ΑΕΚ - Αστέρας Τρίπολης 2-2 (vids)

Δημήτρης Βέργος
ΑΕΚ - Αστέρας Τρίπολης 2-2 (vids)

bet365

Στο καλύτερο ματς της χρονιάς, η ΑΕΚ βρέθηκε πίσω στο σκορ με 2-0 από τον Αστέρα, ισοφάρισε με 2 γκολ του Σιμάνσκι, έχασε έως το 93' απίθανες ευκαιρίες για την απόλυτη ανατροπή αλλά τελικά δεν τα κατάφερε (2-2). Χαμένη ευκαιρία για την ευρωμάχη της Ένωσης, που πάντως πέρασε 2η.

Απίθανο ματς στο ΟΑΚΑ! Τα παιχνίδια της ΑΕΚ άλλωστε τη φετινή σεζόν γίνονται ροντέο και ακριβώς έτσι εξελίχθηκε ο αγώνας με τον Αστέρα Τρίπολης σε ένα γεμάτο 2-2 με έντονες συγκινήσεις! Οι Αρκάδες πήραν το προβάδισμα με τους Λουίς Φερνάντεθ (16') και Σουάρεθ (18') τιμωρώντας την κάκιστη, για ακόμα μια φορά, ανασταλτική λειτουργία της ΑΕΚ, η οποία μείωσε με τον Σιμάνσκι (40'), που είχε και δοκάρι στο τέλος του πρώτου μέρους. Στο δεύτερο ημίχρονο η Ένωση των πολλών απουσιών πίεσε πολύ, βρήκε την ισοφάριση πάλι με τον Σιμάνσκι (68'), αλλά όχι και ένα τρίτο γκολ για να κάνει την ανατροπή, χάνοντας μεταξύ αρκετών άλλων και τεράστια ευκαιρία με τον Σβάρνα στα τελευταία δευτερόλεπτα των καθυστερήσεων! Ακόμα δύο πολύτιμοι χαμένοι εντός έδρας βαθμοί για την ΑΕΚ, με τους κιτρινόμαυρους να κινδυνεύουν πλέον να ξαναπέσουν από τη 2η θέση, συνεχίζοντας να βάζουν και σε κίνδυνο και την ευρωπαϊκή έξοδο. Ο Αστέρας μάζεψε ακόμα έναν σημαντικό βαθμό, κλειδώνοντας ουσιαστικά τη θέση στην πρώτη εξάδα που οδηγεί στα πλέι οφ και παραμένοντας για όγδοο σερί ματς αήττητος.

Έτσι ξεκίνησαν Χιμένεθ και Ράσταβατς

Ο Μανόλο Χιμένεθ διατήρησε το 4-4-2 που είχε χρησιμοποιήσει κόντρα στην ΑΕΛ, επιλέγοντας τον Σβάρνα για το δεξί άκρο της άμυνας, παρά το γεγονός ότι είχε τον Νταντσένκο διαθέσιμο στην αποστολή. Στο τέρμα ήταν ο Αθανασιάδης, ο Μιτάι επανήλθε στην ενδεκάδα στο αριστερό άκρο της άμυνας, στο κέντρο της οποίας βρίσκονταν ο Λάτσι με τον Νεντελτσιάρου. Στον άξονα ήταν ο Μάνταλος με τον Σιμάνσκι, στην αριστερή πτέρυγα ο Τάνκοβιτς και στη δεξιά ο Γκαρσία και δίδυμο στην κορυφή της επίθεσης οι Ολιβέιρα και Ανσαριφάρντ. Ο Μίλαν Ράσταβατς για τον Αστέρα Τρίπολης παρέταξε το 4-2-3-1 που συνηθίζει, με τον Τσιφτσή κάτω από την εστία, τους Άλβαρες, Καστάνιο, Σουάρεθ και Κώτσιρα στην αμυντική γραμμή, στο κέντρο τους Βαλιέντε και Μουνάφο και την τριάδα των Τιλίκα, Λουίς Φερνάντεθ και Σίτο πίσω από τον προωθημένο Μπαράλες.

Ματς ροντέο, 0-2 ο Αστέρας, μείωσε ο Σιμάνσκι!

