Μάικλ Κρμέντσικ, ο καινούργιος ήρωας!

Μάικλ Κρμέντσικ, ο καινούργιος ήρωας!

Σταύρος Σουντουλίδης Σταύρος Σουντουλίδης
Μάικλ Κρμέντσικ, ο καινούργιος ήρωας!

bet365

Ο Σταύρος Σουντουλίδης γράφει για τον Μάικλ Κρμέντσικ, που μέσα σε λιγότερο από δέκα μέρες έχει πείσει άπαντες στον ΠΑΟΚ, ότι είναι ο ορισμός της έννοιας: σέντερ φορ!

Είμαστε στην εποχή που τα πρόσωπα πολλές φορές κάνουν τη διαφορά σε μια ομάδα, άσχετα αν ο Πάμπλο Γκαρσία δεν θα συμφωνήσει μ’ αυτή την άποψη, άλλωστε όπως είπε μετά το τέλος του άνετου «διπλού» (0-3) επί του ΟΦΗ, «στον ΠΑΟΚ δεν έχουν σημασία ούτε τα ονόματα, ούτε η ηλικία, αλλά η ομάδα». Κι όποιος κατάλαβε, κατάλαβε…

Έλα, όμως, που απ’ τη μια άκρη του κάδρου ως την άλλην, για τον τωρινό ΠΑΟΚ, ξεχωρίζει η επιβλητική φυσιογνωμία του Μάικλ Κρμέντσικ. Ο Τσέχος σέντερ φορ, που βλέπει τον κόσμο από τα 191 εκατοστά και πάνω, για κάποιους είναι ένας επιθετικός παλιάς κοπής, ωστόσο μέρα με τη μέρα, ματς με το ματς, αποδεικνύει ότι για τον «Δικέφαλο» ισοδυναμεί με πρωτοχρονιάτικο λαχείο.

Στα 76 λεπτά συμμετοχής στον αγώνα του Ηρακλείου προσέξτε τι έκανε:

  • 1 γκολ
  • 1 δοκάρι
  • 6 τελικές προσπάθειες στο στόχο
  • 5 σουτ εντός μεγάλης περιοχής
  • 1 γκολ που ακυρώθηκε (σωστά) ως οφσάιντ

Γενικά, έκανε άνω-κάτω την άμυνα του ΟΦΗ υποχρεώνοντας τον Σίμο εκτός από το κεντρικό δίδυμο Σελίμοβιτς - Λυμπεράκη να βάλει και τρίτο ποδοσφαιριστή (Βαφέα) να είναι κοντά του! Κι όμως, ο Κρμέντσικ έμοιαζε να μην έχει κανένα πρόβλημα με δύο και τρεις ποδοσφαιριστές πάνω του.

Οι κινήσεις του Τσέχου, που αν ήταν πιο εύστοχος και τυχερός θα είχε πετύχει περισσότερα από ένα γκολ, είναι βγαλμένες από τα βιβλία των μεγάλων σέντερ φορ, ειδικά η κίνηση που στρίβει το σώμα του και στέλνει τη μπάλα δοκάρι δείχνει ένα μέρος των μεγάλων ικανοτήτων του. Έχει όλο το πακέτο. Για πρώτη φορά, μετά από πολύ καιρό, ο ΠΑΟΚ έπαιξε με προφανή στόχο να «ταΐσει» τον επιθετικό του. Μ’ άλλα λόγια; Έκανε το σωστό κι αυτό που σχεδίασε πριν από την σέντρα του αγώνα. Να παίξει για τον σέντερ φορ του.

Η τωρινή ομάδα, όσο κι αν το «κρύβει» ο Γκαρσία κάτω απ’ τη γλώσσα του, χρειάζεται ποιοτική ενίσχυση. Να έρθουν παίκτες που θα πλαισιώσουν τον Κρμέντσικ και τον Ουάρντα, που μέχρι τώρα αποδεικνύονται «λίρα εκατό», αλλά δεν φτάνουν μόνο αυτοί. Ούτε ο «καυτός» Τζόλης αρκεί, ούτε ο ουσιαστικός και ποιοτικός Βιεϊρίνια που (σχεδόν) στα 35 του παίζει με μεγάλη ωριμότητα και κάνει τη διαφορά.

Οι φίλοι του «Δικεφάλου» είδαν με μεγάλη χαρά να πατάει στο χορτάρι με την «ασπρόμαυρη» φανέλα ένα παιδί που στα επόμενα χρόνια μπορεί να γράψει ιστορία. Όμως, ούτε ο Γιάννης Κωνσταντέλιας, αρκεί.

Χρειάζονται ουσιαστικές κινήσεις και παρεμβάσεις στο «ασπρόμαυρο» ρόστερ για να μπορέσει ο Πάμπλο να κάνει αυτό που ονειρεύεται, όπως είπε και σήμερα, από την πρώτη μέρα που ανέλαβε την ομάδα: Να φτιάξει κάτι πολύ μεγάλο!

