Παναθηναϊκός: Παλτά και παιχταράδες! (polls)

Παναθηναϊκός: Παλτά και παιχταράδες! (polls)

Νίκος Μαρούδας
Παναθηναϊκός: Παλτά και παιχταράδες! (polls)

bet365

Η μεταγραφική περίοδος του Ιανουαρίου ξεκίνησε και ο Παναθηναϊκός ετοιμάζεται να πραγματοποιήσει την πρώτη του μεταγραφή. Για τον λόγο αυτό το gazzetta.gr, ξεχώρισε τις πέντε «πράσινες» κινήσεις που έγιναν Ιανουάριο κι έπιασαν, αλλά κι εκείνες που δεν έπιασαν!

Το 2020 μπήκε στο χρονοντούλαπο της ιστορίας και το 2021 είναι εδώ! Μαζί του ακόμα μια χειμερινή μεταγραφική περίοδος όπου όλες οι ομάδες κοιτάζουν τις επιλογές που έχουν στην αγορά. Παραδοσιακά αυτές είναι λίγες και πρέπει να γίνουν αρκετά προσεκτικά για να μην υπάρξουν λάθος κινήσεις. Μεταξύ αυτών και ο Παναθηναϊκός.

Οι «πράσινοι», φαίνεται πως βρίσκονται μια ανάσα από την απόκτηση του Λαμκέλ Ζε. Ο Καμερουνέζος, θα είναι η πρώτη μεταγραφή του «τριφυλλιού» στη χειμερινή μεταγραφική περίοδο. Το gazzetta.gr με αφορμή αυτή την πρώτη μεταγραφή που έρχεται, ξεχώρισε τις πέντε καλύτερες και χειρότερες, χειμερινές μεταγραφές που πραγματοποίησε την τελευταία 20ετία ο Παναθηναϊκός.

Από τον Ολισαντέμπε, στον Βλαχοδήμο!

Ας ξεκινήσουμε από τους ποδοσφαιριστές που ήρθαν στο «τριφύλλι» Ιανουάριο κι άφησαν το δικό τους θετικό στίγμα.

  • Εμμάνουελ Ολισαντέμπε

Ο Πολωνονιγηριανός επιθετικός, άφησε την δική του ιστορία στον παναθηναϊκό και λατρεύτηκε όσο λίγοι από τον κόσμο της ομάδας. Ήρθε στη χώρα μας στα τέλη Ιανουαρίου του 2001 κι έμεινε στους «πράσινους» μέχρι το 2005.

Σε αυτά τα τέσσερα χρόνια, σημείωσε 110 συμμετοχές σε όλες τις διοργανώσεις, πετυχαίνοντας 36 τέρματα, κάποια από τα οποία θα μείνουν αξέχαστα στους φίλους της ομάδας. Εκείνο στην Τούμπα, εκείνο στον Κορυδαλλό και φυσικά εκείνο στον Πύργο ήταν τρία γκολ που έδωσαν το 2004 το πρωτάθλημα στον Παναθηναϊκό για πρώτη φορά μετά το 1996!

  • Γιούρκας Σεϊταρίδης

Από την λίστα με τις καλύτερες χειμερινές μεταγραφές του Παναθηναϊκού την εικοσαετία, δεν θα μπορούσε με τίποτα να λείπει ο Γιούρκας Σεϊταρίδης. Ο Έλληνας μπακ, έφτασε στην Αθήνα από τα Γιάννενα τον Ιανουάριο του 2001.

Άφησε τον ΠΑΣ για να κάνει το βήμα στην καριέρα του, ένα βήμα που πραγματικά τον... απογείωσε. Από το «who is Giourkas» του Σερ Άλεξ Φέργκινσον στο ντεμπούτο του εκείνο το βράδυ στο ΟΑΚΑ, μέχρι την κατάκτηση του Euro με την Εθνική ομάδα. Ο Σεϊταρίδης, έμεινε στον Παναθηναϊκό στην πρώτη του θητεία για 3,5 χρόνια, σημείωσε 151 συμμετοχές με 1 τέρμα εκείνο κόντρα στη Γιουνάιτεντ, ενώ κατέκτησε κι ένα νταμπλ!

  • Έκι Γκονζάλες

Περνάμε στον δεύτερο της παρέας που επίσης λατρεύτηκε όσο λίγοι. Πρόκειται για τον Έκι Γκονζάλες, που έφτασε στην Αθήνα στις αρχές Ιανουαρίου του 2004 κι έξι μήνες μετά στέφθηκε πρωταθλητής με το «τριφύλλι» στο στήθος!

Ήρθε στον Παναθηναϊκό από την Ροζάριο Σεντράλ, έχοντας κάνει γνωστό το όνομά του από το πέρασμά του τόσο από την Φιορεντίνα, όσο κι από την Μπόκα Τζούνιορς. Στους «πράσινους», κατάφερε να μείνει για 4,5 χρόνια, να γίνει ο ηγέτης της ομάδας, όπως κι αρχηγός της κλείνοντας την καριέρα του στο σύλλογο μετά από έναν αρκετά σοβαρό τραυματισμό με 97 συμμετοχές και 18 γκολ σε όλες τις διοργανώσεις.

