Τα... παλιόπαιδα της Γάνδης

Τα... παλιόπαιδα της Γάνδης

Νίκος Αθανασίου Νίκος Αθανασίου
Τα... παλιόπαιδα της Γάνδης

bet365

Ο Νίκος Αθανασίου σχολιάζει την απόφαση των παικτών να ζητήσουν ραντεβού με τον Αλαφούζο για τον Μπόλονι και την πραγματικότητα που πρέπει να δει κατάματα ο Παναθηναϊκός.

Μπαρτσελόνα - Εφές Αναντολού: Δεκάδες ειδικά για πόντους, ριμπάουντ, ασίστ, εύστοχα τρίποντα. Τα μεγάλα παιχνίδια βρίσκονται εδώ. |21+

Μόνο όσοι δεν καταλαβαίνουν ή δεν ξέρουν τι συμβαίνει στο προπονητικό κέντρο του Παναθηναϊκού έπεσαν από τα... σύννεφα, με την είδηση για το ραντεβού που ζήτησαν οι ποδοσφαιριστές από τον Γιάννη Αλαφούζο για να του περιγράψουν τα όσα συμβαίνουν στην ομάδα επί των ημερών του Λάζλο Μπόλονι. Πολλά ειπώθηκαν, πολλά περισσότερα γράφτηκαν, θα μπορούσα μόνο να κάνω copy-paste το σημείωμα του Γιάννη Σερέτη και να μην χρειαστεί να το συνεχίσουμε, καθώς συμφωνώ μέχρι και με τις τελείες.

Η αλήθεια, πάντως, είναι μία:

Καμία συζήτηση ανάμεσα στους παίκτες και τον Μπόλονι δεν πρόκειται να κάνει τον Ρουμάνο τεχνικό να δουλέψει με την μεθοδολογία και την νοοτροπία ενός προπονητή του 2021. Κανένα group therapy, κανένα δείπνο, καμία πορεία πρωταθλητισμού και καμία νίκη σε ντέρμπι.

Ο 68χρονος τεχνικός δεν λογαριάζει το επιστημονικό επιτελείο, δεν δίνει σημασία στις μετρήσεις, δεν κάνει όσα κάνει και όσα πρέπει να κάνει ένας τεχνικός αυτής της εποχής, τόσο σε επίπεδο προεργασίας όσο και στην πνευματική διαχείριση των παικτών του. Είναι ένας άνθρωπος και ένας προπονητής άλλης εποχής, δεν τον ενδιαφέρει να... έρθει στις ημέρες μας.

Γούστο του και καπέλο του. Θεωρεί πως με πρακτικές και νοοτροπίες που τις έχει ξεπεράσει το άθλημα, θα καταφέρει να πετύχει στον Παναθηναϊκό. Αν είχε έρθει στις αρχές της δεκαετίας του 2000 θα ήταν τέλειος. Καλώς ή κακώς τα χρόνια περνούν. Στην εποχή που οι μεγάλοι ευρωπαϊκοί σύλλογοι επενδύουν δεκάδες εκατομμύρια στην τεχνογνωσία, στην πληροφορία, στην ψυχολογία, σε κάθε μικρή λεπτομέρεια, το Τριφύλλι αποφασίζει να βαδίσει έναν δρόμο που είναι απαρχαιωμένος, ξεπερασμένος.

Δεν είναι, λοιπόν, μόνο το αγωνιστικό πρόβλημα των ποδοσφαιριστών του συλλόγου που τους έχει φέρει στα... κάγκελα. Προφανώς και τους ενοχλεί να παίζουν σαν μικρή ομάδα, προφανώς και τους δεν τους αρέσει να βλέπουν έναν απίθανο βοηθό(τον οποίο ο προπονητής προσέλαβε επειδή γνώριζε τον πατέρα του και δεν είχε δουλέψει ποτέ μαζί του) να συμπεριφέρεται σαν... νταής. Ούτε φυσικά, είναι θέμα έντασης της προπόνησης.

Αυτά είναι αστεία και ανήκουν στα κλασσικά και εικονογραφημένα του ελληνικού καφενείου. Ούτε έχασαν κάποιοι την θέση τους και θέλουν να τον... φάνε.

Ο Χατζηγιοβάνης βασικός, ο Διούδης βασικός, ο Κουρμπέλης βασικός, ο Μακέντα, ο Βιγιαφάνιες, ο Σένκεφελντ. Δεν τρελάθηκαν όλοι ξαφνικά. Γιατί όταν τα είπε ο Αντονίτο στο gazzetta.gr, όλοι μιλούσαν για... εκδίκηση. Να, λοιπον, που ο Ισπανός(ακόμη και με ακραίο τρόπο) κάτι θα ήξερε παραπάνω και δεν ενήργησε μόνο με τον θυμό για την απόφαση να φύγει χωρίς να παίξει έστω σε ένα φιλικό παιχνίδι.

Το γεγονός πως οι αρχηγοί ζήτησαν ακρόαση από τον Αλαφούζο όταν η ομάδα έχτιζε το σερί, τα λέει όλα. Μπράβο τους και μαγκιά τους. Όπως είχε πει και ο Διούδης: ᾽᾽Δεν παρασυρόμαστε από τα αποτελέσματα᾽᾽.

