ΑΕΚ: Ο Ολιβέιρα της δίνει ξανά «δύναμη πυρός»

ΑΕΚ: Ο Ολιβέιρα της δίνει ξανά «δύναμη πυρός»

Κώστας Τόπας
ΑΕΚ: Ο Ολιβέιρα της δίνει ξανά «δύναμη πυρός»

bet365

Ο Νέλσον Ολιβέιρα, πέτυχε δύο τέρματα στον Κάμπο κόντρα στην ΑΕΛ και δείχνει πως η ΑΕΚ μπορεί και πάλι να βασιστεί πάνω του στην επίθεση.

Καθημερινά Novi Specials στοιχήματα & σούπερ ενισχυμένες αποδόσεις! (21+)

O Νέλσον Ολιβέιρα φαίνεται πως έχει αρχίσει και πάλι να βρίσκει τα πατήματά του και να ξεδιπλώνει το ταλέντο και την ποιότητα που διαθέτει ως ποδοσφαιριστής, βοηθώντας παράλληλα την ομάδα του στο σκοράρισμα και στις νίκες. Με τα δύο γκολ που πέτυχε στη Λάρισα ο Πορτογάλος φορ όχι μόνο ξόρκισε την κακοδαιμονία αλλά έδειξε ότι η ΑΕΚ μπορεί να βασιστεί ξανά, όπως το είχε κάνει πέρυσι, στην επίθεση.

Αν πάρουμε όμως τα πράγματα από την αρχή, θα διαπιστώσουμε πως φέτος ο Ολιβέιρα δεν ξεκίνησε με τον τρόπο με τον οποίο ενδεχομένως να περίμενε και ο ίδιος. Στα πρώτα παιχνίδια της ΑΕΚ δεν θύμιζε σε κανέναν βαθμό τον Ολιβέιρα που είχε πρωτοέρθει στην Ελλάδα για λογαριασμό της Ένωσης.

Το πρώτο του τέρμα το σημείωσε με τη Σεντ Γκάλεν στην Ελβετία, όπου με αυτό έδωσε και στην ΑΕΚ το εισιτήριο για τα play off του Europa League. Επειτα έπρεπε να περάσουν σχεδόν δύο μήνες προκειμένου ο Ολιβέιρα να βρει ξανά τον δρόμο προς τα αντίπαλα δίχτυα. Και ήταν στο ΟΑΚΑ κόντρα στην Μπράγκα, με τον 29χρονο να το πανηγυρίζει με χαρακτηριστική κίνηση, θέλοντας να αποτινάξει την κακοδαιμονία.

Επειτα ακολούθησαν γκολ σε δύο διαδοχικά παιχνίδια του πρωταθλήματος, με τον Παναθηναϊκό και τον Απόλλωνα Σμύρνης. Δύο ματς στα οποία ο Ολιβέιρα ήρθε από τον πάγκο αλλά κατάφερε να βάλει το όνομά του στον πίνακα των σκόρερ, δίνοντας στο ένα από τα δύο νίκη στην Ένωση. Μετά από αυτά τα γκολ φαινόταν πως ο Ολιβέιρα άρχισε να βρίσκει και πάλι τα πατήματά του και να θυμίζει τον περσινό του καλό εαυτό. Φτάσαμε Φλεβάρη μήνα και ο Πορτογάλος έχει ήδη βρει εννέα φορές τον δρόμο προς τα αντίπαλα δίχτυα, για όλες τις διοργανώσεις κι έτσι έπιασε στην κορυφή τον πίνακα τον σκόρερ, τον Καρίμ Ανσαριφάρντ. Σημαντικό που η ΑΕΚ παίρνει γκολ κι από τους δύο επιθετικούς της στην παρούσα φάση.

