Παναθηναϊκός: Σημασία, τώρα, έχουν οι νίκες!

Παναθηναϊκός: Σημασία, τώρα, έχουν οι νίκες!

Νίκος Αθανασίου Νίκος Αθανασίου
Παναθηναϊκός: Σημασία, τώρα, έχουν οι νίκες!

bet365

Ο Νίκος Αθανασίου γράφει για την δύσκολη νίκη του Παναθηναϊκού επί της ΑΕΛ, τον... καμικάζι Γιοάν Μολό, τον Καρλίτος, την άψογη νοοτροπία του Καμπετσή και τις καθυστερημένες αλλαγές που τελικά κλείδωσαν το τρίποντο για το Τριφύλλι!

Με την πλάτη στον τοίχο από τον πρώτο γύρο και με το... ένα πόδι εκτός διεκδίκησης της τέταρτης θέσης είναι ο Παναθηναϊκός. Με απουσίες κομβικότατων ποδοσφαιριστών. Κουρμπέλης, Μαουρίσιο, Βιγιαφάνιες, Μακέντα, Σάντσες. Με τον μέχρι πρότινος τελειωμένο και εξτρέμ, Μόλο, να παίζει δεξί μπακ. Με ενδεκάδα που δεν έχει παίξει μαζί ούτε σε εσωτερικό διπλό.

Όπως είναι διαμορφωμένες οι συνθήκες, αυτό που μετρά τούτη την εποχή είναι οι νίκες. Να μπαίνουν τα τρίποντα στο σακούλι, να παραμένει όσο το δυνατόν πιο κοντά στην τετράδα και να κάνει ταμείο στο τέλος της κανονικής διάρκειας, έχοντας ως μοναδικό στόχο να μπει στα πλέι οφ και να είναι ζωντανός στην διεκδίκηση ενός ευρωπαϊκού εισιτηρίου για να αποφύγει μία τεράστια αγωνιστική καταστροφή. Σίγουρα, όμως, θα πρέπει στην πορεία να βελτιωθεί γιατί με εμφανίσεις που μετά βίας περνούν την βάση, δεν μπορεί να φτάσει μακριά...

Το Τριφύλλι, όπως μεσοβδόμαδα στην Ριζούπολη, έτσι και απόψε στην Λεωφόρο, δεν έπαιξε καλό ποδόσφαιρο. Στο πρώτο ημίχρονο ήταν υποφερτό, πάτησε περιοχή, είχε κάποιες καλές στιγμές με Αϊτόρ και Ιωαννίδη και τελικά βρήκε το γκολ με τον Καρλίτος. Στο δεύτερο, όμως, άφησε πολλά μέτρα στην ΑΕΛ, δεν μπορούσε να κρατήσει μπάλα, έχασε τον έλεγχο της μεσαίας γραμμής, έβγαλε και πάλι φόβο και πιέστηκε. Αρκετά.

Για καλή του τύχη οι φιλοξενούμενοι δεν είχαν καθαρό μυαλό στην τελική προσπάθεια, όλες οι εκτελέσεις πήγαν στον Κολομπίνο και όχι στον Πινακά ή τον Ντουρμισάι που το... έχουν και χρειάστηκαν οι καθυστερημένες αλλαγές από τον πάγκο για να επέλθει ισορροπία πάνω στο χορτάρι και εντέλει το δεύτερο γκολ στα τελευταία δευτερόλεπτα. Σε όλο το δεύτερο ημίχρονο, το σύνολο του Μπόλονι δεν είχε ούτε φάση. Με την είσοδο των Μπουζούκη, Καμπετσή και Εμμανουηλίδη έφτιαξε δύο μεγάλες ευκαιρίες και βρήκε και τον δρόμο προς τα δίχτυα.

Επιτέλους Καρλίτος!

Ο δρόμος της νίκης για τον Παναθηναϊκό άνοιξε στο 35᾽. Μεγάλη συμβολή στο γκολ εκτός από τον Μόλο που κάνει την σέντρα, έχει ο Φώτης Ιωαννίδης. Ως γνήσιος σέντερ φορ στην αρχή της φάσης υποδέχεται την μπάλα κεντρικά, σπάει δεξιά και στην συνέχεια κάνει την κίνηση προς την περιοχή. Από δική του επαφή, η μπάλα φτάνει στον Καρλίτος που... επιτέλους σκοράρει και πάλι! Ο Ισπανός φορ μπορεί για ακόμη ένα παιχνίδι να έχασε πολλές μονομαχίες, μπορεί να μην κατάφερε να κρατήσει μπάλα αλλά τουλάχιστον έκανε την δουλειά που πρέπει. Έστειλε την μπάλα στο πλεκτό. Ο 30χρονος φορ βρήκε και πάλι δίχτυα μετά τις 31 Οκτωβρίου και την αναμέτρηση με την Λαμία. Έμεινε μακριά από το γκολ αρκετό καιρό, είναι παίκτης ψυχολογίας και η αποψινή... σύνδεση με τα δίχτυα θα του κάνει καλό.

Ο... καμικάζι Μολό!

Από κει και πέρα, ο Γιοάν Μολό αποτέλεσε παράδειγμα για όλους τους συμπαίκτες του. Μέχρι και την έλευση του Μπόλονι ήταν τελειωμένος. Πήρε κάποιες ευκαιρίες, ξαναμπήκε στον πάγο και όταν τον χρειάστηκε ο Ρουμάνος τεχνικός, φώναξε παρών! Σε θέση δεξιού μπακ! Ο Γάλλος εξτρέμ εκτός από την ασίστ και το καλό επιθετικά πρώτο μέρος, όπου εκμεταλλεύθηκε την ταχύτητα του, έδωσε και την ψυχή του σε κάθε μονομαχία, διεκδίκησε κάθε μπάλα, μάρκαρε όσο μπορούσε σαν... σκύλος και ήταν πραγματικός... καμικάζι! Το μέλλον του μπορεί να βρίσκεται μακριά από το Τριφύλλι αλλά ο τρόπος που αγωνίζεται, η διάθεση, το πάθος, η αυταπάρνηση, είναι άξια αναφοράς.

