το ταμείο του gazzetta.gr: Ηταν ένα παιχνίδι που θα ξεχαστεί πάρα πολύ γρήγορα. Στο μεγαλύτερο μέρος του κύλησε χωρίς ιδιαίτερο ρυθμό, ως «μεγάλη» φάση καταγράφεται μόνο του Ιωαννίδη στο 29' και ο Απόλλων θέλησε να το διαχειριστεί ώστε να εξασφαλίσει την μαθηματική παραμονή του, ενώ ο Βόλος προχώρησε και εύλογα σε δοκιμές.

ΑΠΟΛΛΩΝ ΣΜΥΡΝΗΣ: Βέρχουλστ, Χουχούμης, Ντομίνγκες, Λισγάρας, Μπαξεβανίδης, Φατιόν, Κολ (85' Λαγός), Φερνάντεθ (90΄+2' Ρώσση), Ιωαννίδης, Μπεντινέλι, Τσιλούλης (85' Τσαμπούρης).
ΒΟΛΟΣ: Γκαραβέλης, Ντεντάκης (77' Τέκιο)(, Φεράρι, Μήτογλου (77' Λογαράς), Σάντσες, Μπαριέντος (59' Μπουένο), Κρητικός (77' Δουβίκας), Νίνης, Μαρτίνες (68' Κιάκκος), Ριένστρα, Περέα.

Οι Μάχες Των Play Off είναι στο Gazzetta.gr

Τα πιο συναρπαστικά Play Off της δεκαετίας είναι στο Gazzetta.gr! Όλα τα αθλητικά νέα για την αγαπημένη σου ομάδα, σε συνεχή ενημέρωση. Ακολούθησε το Gazzetta και θα είσαι πάντα ενημερωμένος για το πρόγραμμα των Play Off, την βαθμολογία των ομάδων, τις μεταδόσεις και φυσικά παρακολουθείτε live τα Play Off μέσα από το Game Center!

 

SUPERLEAGUE Τελευταία Νέα