Η δυναμική του Ολυμπιακού στην Ευρώπη και τι θα είναι χειρότερο κι από την ήττα στην Τούμπα!

Η δυναμική του Ολυμπιακού στην Ευρώπη και τι θα είναι χειρότερο κι από την ήττα στην Τούμπα!

bet365

Ο Κ. Νικολακόπουλος σχολιάζει στο blog του στο gazzetta τα τεκταινόμενα στην Ευρώπη σε σχέση με τον Ολυμπιακό, αλλά και την απαράδεκτη για 60’ εικόνα του πρωταθλητή χθες στην Τούμπα.

Κατ΄ αρχάς το πιο σημαντικό: με το που έγινε χθες γνωστή η απόφαση των περισσότερων «μεγάλων» της Ευρώπης για δημιουργία δικής τους Λίγκας, υπήρξαν και…άπειρα δημοσιεύματα κι αναρτήσεις στα social media για το πώς θα είναι το επόμενο Τσάμπιονς Λιγκ, χωρίς αυτούς τους συλλόγους.

Σε όλα έβλεπες μέσα το όνομα του Ολυμπιακού! Μα σε όλα! Απολύτως ενδεικτικό της τεράστιας δυναμικής που έχει αυτός ο σύλλογος, κάτι μοναδικό για τα ελληνικά δεδομένα. Και πλάκα πλάκα πώς θα μας φαινόταν μία διοργάνωση με Παρί Σεν Ζερμέν, Ντόρτμουντ, Λέβερκουζεν, Σεβίλλη, Λιόν, Μονακό, Μαρσέιγ, Βιγιαρεάλ, Άγιαξ, PSV, Μπενφίκα, Σπόρτινγκ, Ρόμα, Νάπολι, Λάτσιο, Αταλάντα, Λέστερ, Έβερτον, Μπεσίκτας, Γαλατασαράι, Κλαμπ Μπριζ, Άντερλεχτ, Ζενίτ, ΤΣΣΚΑ Μόσχας, Ντινάμο Κιέβου, Σαχτάρ, Σέλτικ, Ρέιντζερς, Ερυθρό Αστέρα, Ντινάμο Ζάγκρεμπ, Σλάβια Πράγας και φυσικά Ολυμπιακό; Εφόσον ισχύσει η πληροφορία ότι μαζί με τους «12» θα πάνε κι οι Μπάγερν, Λειψία και Πόρτο. Αν κι εγώ πιστεύω ότι ο Ολυμπιακός μπορεί να κληθεί από τους «12», να είναι δηλαδή στα πέντε κλαμπ στα οποία θα σταλθούν «προσκλήσεις» για να συμπληρωθεί η 20άδα!

Τέλος πάντων, δεν θα αποφύγω να αναφερθώ στην ήττα του Ολυμπιακού στην Τούμπα-ίσα ίσα, θεωρώ ότι χειρότερο κι από την ήττα θα είναι αν στον Ολυμπιακό δεν την αξιολογήσουν σωστά ενόψει του φινάλε της σεζόν, αλλά και γενικότερα. Διότι, μην γελιόμαστε, ο ΠΑΟΚ είναι εδώ και χρόνια ο πιο δυνατός αντίπαλος των «ερυθρόλευκων», άρα τα παιχνίδια μαζί του είναι τα πιο δυνατά τεστ γι΄ αυτούς σε επίπεδο εσωτερικών διοργανώσεων. Ο ΠΑΟΚ ήταν πέρυσι δεύτερος, πρόπερσι πρώτος κι ένα χρόνο πριν ουσιαστικά πρώτος μαζί με την ΑΕΚ.

Κατά την γνώμη μου, είναι μισή αλήθεια να πούμε ότι ο Ολυμπιακός επειδή ήταν αδιάφορος βαθμολογικά έχασε από τον ΠΑΟΚ. Το σωστό είναι να αξιολογηθεί ο Ολυμπιακός κόντρα στον ΠΑΟΚ κι από τα τρία μέχρι στιγμής φετινά παιχνίδια του. Και να δει ο προπονητής κι οι παίκτες, τι έχει πάει καλά και τι δεν έχει πάει καλά. Διότι, δεν εκκρεμεί απλά το Ολυμπιακός-ΠΑΟΚ στη φιέστα για την απονομή του πρωταθλήματος, είναι πιθανό μετά τα αποτελέσματα των πρώτων αγώνων να έχουμε κι ένα τελικό μεταξύ Ολυμπιακού και ΠΑΟΚ.

