Δυνατό τεστ η Τούμπα για πέντε του Ολυμπιακού!

Δυνατό τεστ η Τούμπα για πέντε του Ολυμπιακού!

bet365

Ο Κ. Νικολακόπουλος γράφει στο blog του στο gazzetta για το παιχνίδι του Ολυμπιακού στην Τούμπα από μία διαφορετική παράμετρο.

Αυτή η εβδομάδα είχε μία μεγάλη ιδιαιτερότητα για τον Ολυμπιακό-αν βγάλεις έξω τις εβδομάδες που είχε διακοπές το πρωτάθλημα (λόγω Εθνικών ομάδων και Χριστουγέννων), είναι η μοναδική στην οποία ο Ολυμπιακός δεν είχε παιχνίδι μεσούσης της εβδομάδας! Να παίξει Τρίτη, Τετάρτη, Πέμπτη για πρωτάθλημα, Κύπελλο η, Ευρώπη!

Ο Ολυμπιακός, όμως, δεν την εκμεταλλεύθηκε για να κάνει μία καλύτερη προετοιμασία ενόψει του ντέρμπι με τον ΠΑΟΚ, αλλά κι ενόψει της συνέχειας-ολοκλήρωσης της σεζόν. Ζήτησαν τριήμερο ρεπό οι ποδοσφαιριστές από τον Πέδρο Μαρτίνς μετά και την κατάκτηση και μαθηματικά του πρωταθλήματος την περασμένη Κυριακή κι ο Πορτογάλος το αποδέχθηκε. Θεωρητικά δεν ήταν και η…καλύτερη απόφαση του προπονητή. Από την άλλη, να είσαι Μαρτίνς κι αυτοί οι παίκτες να έχουν φτάσει την ομάδα εδώ που την έχουν φτάσει και μόλις την περασμένη εβδομάδα να έχουν ρίξει την μία Κυριακή πέντε γκολ στην ΑΕΚ, την άλλη Κυριακή τρία γκολ στον ΠΑΟ κι ενδιάμεσα να έχουν φέρει ισοπαλία με σκορ 1-1 στον πρώτο εκτός έδρας ημιτελικό του Κυπέλλου στο χωράφι των Ιωαννίνων με τον ΠΑΣ…Για να είμαστε ειλικρινείς, πόσο εύκολο είναι τους απαντήσεις αρνητικά;…

Βεβαίως, οι παίκτες του Ολυμπιακού καλούνται το βράδυ στην Τούμπα να φανούν αντάξιοι της εμπιστοσύνης του Μαρτίνς. Να δείξουν με την εμφάνιση τους, τη συγκέντρωση τους και την αποφασιστικότητα τους, ότι ορθά έπραξε ο Πέδρο και τους άφησε τη μισή εβδομάδα «ελεύθερους». Γιατί πράγματι ο Ολυμπιακός το πήρε το πρωτάθλημα και στους αριθμούς, αλλά το ωραίο είναι να το τελειώσει έτσι όπως το έχει «παίξει» μέχρι τώρα, δηλαδή με στιλ. Άλλωστε, συνεχίζοντας έτσι, μπορεί να κάνει και πολλά ωραία ρεκόρ, κάτι που πάντοτε πρέπει να είναι κίνητρο σε ένα σύλλογο όπως ο Ολυμπιακός που έχει μάθει να είναι μόνο πρώτος.

Κατά την γνώμη μου μάλιστα, το σημερινό παιχνίδι μπορεί να αποτελέσει ένα πολύ καλό τεστ για κάμποσους «ερυθρόλευκους», καθότι τουλάχιστον στη θεωρία το πιο δύσκολο για τον Ολυμπιακό στα πλέι οφς, καθότι είναι εκτός έδρας και με τον ΠΑΟΚ, την ομάδα που πέρυσι ήταν δεύτερη πίσω του στη βαθμολογία, πρόπερσι ήταν πρώτη, ένα χρόνο πριν ήταν δεύτερη πίσω από την ΑΕΚ, ενώ και φέτος μπορεί να είναι πάλι δεύτερος πίσω του.

