Μήπως είναι ο ΠΑΟΚ σίγουρος για την Ευρώπη;

Μήπως είναι ο ΠΑΟΚ σίγουρος για την Ευρώπη;

bet365

Ο Δημήτρης Τσορμπατζόγλου γράφει για τον ΠΑΟΚ και την τελική ευθεία της χρονιάς σε σχέση με την προσπάθεια που κάνουν πολλές ομάδες να κατακτήσουν ευρωπαϊκό εισιτήριο. Τα συν και τα πλην του Δικεφάλου του Βορρά…
Καθημερινά Novi Specials στοιχήματα & σούπερ ενισχυμένες αποδόσεις! (21+)

Και τι δεν είδαμε το τελευταίο διάστημα…

Μετά από όλα αυτά που έγιναν στα γήπεδα, διαβάζουμε δεξιά και αριστερά διάφορες αναλύσεις και απόψεις για το ότι… «ο Παναθηναϊκός μπορεί να χάσει και πάλι την Ευρώπη». Ότι… «η ΑΕΚ με τις αδυναμίες της κινδυνεύει να μην κερδίσει ευρωπαϊκή θέση…». Μετά τα χθεσινά, κανείς δεν ξέρει και ο Άρης πώς θα συνέλθει χάνοντας και τη διέξοδο του κυπέλλου.

Δηλαδή συγνώμη… Είναι όλοι οι άλλοι αγχωμένοι για την Ευρώπη και ο ΠΑΟΚ είναι σίγουρος; Ποιος ντρέπεται να γράψει ότι… «ΦΥΣΙΚΑ και ο ΠΑΟΚ πρέπει να ανησυχεί και οφείλει να δώσει πραγματική μάχη για την ευρωπαϊκή του έξοδο;»

Άλλο είναι (ήταν) τι όφειλε να έχει ως στόχο και άλλο το… ΤΩΡΑ, με βάση τα πραγματικά δεδομένα.

Γιατί να μην αναφέρονται όλα αυτά;

Επειδή είναι ντροπή γι’ αυτή την ομάδα με τέτοιο μπάτζετ να ανησυχεί για την Ευρώπη; Ντροπή δεν είναι η αναφορά και η ανησυχία. Ντροπή είναι το γεγονός και η αποτυχία του ΠΑΟΚ να κάνει –έστω- υποτυπωδώς πρωταθλητισμό. Αν αυτό συνέβαινε, στο συγκεκριμένο σημείο της χρονιάς θα ένιωθε –τουλάχιστον- εξασφαλισμένος αναφορικά με ένα ευρωπαϊκό εισιτήριο. Τώρα ΔΕΝ είναι.

Από εκεί και πέρα, πώς και γιατί να έχουν ανασφάλεια όλοι οι άλλοι μεγάλοι και να είναι σίγουρος ο ΠΑΟΚ; Μήπως επειδή έχει το δεύτερο ακριβότερο μπάτζετ; Και τι έγινε;

Με αυτό το μπάτζετ και την ομάδα που έχει φτιάξει από την αρχή της σεζόν, έχει κερδίσει ΜΟΝΟ ένα ντέρμπι! Με αυτό το ανισσόροπο ρόστερ των 12 μεσοεπιθετικών και του ενός αμυντικού μέσου, με το οποίο ο προηγούμενος προπονητής αποφάσισε να παίξει με τρία στόπερ μπας και φυλάξει τα νώτα του, χαλώντας όμως την επιθετική λειτουργία και ο νυν προπονητής έχει φτιάξει την επιθετική λειτουργία, παλεύοντας όμως μπας και βρει ισορροπία σε φάση άμυνας, ο ΠΑΟΚ «τρώει» γκολ από όλους, λυγίζει στα δύσκολα, δεν κερδίζει κανέναν «μεγάλο» και δεν εμπνέει εμπιστοσύνη ως ομάδα ότι μπορεί να βρει μία σταθερότητα στην συνέχεια της χρονιάς.

Ποιας χρονιάς; Αυτής που έχει 12 ματς πρωταθλήματος απέναντι σε ισχυρούς, δύο μεγάλους ημιτελικούς κυπέλλου και ίσως τον τελικό!

