Η εικόνα του Σα, η σύγκριση Κάιπερς-Ντούρμισαϊ κι ο Σουρλής!

Η εικόνα του Σα, η σύγκριση Κάιπερς-Ντούρμισαϊ κι ο Σουρλής!

bet365

Ο Κ. Nικολακόπουλος σχολιάζει στο blog του στο gazzetta κάπoια πρόσωπα από τον χθεσινό Ολυμπιακό.
Γουλβς - Λίβερπουλ: Εκατοντάδες επιλογές και στοιχήματα για σκόρερ, κάρτες, κόρνερ και λεπτό πρώτου γκολ. |21+

Ο Ολυμπιακός την ολοκλήρωσε λοιπόν τη δουλειά στην κανονική διάρκεια του πρωταθλήματος και πάει στα πλέι οφς από ξεκάθαρη θέση ισχύος, έχοντας κι ένα βαθμό παραπάνω (67 έναντι 66) απ΄ ότι είχε πέρυσι στο αντίστοιχο σημείο της σεζόν!

Παρότι είχε τρία (το τέταρτο την Πέμπτη) πολύ απαιτητικά παιχνίδια με την PSV και την Άρσεναλ μέσα σε διάστημα τριών εβδομάδων ο Ολυμπιακός περιόρισε τις απώλειες του στους πέντε βαθμούς (1-2 στο κλασικό ντέρμπι με τον ΠΑΟ κι 1-1 με τον σταθερά δεύτερο σε όλο το πρωτάθλημα Άρη) και με 16 βαθμούς διαφορά μπορεί πλέον να ζητήσει πέντε νίκες για να είναι και τυπικά πρωταθλητής, ακόμη κι αν ο Άρης πάρει και τους 30 δικούς του βαθμούς στις εξτρά 10 αγωνιστικές! Παράλληλα, προχώρησε και στο Κύπελλο, κόντρα σε ένα τόσο δυνατό αντίπαλο όσο ο Άρης.

Η χθεσινή νίκη επί της Λάρισας δεν συνοδεύτηκε από κάποια σπουδαία εμφάνιση, όμως με πολλές πολλές τέτοιες νίκες η ομάδα του Μαρτίνς έχτισε την τεράστια βαθμολογική διαφορά της-ας σκεφθούμε ότι ο ΠΑΟΚ πήγε στο Αλκαζάρ κι έφερε ισοπαλία, η δε ΑΕΚ στη δική της επίσκεψη στη Λάρισα ήταν ισόπαλη έως το 90ο λεπτό…

Εφτά αλλαγές έκανε ο Μαρτίνς σε σχέση με την 11άδα που έβαλε με την Άρσεναλ τέσσερις ημέρες νωρίτερα-κι αν είχε και Σεμέδο, Μπα, Βρουσάι, πιθανότατα οι αλλαγές θα ήταν δέκα! Θα κρατούσε μόνο τον Σα, τον οποίο ξεκάθαρα έβαλε για να του δείξει εμπιστοσύνη και να του δώσει ψυχολογία. Τι κατάφερε;

Δεν ήταν ένα κακό, όπως άλλα ματς, το χθεσινό για τον Σα. Θα ήταν καλύτερο αν δεν έτρωγε το γκολ στο 88’, για το οποίο δεν μπορείς να του καταλογίσεις ευθύνη. Τον είδαμε, βέβαια, να εκνευρίζεται και να παραπονιέται στους συμπαίκτες του, γιατί για άλλη μία φορά σε στημένη φάση δεν έκαναν καλή άμυνα-πραγματική πληγή για τον ολυμπιακό, που επηρεάζει πλέον και το μυαλό των παικτών, αφού γίνεται σε κάθε παιχνίδι το ίδιο πράγμα.

Είχε μία καλή παρουσία ο Πορτογάλος. Αυτά που έπρεπε να πιάσει ως ένας καλός τερματοφύλακας, τα έπιασε, και δη μπλοκάροντας θεαματικά αλλά και σταθερά την μπάλα-κάτι σημαντικό αφού εσχάτως αυτό είναι το πιο μεγάλο πρόβλημα του, ότι εύκολα του ξεφεύγει η μπάλα μετά τις επεμβάσεις που κάνει. Ήταν δε μία καλή κίνηση που δύο-τρεις φορές έβγαλε εξαιρετικές πάσες για αντεπίθεση σε συμπαίκτες του, τροφοδοτώντας τους με τα χέρια (!), βγήκε έγκαιρα και με τα πόδια όταν χρειάστηκε, ήταν προσεκτικός διώχνοντας την μπάλα με σουτ, αλλά νομίζω ότι δεν είχε καλή αντίδραση στην ευκαιρία της Λάρισας από στημένη φάση στο 44’, γιατί πρώτα πήγε να βγει (χωρίς λόγο) και μετά σταμάτησε και πήγε να γυρίσει προς τα πίσω.