Αναφέρομαι συγκεκριμένα…

Στον Ανδρούτσο που ήδη έχει παίξει βασικός σε άλλα δύο εκτός έδρας ντέρμπι, στη Λεωφόρο κόντρα στον ΠΑΟ και στο ΟΑΚΑ κόντρα στην ΑΕΚ, με καλές και κακές στιγμές-ασφαλώς πάντως είναι στο ενεργητικό του Ελληνόπουλου ότι αποκτήθηκε στις 31 Γενάρη δεξιός μπακ από τη Γαλλία (Λαλά) με 2,5 εκ. Ευρώ για 2,5 χρόνια και τελικά σχεδόν όλα τα δύσκολα παιχνίδια τα παίζει ο ίδιος ο Ανδρούτσος (βλέπε και το 3-1 με τον ΠΑΟ, το 1-1 με τον Άρη στου Χαριλάου για το Κύπελλο, το 1-0 με την Άρσεναλ στο Λονδίνο…).

Στον Χολέμπας που σε θέση αριστερού στόπερ, στην οποία πιθανότητα θα αγωνιστεί απόψε, έχει παίξει μόνο ένα ημίχρονο στο 1-1 με τον Άρη στην κανονική διάρκεια του πρωταθλήματος και δύο 90λεπτά στο «ειδικών συνθηκών» (λόγω αποβολής του Λαλά από το 40’) 1-0 επί του Άρη στο πρωτάθλημα και στο 1-0 επί της Άρσεναλ στο Λονδίνο. Και θα έχει ίσως ακόμη μεγαλύτερο ενδιαφέρον αν παίξει στόπερ σε 4-3-3 κι όχι σε 3-4-3, που πάντως είναι το πιθανότερο σύστημα που και σήμερα θα ακολουθήσει ο Πέδρο.

Στον Όλεγκ που εδώ και κάποιο διάστημα δεν είναι στα καλύτερα του και έχει αρχίσει, για να είμαστε ρεαλιστές, να δημιουργεί ερωτηματικά με την εικόνα του σε θέση αριστερού μπακ, είτε στο 4-3-3- είτε στο 3-4-3. Προφανέστατα δεν είναι τυχαίο ότι από τα τέσσερα τελευταία παιχνίδια του στα οποία ήταν στην αρχική ενδεκάδα, έγινε αλλαγή στα τρία: μία φορά στο ημίχρονο, μία στο 60’ και μία μετά το 80’. Κάτι που αν μη τι άλλο δεν συνηθίζεται στους ακραίους μπακ.

Στον Μπρούμα που θα παίξει για πρώτη φορά στην Τούμπα και θα έχει ενδιαφέρον να διαπιστώσουμε «τι ψάρια θα πιάσει» σε μία σκληρή έδρα. Άλλωστε, ο Πορτογάλος κρίνεται ούτως η, άλλως σε κάθε παιχνίδι από την στιγμή που πρέπει να αποφασίσει ο σύλλογος αν πρέπει να κάνει προσπάθεια για να τον κρατήσει και για του χρόνου.

Στον Αβραάμ θα έλεγα ακόμη, τον οποίο φαίνεται ότι έχει αποφασίσει να εμπιστευθεί σήμερα ο προπονητής για την ενδεκάδα του, απόντων των Σεμέδο και Μπα. Ο έμπειρος στόπερ φέτος γενικά έχει περιορισμένες συμμετοχές, λόγω και των προβλημάτων τραυματισμών που αντιμετώπισε-και μπορεί γενικά να υπάρχει η βεβαιότητα ότι το καλοκαίρι θα κρεμάσει τα παπούτσια του, ωστόσο ο ίδιος δεν έχει πει ακόμη τίποτα.