Με αυτή την εικόνα στα μεγάλα ματς, με αυτή την κάκιστη νοοτροπία που έχει η ομάδα του Γκαρσία όταν στραβώσει ένα ματς, με αυτή την ανισορροπία στο ρόστερ, ποιος ΔΕΝ ανησυχεί; Και πώς να μην ανησυχείς βλέποντας ένα άρρωστο σύνολο γεμάτο απάθεια να αντιμετωπίζει όλες τις καταστάσεις λες και παίζουν οι βετεράνοι στη γειτονιά για να περάσει η ώρα! Χωρίς ένταση, χωρίς φλόγα και πάθος. (Συγνώμη από τους βετεράνους, γιατί ούτε εκείνοι αγωνίζονται έτσι. Εκείνοι αν χάσουν τσατίζονται! Στον ΠΑΟΚ, ούτε αυτό δεν φαίνεται να συμβαίνει).

Αυτό το τελευταίο είναι τελικά το πιο μεγάλο πρόβλημα. Υπάρχει μία αρρώστια μέσα στην ομάδα. Σα να έχουν βρεθεί πολλοί παίκτες που δε νοιάζονται για το φέτος και σκέφτονται την επόμενη χρονιά και ίσως την επόμενη ομάδα τους. Είναι και αυτό ένα παρεπόμενο της επιλογής να μείνει ο ΠΑΟΚ με ρόστερ άνω των 30 παικτών, εκεί όπου πολλοί αναγκαστικά δεν παίζουν και δημιουργείται γκρίνια από τους ανενεργούς.

Ευτυχώς (και καλώς) φεύγουν τώρα δύο από αυτούς…

* Αναφορικά με το ματς της Λαμίας για το κύπελλο, πραγματικά δεν μου άρεσε τίποτα! Τι να ικανοποιήσει δηλαδή; Το τελικό αποτέλεσμα; Το ποδόσφαιρο που έπαιξε ο ΠΑΟΚ; Ένα ακόμη χαμένο πέναλτι από εκτελεστή που δεν είχε αστοχήσει ποτέ στην καριέρα του; Το τρίτο γκολ που «έφαγε» ο ΠΑΟΚ από στημένη μπάλα σε αυτά τα ματς κυπέλλου με τη Λαμία;

Ή μήπως να ενθουσιαστώ από τον Καγκάβα και τον Μπάμπα, γιατί «έπρεπε» από κάτι να ικανοποιηθώ με το ζόρι;

Δηλαδή, συγνώμη… Όλοι όσοι «έπρεπε» να δείξουν έκπληκτοι ή ενθουσιασμένοι από τον Ιάπωνα και τον Γκανέζο, τι ακριβώς είδαν; Είδαν ρυθμό; Είδαν ταχύτητα; Είδαν διάρκεια σε καλή απόδοση; Και πιο συγκεκριμένα: Αυτός ο Καγκάβα μπορεί αυτή την περίοδο, κάτω από οποιαδήποτε συνθήκη να πάρει τη θέση του βασικού από τον Ουάρντα; Πώς; Γιατί; Από πού και ως πού; Για να παίξει σε υψηλό ρυθμό πόσα λεπτά; Στα ντέρμπι που έρχονται και είναι ματς υψηλής έντασης, μπορεί και πρέπει αυτός ο Καγκάβα να πάρει τη θέση του Ουάρντα ή οποιουδήποτε άλλου μεσοεπιθετικού στη βασική ενδεκάδα; Προφανώς θα είναι μία καλή λύση ερχόμενος από τον πάγκο και στην πορεία βλέπουμε…

Για τον Μπάμπα με λίγη… επιείκεια και πάλι, ίσως και να προέκυπτε σκέψη χρησιμοποίησης του ως βασικού. Αλλά και εκεί με δυσκολία. Ούτε καν έχει τσεκαριστεί αμυντικά απέναντι σε δύσκολους αντιπάλους. Από την άλλη, όπως και να το κάνουμε, αυτός ο ποδοσφαιριστής τη δεδομένη στιγμή δεν έχει σχέση με τον Γιαννούλη που έφυγε. Πότε μπορεί να τον πλησιάσει σε απόδοση; Τον Απρίλιο; Θα δούμε…

Από τον Μάιο πάντως και μετά που τελειώνει η σεζόν, θα ανήκει και πάλι σε άλλη ομάδα…