Αν θέλουμε, λοιπόν, να είμαστε ειλικρινείς, πρέπει να δεχθούμε ότι το χθεσινό παιχνίδι ήταν ίδιο με το ΠΑΟΚ-Ολυμπιακός 1-1 στην κανονική διάρκεια του πρωταθλήματος. Γιατί και τότε ο Ολυμπιακός μπήκε καλά και θα μπορούσε να τελειώσει νικητής το ημίχρονο (θυμηθείτε το διπλό δοκάρι των Εμβιλά-Καμαρά), όπως και χθες θα μπορούσε να προηγηθεί ειδικά στις δύο ευκαιρίες του Μπρούμα και στη μία του Αραμπί…Και τότε ο Ολυμπιακός μπήκε κοιμισμένα στο β΄ ημίχρονο κι έφαγε γκολ από το 51’, όπως χθες το έφαγε στο 49’!!!...Και τότε ο Ολυμπιακός ήταν απαράδεκτος για περίπου μισή ώρα, απλά δεν είχε δεχθεί και δεύτερο γκολ όπως συνέβη χθες και μπόρεσε από ένα κόρνερ κι ισοφάρισε παίρνοντας την ισοπαλία και εξαιτίας του δοκαριού του Τζόλη στο 90’…

Δεν έχει νόημα να προσπαθούμε να ωραιοποιούμε καταστάσεις-τότε ο Ολυμπιακός μόνο αδιάφορος δεν ήταν, αλλά έκανε ό,τι ακριβώς και χθες, καλό αλλά και κακό. Όπως δεν έχει νόημα και να σταθούμε μόνο στο τελικό σκορ, το 3-0, στο παιχνίδι των δύο ομάδων στο Καραϊσκάκη: Όπου το α΄ ημίχρονο είχε εκατέρωθεν ευκαιρίες και θα μπορούσε να προηγηθεί και ο μεν και ο δε…Όπου στο β΄ ημίχρονο μπήκε ο Ολυμπιακός δυνατά και προηγήθηκε στο 50’, όπως ακριβώς δηλαδή έκανε ο ΠΑΟΚ δύο φορές στην Τούμπα!...Κι όπου ο ΠΑΟΚ μπορούσε να ισοφαρίσει με την κοντινή κεφαλιά του Ουάρντα στο 65’, με τον Ολυμπιακό στο τελευταίο 20λεπτο να κυριαρχεί και να βάζει άλλα δύο γκολ στις τέσσερις ευκαιρίες που έφτιαξε…

Προσέξτε, μην συγχέουμε αν ο Ολυμπιακός είναι δίκαια πρωταθλητής με το τι έκανε στα τρία παιχνίδια του με τον ΠΑΟΚ-ούτε οι αντίπαλοι του αμφισβητούν την ανωτερότητα του και το δίκαιο της κατάκτησης του τίτλου. Όμως, από την στιγμή που ο Μαρτίνς κι οι ποδοσφαιριστές του βγαίνουν σε κάθε συνέντευξη τους και δηλώνουν ότι «θέλουμε να πάρουμε και το Κύπελλο», δεν μπορεί να κάνουμε ότι δεν είδαμε τι συνέβη στα τρία μεταξύ τους παιχνίδια. Είναι δε προφανές, με βάση όσα είδαμε χθες, ότι προφανώς και δεν αξιολογήθηκε όπως έπρεπε ειδικά εκείνο το 1-1 της Τούμπας…

Εξ ου και υποστηρίζω ότι δεν πρέπει να περάσει έτσι το χθεσινό παιχνίδι στον Ολυμπιακό. Κι οι παίκτες κι ο προπονητής πρέπει να κάνουν την αυτοκριτική τους. Ακόμη και για το πόσο ωφέλησαν οι δεν ωφέλησαν οι τρεις μέρες ρεπό που πήραν στις αρχές της περασμένης εβδομάδας, με συνέπεια να κάνουν όλες κι όλες τρεις προπονήσεις για ένα ντέρμπι με τον ΠΑΟΚ στην Τούμπα-και να παρουσιαστεί μία ομάδα που ήταν καλή μόνο στα πρώτα 30 λεπτά και έκτοτε ήταν λες κι εξαφανίστηκε.

