Έβαλε πίεση στον εαυτό του

Έβαλε πίεση στον εαυτό του

bet365

Ο Βασίλης Βλαχόπουλος γράφει για το (ίσως) χειρότερο φετινό παιχνίδι του Άρη στην πλέον ακατάλληλη στιγμή του Πρωταθλήματος…

Θέλτα - Σεβίλλη: Εκατοντάδες επιλογές και στοιχήματα για σκόρερ, κάρτες, κόρνερ και λεπτό πρώτου γκολ. |21+

Ιδιαίτερες αναλύσεις δεν είναι απαραίτητες. Η πληθώρα των ατομικών λαθών φτάνει και περισσεύει για να εξηγήσει αυτό που έγινε χθες (11/4) στο «Κλ. Βικελίδης». Λάθη τα οποία οδήγησαν σ’ ένα ταξίδι στον χρόνο καθώς θύμισαν εν πολλοίς την ποδοσφαιρική αφέλεια που χαρακτήρισε την περσινή ομάδα του Άρη η οποία είχε στιγμές έκρηξης και ενθουσιασμού του πλήθους, αλλά και μπόλικες σαν αυτές του πρώτου ημιχρόνου. Το κακό είναι ότι αυτά τα λάθη έγιναν στην πλέον ακατάλληλη στιγμή γιατί σε συνδυασμό με τα υπόλοιπα παιχνίδια, ο Άρης θα μπορούσε να είχε χτίσει σημαντική βαθμολογική διαφορά, γεγονός το οποίο θα του έδινε ισχυρό ψυχολογικό πλεονέκτημα.

Γιατί παίζει ρόλο η ψυχολογία, όπως και η διαχείριση συναισθημάτων. Το είπε πολύ ξεκάθαρα ο Εμάνουελ Σάκιτς μετά την ήττα από την ΑΕΚ κάνοντας λόγω για κακή διαχείριση του υπερβολικού κινήτρου. Ο Άρης δεν κατάφερε να χαλιναγωγήσει αυτό που έβγαζε ο συναισθηματικός κόσμος του, ενδεχομένως να ξαφνιάστηκε από τον τρόπο που μπήκε ο αντίπαλός του στο παιχνίδι διότι σε καμία περίπτωση δεν έδειξε τόσο πληγωμένος, αλλά ότι ήταν αποφασισμένος να πουλήσει ακριβά το τομάρι του. Αντιθέτως, ο Άρης μπήκε στο παιχνίδι επιδεικνύοντας πρόθεση συμβιβασμού με τον παθητικό ρόλο. Κι αυτό δεν ήταν θέμα τακτικής προσέγγισης, αλλά ατομικής αντίδρασης η οποία εξαπλώνονταν στον σύνολο.

Η ουσία ήταν ότι 9/10 πράγματα που έκανε στο γήπεδο στο πρώτο ημίχρονο ήταν λάθος, κόστισαν όμως τα πιο παιδαριώδη. Από τους χώρους που έδινε στους πλάγιους μπακ της ΑΕΚ, την κακή εμφάνιση της αμυντικής τετράδας, το ανέβασμα των γραμμών μετά το 0-1 με το πρόβλημα στην transition άμυνα και το αδιάκοπο χτύπημα του κεφαλιού στον τοίχο σε κάθε επιθετική προσπάθειά του. Δεν διατήρησε την ηρεμία του μετά το 0-1, εμφανίζοντας άλλη αγωνιστική προσωπικότητα, πήρε πολύ επικίνδυνα ρίσκο και τον πρόδωσαν τα ατομικά λάθη της άμυνας. Όπως και η τύχη στις δύο φάσεις με τους Μπερτόγλιο, Σίλβα.

