Η πιο μεγάλη έκπληξη του... νέου Ουάρντα

Η πιο μεγάλη έκπληξη του... νέου Ουάρντα

Η πιο μεγάλη έκπληξη του... νέου Ουάρντα

bet365

Ο Δημήτρης Τσορμπατζόγλου γράφει στο blog του στο gazzetta.gr για εκείνο που κανείς δεν περίμενε να δει από τον Άμρ Ουάρντα μετά την τελευταία του επιστροφή στον ΠΑΟΚ.
bwin - Ολυμπιακός - Αϊντχόφεν με μεγάλες αποδόσεις και πληθώρα επιλογών! | 21+

Εδώ και χρόνια έχουν γραφτεί τα πάντα γι’ αυτόν! Πολλά καλά για τις ποδοσφαιρικές του ικανότητες και τα γνωστά αρνητικά, κυρίως για την συμπεριφορά του εκτός γηπέδων.

Όλα αυτά μπήκαν σε μια ζυγαριά και φέτος όταν επρόκειτο να επιστρέψει στον ΠΑΟΚ. Τα εκτίμησαν όλα στην ΠΑΕ και στην ομάδα, έγιναν οι σχετικές εισηγήσεις και από τον προπονητή και... νάτος ο άλλος Ουάρντα.

Δεν μπορώ να πιστέψω ότι υπήρχε έστω και ένας που περίμενε να δει αυτόν τον Ουάρντα μετά την τελευταία του επιστροφή. Τι εννοώ...

Κατ’ αρχάς για τον Ουάρντα εκτός γηπέδου ΔΕΝ θα κάνω κανένα σχόλιο και καμία πρόβλεψη. Τίποτα απολύτως... Όλα, θα αφορούν το ποδοσφαιρικό κομμάτι.

Ο Ουάρντα είναι ένας πολύ-πολύ ποιοτικός ποδοσφαιριστής, ένας ζογκλέρ της μπάλας, ένας παίκτης ο οποίος στην Ελλάδα μας έχει δείξει ότι μπορεί να κερδίσει ΜΟΝΟΣ του, οποιαδήποτε ομάδα, ακόμη και αν αγωνίζεται σε μικρομεσαίο σύλλογο.

Για τον Αιγύπτιο μπορεί και να προέβλεπαν ότι θα έρθει και θα γίνει ηγέτης στον ΠΑΟΚ. Μπορεί και να υπήρχαν προβλέψεις ότι θα έρθει και θα «φάει» πάγκο από τον Γκαρσία μέχρι να σοβαρέψει. Λίγοι τον πίστευαν, πολλοί αναθεμάτιζαν την επιστροφή του, αυτό όμως που τώρα βιώνουμε ήταν 100% απρόσμενο.

Ο σταρ Ουάρντα έχει μετατραπεί στον μεγαλύτερο εργάτη της ομάδας. Η μετάλλαξη είναι εκπληκτική και προκαλεί -σε εμένα- πολύ μεγάλη έκπληξη.

Για να δούμε τι παρουσιάζει σε αυτό το πρώτο και μικρό χρονικό διάστημα...

  • Έχει παίξει 12 ματς σε 40 ημέρες! Νομίζω ότι σε αυτή την περίοδο, τα 890 λεπτά που αγωνίστηκε, ΔΕΝ τα έφθασε κανείς άλλος συμπαίκτης του, δείγμα της εμπιστοσύνης που του δείχνει ο προπονητής του.
  • Στα ματς που αγωνίστηκε είναι απίστευτα ομαδικός! Δεν έχει ξεφύγει ούτε στιγμή, σε βαθμό που σε λίγο θα τον... παρακαλάνε να πάρει κάποια ενέργεια παραπάνω. Έχει βάλει το «εγώ» πολύ κάτω από το σύνολο. Ποιος; Ο Ουάρντα!!
  • Είναι μέσα σε όλες τις στατιστικές κάνοντας όλη τη «βρώμικη» δουλειά. Τρέχει, πιέζει, μαρκάρει, κλέβει, κερδίζει και δίνει φάουλ, σκοράρει, πλαγιοκοπεί, πασάρει, κρατάει μπάλα, γεμίζει, είναι πολύ καλός ακόμη και στον αέρα, συνεργάζεται, δίνει στήριγμα σε όλους μέσα στο γήπεδο, ξεκινάει μεγάλες φάσεις, ξεσηκώνει την ομάδα και ποτέ δεν ψάχνει το κάτι παραπάνω για την «πάρτη» του, όπως πολλές φορές έκανε κατά το παρελθόν.

Γράφω, γράφω, γράφω και ξέρω ότι μπορεί μια μέρα να με εκθέσει. Το ξέρω πώς πρόκειται για περίπτωση που τον... παίζεις τριπλή και μπορείς να το χάσεις. Δεν μπορώ όμως να μην τονίσω σήμερα και μετά από 12 συμμετοχές του, πόσο διαφορετικός και πόσο πολύτιμος είναι για τον ΠΑΟΚ ο συγκεκριμένος ποδοσφαιριστής.