Προσπαθεί να βρει πάλι την αυτοπεποίθηση του ο Σα, προφανέστατα γι΄ αυτό επιμένει και τον στηρίζει ο προπονητής, όμως πάντα κάτι συμβαίνει και δέχεται γκολ η ομάδα. Σε εκνευριστικό βαθμό σταθερά: στα οκτώ τελευταία, κράτησε το μηδέν μόνο με τη Λαμία στο Καραϊσκάκη. Κι έφαγε τρία από την Άρσεναλ, δύο κι άλλα δύο από την PSV, δύο στη Λεωφόρο, ένα από τον Άρη, ένα στο Βόλο, ένα στη Λάρισα. Όλα γκολ-παράδειγμα για το τι δεν πρέπει να δέχεται μία ομάδα με φιλοδοξίες: από φάουλ, κόρνερ, πέναλτι, μακρινά σουτ...

Τέλος πάντων, όπως ήρθαν τα πράγματα κι όπως επέλεξε ο Μαρτίνς, ο Ολυμπιακός και στο Λονδίνο με τον Σα θα πάει και με την προσδοκία να γυρίσει τουλάχιστον εκεί το φεγγάρι!

Κατά τα άλλα, είδαμε χθες στη Λάρισα τον Κάιπερς για μόλις δεύτερη φορά βασικό στο πρωτάθλημα, αλλά συνολικά πέμπτη φορά στην αρχική ενδεκάδα του Ολυμπιακού, αφού στο Κύπελλο ο Πέδρο τον εμπιστεύεται σχεδόν πάντα εσχάτως. Νομίζω όμως ότι χθες ο Βέλγος έχασε αρκετούς από τους πόντους που είχε κερδίσει. Παίζοντας 62 λεπτά είχε μία παρουσία που την λες μέτρια σε γενικές γραμμές. Συμμετείχε σε δύο τρεις στιγμές, ιδίως στο πρώτο γκολ, αλλά γενικά δεν ήταν καλός. Περιμένεις περισσότερα πράγματα από ένα παιδί που πλέον έχει παιχνίδια στα πόδια του και δεν έρχεται να παίξει στο ξαφνικό.

Μάλιστα, αναποφεύκτως έγινε και μία σύγκριση με τον Ντούρμισαϊ, έναν άλλο σέντερ φορ που μπορεί να τον έχουμε ξεχάσει, αλλά ανήκει στον Ολυμπιακό. Κι είναι αλήθεια ότι οι δανεισμοί του σε Βέλγιο, Άρη, ακόμη και Λάρισα, μέχρι προσφάτως, δεν έβγαλαν καλό αποτέλεσμα για τον πανύψηλο φορ. Όμως, φαίνεται ότι βρήκε εμπιστοσύνη με τα δύο γκολ (το δεύτερο εξαιρετικό) που έβαλε στον ΟΦΗ τις προάλλες και χθες ο 24χρονος φορ ήταν πραγματικά μία απειλή για την εστία του Σα.

Τον Ντούρμισαϊ η άμυνα του Ολυμπιακού τον αισθάνθηκε πολύ περισσότερο απ΄ ότι τον Κάιπερς η άμυνα της Λάρισας…Είχε εκείνο το ωραίο μονοκόμματο βολέ στην πλάτη του Εμβιλά, με τον Σα να μπλοκάρει, αλλά και μία δύσκολη προβολή από κοντά που ελάχιστα ήθελε για να στείλει την μπάλα στα δίκτυα, όπως και μία κεφαλιά υπό την πίεση του Παπασταθόπουλου, ενώ είχε δύο καλές πάσες σε ανάπτυξη επικίνδυνων επιθέσεων, είχε μία πολύ καλή επιστροφή ανακόπτοντας την καλύτερη αντεπίθεση του Ολυμπιακού στο ματς και είχε και μία κακή ενέργεια.

Κοιτάξτε, εγώ δεν λέω ότι ο ολυμπιακός πρέπει να αφήσει τον Κάιπερς και να πάρει πίσω τον Ντούρμισάϊ. Λέω ότι ο Ντούρμισαϊ είναι ένα περιουσιακό στοιχείο του Ολυμπιακού και πρέπει να αξιολογηθεί σωστά. Στα 22 του ήταν από τους καλύτερους φορ του πρωταθλήματος, με 11 γκολ στον Πανιώνιο και με συμμετοχή στην Εθνική ομάδα. Ο Ολυμπιακός θα πρέπει να αναλύσει και να δει αν του κάνει περισσότερο ο Κάιπερς η, ο Ντούρμισαϊ η, αν πρέπει να αποκτηθεί άλλος φορ. Διότι, πρέπει να υπάρξει ρεαλισμός: ο Χασάν για δεύτερος πίσω από τον Αραμπί είναι πολύ καλή επιλογή, αλλά ο Αιγύπτιος κάθε σεζόν, μα κάθε σεζόν, θα βγάλει κι ένα τραυματισμό…Άρα, πρέπει να υπάρχει κι ένας τρίτος φορ, καλός.

