Λαμία - Αστέρας Τρίπολης 2-2 (vids)

Γιώργος Ντυμένος
Λαμία - Αστέρας Τρίπολης 2-2 (vids)

bet365

Mατς που είχε τα πάντα στην Λαμία εκτός από νικητή (2-2 με Αστέρα Τρίπολης). Τέσσερα γκολ, φάσεις στο VAR, ένταση και χαμένες ευκαιρίες! Ντέλετιτς και Τσούκαλος τα γκολ των γηπεδούχων, Μπαράλες και Ριέρα αυτά για τους Αρκάδες.

Χωρίς νικητή έληξε το ματς του «Αθανάσιος Διάκος», όπου η Λαμία παραχώρησε ισοπαλία 2-2 στον Αστέρα Τρίπολης. Σε ένα ματς που ναι μεν δεν είχε πολλές φάσεις, αλλά είδαμε 4 γκολ, υπήρχε σασπένς, ανατροπές και μέχρι το φινάλε του όλα κρέμονταν από μία κλωστή.

Οι γηπεδούχοι είχαν τον Επασί κάτω από τα γκολπόστ, τους Σκόνδρα, Αντέτζο, Ασίγκμπα, Μπαχανάκ στην άμυνα από τα δεξιά προς τα αριστερά, τους Μπουλούλη, Μπεχαράνο στα «6αρο-8άρια», τους Ντέλετιτς, Ραντζέλοβιτς στα άκρα και τον Καραμάνο ένα κλικ πίσω από τον Αραμπούλι.

Οι φιλοξενούμενοι ξεκίνησαν με τον Παπαδόπουλο στο τέρμα, τους Κώτσιρα, Σουάρεθ, Πασαλίδη, Τασουλή στην άμυνα από τα δεξιά προς τα αριστερά, τους Μουνάφο, Βαλιέντε στον άξονα και τους Ριέρα, Σίτο, Κρέσπι μεσοεπιθετική τριπλέτα πίσω από τον Μπαράλες.

ΚΑΤΟΧΗ ΜΠΑΛΑΣ ΠΑΝΩ ΑΠΟ 60% Ο ΑΣΤΕΡΑΣ, ΛΙΓΕΣ ΦΑΣΕΙΣ ΚΑΙ ΓΚΟΛ ΑΠΟ ΠΕΝΑΛΤΙ

Σέντρα στην αναμέτρηση και από τα πρώτα λεπτά οι γηπεδούχοι έδωσαν χώρο στους φιλοξενούμενους. Οι οποίοι «φόρτωναν» κυρίως τη δεξιά τους πλευρά και αρκετές φορές σήκωναν, εύλογα, την μπάλα για τον Μπαράλες. Ωστόσο οι αμυντικοί της Λαμίας δεν αντιμετώπιζαν πρόβλημα στον αέρα και οι Αρκάδες είχαν μεν κατοχή πάνω από 60%, αλλά εκτός από ένα σουτ του Μουνάφο (19') δεν απειλούσαν συχνά. Εφταναν στο επιθετικό τους τρίτο, ωστόσο... κάτι τους έλειπε.

Την ίδια στιγμή οι φιλοξενούμενοι έψαχναν την «κόντρα». Ο Καραμάνος βρίσκονταν κοντά στον Αραμπούλι, αλλά δεν έβρισκαν κενούς χώρους για να εκμεταλλευτούν την ταχύτητα των Ντέλετιτς, Ρόμανιτς. Στο 25' ύστερα από ατομική ενέργεια του Γεωργιανού φορ έκαναν την πρώτη και όπως αποδείχθηκε εκ των υστέρων, μοναδική τους τελική στο πρώτο ημίχρονο και ενώ όλα έδειχναν πως η ανάπαυλα θα βρει τις δύο ομάδες χωρίς σκορ, φτάσαμε στο 41'. Τότε σε σέντρα του Ριέρα ο Αντέτζο βρήκε την μπάλα με το χέρι μέσα στην περιοχή, ο Τσαγκαράκης καταλόγισε αμέσως το πέναλτι και ο Μπαράλες ευστόχησε από την άσπρη βούλα.

Ετσι οι Αρκάδες πήγαν στα αποδυτήρια προηγούμενοι με 1-0, ύστερα από ένα 45λεπτο που είχε λίγες συγκινήσεις (2-1 οι τελικές).

Η ΛΑΜΙΑ ΕΦΕΡΕ ΤΑ... ΠΑΝΩ ΚΑΤΩ ΚΑΙ 2-1

Το δεύτερο μισό ξεκίνησε σε ανάλογο τέμπο, αλλά στο 50' ήρθε η «απάντηση» για τους γηπεδούχους. Πιο συγκεκριμένα στο 56', αλλά σε μία φάση που... ξεκίνησε 6 λεπτά πριν. Τότε ο διαιτητής καταλόγισε την εσχάτη των ποινών σε μαρκάρισμα του Μουνάφο επί του Ντέλετιτς, αλλά από το VAR του ζήτησαν να δει εκ νέου τη φάση, τόσο για το αν υπήρχε παράβαση, όσο και για το αν ήταν εντός ή εκτός περιοχής. Υστερα από σχετική εξέταση ο κρητικός ρέφερι υπέδειξε εκ νέου την άσπρη βούλα (μετέφερε στον Αργεντινό χαφ πως υπέπεσε με τα χέρια σε αντικανονικό μαρκάρισμα) και στο 56' ο Σέρβος εξτρέμ της Λαμίας ισοφάρισε από τα 11 βήματα σε 1-1.