Και φυσικά, όλα τα παραπάνω δεν μπορούν να είναι καθόλου τυχαία με τον Πάμπλο Γκαρσία. Η μέχρι τώρα αλλαγή εικόνας του συγκεκριμένου και η τρομακτική αγωνιστική πειθαρχία που παρουσιάζει, πιστώνεται 100% και στον Γκαρσία.

Για να δούμε και στην συνέχεια...

* Έχει πλάκα όλο αυτό που γίνεται με τον Τζόλη! Ποιος τον θέλει; Πόσο κάνει; Πότε θα φύγει; Που θα πάει; Πόσο τον κοστολογεί ο ΠΑΟΚ;

Τι κούραση...

Γιατί τέτοια λαχτάρα και τέτοια βιασύνη; Προς τι αυτή η μανία; Έχουμε Φεβρουάριο και ο Τζόλης έχει φθάσει σε ένα επίπεδο. Έχετε σκεφθεί που ήταν τον Ιούνιο, που έφθασε τον Αύγουστο, πώς ανέβηκε το Νοέμβριο και πόσο εκτοξεύθηκε τον χειμώνα; Το παιδί κάνει άλματα κάθε εβδομάδα! Τι να πούμε τώρα προβλέποντας που θα έχει φθάσει σε όλα τα επίπεδα (ποδοσφαιρικά και χρηματιστηριακά) μετά από τρεις-τέσσερις μήνες ή όταν ο ΠΑΟΚ (ίσως και μετά από 1-2 χρόνια) αποφασίσει ότι πρέπει να τον παραχωρήσει σε ένα μεγάλο ευρωπαϊκό club.

Υπομονή... Κανείς δεν έχει λόγο να βιάζεται για το μέλλον αυτού του ποδοσφαιριστή για τον οποίο ΔΕΝ είναι είδηση όποιο μεγάλο club και αν ενδιαφερθεί. Το θέμα είναι τώρα πόσο ακόμη θα βελτιωθεί για να προσφέρει στην ομάδα. Αυτό πρέπει να νοιάζει τον ΠΑΟΚ.

Οι Μάχες Των Play Off είναι στο Gazzetta.gr

Τα πιο συναρπαστικά Play Off της δεκαετίας είναι στο Gazzetta.gr! Όλα τα αθλητικά νέα για την αγαπημένη σου ομάδα, σε συνεχή ενημέρωση. Ακολούθησε το Gazzetta και θα είσαι πάντα ενημερωμένος για το πρόγραμμα των Play Off, την βαθμολογία των ομάδων, τις μεταδόσεις και φυσικά παρακολουθείτε live τα Play Off μέσα από το Game Center!

Δημήτρης Τσορμπατζόγλου
Δημήτρης Τσορμπατζόγλου

Πρέπει να ήταν με μία μπάλα στα χέρια (οποιουδήποτε μεγέθους και χρώματος) από τότε που περπάτησε…
Αγαπάει το ποδόσφαιρο, λατρεύει το μπάσκετ το οποίο έπαιξε (όχι με μεγάλη επιτυχία…) γι’ αρκετά χρόνια στον ιστορικό ΒΑΟ, βλέπει βόλεϊ, του αρέσει το χάντμπολ, μπορεί να βλέπει με τις ώρες στίβο, καταδύσεις, ιππασία, σκοποβολή, χόκει επί χόρτου, αλλά και στον πάγο! Παρακολουθεί και πάλη, και άρση βαρών, φυσικά και πινγκ πονγκ και τέννις και … και... και...
Στο γήπεδο πήγε πρώτη φορά το 1983 σε αγώνα ΠΑΟΚ-Απόλλων Αθηνών. Μεγάλη και ωραία εμπειρία. Από το δημοτικό κρατούσε σημειώσεις, στατιστικά, πρόγραμμα αγώνων, είχε αρχείο και έκανε διάφορες αναλύσεις- συγκρίσεις.
Όλα τα άλλα ήρθαν φυσιολογικά…
Από τα 17 του το 1994, ξεκίνησε να ασχολείται με την δημοσιογραφία στην Αθλητική Μακεδονίας Θράκης, όπου τα πρώτα βήματα έγιναν από τις χαμηλές κατηγορίες του μπάσκετ. Φοβερές οι χρονιές που έκανε το ρεπορτάζ και του αγαπημένου του ΒΑΟ, σε Α2 και Α1!
Ακολούθησαν πολλά άλλα Μέσα στην Θεσσαλονίκη και όχι μόνο, εμπειρίες σε εφημερίες, ραδιόφωνα, τηλεόραση, φυσικά και στο διαδικτυο. Τα τελευταία 15 χρόνια είναι πιο κοντά στο ρεπορτάζ του ποδοσφαιρικού ΠΑΟΚ.