Το… άλλο παιχνίδι ΠΑΟΚ-Παναθηναϊκός και ο Δουβίκας

Το… άλλο παιχνίδι ΠΑΟΚ-Παναθηναϊκός και ο Δουβίκας

Το… άλλο παιχνίδι ΠΑΟΚ-Παναθηναϊκός και ο Δουβίκας

bet365

Ο Δημήτρης Τσορμπατζόγλου γράφει για τη στιγμή που διαφοροποίησε την πορεία του ΠΑΟΚ, για το αυριανό ντέρμπι με την πολύ ιδιαίτερη ομάδα του Παναθηναϊκού και την κατάληξη της μεταγραφής Δουβίκα.

Πριν δύο εβδομάδες ο ΠΑΟΚ έφθασε στην άκρη του γκρεμού. Είδε την καταστροφή… κατάματα. Ήταν τότε που έφθασε δίπλα στην πέμπτη θέση, τότε που προέρχονταν από αλλεπάλληλες αποτυχίες στα «μεγάλα» ματς, εκεί που έσφιξαν… τα γάλατα τέλος πάντων, για να μην αναφέρουμε κάτι άλλο.

Η ομάδα του Γκαρσία αντέδρασε στο πιο δύσκολο σημείο, εκεί όπου θα μπορούσαν –οι ίδιοι- να αμφισβητήσουν το παιχνίδι τους, την τακτική τους, την αξία τους και να απογοητευθούν. Το κουμπί που γύρισε τη χρονιά, φάνηκε πώς ήταν η στιγμή στο ΟΑΚΑ και ο… «ποιος Μουργκ» με την εκτέλεση φάουλ στο παιχνίδι κυπέλλου, που έδωσε το σημαντικό διπλό. Εκεί πήραν αυτοπεποίθηση.

Επαναλαμβάνω για μία ακόμη φορά και το τεκμηριώνω: Η πορεία ΔΕΝ άλλαξε, επειδή άλλαξε ο σχηματισμός. Ο ΠΑΟΚ αμύνονταν καλά και με τετράδα πίσω. ΚΑΙ στη Λεωφόρο όπου απλά έπαιζε χωρίς τερματοφύλακα ΚΑΙ στο κύπελλο ΚΑΙ στην Τρίπολη. Σε αυτά τα τρία ματς οι φάσεις και οι τελικές που δέχθηκε ήταν ΠΟΛΥ λιγότερες σε σχέση με ό τι έγινε απέναντι σε Ολυμπιακό και Άρη. Οι «ποιοτικές» τελικές των αντιπάλων, αλλά και οι συνολικές, ήταν πολύ περισσότερες. Ας μην μπερδευόμαστε λοιπόν…

Το θέμα είναι τώρα τι γίνεται, σε μία πολύ κρίσιμη καμπή γεμάτη προβλήματα και κόπωση, λίγο πριν και το μεγάλο ματς κυπέλλου με την ΑΕΚ.

Ο Παναθηναϊκός δεν… παίζεται. Δεν υπάρχουν χαρακτηρισμοί να περιγράψουν αυτό το πράγμα που παρουσιάζει η ομάδα του Μπόλονι, ο οποίος –και καλά- πήρε την ταυτότητα του Γκαρσία στο 3-0, ενώ μετά, με το ίδιο ακριβώς ποδόσφαιρο, την ίδια φιλοσοφία, έγινε ο χειρότερος προπονητής με το χειρότερο… κατενάτσιο.

Προσέξτε για τι πράγμα, «μιλάμε».

Ο Παναθηναϊκός στην Τρίπολη είχε 2/7 τελικές.

Με τον ΠΑΟΚ μέτρησε 3/4!

Με τον Ολυμπιακό 1/5.

Με τον Άρη 1/2.

Με την ΑΕΚ και πάλι 1/2.

Και μην «πει» κανείς ότι αυτά είναι… νούμερα. Ήταν και η εικόνα των πρασίνων. Σε όλα τα πλέι οφ μέχρι τώρα, σε αυτά τα πέντε ματς, πέρασαν το κέντρο 10-15 φορές και έβαλαν οκτώ γκολ!! Έχουν καταφέρει να μετράνε ένα γκολ σε 2,5 τελικές. Λες και σουτάρουν τρίποντα ένα πράγμα…

Έναν τέτοιο αντίπαλο έχει μπροστά του ο ΠΑΟΚ, η ομάδα του Γκαρσία που πλέον μετράει και απουσίες.

Η διαχείριση του Ουρουγουανού θα μετρήσει πάρα πολύ, όσο και η νοοτροπία της ομάδας του. Τα χειρότερα λέγονται και γράφονται για τον Παναθηναϊκό, αλλά… ποιος μπορεί να τον κερδίσει εύκολα; Πόλεμος αναμένεται. Μεγάλη μάχη, σώμα με σώμα.