  • Ροντρίγκο Μολέδο

Τον χειμώνα του 2016 ο Παναθηναϊκός βρισκόταν σε αναζήτηση κεντρικού αμυντικού. Τότε παρουσιάστηκε μια τρομερή ευκαιρία, με την περίπτωση του Ροντρίγκο Μολέδο. Ο ποδοσφαιριστής, είχε κάνει ήδη ένα πρώτο πέρασμα από την Ευρώπη για λογαριασμό της Μέταλιστ στην Ουκρανία και το γεγονός πως η Ιντερνασιονάλ ήθελε να γλιτώσει το συμβόλαιό του τον έφερε στην Ελλάδα και το «τριφύλλι».

Ο Βραζιλιάνος στόπερ, παρέμεινε στον Παναθηναϊκό για δύο χρόνια και κατάφερε να δείξει την αξία του. Μάλιστα, αν δεν ήθελε ο ίδιος να επιστρέψει στη πατρίδα του για να βρίσκεται κοντά στην οικογένειά του που είχε κάποια προβλήματα το 2018, ίσως ακόμα να κοσμούσε τα γήπεδα της χώρας μας. Σε αυτά τα δύο χρόνια που έμεινε στο «τριφύλλι», σημείωσε 65 συμμετοχές και σκόραρε 6 τέρματα.

  • Οδυσσέας Βλαχοδήμος

Στην ίδια μεταγραφική περίοδο με τον Μολέδο, ήρθε στον Παναθηναϊκό και ο Οδυσσέας Βλαχοδήμος. Ήδη στους «πράσινους» βρισκόταν τότε ο αδερφός του Παναγιώτης και ήταν έξτρα κίνητρο αυτό για τον «Odi» ώστε για πρώτη φορά να αφήσει την Γερμανία και να βρεθεί στην πατρίδα για λογαριασμό του «τριφυλλιού».

Χρειάστηκε λίγο χρόνο ώστε να πάρει θέση βασικού, αλλά όταν τα κατάφερε έγινε αναντικατάστατος! Κατάφερε με τις παρουσίες του στον Παναθηναϊκό να κάνει τους Γερμανούς να θέλουν να τον καλέσουν στην Εθνική τους ομάδα με την οποία ήταν διεθνής στα μικρότερα κλιμάκιά της, ώστε να προλάβουν την Εθνική Ελλάδας. Εκείνος όμως επέλεξε την γαλανόλευκη, κάτι που δεν θα είχε συμβεί χωρίς τις εμφανίσεις του στους «πράσινους».

Μετά από 2,5 χρόνια παρουσίας στον Παναθηναϊκό, ήρθε η δικαίωση και για εκείνον, αλλά και για τον σύλλογο που τον πίστεψε! Η Μπενφίκα, έδωσε σχεδόν 2,5 εκατομμύρια ευρώ στο «τριφύλλι» και τον έκανε δικό της.

Από τον Μάρκο Βίλα στον Μαμούτε!

Πάμε τώρα και σε εκείνους που ήρθαν αλλά δεν κατάφεραν να πιάσουν. Η λίστα έχει και μεγάλα ονόματα που ήρθαν με απαιτήσεις αλλά δεν έπεισαν, αλλά και ποδοσφαιριστές – ταλέντα που επίσης ήρθαν στον Παναθηναϊκό με σκοπό να δείξουν αρκετά πράγματα, επίσης χωρίς να τα καταφέρουν

  • Μάρκο Βίλα

Γυρνάμε στο Μιλένιουμε! Αρχές 2000 και ο Παναθηναϊκός φέρνει στην Ελλάδα τον Μάρκο Βίλα. Έναν ποδοσφαιριστή που μέχρι τότε είχε πραγματοποιήσει εξαιρετικές εμφανίσεις στη Γερμανία με την φανέλα της Γκλάντμπαχ, αλλά και στην Αυσ​τρία με την φανέλα της Ριντ.

Στην Ελλάδα σε καμία περίπτωση δεν μπόρεσε όμως να προσαρμοστεί και να βοηθήσει τον Παναθηναϊκό. Μετά από ενάμιση χρόνο στο «τριφύλλι» κατάφερε να αγωνιστεί μόλις σε 3 παιχνίδια χωρίς φυσικά να σκοράρει, με την καριέρα του στους «πράσινους» να τελειώνει άδοξα.

