Ολυμπιακός: Τα συν και τα πλην Ντρέγκερ και Όλεγκ!

Κώστας Νικολακόπουλος Κώστας Νικολακόπουλος
Ολυμπιακός: Τα συν και τα πλην Ντρέγκερ και Όλεγκ!

bet365

Ο Κ. Νικολακόπουλος καταγράφει στο blog του στο gazzetta ό,τι του άρεσε και ό,τι δεν του άρεσε από τα ακραία μπακ του Ολυμπιακού χθες στο Αγρίνιο.
bwin - Κύπελλο Αγγλίας με μεγάλες αποδόσεις και πληθώρα επιλογών! | 21+

Ο Ολυμπιακός την έκανε τη δουλειά και χθες, έστω χωρίς στιλ αυτή τη φορά κι ενίοτε προβληματίζοντας. Όταν όμως στις έξι πρώτες ημέρες μετά τις διακοπές λόγω των εορτών, έχεις ένα εντός έδρας ντέρμπι (Κυριακή) και δύο παιχνίδια στην επαρχία (Τετάρτη, Σάββατο) και παίρνεις τρία τρίποντα και δη με συνολικό σκορ 9-1, δεν μπορείς παρά να είσαι ευχαριστημένος…

Ο πρωταθλητής Ελλάδας θα πάει στην Τούμπα με διαφορά 10 βαθμών την Τετάρτη, εφόσον βεβαίως ο ΠΑΟΚ κερδίσει σήμερα τον Βόλο-που κατά την γνώμη μου αν ο Βόλος εμφανιστεί το μεσημέρι, όπως εμφανίστηκε τις προάλλες στο Καραϊσκάκη κόντρα στον Ολυμπιακό και στη Ριζούπολη κόντρα στην ΑΕΚ, δεν θα είναι καθόλου βέβαιο ότι ο ΠΑΟΚ θα νικήσει, με διαιτησία 50-50. Και, βεβαίως, ακόμη και να κάνει διπλό ο Άρης αύριο στα Γιάννινα, θα έχει απλά διατηρήσει τη διαφορά των έξι βαθμών από την κορυφή.

Το έργο πάει όπως το θέλει ο Ολυμπιακός, που μετά από ένα πολύ κοπιαστικό εξαήμερο πρέπει τώρα να φρεσκαριστεί και να ετοιμαστεί αυτό το τριήμερο για το πρώτο από τα τέσσερα φετινά ντέρμπι με τον ΠΑΟΚ! Ντέρμπι που έχει να κάνει πολύ και με την υπόθεση τίτλος αυτή καθ΄ εαυτή, αλλά και με τον παράγοντα πρεστίζ.

Να σταθούμε, όμως, από το χθεσινό παιχνίδι στην εικόνα δύο παιδιών του Ολυμπιακού, των δύο ακραίων μπακ. Καθότι ουσιαστικά ο μεν Ντρέγκερ έπαιξε για πρώτη φορά μετά από ενάμιση μήνα, ο δε Όλεγκ αγωνίστηκε για πρώτη φορά ως βασικός με τη νέα του ομάδα.

Να δούμε τα συν και τα πλην που διακρίναμε.

Ντρέγκερ!

Συν. Η μεγάλη επιθετική βοήθεια στην ομάδα: μία ασίστ για το γκολ στον Φορτούνη (το έβαλε), μία σέντρα για γκολ στον Μασούρα (το έχασε), μία συμμετοχή σε αντεπίθεση και πάσα για φάση και άλλη μία επικίνδυνη σέντρα συνιστούν εξαιρετική προσφορά. Παρότι μάλιστα δεν ανέβηκε υπερβολικά πολλές φορές μπροστά. Μία φορά δεν τα πήγε καλά μπροστά, που κόπηκε εύκολα.

Πλην. Η αντίδραση του στη φάση του γκολ του Αγρινίου Ολιγώρησε σε βαθμό απογοητευτικό κι αντί να πάει να μαρκάρει τον σκόρερ Ταχάρ, τον μάρκαρε με τα μάτια. Σε επίπεδο προσωπικών μονομαχιών, έφαγε μία «άσχημη» ντρίμπλα από τον Μάζουρεκ, εκεί στην αρχή του ματς που πέρασε μαζί και τον Καμαρά, αλλά στην επόμενη μάχη τους τον έκοψε.

Συν. Η μαχητικότητα του στο αμυντικό κομμάτι. Έκοψε αρκετές αντίπαλες επιθέσεις, βγήκε και κόντραρε σουτ του Μάζουρεκ στο 56’, είχε κι ένα πολύ επιτυχημένο τάκλιν, ενώ σε μία φάση κέρδισε το χειροκρότημα του Εμβιλά, για μία διπλή επέμβαση του με έντονο το στοιχείο του μαχητικού πνεύματος.