Να αξιολογηθεί κατά πόσο μπορεί ο Ολυμπιακός να παίξει το 3-4-3 τουλάχιστον με αυτό το ρόστερ και έχοντας το δουλέψει ελάχιστα. Γιατί π.χ. κι ο ΠΑΟΚ το έπαιξε χθες, αλλά είναι σαφές ότι ο αριστερός μπακ της Τσέλσι, ο Μπάμπα, μπορούσε να το υπηρετήσει. Να αποτελέσει αντικείμενο μελέτης γιατί η ομάδα και στα τρία τελευταία παιχνίδια της βρίσκεται πίσω στο σκορ και κυνηγάει τον εκάστοτε αντίπαλο της, είτε είναι ο ΠΑΣ στα Γιάννινα, είτε ο ΠΑΟ στο Καραϊσκάκη, είτε ο ΠΑΟΚ στην Τούμπα. Να κατανοηθεί γιατί ο Ζίφκοβιτς βρέθηκε τρεις φορές (!) σε θέση για γκολ. κλπ, κλπ...

Η χθεσινή απαράδεκτη εικόνα για 60 λεπτά, με τον Ολυμπιακό μετά το 28’ να κάνει όλη κι όλη μία φάση, στο 78’, ως το σφύριγμα της λήξης, έχει την εξήγηση της. Και θα είναι πολύ απλοϊκό, έως αφελές, να πούμε ότι για όλα φταίει ότι ο ΠΑΟΚ είχε βαθμολογικό κίνητρο κι ο Ολυμπιακός όχι. Εγώ έτσι νομίζω.

Άσχετο:

Οι Μάχες Των Play Off είναι στο Gazzetta.gr

Τα πιο συναρπαστικά Play Off της δεκαετίας είναι στο Gazzetta.gr! Όλα τα αθλητικά νέα για την αγαπημένη σου ομάδα, σε συνεχή ενημέρωση. Ακολούθησε το Gazzetta και θα είσαι πάντα ενημερωμένος για το πρόγραμμα των Play Off, την βαθμολογία των ομάδων, τις μεταδόσεις και φυσικά παρακολουθείτε live τα Play Off μέσα από το Game Center!

Κώστας Νικολακόπουλος
Κώστας Νικολακόπουλος

Ο Κώστας Νικολακόπουλος έγινε δημοσιογράφος από…σπόντα. Από τη Νομική και τη δικηγορία η, το επάγγελμα του δικαστικού, που υποτίθεται ότι ήταν στα πλάνα του (εξ ου κι οχαρακτηρισμός «ανακριτή» από τον Γ. Λούβαρη!), βρέθηκε ξαφνικά στον ΦΙΛΑΘΛΟ, όταν πρωτογεννήθηκε η ιδέα αυτής της εφημερίδας από τους Ν. Καραγιαννίδη και Ι. Μαθιουδάκη. Ένα χρόνο ρεπορτάζ Πανιώνιου και Αιγάλεω (μαζί), ένα χρόνο ΑΕΚ και από την άνοιξη του 1984 έως και σήμερα ρεπορτάζ Ολυμπιακού, όπου τα έχει δει όλα. Πρώτα τα λεγόμενα πέτρινα χρόνια και μετά πρωταθλήματα το ένα μετά το άλλο. Του αρέσει να γράφει για μεταγραφές, αλλά ο ίδιος τις αποφεύγει. Σε 40 χρόνια έχει κάνει δύο! Το 1992 στο ΦΩΣ του Θ. Νικολαϊδη και μετά στον ΓΑΥΡΟ που στη συνέχεια έγινε ένα με τον Κόκκινο Πρωταθλητή. Πάνω από μία δεκαετία καλύπτει το ρεπορτάζ του Ολυμπιακού στον Σπορ FM.