Άργησε ο Μπόλονι αλλά το διόρθωσε

Ο Παναθηναϊκός δεινοπάθησε για περίπου ένα ημίωρο στην επανάληψη. Είχε κοπεί στην μέση και η εικόνα του αγώνα... φώναζε για φρεσκάρισμα στην μεσαία γραμμή. Ο Μπόλονι άργησε πολύ αλλά τελικά το διόρθωσε πριν να είναι αργά. Στο 78᾽η είσοδος του Μπουζούκη έδωσε σωστές μεταβιβάσεις ενώ ο Καμπετσής έδωσε επιθετική πνοή και κρατούσε πίσω τα στόπερ των φιλοξενούμενων. Ο ᾽᾽Μπούζου᾽᾽ πρόλαβε να δώσει τέσσερις μεταβιβάσεις που δημιούργησαν προϋποθέσεις για ευκαιρίες, ενώ ο Κάμπε εκτός από την ευκαιρία που χάνει με το κεφάλι, έχει την ασίστ στο δεύτερο γκολ, σερβίροντας το τετ α τετ στον Εμμανουηλίδη.

Το Τριφύλλι μέχρι το σημείο των αλλαγών ήταν σαν μια... ευθεία γραμμή. Υπήρξε και μεγάλη κούραση. Από την διπλή αλλαγή, όμως, η εικόνα του αγώνα άλλαξε, η ΑΕΛ δεν απείλησε εκ νέου και το γκολ του Εμμανουηλίδη ήρθε σαν φυσικό επακόλουθο.

Η άριστη αγωνιστική νοοτροπία του Καμπετσή

Ένα γκολ που φέρει την σφραγίδα της άριστης αγωνιστικής νοοτροπίας του Καμπετσή. Ο διεθνής επιθετικός που σε αυτή την τριετία δεν έχει πάρει τις ευκαιρίες που πρέπει(όχι μόνο με ευθύνη του συλλόγου αλλά και με δική του), έχει χάσει μια τεράστια ευκαιρία στο 85᾽, αμαρκάριστος να σκοράρει με το κεφάλι. Στο φινάλε του ματς ενώ μπορεί να εκτελέσει για το 2-0, λειτουργεί ομαδικά. Όπως πρέπει.

Βάζει το μπροστά μέρος της φανέλας πάνω από το πίσω. Πασάρει στον αμαρκάριστο συμπαίκτη του και... τέλος. Από αυτή την ενέργεια θα πρέπει να διδαχθεί ο Τάσος Χατζηγιοβάνης που για ακόμη ένα ματς πούλησε την μπάλα έξω από την περιοχή σε κρίσιμο σημείο και πάλι δεν την έδωσε όταν έπρεπε, προτιμώντας την ατομική ενέργεια από μία πάσα που θα δημιουργούσε καθαρή ευκαιρία!

Οι Μάχες Των Play Off είναι στο Gazzetta.gr

Τα πιο συναρπαστικά Play Off της δεκαετίας είναι στο Gazzetta.gr! Όλα τα αθλητικά νέα για την αγαπημένη σου ομάδα, σε συνεχή ενημέρωση. Ακολούθησε το Gazzetta και θα είσαι πάντα ενημερωμένος για το πρόγραμμα των Play Off, την βαθμολογία των ομάδων, τις μεταδόσεις και φυσικά παρακολουθείτε live τα Play Off μέσα από το Game Center!

Νίκος Αθανασίου
Νίκος Αθανασίου

Από τότε που θυμάται την ύπαρξή του o Νίκος Αθανασίου, λατρεύει τον Παναθηναϊκό και το ποδόσφαιρο. Από το 2008 μέχρι και σήμερα είναι υπεύθυνος για το ρεπορτάζ του Τριφυλλιού στο δεύτερο σπίτι του, στο μεγαλύτερο επαγγελματικό όνειρο που θα μπορούσε να γίνει πραγματικότητα, στο Gazzetta.gr και ενώ είχε προηγηθεί η Αθλητική Ηχώ, το Κανάλι 1(90.4) και ένα πέρασμα από το Leoforos.gr. Στο πέρασμα των χρόνων δεν σταμάτησε ποτέ με την ίδια αγάπη και αφοσίωση να παίζει Football Manager, να ακούει όλων των ειδών τις μουσικές ακόμη και αν μέσα σε δέκα λεπτά μπορεί να συνυπάρξουν ο Μητροπάνος με τον Hoyem και ο Αργυρός με τους Active Member, να θεωρεί ομορφότερο μέρος στο πλανήτη το Αίας Κλαμπ και να μην μπορεί με τίποτα και για κανέναν λόγο να παρακολουθήσει αγώνες από τα μπουθ της Λεωφόρου, βρίσκοντας πάντα εναλλακτικές για να συνδυάζει τη δουλειά με την... τρέλα. Τα τελευταία χρόνια μαθαίνει, αναλύει και παρατηρεί το αγαπημένο του σπορ μέσα από μια σειρά επιμορφωτικών προγραμμάτων και διπλωμάτων management, ανάλυσης, τακτικής και scouting, τα καλύτερα «δώρα» που θα μπορούσε ποτέ να κάνει στον εαυτό του σε σχέση με το ποδόσφαιρο.