Και να πάμε κι ένα βήμα παραπέρα. Απόντος (και) του Χασάν, μπορεί να χρειαστεί να παίξει στη διάρκεια του παιχνιδιού ο Κάιπερς-θα είναι γι΄ αυτόν μία σπουδαία ευκαιρία. Τι καλύτερο να «δείξει» ένας αναπληρωματικός σε ένα ντέρμπι στην Τούμπα!

Να επανέλθω λίγο στον Ανδρούτσο, γιατί στο ντέρμπι με τον ΠΑΟ την περασμένη Κυριακή έκανε μία αρκετά «γεμάτη» εμφάνιση. Είχε καλές ενέργειες και δημιουργικά και ανασταλτικά, με τάκλιν, κλεψίματα, επεμβάσεις και μέχρι που χώθηκε και σαν κρυφός φορ. Είναι αλήθεια ότι δύο φορές στο τέλος ταλαιπωρήθηκε από τον Καρλίτος, όμως δεν ήταν ο μοναδικός στη φάση που ο Σα μπλόκαρε θεαματικά αλλά και σωτήρια την μπάλα στο σουτ του κυνηγού του ΠΑΟ στο 87’.

Άσχετο: από τα ονόματα των εξτρέμ που γράφονται τον τελευταίο καιρό ως υποψήφιων για τον Ολυμπιακό, απ΄ ότι τουλάχιστον εγώ κατανοώ, πραγματικά έχει απασχολήσουν τους «αρμόδιους» μόλις ένας δύο-κι ο ένας μάλιστα απλά σε επίπεδο θεωρητικό, μέχρι στιγμής.

Παρεμπιπτόντως, ο Δουβίκας έκλεισε στην Ουτρέχτη. Θα μοιραστούν ένα εκ. Ευρώ ο Αστέρας κι ο Βόλος.

Οι Μάχες Των Play Off είναι στο Gazzetta.gr

Τα πιο συναρπαστικά Play Off της δεκαετίας είναι στο Gazzetta.gr! Όλα τα αθλητικά νέα για την αγαπημένη σου ομάδα, σε συνεχή ενημέρωση. Ακολούθησε το Gazzetta και θα είσαι πάντα ενημερωμένος για το πρόγραμμα των Play Off, την βαθμολογία των ομάδων, τις μεταδόσεις και φυσικά παρακολουθείτε live τα Play Off μέσα από το Game Center!

Κώστας Νικολακόπουλος
Κώστας Νικολακόπουλος

Ο Κώστας Νικολακόπουλος έγινε δημοσιογράφος από…σπόντα. Από τη Νομική και τη δικηγορία η, το επάγγελμα του δικαστικού, που υποτίθεται ότι ήταν στα πλάνα του (εξ ου κι οχαρακτηρισμός «ανακριτή» από τον Γ. Λούβαρη!), βρέθηκε ξαφνικά στον ΦΙΛΑΘΛΟ, όταν πρωτογεννήθηκε η ιδέα αυτής της εφημερίδας από τους Ν. Καραγιαννίδη και Ι. Μαθιουδάκη. Ένα χρόνο ρεπορτάζ Πανιώνιου και Αιγάλεω (μαζί), ένα χρόνο ΑΕΚ και από την άνοιξη του 1984 έως και σήμερα ρεπορτάζ Ολυμπιακού, όπου τα έχει δει όλα. Πρώτα τα λεγόμενα πέτρινα χρόνια και μετά πρωταθλήματα το ένα μετά το άλλο. Του αρέσει να γράφει για μεταγραφές, αλλά ο ίδιος τις αποφεύγει. Σε 40 χρόνια έχει κάνει δύο! Το 1992 στο ΦΩΣ του Θ. Νικολαϊδη και μετά στον ΓΑΥΡΟ που στη συνέχεια έγινε ένα με τον Κόκκινο Πρωταθλητή. Πάνω από μία δεκαετία καλύπτει το ρεπορτάζ του Ολυμπιακού στον Σπορ FM.