Ο Ιρανός αποκτήθηκε από την ΑΕΚ το περασμένο καλοκαίρι, ως δεύτερη επιλογή πίσω από τον Νέλσον Ολιβέιρα. Παρ’ όλα αυτά κατάφερε επάξια να κερδίσει φανέλα βασικού χάρη στις εμφανίσεις και τα γκολ που πετύχαινε και βοηθούσε την ομάδα του να φτάσει σε νίκες. Από την άλλη ο Πορτογάλος, ειδικά επί Καρέρα, ερχόταν στις περισσότερες περιπτώσεις από τον πάγκο. Ωστόσο, κάθε φορά που έβαζε τα παπούτσια του για να εισέλθει στον αγωνιστικό χώρο, προσπαθούσε με κάθε τρόπο να βοηθήσει την ομάδα.

Ασχέτως αν η μπάλα στις περισσότερες περιπτώσεις, δεν του έκανε το χατίρι. Όλα είναι θέμα ψυχολογίας για έναν ποδοσφαιριστή, πόσω μάλλον για έναν επιθετικό, ο οποίος κυνηγάει το γκολ αλλά εν τέλει δεν του κάθεται. Κανείς δεν μπορεί να αμφισβητήσει την προσπάθεια που καταβάλει στο χορτάρι για να βοηθήσει την ομάδα του στο σκοράρισμα. Ακόμα κι αν μερικές φορές γίνεται εγωιστής.

Απαξ όμως κι αρχίσει να «πυροβολεί», τότε τα πράγματα γίνονται απλούστερα. Κι αυτό ακριβώς ισχύει για την περίπτωση του Νέλσον Ολιβέιρα. Με την άφιξη του Μανόλο Χιμένεθ στον πάγκο της ΑΕΚ, ο Πορτογάλος επιθετικός πήρε περισσότερες ευκαιρίες στην ενδεκάδα και με την πάροδο του χρόνου, ξεκίνησε να «ματώνει» τα αντίπαλα δίχτυα.

Πρώτα με τον Ατρόμητο, έπειτα με τον Απόλλωνα Σμύρνης και τον Βόλο στο Κύπελλο και τώρα με την ΑΕΛ, όπου σκόραρε δις! Τελευταία φορά όπου ο Ολιβέιρα πέτυχε δύο γκολ ήταν πέρυσι στις 5 Ιουνίου στη νίκη της ΑΕΚ επί του Άρη στα Play Off. Το σίγουρο είναι ότι ο Πορτογάλος χρειαζόταν αυτά τα τέρματα. Σε κάθε αγώνα τα χρειάζεται, καθώς κάθε επιθετικός «τρέφεται» από τα γκολ. Για να καταλάβει κανείς την «πείνα» του δεν χρειάζεται να κοιτάξει στο παρελθόν, μιας και στην πρόσφατη αναμέτρηση Κυπέλλου με τον Βόλο στο ΟΑΚΑ, παρά το γεγονός ότι ο Λιβάι Γκαρσία ζήτησε να εκτελέσει ο ίδιος το πέναλτι που κέρδισε, ο Ολιβέιρα έστησε την μπάλα στην άσπρη βούλα κι εν τέλει εκτέλεσε αυτός το πέναλτι, για να κάνει τέσσερα τα τέρματα της Ένωσης.