Η παραπάνω εξέλιξη έδωσε ψυχολογία στους γηπεδούχους, που πήραν ορισμένα μέτρα στο γήπεδο και στο 66' έφεραν τον «τούμπα» τον αγώνα, όταν ο Τσούκαλος εκμεταλλεύτηκε την αδράνεια της άμυνας των φιλοξενουμένων και με συρτό σουτ τους έδωσε αέρα ενός γκολ.

«ΕΚΤΕΛΕΣΗ» ΜΕ ΤΗ.. ΜΙΑ Ο ΡΙΕΡΑ ΓΙΑ ΤΟ 2-2

Αυτόματα ο Αστέρας βγήκε μπροστά. Ο Ράσταβατς «φρέσκαρε» τα άκρα του και στο 78' η ομάδα του έφτασε στην ισοφάριση. Τότε ο Τασουλής που είχε βγει κρυφός φορ σούταρε μέσα από την περιοχή ύστερα από σέντρα του Μπόρχα Φερνάντεθ, ο Επασί απομάκρυνε, η μπάλα στρώθηκε στον Ριέρα που με τη «μία» και ωραίο πλασέ, την έστειλε την μπάλα στα δίχτυα της Λαμίας.

Με το σκορ 2-2 μπήκαμε στο τελευταίο 10λέπτο. Οι δύο ομάδες έδειξαν «διάθεση», υπήρξαν ορισμένες στιγμές που βγήκαν με αξιώσεις στην επίθεση, αλλά πλην της πολύ καλής ευκαιρίας του Τσούκαλου στο 90'+8' (αδύναμο πλασέ, μπλόκαρε ο Παπαδόπουλος) και της κεφαλιάς άουτ του Ιγκλέσιας (90'+11'), δεν απείλησαν άλλη φορά ουσιαστικά.

MVP: Ο Τσούκαλος. Ο 28χρονος πέρασε στο ματς από τον πάγκο και έπαιξε κυρίως στα άκρα. Ηταν εκείνος που έδωσε το προβάδισμα στην ομάδα του και στο φινάλε θα μπορούσε να βρει εκ νέου δίχτυα.

Στο ύψος του: Ο Ριέρα για τον Αστέρα για το ωραίο του «τελείωμα» στο γκολ που πέτυχε, ενώ καλά λειτούργησαν και τα άκρα των Αρκάδων (Κώτσιρας, Τασουλής).

Αδύναμος κρίκος: Ο Ρόμανιτς. Η άμυνα του Αστέρα δεν τον «αισθάνθηκε» και ο νεαρός Σέρβος εξτρέμ δεν κατάφερε να δημιουργήσει ρήγματα αλλά και να απειλήσει ουσιαστικά τα καρέ των Αρκάδων.

Η «γκάφα»: Την έκαναν οι άμυνες των δύο ομάδων στις φάσεις όπου σκόραραν Τσούκαλος και Ριέρα. Οπου πάνω-κάτω υπέπεσαν στο ίδιο λάθος, αφού επέτρεψαν στους αντιπάλους τους να σουτάρουν (στην πρώτη περίπτωση ο μετέπειτα σκόρερ, στη δεύτερη ο Τασουλής) μέσα από το «κουτί» τους.

Το «στραγάλι»: Ο Τσκαγκαράκης υπέδειξε 3 πέναλτι, αλλά εκτελέστηκαν 2. Σε εκείνο του Αντέτζο στο πρώτο ημίχρονο έδειξε αμέσως την άσπρη βούλα, ενώ αυτό του Μουνάφο επί του Ντέλετιτς το είδε στο VAR και μετά από περίπου 6λεπτη εξέταση, δεν άλλαξε την απόφασή του. Στις καθυστερήσεις υπέδειξε εκ νέου την εσχάτη των ποινών σε χέρι του Ιγκλέσιας, αλλά από το VAR τον ενημέρωσαν πως η παράβαση ήταν εκτός περιοχής και έδωσε φάουλ.

Το «ταμείο» του gazzetta.gr: Ματς που ναι μεν δεν ήταν καλό και δεν είχε τις πάρα πολλές ευκαιρίες, όμως είδαμε 4 γκολ, ανατροπές και στο φινάλε έσπασαν καρδιές. Ο Αστέρας Τρίπολης ήταν στη «σούμα» ένα «κλικ» καλύτερος, αλλά ως εκεί.

ΛΑΜΙΑ: Επασί, Σκόνδρας, Αντέτζο, Ασίγκμπα, Μπαχανάκ, Ρόμανιτς, Μπουλούλης (90+11’ Σαραμαντάς), Μπεχαράνο , Αραμπούλι (66’ Τσούκαλος), Καραμάνος, Ντέλετιτς (79’ Βασιλακάκης)
ΑΣΤΕΡΑΣ ΤΡΙΠΟΛΗΣ: Παπαδόπουλος - Κώτσιρας, Σουάρεθ, Πασαλίδης, Τασουλής, Μουνάφο (75’ Μπ. Φερνάντεθ), Βαλιέντε (88’ Ιγκλέσιας), Σίτο (75’ Γκόμες), Ριέρα (88’ Αλί Μπαμπά), Κρέσπι (66’ Τιλίκα), Μπαράλες

Οι Μάχες Των Play Off είναι στο Gazzetta.gr

Τα πιο συναρπαστικά Play Off της δεκαετίας είναι στο Gazzetta.gr! Όλα τα αθλητικά νέα για την αγαπημένη σου ομάδα, σε συνεχή ενημέρωση. Ακολούθησε το Gazzetta και θα είσαι πάντα ενημερωμένος για το πρόγραμμα των Play Off, την βαθμολογία των ομάδων, τις μεταδόσεις και φυσικά παρακολουθείτε live τα Play Off μέσα από το Game Center!

 

SUPERLEAGUE Τελευταία Νέα