Η απουσία του Μπρούνο Γκάμα προφανώς ήταν καταλυτική. Ο Άρης δεν έχει μάθει να παίζει δίχως τον φυσικό ηγέτη του. Στηρίζεται στην προσωπικότητά του, στον αριθμό των αντιπάλων που τραβάει πάνω τους, στη δημιουργία του, στην κάθετη πάσα του αλλά και στις συνεργασίες που βγάζει με τον Φακούντο Μπερτόγλιο ο οποίος έμεινε απελπιστικά μόνος. Δεκτή η εξήγηση της ΠΑΕ ΑΕΚ για την αντικατάσταση του Αλμπάνη με τον Τάνκοβιτς, αλλά αυτή αποφασίστηκε όταν ο Μανόλο Χιμένεθ έμαθε την απουσία του Πορτογάλου αρτίστα του Άρη. Μάλλον πήρε βαθιά ανάσα, εκτίμησε ότι χρειαζόταν παίκτη με περισσότερα επιθετικά και δημιουργικά χαρίσματα και διαχειρίστηκε έξυπνα αυτό το ανέλπιστο δώρο. Δικαιώθηκε γι’ αυτή την απόφασή του, επί τούτου λειτούργησε και ο Μπρούνο ο οποίος δεν ήταν πνευματικά προετοιμασμένος για τον πόλεμο, με συνέπεια να δείχνει άνετος και να φύγει ηττημένος. Από την απέναντι πλευρά, ο Σάντε Σίλβα είναι παίκτης που κάνει τη διαφορά όταν έρχεται από τον πάγκο καθώς πλην του αγώνα με τον ΟΦΗ, σε κανένα άλλο παιχνίδι στο οποίο ξεκινήσει στο αρχικό σχήμα δεν ήταν παραγωγικός. Του ταιριάζει ο ρόλος του 12ου παίκτη, ίσως γιατί είναι τρομερά ταχυδυναμικός κι όταν μπαίνει στο παιχνίδι εκμεταλλεύεται την κούραση και τα βαριά πόδια των αντιπάλων του.

Με την ελπίδα ότι ο Μπρούνο Γκάμα δεν θα χρειαστεί να μείνει εκτός αγωνιστικών χώρων, θα δοκιμαστεί ξανά ο χαρακτήρας αυτής της ομάδας η οποία από το ξεκίνημα των Playoffs δεν δείχνει να πατάει καλά στο γήπεδο. Για την ακρίβεια, δεν αρχίζει καλά στα παιχνίδια με πειστήριο αυτά που προηγήθηκαν στο Καραϊσκάκη, το παιχνίδι με τον Αστέρα Τρίπολης αλλά και το χθεσινό με την ΑΕΚ. Δεν βγάζει τη ζωντάνια και την ενέργεια που είχε στο συντριπτικό μέρος της κανονικής διάρκειας κι όταν είναι κουρασμένο το μυαλό, ακολουθεί το σώμα.

Δεν είναι η πρώτη φορά που έρχεται σε δύσκολη θέση. Είναι η δεύτερη μετά από αγώνα με την ΑΕΚ, ακόμη μία με τον Παναθηναϊκό, ήταν γενικώς όλες τις πρώτες ημέρες του 2021. Στις προηγούμενες έβγαλε αντίδραση ομάδας που θέλει να πετύχει, αυτό απαιτείται να κάνει και τώρα, νιώθοντας μεγαλύτερη πίεση γιατί κράτησε η ίδια τους άμεσους αντιπάλους της στο παιχνίδι της Ευρώπης.

Οι Μάχες Των Play Off είναι στο Gazzetta.gr

Τα πιο συναρπαστικά Play Off της δεκαετίας είναι στο Gazzetta.gr! Όλα τα αθλητικά νέα για την αγαπημένη σου ομάδα, σε συνεχή ενημέρωση. Ακολούθησε το Gazzetta και θα είσαι πάντα ενημερωμένος για το πρόγραμμα των Play Off, την βαθμολογία των ομάδων, τις μεταδόσεις και φυσικά παρακολουθείτε live τα Play Off μέσα από το Game Center!

Βασίλης Βλαχόπουλος
Βασίλης Βλαχόπουλος

Ασχολήθηκε με τη δημοσιογραφία στα τελευταία χρόνια της… λαδόκολλας. Χάριν οικονομίας, το λευκό χαρτί χρησιμοποιούταν σε έκτακτες και ιδιαιτέρως σοβαρές καταστάσεις, ούτως ή άλλως ήταν δυσεύρετο. Πρόλαβε τη διαδικασία αποστολής των φαξ, αλλά και τις πρώτες συσκευές κινητής τηλεφωνίας με τη λαστιχένια κεραία που θύμιζαν στρατιωτικούς ασυρμάτους.

Παρακολουθεί όλες… τις μπάλες, αλλά η αδυναμία του είναι η πορτοκαλί, η σπυριάρα, λόγω της ειδοποιού διαφοράς μεταξύ ποδοσφαίρου και μπάσκετ. Στο μπάσκετ ΠΑΝΤΑ κερδίζει ο καλύτερος. Στο ποδόσφαιρο, μπορεί να κερδίσει ο πιο τυχερός.

ΥΓ: Οσα χρόνια κι αν περάσουν, όσα περιοδικά κι αν πέσουν στα χέρια του, το «Τρίποντο» ήταν, είναι και θα είναι το κορυφαίο forever and ever.