Ολυμπιακός-Παναθηναϊκός: Για την στέψη ο ένας, για την Ευρώπη ο άλλος

Gazzetta team
Ολυμπιακός-Παναθηναϊκός: Για την στέψη ο ένας, για την Ευρώπη ο άλλος

bet365

Ο Ολυμπιακός υποδέχεται τον Παναθηναϊκό (19:30, NovaSports1) γνωρίζοντας το αποτέλεσμα στο Αρης-ΑΕΚ που μπορεί να του δώσει και μαθηματικά τον τίτλο. Να παραμείνει στην πρώτη 4αδα θέλει ο Παναθηναϊκός.

Ολυμπιακός - Παναθηναϊκός: Εκατοντάδες επιλογές και στοιχήματα για σκόρερ, κάρτες, κόρνερ και λεπτό πρώτου γκολ. |21+

Το ντέρμπι των «αιωνίων» βρίσκει τον Ολυμπιακό να έχει την ευκαιρία να πανηγυρίσει την πρώτη θέση στη βαθμολογία με νίκη, εφόσον δεν νικήσει ο Άρης.

Έχει απέναντι του τη μοναδική ομάδα που τον νίκησε φέτος, τον Παναθηναϊκό.

Οι «πράσινοι» δίνουν τη δική τους μάχη για μια θέση στην Ευρώπη, έχοντας τη δυνατότητα να το κάνουν μόνο μέσα από το πρωτάθλημα.

Ο Ολυμπιακός

Πέτυχε ευρεία νίκη εκτός έδρας επί της ΑΕΚ με 5-1 και την περασμένη Τετάρτη έφερε 1-1 στα Γιάννενα στον πρώτο ημιτελικό του Κυπέλλου Ελλάδας.

Αν ο Ολυμπιακός νικήσει τον Παναθηναϊκό και ο Άρης δε νικήσει, οι «ερυθρόλευκοι» είναι και μαθηματικά πρώτοι στη βαθμολογία.

Ο Ολυμπιακός νίκησε στα πέντε τελευταία παιχνίδια του, για να φτάσει τις 23 νίκες στο πρωτάθλημα σε 28 αγώνες. Η ήττα από τον Παναθηναϊκό είναι η μοναδική στα 30 τελευταία του για το πρωτάθλημα, με 25 νίκες και τέσσερις ισοπαλίες.

Ο Ολυμπιακός έχει σκοράρει και στα 30 τελευταία παιχνίδια πρωταθλήματος μετά την περσινή ήττα από τον ΠΑΟΚ με 1-0 στα πλέι άουτ.

Έχει μια μόνο απώλεια στην έδρα του, την ισοπαλία με τον Άρη στην κανονική περίοδο, που ήλθε με γκολ του Κώστα Μήτρογλου στο 83’ του αγώνα.

Έχει κερδίσει τα υπόλοιπα 13 παιχνίδια στο πρωτάθλημα. Είναι αήττητος στα τελευταία 15 στην έδρα του, μετά την ήττα από τον ΠΑΟΚ στις 12 Ιουλίου 2020 στα περσινά Playoffs, έχοντας σκοράρει σε όλα.

Ο Παναθηναϊκός

Ο Παναθηναϊκός νίκησε τον ΠΑΟΚ με 3-0 και πέρασε στην τέταρτη θέση της βαθμολογίας, εκμεταλλευόμενος τις απώλειες της ΑΕΚ.

Είναι τώρα ένα βαθμό πίσω από τον τρίτο ΠΑΟΚ και ένα μπροστά από την πέμπτη ΑΕΚ.

Μετά τη νίκη του επί του Ολυμπιακού στις 14 Φεβρουαρίου, ο Παναθηναϊκός έκανε δύο νίκες σε έξι παιχνίδια για το πρωτάθλημα και οκτώ για όλες τις διοργανώσεις. Και οι δύο νίκες είναι με τον ΠΑΟΚ, στα τρία τελευταία παιχνίδια.

Ο Παναθηναϊκός δεν κέρδισε στα τρία τελευταία εκτός έδρας, παίρνοντας μόνο ένα βαθμό. Αμέσως πριν είχε κάνει τέσσερις διαδοχικές νίκες εκτός έδρας, για πρώτη φορά τα πέντε τελευταία χρόνια.

Μεταξύ τους

Ο Παναθηναϊκός επικράτησε στις 14 Φεβρουαρίου 2-1 του Ολυμπιακού, για να σπάσει το αήττητο στη σεζόν του Ολυμπιακού και παράλληλα να σταματήσει ένα δικό του σερί οκτώ αγώνων χωρίς νίκη στα ντέρμπι των «αιωνίων». Ο Ολυμπιακός είχε τέσσερις νίκες και τέσσερα ήταν ισόπαλα.

Ο Παναθηναϊκός σκόραρε στο 2-1 τον περασμένο Φεβρουάριο, αφού δεν είχε σκοράρει στα τέσσερα προηγούμενα.

O Ολυμπιακός έχει κερδίσει τα τρία τελευταία στην έδρα του με τον Παναθηναϊκό.

Έχει να κερδίσει τέσσερα διαδοχικά εδώ και 52 χρόνια. Από το 1966 ως το 1969 είχε κάνει τέσσερις νίκες. Ο Ολυμπιακός δεν έχει χάσει τα οκτώ τελευταία εντός έδρας, έχοντας έξι νίκες και δύο ισοπαλίες.

Η ιστορία

  • Νίκες Ολυμπιακού: 48
  • Ισοπαλίες: 48
  • Νίκες Παναθηναϊκού: 31

Με γηπεδούχο τον Ολυμπιακό

  • Νίκες Ολυμπιακού: 29
  • Ισοπαλίες: 22
  • Νίκες Παναθηναϊκού: 12

Στην κανονική διάρκεια

21.11.2020: Ολυμπιακός Παναθηναϊκός 1-0
(21’ σουτ Φορτούνης)
14.02.2021: Παναθηναϊκός Ολυμπιακός 2-1
(6’ κεφαλιά Μαουρίσιο, 73’ σουτ Σανκαρέ – 82’ κεφαλιά Ελ Αραμπί)

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ:
Ολυμπιακός-Παναθηναϊκός

Οι Μάχες Των Play Off είναι στο Gazzetta.gr

Τα πιο συναρπαστικά Play Off της δεκαετίας είναι στο Gazzetta.gr! Όλα τα αθλητικά νέα για την αγαπημένη σου ομάδα, σε συνεχή ενημέρωση. Ακολούθησε το Gazzetta και θα είσαι πάντα ενημερωμένος για το πρόγραμμα των Play Off, την βαθμολογία των ομάδων, τις μεταδόσεις και φυσικά παρακολουθείτε live τα Play Off μέσα από το Game Center!

 

SUPERLEAGUE Τελευταία Νέα