  • Ρόμπερτ Γιάρνι

Από τα μεγαλύτερα ονόματα που ήρθαν στον Παναθηναϊκό και δεν έπιασαν ήταν ο Ρόμπερτ Γιάρνι. Διεθνής Κροάτης με παρουσίες σε μεγάλες διοργανώσεις, πρωταθλητής και Κυπελλούχος Ιταλίας με την Γιουβέντους, ποδοσφαιριστής της Ρεάλ Μαδρίτης για ένα χρόνο, γεμάτο βιογραφικό και τον χειμώνα του 2002 μετακομίζει στην Ελλάδα.

Με την φανέλα του «τριφυλλιού», στη δύση πια της καριέρας του, δεν μπόρεσε να επαναλάβει τις εμφανίσεις του παρελθόντος με αποτέλεσμα να περάσει και να μην ακουμπήσει στο αριστερό άκρο της άμυνας. Μετά από έξι μήνες παρουσίας του στον Παναθηναϊκό... κρέμασε τα παπούτσια του καταγράφοντας μόλις 5 συμμετοχές με το «τριφύλλι».

  • Νόρντιν Βόουτερ

Στον ημιτελικό του Champions League το 1996 ο Παναθηναϊκός μετά το 0-1 του Άμστερνταμ, ηττήθηκε 0-3 από τον Άγιαξ κι αποκλείστηκε. Σκόρερ του τρίτου τέρματος τότε ήταν ο Νόρντιν Βόουτερ, ο οποίος σχεδόν εννέα χρόνια μετά θα φόραγε το «τριφύλλι» στο στήθος!

Τον Ιανουάριο του 2005 λοιπόν, ο Παναθηναϊκός απέκτησε τον Νόρντιν Βόουτερ από την Ανόρθωση. Ο Ολλανδός, παρά το πολύ καλό βιογραφικό του, δεν κατάφερε σε καμία περίπτωση να βοηθήσει την ομάδα του «τριφυλλιού». Ολοκλήρωσε την καριέρα του στον σύλλογο ενάμιση χρόνο μετά με 30 συμμετοχές και μόλις 1 τέρμα.

  • Άντερσον Λίμα

Από τις πιο φιλόδοξες μεταγραφές που έγιναν από τον Παναθηναϊκό τον χειμώνα του 2005 ήταν ο Άντερσον Λίμα. Ο Βραζιλιάνος χαφ, μετά από εξαιρετικές παρουσίες στην πρώτη Εθνική με την φανέλα της Χαλκηδόνας πήρε την μεγάλη μεταγραφή στο «τριφύλλι».

Εκεί όμως στάθηκε και άτυχος! Αγωνίστηκε μόλις σε 1 παιχνίδι και τραυματίστηκε σοβαρά, με αποτέλεσμα να μην παίξει ποτέ ξανά με το «τριφύλλι» στο στήθος. Ενάμιση χρόνο μετά την αγορά του, δόθηκε δανεικός στον Ατρόμητο και με την επιστροφή του στον Παναθηναϊκό ήρθε και το τέλος της συνεργασίας των δύο πλευρών, όπως και το φινάλε της καριέρας του Βραζιλιάνου!

  • Γιούρι Μαμούτε

Και κλείνουμε αυτή τη λίστα με την μεγαλύτερη... τυπάρα που ήρθε χειμώνα στον Παναθηναϊκό! Ο λόγος για τον Γιούρι Μαμούτε, που κάποιοι... τόλμησαν να του δώσουν το ψευδώνυμο «Μαμούθ»!

Ήρθε λοιπόν στον Παναθηναϊκό τον Ιανουάριο του 2016 δανεικός από την Γκρέμιο με σκοπό να δώσει βοήθειες στον Μάρκους Μπεργκ στο επιθετικό κομμάτι. Οι φίλοι του Παναθηναϊκού σίγουρα τον θυμούνται μόνο για να... γελάνε, καθώς δεν μπορούν να κάνουν αλλιώς με τις μόλις 7 συμμετοχές σε 6 μήνες, φυσικά χωρίς να σημειώσει κάποιο τέρμα!

Ποια είναι η καλύτερη μεταγραφή του Ιαννουαρίου
Ολισαντέμπε
Σεϊταρίδης
Γκονζάλες
Μολέδο
Βλαχοδήμος
Ποια είναι η χειρότερη μεταγραφή του Ιανουαρίου
Μάρκο Βίλα
Γιάρνι
Βόουτερ
Άντερσον
Μαμούτε
Make quizzes with QuizMaker

Οι Μάχες Των Play Off είναι στο Gazzetta.gr

Τα πιο συναρπαστικά Play Off της δεκαετίας είναι στο Gazzetta.gr! Όλα τα αθλητικά νέα για την αγαπημένη σου ομάδα, σε συνεχή ενημέρωση. Ακολούθησε το Gazzetta και θα είσαι πάντα ενημερωμένος για το πρόγραμμα των Play Off, την βαθμολογία των ομάδων, τις μεταδόσεις και φυσικά παρακολουθείτε live τα Play Off μέσα από το Game Center!

 

SUPERLEAGUE Τελευταία Νέα