Ο εξαιρετικός Αστέρας Τρίπολης για 30 λεπτά όχι απλά κυριαρχούσε απέναντι στην ΑΕΚ, αλλά την είχε βάλει στα σχοινιά απειλώντας την με διασυρμό μέσα στο ΟΑΚΑ! Αφενός δεν την άφηνε να αναπτυχθεί πιέζοντας ψηλά και αφετέρου σε κάθε εκτέλεση στατικής φάσης ή αντεπίθεσης, η τρομερά ευάλωτη κιτρινόμαυρη άμυνα για άλλη μια φορά έδειχνε αλλού να πατάει και αλλού να βρίσκεται! Κι αν ο Αθανασιάδης έβγαλε τη δυνατή κεφαλιά του Καστάνιο στο 6', δεν συνέβη το ίδιο στο 15'. Έπειτα από εκτέλεση κόρνερ και απομάκρυνση των αμυντικών της ΑΕΚ, ο Μουνάφο σούταρε και ο Λουίς Φερνάντεθ άλλαξε την πορεία της μπάλας αμαρκάριστος μέσα στην περιοχή κάνοντας το 0-1!

Τρία λεπτά αργότερα σε μια αντεπίθεση του Αστέρα από έξυπνη πάσα του Φερνάντεθ, ο Τιλίκα βγήκε πλάγια απέναντι από τον Αθανασιάδη, με τον γκολκίπερ της ΑΕΚ να σώζει την εστία του. Η αδράνεια της κιτρινόμαυρης αμυντικής γραμμής σε ακόμα ένα στημένο, ωστόσο, κόστισε ξανά στην Ένωση. Από την εκτέλεση του κόρνερ του Φερνάντεθ, ο Νεντελτσιάρου έχασε το μαρκάρισμα του Σουάρεθ, ο οποίος με δυνατή κεφαλιά έγραψε το 0-2 για τους Αρκάδες!

Τα πράγματα πήγαιναν από το κακό στο χειρότερο για την ΑΕΚ, η οποία είδε και τον Ολιβέιρα να βγαίνει νοκ-άουτ με πρόβλημα τραυματισμού! Ο Χιμένεθ έριξε στο ματς τον Κρίστιτσιτς αλλάζοντας τον σχηματισμό από 4-4-2 σε 4-2-3-1, κάτι που έκανε την ανάπτυξη της Ένωσης πολύ πιο ορθολογική. Η ΑΕΚ άρχισε με καλό passing game να πατάει περιοχή και να πιέζει φτάνοντας τελικά στη μείωση του σκορ στο 40'. Ο Σιμάνσκι πάσαρε στον Τάνκοβιτς, αυτός τροφοδότησε ξανά τον Πολωνό, ο οποίος με ένα εξαιρετικό πλασέ με φάλτσο έκανε το 1-2 βάζοντας την Ένωση ξανά στο παιχνίδι.

Η κιτρινόμαυρη άμυνα την ίδια στιγμή συνέχιζε να βρίσκεται σε... άλλο γήπεδο καθώς στο αμέσως επόμενο λεπτό ο Αστέρας έφυγε στην αντεπίθεση με τον Φερνάντεθ, αλλά ο Αθανασιάδης σταμάτησε τον μεσοεπιθετικό των φιλοξενούμενων. Το ματς είχε γίνει ροντέο, με την ΑΕΚ από τη μέση και πίσω να παραπαίει ξανά, αλλά από τη μέση και μπροστά να βγάζει συνεργασίες στο τελευταίο τέταρτο του πρώτου μέρους. Μια τέτοια στο 44' πήγε να φέρει την ισοφάριση, όταν ο Κρίστιτσιτς έβγαλε τρομερή κάθετη στον Τάνκοβιτς, ο τελευταίος έκανε μια εξαιρετική ντρίμπλα και πάσαρε στον Σιμάνσκι, το σουτ του οποίου όμως αυτή τη φορά σταμάτησε στο δοκάρι, ενώ στο ριμπάουντ από κοντά ο Ανσαριφάρντ δεν βρήκε δίχτυα!

Ο Σιμάνσκι «χτύπησε» ξανά, αλλά η ΑΕΚ δεν βρήκε το τρίτο γκολ της ανατροπής!