Ό τι και να γίνει, όποιος και αν παίξει, στον ΠΑΟΚ πρέπει να αντιληφθούν ότι η Ευρώπη -σε ένα μεγάλο ποσοστό- κρίνεται αύριο Κυριακή. Αν αντιμετωπίσουν και αυτόν τον αγώνα ως τελικό όπως με Ολυμπιακό και Άρη, τότε θα μοχθήσουν, θα «παλέψουν» και θα έχουν τύχη να τα καταφέρουν. Αν χαλαρώσουν, βλέπω να μετράμε και πάλι τα ποσοστά των πρασίνων!

Και όλα αυτά, ανεξάρτητα από τον σχηματισμό. Η πειθαρχία και η νοοτροπία είναι απείρως σημαντικότερες από τον όποιο σχηματισμό, ειδικά απέναντι σε έναν τέτοιο αντίπαλο.

* Από την ώρα που ο Δουβίκας αποφάσισε να συνεργαστεί με συγκεκριμένο μάνατζερ, ήταν ξεκάθαρο ότι πήρε και την απόφαση να μην περιμένει τον ΠΑΟΚ. Το ένα θέμα (αδιάφορο για εμάς) είναι ο συγκεκριμένος εκπρόσωπος παικτών. Το άλλο, είναι η καθυστέρηση από πλευράς ασπρόμαυρων ως προς την ενασχόληση με τις εκκρεμότητες της επόμενης σεζόν.

Στο τέλος-τέλος θεωρώ ότι καλώς έγινε ό τι έγινε. Καλώς, για να συνειδητοποιήσουν όλοι στον ΠΑΟΚ, ότι για τις 20-25 εκκρεμείς υποθέσεις που αφορούν το επόμενο ρόστερ, έμεινε ελάχιστος χρόνος. Εκτός και αν πιστεύουν ότι οι ομάδες χτίζονται μήνα Ιούνιο ή Ιούλιο. Η αλήθεια είναι ότι και αυτό μπορεί να συμβεί. Να πας δηλαδή μέσα σε δύο εβδομάδες και να επιχειρήσεις να λύσεις θέματα που έπρεπε να λυθούν τους περασμένους δύο μήνες. Ξέρετε βέβαια ποιο θα είναι τότε το αποτέλεσμα…

Οι Μάχες Των Play Off είναι στο Gazzetta.gr

Τα πιο συναρπαστικά Play Off της δεκαετίας είναι στο Gazzetta.gr! Όλα τα αθλητικά νέα για την αγαπημένη σου ομάδα, σε συνεχή ενημέρωση. Ακολούθησε το Gazzetta και θα είσαι πάντα ενημερωμένος για το πρόγραμμα των Play Off, την βαθμολογία των ομάδων, τις μεταδόσεις και φυσικά παρακολουθείτε live τα Play Off μέσα από το Game Center!

Δημήτρης Τσορμπατζόγλου
Δημήτρης Τσορμπατζόγλου

Πρέπει να ήταν με μία μπάλα στα χέρια (οποιουδήποτε μεγέθους και χρώματος) από τότε που περπάτησε…
Αγαπάει το ποδόσφαιρο, λατρεύει το μπάσκετ το οποίο έπαιξε (όχι με μεγάλη επιτυχία…) γι’ αρκετά χρόνια στον ιστορικό ΒΑΟ, βλέπει βόλεϊ, του αρέσει το χάντμπολ, μπορεί να βλέπει με τις ώρες στίβο, καταδύσεις, ιππασία, σκοποβολή, χόκει επί χόρτου, αλλά και στον πάγο! Παρακολουθεί και πάλη, και άρση βαρών, φυσικά και πινγκ πονγκ και τέννις και … και... και...
Στο γήπεδο πήγε πρώτη φορά το 1983 σε αγώνα ΠΑΟΚ-Απόλλων Αθηνών. Μεγάλη και ωραία εμπειρία. Από το δημοτικό κρατούσε σημειώσεις, στατιστικά, πρόγραμμα αγώνων, είχε αρχείο και έκανε διάφορες αναλύσεις- συγκρίσεις.
Όλα τα άλλα ήρθαν φυσιολογικά…
Από τα 17 του το 1994, ξεκίνησε να ασχολείται με την δημοσιογραφία στην Αθλητική Μακεδονίας Θράκης, όπου τα πρώτα βήματα έγιναν από τις χαμηλές κατηγορίες του μπάσκετ. Φοβερές οι χρονιές που έκανε το ρεπορτάζ και του αγαπημένου του ΒΑΟ, σε Α2 και Α1!
Ακολούθησαν πολλά άλλα Μέσα στην Θεσσαλονίκη και όχι μόνο, εμπειρίες σε εφημερίες, ραδιόφωνα, τηλεόραση, φυσικά και στο διαδικτυο. Τα τελευταία 15 χρόνια είναι πιο κοντά στο ρεπορτάζ του ποδοσφαιρικού ΠΑΟΚ.