Καλοί ή κακοί παίκτες, είναι επαγγελματίες. Πολλοί από αυτούς έχουν αγωνιστεί σε σπουδαία πρωταθλήματα, σε σημαντικές ομάδες. Έχουν εικόνες και παραστάσεις Αυτά που βλέπουν να κάνει ο Μπόλονι δεν τα έχουν ξαναδεί και για αυτό αντιδρούν. Είναι τόσο απλό και καλό θα είναι όποιος θέλει να εκφέρει άποψη, να κατέχει πρώτα και την ανάλογη γνώση. Εκτός και αν είναι σύνηθες για έναν προπονητή να μην ξέρει τα ονόματα των παικτών του...

Τα όσα έγιναν τον Αύγουστο στην Γάνδη, με τον Μπόλονι να απολύεται σε είκοσι ημέρες και τους ποδοσφαιριστές του συλλόγου να... βράζουν μαζί του, κάτι δείχνουν. Γιατί άντε να πει κανείς ᾽᾽είναι καλομαθημένοι και κωλόπαιδα οι παίκτες του Παναθηναϊκού᾽᾽. Αυτοί της Γάνδης, τι ήταν; Κι αυτοί... περίεργοι; Και αυτό δεν άντεχαν την πίεση; Άρα η καραμέλα του ´´μόνο στον Παναθηναϊκό γίνονται αυτά᾽᾽κάποια στιγμή θα πρέπει να λιώσει. Ούτε έχει ξαναγίνει κάτι παρόμοιο στον σύλλογο τα τελευταία χρόνια. Ποτέ.

Από κει και πέρα, ο Μπόλονι αυτός είναι και δεν αλλάζει στα 68 του. Συμμάζεψε την ομάδα πάνω στο χορτάρι με την σούπερ αμυντική του νοοτροπία και χάρη σε κυνικότητα, Διούδη και αστοχία των αντιπάλων έβαλε τον Γενάρη του 2021, ξανά τον Παναθηναϊκό στην διεκδίκηση της Ευρώπης. Το ότι στηρίζει τα ταλέντα που έχει στο ρόστερ του το Τριφύλλι, φάνηκε αν έγινε κατά ανάγκη ή όχι, όταν ο σύλλογος εκτός από τον Νγκμπακοτό πήγε να πάρει κι άλλο εξτρέμ(Μεντόζα) και να βγάλει μια και καλή εκτός εξίσωσης τον Ιωαννίδη και τον Καμπετσή που περισσότερο από ανάγκη και λιγότερο από σχέδιο, έδειξαν πράγματα με τον Ρουμάνο στον πάγκο.

Ο Παναθηναϊκός, λοιπόν, και παρά το γεγονός πως τα αποτελέσματα έρχονται, έχει μπει σε μια πολύ περίεργη διαδικασία που κανείς δεν ξέρει μέχρι που μπορεί να τον φτάσει χωρίς να σκάσει η... βόμβα που υπάρχει στα αποδυτήρια. Μόνο ο χρόνος μπορεί να δείξει. Το μόνο σίγουρο είναι πως λάθος, όπως εκείνο του περυσινού καλοκαιριού με την πρόσληψη του Πογιάτος, ο σύλλογος απαγορεύεται να ξανακάνει.

Οι Μάχες Των Play Off είναι στο Gazzetta.gr

Τα πιο συναρπαστικά Play Off της δεκαετίας είναι στο Gazzetta.gr! Όλα τα αθλητικά νέα για την αγαπημένη σου ομάδα, σε συνεχή ενημέρωση. Ακολούθησε το Gazzetta και θα είσαι πάντα ενημερωμένος για το πρόγραμμα των Play Off, την βαθμολογία των ομάδων, τις μεταδόσεις και φυσικά παρακολουθείτε live τα Play Off μέσα από το Game Center!

Νίκος Αθανασίου
Νίκος Αθανασίου

Από τότε που θυμάται την ύπαρξή του o Νίκος Αθανασίου, λατρεύει τον Παναθηναϊκό και το ποδόσφαιρο. Από το 2008 μέχρι και σήμερα είναι υπεύθυνος για το ρεπορτάζ του Τριφυλλιού στο δεύτερο σπίτι του, στο μεγαλύτερο επαγγελματικό όνειρο που θα μπορούσε να γίνει πραγματικότητα, στο Gazzetta.gr και ενώ είχε προηγηθεί η Αθλητική Ηχώ, το Κανάλι 1(90.4) και ένα πέρασμα από το Leoforos.gr. Στο πέρασμα των χρόνων δεν σταμάτησε ποτέ με την ίδια αγάπη και αφοσίωση να παίζει Football Manager, να ακούει όλων των ειδών τις μουσικές ακόμη και αν μέσα σε δέκα λεπτά μπορεί να συνυπάρξουν ο Μητροπάνος με τον Hoyem και ο Αργυρός με τους Active Member, να θεωρεί ομορφότερο μέρος στο πλανήτη το Αίας Κλαμπ και να μην μπορεί με τίποτα και για κανέναν λόγο να παρακολουθήσει αγώνες από τα μπουθ της Λεωφόρου, βρίσκοντας πάντα εναλλακτικές για να συνδυάζει τη δουλειά με την... τρέλα. Τα τελευταία χρόνια μαθαίνει, αναλύει και παρατηρεί το αγαπημένο του σπορ μέσα από μια σειρά επιμορφωτικών προγραμμάτων και διπλωμάτων management, ανάλυσης, τακτικής και scouting, τα καλύτερα «δώρα» που θα μπορούσε ποτέ να κάνει στον εαυτό του σε σχέση με το ποδόσφαιρο.