Ο Χιμένεθ με το ξεκίνημα του δευτέρου μέρους αντικατέστησε τον Μιτάι με τον Λόπες καθώς ο νεαρός μπακ δεν κατάφερνε να ανταποκριθεί. Η ΑΕΚ έψαχνε να βρει γρήγορα το δεύτερο γκολ για να έχει χρόνο να γυρίσει το ματς, ωστόσο την ίδια στιγμή έπρεπε να προσέχει και τα μετόπισθεν από τον επικίνδυνο Αστέρα. Στο 51' μια έξυπνη παράλληλη πάσα του Μάνταλου είχε ως αποδέκτη τον Γκαρσία, το σουτ του οποίου μπλόκαρε εύκολα ο Τσιφτσής με το ματς στα πρώτα λεπτά του δευτέρου μέρους να μην έχει τον ίδιο τρελό ρυθμό. Η ΑΕΚ ωστόσο άρχισε σταδιακά να αυξάνει την πίεση, έχοντας ακόμα μια τελική με σουτ του Ανσαριφάρντ στο 55' το οποίο μπλόκαρε ξανά ο γκολκίπερ του Αστέρα, κι άλλη μια με κεφαλιά του Σβάρνα τρία λεπτά αργότερα που πέρασε πάνω από το οριζόντιο.

Η ΑΕΚ είχε κλείσει τον Αστέρα στα καρέ του, με τους παίκτες του Ράσταβατς ωστόσο να κλείνουν καλά τους χώρους. Ο τεχνικός των φιλοξενούμενων φρέσκαρε τη μεσοεπιθετική του γραμμή αλλάζοντας τον Τιλίκα με τον Κρέσπι για να εκμεταλλευτεί κάποια αντεπίθεση, ενώ από την άλλη ο Χιμένεθ άλλαξε τον Τάνκοβιτς με τον Αλμπάνη. Η πίεση της ΑΕΚ συνέχιζε και από μια προσωπική ενέργεια του Γκαρσία ήρθε το 2-2 στο 68'. Ο Λιβάι πέρασε σαν σταματημένο τον αντίπαλό του, έκοψε στην περιοχή για τον Σιμάνσκι, ο οποίος με σουτ βρήκε δίχτυα για την ισοφάριση με το δεύτερο προσωπικό του γκολ!

Ο Αστέρας πάντως στο 73' πήγε να πάρει ξανά κεφάλι στο σκορ, όταν μια ωραία συνεργασία των παικτών του είχε ως τελικό αποδέκτη τον Σίτο, το σουτ του οποίου πέρασε πάνω από τα δοκάρια του Αθανασιάδη. Δύο λεπτά αργότερα η ΑΕΚ έχασε μέσα σε λίγα δευτερόλεπτα μια τριπλή απίστευτη φάση! Αρχικά το σουτ του Κρίστιτσιτς βρήκε πάνω στον Σιμάνσκι ενώ η μπάλα είχε τροχιά προς τα δίχτυα. Στη συνέχεια ο Ανσαριφάρντ δεν μπόρεσε να νικήσει τον Τσιφτσή ενώ στην εξέλιξη της φάσης ο Καστάνιο έβγαλε πάνω στη γραμμή την κεφαλιά του Λάτσι!

Ο Ράσταβατς φρέσκαρε κι άλλο την επίθεσή του περνώντας Ριέρα και Αλί Μπαμπά, κυνηγώντας έτσι κάποια αντεπίθεση, τη στιγμή που η ΑΕΚ απείλησε για άλλη μια φορά με επικίνδυνη εκτέλεση φάουλ του Γκαρσία στο 80' το οποίο έβγαλε ο σταθερός Τσιφτσής. Ο Αστέρας κλείστηκε πίσω, η ΑΕΚ έψαχνε την ανατροπή με κάθε τρόπο, αλλά δεν την βρήκε ποτέ χάνοντας τεράστια ευκαιρία με τον Σβάρνα στο 93' όταν από γύρισμα του Αλμπάνη ο αμυντικός της ΑΕΚ σούταρε, αλλά ο Άλβαρες πάνω στη γραμμή κράτησε το 2-2!

MVP: Ο Σιμάνσκι ήταν ο καλύτερος παίκτης της ΑΕΚ και του γηπέδου κουβαλώντας μπάλα, πατώντας περιοχή και σκοράροντας δύο γκολ, ενώ είχε και δοκάρι στο τέλος του πρώτου μέρους!

Στο ύψος τους: Ο Λουίς Φερνάντεθ με γκολ και ασίστ για τον Αστέρα διακρίθηκε, κάνοντας γενικότερα εξαιρετική δουλειά μέσα στο γήπεδο. Καλό ματς και από τον Κρίστιτσιτς για την ΑΕΚ, με τον Σέρβο να βοηθάει πολύ μπαίνοντας στο γήπεδο από το 30' και έπειτα.