Για να κλείσουμε με το «κεφάλαιο Κρμέντσικ», όλοι γνωρίζουν ότι ο 27χρονος επιθετικός από το Κράσλιτσε της Τσεχίας έχει έρθει από την Κλαμπ Μπριζ δανεικός μέχρι το τέλος της σεζόν. Δίχως να υπάρχει «buy out» στο συμβόλαιό του. Θα φανεί τότε αν ο ΠΑΟΚ έχει πείσει πρώτα απ’ όλα τον ίδιο να κάνει την κίνηση για να αποκτήσει τα δικαιώματά του, με πολύ λιγότερα χρήματα από τα 6.000.000 ευρώ που έδωσαν οι πρωταθλητές Βελγίου για να τον αποκτήσουν από τη Βικτόρια Πλζεν.

Ο «Δικέφαλος» στο Ηράκλειο έκανε, ίσως, την καλύτερη φετινή εμφάνισή του. Ήταν μια συνέχεια της εξαιρετικής απόδοσης απέναντι στον Ολυμπιακό, παρά τις πολλές και σημαντικές απουσίες βασικών (Ινγκασον, Α. Ζίβκοβιτς, Ελ Καντουρί και ο Γιαννούλης που βρίσκεται στην Αγγλία) ποδοσφαιριστών του.

Οι αριθμοί, όχι μόνο λένε την αλήθεια, αλλά είναι αμείλικτοι:

  • 2-21 τελικές προσπάθειες
  • 0-11 σουτ εντός μεγάλης περιοχής
  • 0-5 κεφαλιές
  • 9-1 αποκρούσεις
  • 4/10-19/36 γεμίσματα.

Από το πρώτο μέχρι το τελευταίο λεπτό ο «Δικέφαλος» ήταν ο κυρίαρχος του αγώνα. Είχε κάνει 7 τελικές και 3 μεγάλες ευκαιρίες μέχρι την στιγμή που ο Βάτερμαν ανέτρεψε τον Τζόλη και είδε με καθυστέρηση επτά λεπτών (το VAR έσωσε τον Παπαπέτρου από ένα ολέθριο λάθος) την κόκκινη κάρτα.

Οι Μάχες Των Play Off είναι στο Gazzetta.gr

Τα πιο συναρπαστικά Play Off της δεκαετίας είναι στο Gazzetta.gr! Όλα τα αθλητικά νέα για την αγαπημένη σου ομάδα, σε συνεχή ενημέρωση. Ακολούθησε το Gazzetta και θα είσαι πάντα ενημερωμένος για το πρόγραμμα των Play Off, την βαθμολογία των ομάδων, τις μεταδόσεις και φυσικά παρακολουθείτε live τα Play Off μέσα από το Game Center!

Σταύρος Σουντουλίδης
Σταύρος Σουντουλίδης

Στα 17 του έκανε τα πρώτα του βήματα, ανεβαίνοντας με «κοντό παντελονάκι» τα σκαλοπάτια του κτιρίου της «Μακεδονίας», επί της Μοναστηρίου, χαζεύοντας από απόσταση «ιερά τέρατα» της θεσσαλονικιώτικης δημοσιογραφίας. Ένας κλασικός «εφημεριδάς» ολκής, ο αείμνηστος Σταύρος Μπαλτίδης φρόντισε και του έδωσε τα κατάλληλα εφόδια στα πρώτα του βήματα, άλλωστε η εφημερίδα παραμένει η πρώτη και μοναδική αγάπη του.

Έχοντας περάσει από το σύνολο των εντύπων της Θεσσαλονίκης («Μακεδονία», «Αγγελιοφόρος», «Σπορ του Βορρά»), αποτέλεσε βασικό στέλεχος του περιοδικού «Φωνή των Σπορ», μιας πρωτοποριακής προσπάθειας για τα δεδομένα της Βόρειας Ελλάδας στα τέλη της δεκαετίας του ’90. Το 1995 η τηλεόραση μπήκε στη ζωή του με το Star Channel, ακολούθησε η ΕΡΤ-3, βίωσε τη «μαγεία» του ραδιοφώνου (FM-100, Helexpo 105 FM, Flash 96.0) και αρκετά νωρίς, κάπου γύρω στο 2005, «κολύμπησε» στον ωκεανό του διαδικτύου, με τις πρώτες αμιγώς αθλητικές ιστοσελίδες, το «Sportnews.gr», πολύ πριν δηλαδή αποτελέσει μέλος της μεγάλης παρέας του Gazzetta.

Η ενασχόληση του με το ρεπορτάζ του ΠΑΟΚ τον οδήγησε να περάσει το κατώφλι της Τούμπας και να ζήσει «από μέσα», ως μέλος του Γραφείου Τύπου, την περίοδο της… επανάστασης του Ζαγοράκη.