Μπακογιάννης: «Το έργο είναι δομημένο, καλά δουλεμένο και αφορά όλη την Αθήνα»

Μπακογιάννης: «Το έργο είναι δομημένο, καλά δουλεμένο και αφορά όλη την Αθήνα»

Νίκος Αθανασίου
Μπακογιάννης: «Το έργο είναι δομημένο, καλά δουλεμένο και αφορά όλη την Αθήνα»

bet365

Ο Κώστας Μπακογιάννης αναφέρθηκε στο δημοτικό συμβούλιο της Αθήνας για την Διπλή Ανάπλαση, ζητώντας την στήριξη όλων των παρατάξεων.

H αρχική τοποθέτηση του δημάρχου Αθηναίων ήταν η εξής:

«Το θέμα επανέρχεται στο Δημοτικό Συμβούλιο μετά το αίτημα των κομμάτων της αντιπολίτευσης να πάρουν στα χέρια τους το MoU που υπογράψαμε με τον Ερασιτέχνη Παναθηναϊκό, την ΠΑΕ Παναθηναϊκός και όλους τους αρμόδιους φορείς. Νομίζω ότι διαβάζοντας το μνημόνιο οι συνάδελφοι θα έχουν διαπιστώσει ότι είναι ένα έργο δουλεμένο, μετρημένο, σωστά δομημένο αλλά με σφιχτά χρονοδιαγράμματα. Είναι ένα έργο που αφορά όλη την πόλη και όχι μόνο τον κόσμο του Παναθηναϊκού.

Είναι το μεγαλύτερο έργο που έχει γίνει στην πόλη μας τα τελευταία χρόνια. Δεδομένα το έργο αυτό θα ανοίξει και νέες θέσεις εργασίας. Μιλάμε για μία πληγή που κλείνουμε μετά από πάρα πολλά χρόνια. Είναι σημαντικό να έχουμε μεταξύ μας τη μεγαλύτερη δυνατή συνεννόηση. Σε καμία περίπτωση δεν θέλουμε να αφήσουμε να εννοηθεί ότι θριαμβολογούμε, καθώς γνωρίζουμε τι θα συναντήσουμε μπροστά μας. Έχουμε συναίσθηση της πολυπλοκότητας και είμαστε στη διάθεση του Δημοτικού Συμβουλίου για να το συζητήσουμε, ώστε να πετύχουμε το στόχο μας».
Στην συνέχεια και έπειτα από παρεμβάσεις των συμβούλων, υπογράμμισε:

Για το κόστος και τη χρηματοδότηση: «Ετέθη θέμα για το κόστος του έργου, μέσα στο μνημόνιο περιγράφονται επακριβώς. Επιπλέον, περιγράφονται οι δεσμεύσεις κάθε αντισυμβαλλόμενου. Γι αυτό επιλέξαμε τη λύση MoU. Θέλαμε να είναι ξεκάθαρο το βάρος και η ευθύνη του καθενός. Μιλάμε για ένα μείγμα διαφορετικών πηγών χρηματοδότησης, είτε από ευρωπαϊκούς είτε από εθνικούς πόρους. Δεν υπάρχει ανησυχία. Δεν υπάρχει έλλειψη πόρων. Σε καμία περίπτωση δεν παίρνουμε χρήματα από κάπου αλλού. Το αντίθετο. Ο, τι χρηματοδότηση έρχεται είναι πέρα και πάνω από τον δήμο και τον προϋπολογισμό του.

Το δημόσιο συμφέρον εξυπηρετείται απολύτως. Απελευθερώνεται ένας χώρος πρασίνου 18 στρεμμάτων στην Αλεξάνδρας, δημιουργείται ένα υπόγειο πάρκινγκ. Επίσης, δεν υπάρχει αμφιβολία ότι το δημόσιο συμφέρον υπηρετείται διότι η περιοχή του Βοτανικού, που είναι ταλαιπωρημένη περιοχή, τώρα μπορεί να πάρει μπρος. Μπορούμε να προκαλέσουμε άμεσες επενδύσεις που να ξεπερνούν τα 300 εκατ. ευρώ με θέσεις εργασίας».

Για το Προεδρικό Διάταγμα: «Εδώ μιλάμε για μια παρέμβαση η οποία επειδή υπάρχει το ΠΔ είναι απολύτως ώριμη. Αυτή είναι η έννοια της διπλής ανάπλασης. Δεν έχει νόημα να τεμαχίσουμε μια τέτοια παρέμβαση. Το αντίθετο. Προφανώς αυτή η παρέμβαση συνδέεται με άλλες, όπως τα κουντουριώτικα και τα προσφυγικά. Μένουμε προσηλωμένοι στο ΠΔ γιατί αυτό μας δίνει τη δύναμη να διεκδικήσουμε χρηματοδοτήσεις. Το να αλλάξουμε το ΠΔ θα ήταν αυτοκτονικό. Έχει χάσει 20 χρόνια η πόλη, δεν αντέχει να χάσει κι άλλα».

Για το γήπεδο μπάσκετ: «Έχω ζητήσει συνάντηση με την ΚΑΕ για το μπάσκετ. Την Παρασκευή. Εμείς υπογράψαμε με τους φορείς της διπλής ανάπλασης, αλλά είναι εξαιρετικά σημαντική και η ΚΑΕ και γι αυτό θα συναντηθούμε μαζί της».

Οι Μάχες Των Play Off είναι στο Gazzetta.gr

Τα πιο συναρπαστικά Play Off της δεκαετίας είναι στο Gazzetta.gr! Όλα τα αθλητικά νέα για την αγαπημένη σου ομάδα, σε συνεχή ενημέρωση. Ακολούθησε το Gazzetta και θα είσαι πάντα ενημερωμένος για το πρόγραμμα των Play Off, την βαθμολογία των ομάδων, τις μεταδόσεις και φυσικά παρακολουθείτε live τα Play Off μέσα από το Game Center!

 

SUPERLEAGUE Τελευταία Νέα