Μπακογιάννης: «Κατατίθεται το πρώτο επίσημο αίτημα χρηματοδότησης του Βοτανικού» (vids)

Μπακογιάννης: «Κατατίθεται το πρώτο επίσημο αίτημα χρηματοδότησης του Βοτανικού» (vids)

Gazzetta team
Μπακογιάννης: «Κατατίθεται το πρώτο επίσημο αίτημα χρηματοδότησης του Βοτανικού» (vids)

bet365

Ο Δήμαρχος Αθηναίων, Κώστας Μπακογιάννης έδειξε πως οι διαδικασίες για το θέμα του νέου γηπέδου του Παναθηναϊκού συνεχίζονται και εντός της Δευτέρας θα κατατεθεί το πρώτο επίσημο αίτημα για την χρηματοδότηση του έργου.

Καθημερινά Novi Specials στοιχήματα & σούπερ ενισχυμένες αποδόσεις! (21+)

Μιλώντας στην κρατική τηλεόραση, ο Κώστας Μπακογιάννης αναφέρθηκε στο θέμα της Διπλής Ανάπλασης και της νέας έδρας του Παναθηναϊκού στην περιοχή του Βοτανικού, σχολιάζοντας πως εντός της Δευτέρας θα έχει κατατεθεί το πρώτο επίσημο αίτημα της χρηματοδότησης του project, ύψους 70 εκατομμυρίων.

Αναλυτικά τα όσα δήλωσε στην ΕΡΤ:

«Το γήπεδο του Παναθηναϊκού προχωρά κανονικά μέσα στα χρονοδιαγράμματα που προβλέπονται. Σήμερα, μάλιστα, κατατίθεται το πρώτο επίσημο αίτημα χρηματοδότησης ύψους 70 εκατ. ευρώ.

Δεν μιλάμε, απλώς, για ένα γήπεδο. Πρόκειται για μία μητροπολιτική παρέμβαση. Είναι η δημιουργία δύο πόλων μέσα στην Αθήνα. Στη Λεωφόρο θα δημιουργήσουμε ένα χώρο πράσινου. Δεν έχουμε την πολυτέλεια να αφήσουμε ούτε ένα τετραγωνικό μέτρο χαμένο. Επίσης, πρέπει να βάλουμε μπροστά την περιοχή του Βοτανικού. Ο Βοτανικός απαιτεί γήπεδο και διαμόρφωση του περιβάλλοντος χώρου. Υποδομές, επενδύσεις και πολεοδομικές ρυθμίσεις.

Είναι μία περιοχή της πρωτεύουσας που πρέπει να μπει ξανά στον χάρτη. Να προσελκύσει επενδύσεις, οι οποίες υπολογίζονται σε πρώτη φάση σε ποσό μεγαλύτερο των 300 εκατ. ευρώ. Το γήπεδο του Παναθηναϊκού είναι αναπτυξιακό έργο. Θα δημιουργήσει θέσεις εργασίας για όλη την Αθήνα».

Διάβασε όλα τα τελευταία νέα της αθλητικής επικαιρότητας. Μάθε για όλους τους live αγώνες σήμερα και δες τις αθλητικές μεταδόσεις της ημέρας και της εβδομάδας μέσα από το υπερπλήρες Πρόγραμμα TV του Gazzetta.

SUPERLEAGUE Τελευταία Νέα