Αν πιστεύει κανείς ότι αυτή η έτσι και αλλιώς soft ομάδα του ΠΑΟΚ, το ρόστερ των 12 μεσοεπιθετικών και του ενός αμυντικού μέσου, το σύνολο που ψάχνει με… το κιάλι τρεξίματα και μαχητικότητα για να καλύψει την ανισορροπία που υπάρχει, μπορεί να στηριχθεί στα ντέρμπι που έρχονται με τις πιο σκληρές ομάδες, σε αυτούς τους ποδοσφαιριστές που προσπαθούν να βρουν ρυθμό, έτσι ώστε να πλησιάσουν στο επίπεδο που βρισκόταν πριν 2-3-4 χρόνια, τότε είναι όλο και πιο βέβαιο ότι και ο ΠΑΟΚ κινδυνεύει να χάσει τη θέση στην Ευρώπη!

Και τέλος…

Άλλο το Άρης-Ολυμπιακός και ό τι έγινε εκεί και άλλο το ΠΑΟΚ-Άρης! Όλοι στον ΠΑΟΚ οφείλουν να αντιμετωπίσουν πολύ-πολύ σοβαρά αυτό το παιχνίδι.

ΚΑΝΕΝΑΝ δεν έχουν κερδίσει και δεν έχουν ΚΑΝΕΝΑ δικαίωμα να κοιτάνε τον οποιονδήποτε αντίπαλο αφ’ υψηλού. Γιατί… έτσι γίνεται με τον Άρη και οι κίτρινοι ξέχασαν πότε τελευταία φορά έφυγαν ηττημένοι από την Τούμπα…

Οι Μάχες Των Play Off είναι στο Gazzetta.gr

Τα πιο συναρπαστικά Play Off της δεκαετίας είναι στο Gazzetta.gr! Όλα τα αθλητικά νέα για την αγαπημένη σου ομάδα, σε συνεχή ενημέρωση. Ακολούθησε το Gazzetta και θα είσαι πάντα ενημερωμένος για το πρόγραμμα των Play Off, την βαθμολογία των ομάδων, τις μεταδόσεις και φυσικά παρακολουθείτε live τα Play Off μέσα από το Game Center!

Δημήτρης Τσορμπατζόγλου
Δημήτρης Τσορμπατζόγλου

Πρέπει να ήταν με μία μπάλα στα χέρια (οποιουδήποτε μεγέθους και χρώματος) από τότε που περπάτησε…
Αγαπάει το ποδόσφαιρο, λατρεύει το μπάσκετ το οποίο έπαιξε (όχι με μεγάλη επιτυχία…) γι’ αρκετά χρόνια στον ιστορικό ΒΑΟ, βλέπει βόλεϊ, του αρέσει το χάντμπολ, μπορεί να βλέπει με τις ώρες στίβο, καταδύσεις, ιππασία, σκοποβολή, χόκει επί χόρτου, αλλά και στον πάγο! Παρακολουθεί και πάλη, και άρση βαρών, φυσικά και πινγκ πονγκ και τέννις και … και... και...
Στο γήπεδο πήγε πρώτη φορά το 1983 σε αγώνα ΠΑΟΚ-Απόλλων Αθηνών. Μεγάλη και ωραία εμπειρία. Από το δημοτικό κρατούσε σημειώσεις, στατιστικά, πρόγραμμα αγώνων, είχε αρχείο και έκανε διάφορες αναλύσεις- συγκρίσεις.
Όλα τα άλλα ήρθαν φυσιολογικά…
Από τα 17 του το 1994, ξεκίνησε να ασχολείται με την δημοσιογραφία στην Αθλητική Μακεδονίας Θράκης, όπου τα πρώτα βήματα έγιναν από τις χαμηλές κατηγορίες του μπάσκετ. Φοβερές οι χρονιές που έκανε το ρεπορτάζ και του αγαπημένου του ΒΑΟ, σε Α2 και Α1!
Ακολούθησαν πολλά άλλα Μέσα στην Θεσσαλονίκη και όχι μόνο, εμπειρίες σε εφημερίες, ραδιόφωνα, τηλεόραση, φυσικά και στο διαδικτυο. Τα τελευταία 15 χρόνια είναι πιο κοντά στο ρεπορτάζ του ποδοσφαιρικού ΠΑΟΚ.