Και κάτι τελευταίο, για τον Σουρλή. Είναι η δεύτερη φορά που τον είδαμε έστω για μισή ωρίτσα με τη φανέλα του Ολυμπιακού σε επίσημο παιχνίδι-και με τις όποιες ατέλειες του έδειξε ωραία πράγματα: την τρέχει καλά την μπάλα, πασάρει σωστά, κλέβει, κόβει. Η ένταση που βγάζει το παιχνίδι του σε ρόλο Νο 8 είναι αν μη τι άλλο ενδιαφέρουσα. Μόνο που πρέπει να ελέγξει την ενέργεια του-π.χ. δύο φορές έβαλε την ΑΕΛ στην περιοχή του Σα, με εντελώς αχρείαστα φάουλ με συνέπεια να προκύψει κι ευκαιρία-και να αποφύγει τις επιπολαιότητες.

Στα 18,5 χρόνια του λογικό είναι να χρειάζεται να μάθει πολλά ακόμη, όμως μοιάζει να έχει στοιχεία που με την κατάλληλη δουλειά ενδεχομένως να βγάλουν ένα ταλέντο. Απλά πρέπει να καταλάβει ότι χρειάζεται να επενδύσει και στην ποιότητα των επαφών κι όχι μόνο στην ένταση.

Άσχετο: το είχαν δίπορτο στο Αλκαζάρ χθες οι «εξυγιαντές». Κέρδισε ο Ολυμπιακός και λένε τώρα, «εντάξει, η γνωστή ιστορία, η Λάρισα του Κούγια πάντα χάνει από τον Ολυμπιακό του Μαρινάκη». Αν δεν κέρδιζε ο Ολυμπιακός θα έλεγαν, «εντάξει, τα ξέρουμε αυτά, ο Ολυμπιακός επειδή το έχει πάρει το πρωτάθλημα πήγε κι έπαιξε με τα δεύτερα στη Λάρισα που καίγεται για να σωθεί». Έχω πουθενά άδικο;…Το θαυμαστό είναι πού βρίσκουν τα κουράγια για τέτοια πράγματα, στο -20…

Οι Μάχες Των Play Off είναι στο Gazzetta.gr

Τα πιο συναρπαστικά Play Off της δεκαετίας είναι στο Gazzetta.gr! Όλα τα αθλητικά νέα για την αγαπημένη σου ομάδα, σε συνεχή ενημέρωση. Ακολούθησε το Gazzetta και θα είσαι πάντα ενημερωμένος για το πρόγραμμα των Play Off, την βαθμολογία των ομάδων, τις μεταδόσεις και φυσικά παρακολουθείτε live τα Play Off μέσα από το Game Center!

Κώστας Νικολακόπουλος
Κώστας Νικολακόπουλος

Ο Κώστας Νικολακόπουλος έγινε δημοσιογράφος από…σπόντα. Από τη Νομική και τη δικηγορία η, το επάγγελμα του δικαστικού, που υποτίθεται ότι ήταν στα πλάνα του (εξ ου κι οχαρακτηρισμός «ανακριτή» από τον Γ. Λούβαρη!), βρέθηκε ξαφνικά στον ΦΙΛΑΘΛΟ, όταν πρωτογεννήθηκε η ιδέα αυτής της εφημερίδας από τους Ν. Καραγιαννίδη και Ι. Μαθιουδάκη. Ένα χρόνο ρεπορτάζ Πανιώνιου και Αιγάλεω (μαζί), ένα χρόνο ΑΕΚ και από την άνοιξη του 1984 έως και σήμερα ρεπορτάζ Ολυμπιακού, όπου τα έχει δει όλα. Πρώτα τα λεγόμενα πέτρινα χρόνια και μετά πρωταθλήματα το ένα μετά το άλλο. Του αρέσει να γράφει για μεταγραφές, αλλά ο ίδιος τις αποφεύγει. Σε 40 χρόνια έχει κάνει δύο! Το 1992 στο ΦΩΣ του Θ. Νικολαϊδη και μετά στον ΓΑΥΡΟ που στη συνέχεια έγινε ένα με τον Κόκκινο Πρωταθλητή. Πάνω από μία δεκαετία καλύπτει το ρεπορτάζ του Ολυμπιακού στον Σπορ FM.