ΤΟ ΔΙΥΜΟ ΟΛΙΒΕΙΡΑ – ΑΝΣΑΡΙΦΑΡΝΤ ΚΑΙ Ο ΡΟΛΟΣ ΤΟΥ ΧΙΜΕΝΕΘ

Όπως προαναφέραμε είναι ιδιαίτερα σημαντικό το γεγονός ότι η ΑΕΚ παίρνει γκολ κι από τους δύο επιθετικούς που διαθέτει στο ρόστερ της. Ο Μανόλο Χιμένεθ γνωρίζει από πρώτο χέρι πως διαθέτει δύο επιθετικούς με ποιότητα και ταλέντο, με διαφορετικά χαρακτηριστικά μεν αλλά με ένα στοιχείο που τους ενώνει. Κι αυτό δεν είναι άλλο πέρα από τη δυνατότητα που διαθέτουν να σκοράρουν. Ο κάθε ένας με τον δικό του τρόπο. Είτε με κεφαλιά στο οποίο ο Ολιβέιρα είναι δυνατός σε αυτό το κομμάτι, είτε ακόμα και με κάποιο δυνατό σουτ, εκτός περιοχής, όπως το έχει Ανσαριφάρντ. Όταν ο 30χρονος Ιρανός επιθετικός πρωτοήρθε στην ΑΕΚ, ο Πορτογάλος αμέσως ήξερε ότι θα έπρεπε να δουλέψει σκληρά, ώστε να διατηρήσει την θέση του στο βασικό σχήμα της Ένωσης. Ωστόσο, η ατυχία και η γκίνια τον άφησαν στον πάγκο, με τον Ανσαριφάρντ να αρπάζει από τα μαλλιά την ευκαιρία και να αποδεικνύεται «βαρύ χαρτί» για την ΑΕΚ, από εκεί που ήρθε για να πλαισιώνει τον Ολιβέιρα στην επίθεση. Πλέον λίγες στροφές πριν το τέλος της κανονικής περιόδου του φετινού πρωταθλήματος η ΑΕΚ έχει στην καλύτερη φόρμα που θα μπορούσε να έχει τους δύο επιθετικούς της. Ισως λίγο πιο μπροστά να βρίσκεται αυτή τη στιγμή ο Ολιβέιρα, μετά και τα δύο γκολ που πέτυχε στον Κάμπο.

Σημαντικό ρόλο στην «μεταμόρφωση» του 29χρονου Πορτογάλου επιθετικού έχει παίξει και ο Μανόλο Χιμένεθ, ο οποίος κατάφερε να τον «αφυπνίσει» και να του υπενθυμίζει πως δεν είναι δυνατόν να ξέχασε πώς είναι να σκοράρει. Αλλωστε η περυσινή σεζόν ήταν η πιο παραγωγική της καριέρας του σε επαγγελματικό επίπεδο, καθώς σημείωσε 16 τέρματα σε όλες τις διοργανώσεις. Φέτος ακόμα και μετά το γεγονός ότι οι συζητήσεις σχετικά με την ανανέωση του συμβολαίου του βρίσκονται στον «πάγο», δεν παύει να τα δίνει όλα για την ομάδα του.

Ο Μανόλο Χιμένεθ από την πλευρά του, δεν θέλει να βλέπει τους ποδοσφαιριστές του δυσαρεστημένους. Είτε αυτό είναι για τον χρόνο συμμετοχής τους, είτε για κάποιον διαφορετικό λόγο. Γι’ αυτό και προσπαθεί να τους κρατεί όλους σε εγρήγορση. Μεταξύ άλλων και τους Ολιβέιρα - Ανσαριφάρντ. Τους το είχε ξεκαθαρίσει εξάλλου σε μια ομιλία του στα Σπάτα

«Σας χρειάζομαι όλους. Πρέπει να το καταλάβετε αυτό. Είστε όλοι χρήσιμοι. Τα παιχνίδια είναι πολλά, δύσκολα, συνεχόμενα και απαιτητικά. Και πάντα υπάρχουν προβλήματα με απουσίες», ήταν τα λόγια του Χιμένεθ. Ο υγιής ανταγωνισμός για μια θέση στην ενδεκάδα μόνο σε καλό μπορεί να οδηγήσει την ΑΕΚ αλλά και τους δύο συγκεκριμένους ποδοσφαιριστές για την πορεία τους στην ομάδα.

Οι Μάχες Των Play Off είναι στο Gazzetta.gr

Τα πιο συναρπαστικά Play Off της δεκαετίας είναι στο Gazzetta.gr! Όλα τα αθλητικά νέα για την αγαπημένη σου ομάδα, σε συνεχή ενημέρωση. Ακολούθησε το Gazzetta και θα είσαι πάντα ενημερωμένος για το πρόγραμμα των Play Off, την βαθμολογία των ομάδων, τις μεταδόσεις και φυσικά παρακολουθείτε live τα Play Off μέσα από το Game Center!

 

SUPERLEAGUE Τελευταία Νέα