Ο αδύναμος κρίκος: Όλη η κιτρινόμαυρη άμυνα για ακόμα μια φορά ήταν απαράδεκτη. Κάθε στατική φάση ή αντεπίθεση του Αστέρα... μύριζε γκολ. Αλλά ο πλέον επικίνδυνος για την ΑΕΚ στα μετόπισθεν ήταν ο Νεντελτσιάρου.

Η γκάφα: Την έκανε ο Νεντελτσιάρου, ο οποίος έχασε το μαρκάρισμα του Σουάρεθ στο γκολ του Αστέρα. Ο Ρουμάνος στόπερ είχε χάσει και στη φάση του 6' τον Καστάνιο όταν ο Αθανασιάδης είχε γλιτώσει με απόκρουση το γκολ.

Το στραγάλι: Ο Βόσνιος Πελίτο είχε ένα εύκολο βράδυ στο ΟΑΚΑ.

Το ταμείο του gazzetta.gr: Κλασική ΑΕΚ, αν και με αρκετές απουσίες. Από τη μέση και μπροστά πανέμορφη, αλλά από τη μέση και πίσω κακάσχημη! Η Ένωση τιμωρήθηκε για την τρομερά ευάλωτη ανασταλτική της λειτουργία για πολλοστή φορά τη φετινή σεζόν, δείχνοντας ξανά φοβερή αδυναμία στις στατικές φάσεις. Αυτό είχε ως συνέπεια η ποιοτική μεσοεπιθετική της γραμμή να προσπαθεί να μαζέψει τα ασυμμάζευτα, αλλά να μην φτάνει στην ολική ανατροπή. Άστοχο διάβασμα από τον Χιμένεθ καθώς το 4-4-2 δεν λειτουργούσε με την ΑΕΚ να ανεβαίνει από το 30' και έπειτα όταν ο σχηματισμός μετατράπηκε σε 4-2-3-1 μετά τον τραυματισμό του Ολιβέιρα και την είσοδο του Κρίστιτσιτς στο ματς. Ο Αστέρας έκανε ό,τι ήθελε στο πρώτο μισάωρο παίρνοντας δικαιότατα προβάδισμα δύο γκολ, όμως στη συνέχεια πιέστηκε αφάνταστα και έφυγε μόνο με τον βαθμό, κινδυνεύοντας σε αρκετές περιπτώσεις να δεχθεί και τρίτο τέρμα στο δεύτερο μέρος. Όπως και να έχει όμως οι Αρκάδες έκαναν ακόμα ένα βήμα για την οριστική εξασφάλιση των πλέι οφ, τη στιγμή που η ΑΕΚ κάνει ό,τι μπορεί με τις γνωστές της παθογένειες να βάλει σε σοβαρό κίνδυνο την ευρωπαϊκή της έξοδο από το πρωτάθλημα.

Οι συνθέσεις:

ΑΕΚ (Μανόλο Χιμένεθ): Αθανασιάδης, Μιτάι (46' Λόπες), Λάτσι, Νεντελτσιάρου, Σβάρνας, Σιμάνσκι, Μάνταλος, Τάνκοβιτς (65' Αλμπάνης), Γκαρσία, Ολιβέιρα (30' Κρίστιτσιτς), Ανσαριφάρντ

Αστέρας Τρίπολης (Μίλαν Ράσταβατς): Τσιφτσής, Άλβαρες, Καστάνιο, Σουάρεθ, Κώτσιρας, Βαλιέντε, Μουνάφο (84' Ιγκλέσιας), Τιλίκα (62' Κρέσπι), Λουίς Φερνάντεθ (75' Αλί Μπαμπά), Σίτο (75' Ριέρα), Μπαράλες

Οι Μάχες Των Play Off είναι στο Gazzetta.gr

Τα πιο συναρπαστικά Play Off της δεκαετίας είναι στο Gazzetta.gr! Όλα τα αθλητικά νέα για την αγαπημένη σου ομάδα, σε συνεχή ενημέρωση. Ακολούθησε το Gazzetta και θα είσαι πάντα ενημερωμένος για το πρόγραμμα των Play Off, την βαθμολογία των ομάδων, τις μεταδόσεις και φυσικά παρακολουθείτε live τα Play Off μέσα από το Game Center!

 

SUPERLEAGUE Τελευταία Νέα