Πλην. Η αντικατάσταση του για μία ακόμη φορά, λόγω μυϊκού προβλήματος, έστω κι αν δεν είναι σοβαρό, όπως αρχικά τουλάχιστον ελέχθη. Γενικά οι αντοχές του, ίσως και λόγω έλλειψης ρυθμού, πέφτουν στα β΄ ημίχρονα. Προφανώς δεν είναι τυχαίο ότι έχει παίξει μόλις ένα ολόκληρο 90λεπτο, αφού και με τον Απόλλωνα είχε γίνει αλλαγή στο 81’ και με τη Σίτι στο 66’, ενώ να υπενθυμίσω ότι με το Βόλο είχε πάθει θλάση μόλις στο 4ο λεπτό. Ο παίκτης δείχνει καλός, αλλά έχει αυτό το σοβαρό ερωτηματικό. Ας πάρει περισσότερες ευκαιρίες, να τον δούμε και για το επίπεδο του και για τις δυνάμεις του.

Όλεγκ!

Συν. Η ταχύτητα του, αμυντικά κι επιθετικά. Χαρακτηριστικό είναι το στιγμιότυπο στην αρχή του ματς, στο 0.55 εδώ. Δείτε στο ξεκίνημα της αντεπίθεσης του Παναιτωλικού από τη λάθος πάσα του Εμβιλά που είναι ο αριστερός μπακ του Ολυμπιακού: πάνω από τη σέντρα προς την αντίπαλη περιοχή. Και προσέξτε τι σπριντ κάνει για να γυρίσει έγκαιρα πίσω και να κόψει τον Ντίαζ που είχε βρεθεί σε καλή θέση.

Πλην. Οι πάσες στην πλάτη του. Τη φάση στο 14’ δεν την έχει το βίντεο, αλλά ο Μάζουρεκ κινούμενος από τον άξονα πέρασε πάσα στον Αριγίμπι με τον Όλεγκ να μην την αντιλαμβάνεται παρά μόνο όταν είχε ήδη περάσει. Συμπτωματικά δεν προέκυψε φάση για γκολ, διότι ο αντίπαλος εξτρέμ, που του βγήκε στην πλάτη, έχασε το κοντρόλ. Ειδάλλως, θα είχε ξεκάθαρο τετ α τετ με τον Τζολάκη.

Συν. Η αμυντική του προσήλωση. Ήταν πολύ πιεστικός στα μαρκαρίσματα, κάλυπτε καλά με το σώμα του, είχε γενικά καλές τοποθετήσεις, νίκες σε μάχες, έκοψε ουκ ολίγες φορές, πήρε τις περισσότερες κεφαλιές (μία που την έχασε πάντως πήγε να βγάλει φάση) και μία φορά που του έφυγε το κοντρόλ στην περιοχή του Τζολάκη φρόντισε να το διορθώσει. Στη φάση του γκολ δεν νομίζω ότι μπορούσε να κάνει κάτι διαφορετικό, καθώς βρέθηκε ένας εναντόν δύο (του εξτρέμ Αριγίμπι που έκανε τη σέντρα και του μπακ Μεντίνα που προωθήθηκε), γιατί ο Μασούρας με τον Ελ Αραμπί είχαν αλλάξει θέσεις για λίγο σε εκείνο τιο διάστημα κι ο Αραμπί σε ρόλο αριστερού εξτρέμ ακολούθησε μέχρι ένα σημείο την επίθεση του Αγρινίου και δεν έφτασε να πάει στα άκρα να βοηθήσει τον μπακ του Ολυμπιακού.

Πλην. Πρέπει να είναι λίγο πιο προσεκτικός στα μαρκαρίσματα του. Έκανε δύο-τρία φάουλ από αυτά που τα λέμε περισσότερο αχρείαστα παρά από αυτά που χρειάζονται να γίνουν. Έχει μεγάλο ενθουσιασμό κι ορμητικότητα στο παιχνίδι του, κάτι που είναι καλό, αλλά θέλει και λίγο έλεγχο. Ακόμη και στη φάση στο 14’, που έκανε φοβερή επιστροφή, το μαρκάρισμα του εν τέλει ήταν καθαρό, δεν έκανε πέναλτι, αλλά όλα έγιναν στο όριο.

Συν. Βγήκε αρκετές φορές καλά και γρήγορα μπροστά, επιχείρησε τρεις σέντρες, μία πραγματικά επικίνδυνη κι άλλες δύο όχι τόσο καλές, που απέφεραν όμως κόρνερ-χρειάζονται καλύτερα τελειώματα νομίζω στις σέντρες. Δεν κώλωσε να πάρει και δύο καλές προσωπικές ενέργειες (στη μία τον έκοψαν με φάουλ) και πέρασε δύο-τρεις καλές πάσες σε επίπεδο ανάπτυξης. Το γκολ στο 2-1 ξεκίνησε από δική του ενέργεια, παίρνοντας την μπάλα από διώξιμο αντίπαλου και πασάροντας στον Βρουσάι.

Γενικά, το πρόσημο ήταν θετικό για τον Μολδαβό, όπως και για τον Ντρέγκερ, και νομίζω ότι αποτελεί μονόδρομο από πλευράς Μαρτίνς να τους δώσει πολλά παιχνίδια και να φρεσκάρει τον Ραφίνια και τον Χολέμπας-χθες ο πρώτος ήταν στο σπίτι του κι ο δεύτερος εκτός 20άδας, άρα χωρίς να υπάρχει λόγος νομίζω που πήγε στο Αγρίνιο-θα μπορούσε να μείνει κι αυτός στην Αθήνα να ξεκουραστεί.

Για να είμαι ειλικρινής, δεν πολυκατάλαβα γιατί όταν έγινε αλλαγή ο Ντρέγκερ δεν πέρασε δεξί μπακ ο Ανδρούτσος, αλλά ο Βρουσάι-με τον Ανδρούτσο έξω αριστερά! Στο παιχνίδι με τον Βόλο, όταν είχε πάθει την θλάση ο Ντρέγκερ, αντιλαμβάνομαι ότι ίσως δεν υπήρχε άλλη επιλογή από το να παίξει δεξί μπακ ο Βρουσάι (κι ο Ραφίνια κι ο Ανδρούτσος ήταν εκτός 20άδας), αλλά χθες…

Υποτίθεται ότι στις προπονήσεις πλέον ο Ανδρούτσος δουλεύει τη θέση του δεξιού μπακ. Το μόνο που μπορώ να σκεφτώ είναι ότι λόγω σωματικών προσόντων ο Μαρτίνς προτίμησε να έχει πίσω τον Βρουσάι στο τελευταίο οκτάλεπτο, θέλοντας να «προφυλάξει» το υπέρ του Ολυμπιακού 2-1.

Κατά τα άλλα, κάποια στιγμή χθες είδαμε στο παιχνίδι πέντε παίκτες προερχόμενους από την Ακαδημία του Ολυμπιακού: Τζολάκη, Βρουσάι, Ανδρούτσο, αλλά και Βέργο και Μανθάτη! Και βέβαια στο α΄ ημίχρονο και τον Φορτούνη!

Άσχετο: από χθες το πρωί είχα εκφράσει την άποψη ότι ο Καραντώνης είναι καλός διαιτητής, αλλά και την απορία για τη διαιτησία του στα Γιάννινα-ποιος ξέρει τι πιέσεις θα είχε δεχθεί ο άνθρωπος.

Νομίζω ότι χθες έδειξε αυτό που κατά βάση είχα δει από τα προηγούμενα χρόνια, ότι δηλαδή είναι ρέφερι που μπορεί να βγάλει με άνεση και χωρίς προβλήματα τα παιχνίδια του.

Οι Μάχες Των Play Off είναι στο Gazzetta.gr

Τα πιο συναρπαστικά Play Off της δεκαετίας είναι στο Gazzetta.gr! Όλα τα αθλητικά νέα για την αγαπημένη σου ομάδα, σε συνεχή ενημέρωση. Ακολούθησε το Gazzetta και θα είσαι πάντα ενημερωμένος για το πρόγραμμα των Play Off, την βαθμολογία των ομάδων, τις μεταδόσεις και φυσικά παρακολουθείτε live τα Play Off μέσα από το Game Center!

Κώστας Νικολακόπουλος
Κώστας Νικολακόπουλος

Ο Κώστας Νικολακόπουλος έγινε δημοσιογράφος από…σπόντα. Από τη Νομική και τη δικηγορία η, το επάγγελμα του δικαστικού, που υποτίθεται ότι ήταν στα πλάνα του (εξ ου κι οχαρακτηρισμός «ανακριτή» από τον Γ. Λούβαρη!), βρέθηκε ξαφνικά στον ΦΙΛΑΘΛΟ, όταν πρωτογεννήθηκε η ιδέα αυτής της εφημερίδας από τους Ν. Καραγιαννίδη και Ι. Μαθιουδάκη. Ένα χρόνο ρεπορτάζ Πανιώνιου και Αιγάλεω (μαζί), ένα χρόνο ΑΕΚ και από την άνοιξη του 1984 έως και σήμερα ρεπορτάζ Ολυμπιακού, όπου τα έχει δει όλα. Πρώτα τα λεγόμενα πέτρινα χρόνια και μετά πρωταθλήματα το ένα μετά το άλλο. Του αρέσει να γράφει για μεταγραφές, αλλά ο ίδιος τις αποφεύγει. Σε 40 χρόνια έχει κάνει δύο! Το 1992 στο ΦΩΣ του Θ. Νικολαϊδη και μετά στον ΓΑΥΡΟ που στη συνέχεια έγινε ένα με τον Κόκκινο Πρωταθλητή. Πάνω από μία δεκαετία καλύπτει το ρεπορτάζ του Ολυμπιακού στον Σπορ FM.