ΠΑΣ Γιάννινα: Η αυτοδύναμη «επιθετική κυβέρνηση» των Ελευθεριάδη, Παμλίδη (vids)

Γιώργος Ντυμένος
ΠΑΣ Γιάννινα: Η αυτοδύναμη «επιθετική κυβέρνηση» των Ελευθεριάδη, Παμλίδη (vids)

bet365

Οι δύο μεσοεπιθετικοί του ΠΑΣ Γιάννινα έχουν συμμετοχή, με τον Α ή Β τρόπο, στα 6 από τα 9 φετινά γκολ του «Αγιαξ της Ηπείρου» στη Super League
Με θετικό πρόσημο βρήκε (και) η δεύτερη διακοπή τον ΠΑΣ Γιάννινα, αφού μπορεί να μάζεψε μόνο ένα βαθμό στις δύο τελευταίες του αναμετρήσεις που μάλιστα ήταν στους «Ζωσιμάδες» (ήττα 2-1 από την ΑΕΛ, 0-0 με τον Παναιτωλικό), όμως παραμένει κοντά στις θέσεις των play off.
Μετά από 8 ματς στη σεζόν ο «Αγιαξ της Ηπείερου» έχει βρει δίχτυα 9 φορές και ως μεγάλοι του πρωταγωνιστές λογίζονται δύο παιδιά που καταθέτουν φέτος τα διαπιστευτήριά τους στη μεγάλη κατηγορία. Πιο συγκεκριμένα οι Γιώργος Παμλίδης και Χρήστος Ελευθεριάδης, που ήταν και πέρσι στην ομάδα στη Super League 2 και πλέον ανατέλει το άστρο τους.
Ο πρώτος έχει παίξει τόσο ακραίος όσο και φορ στο 4-4-2 του Αργύρη Γιαννίκη, ενώ ο δεύτερος αγωνίζεται, ως επί το πλείστον, μέχρι στιγμής στη θέση του αριστερού χαφ. Η συγκομιδή τους είναι για τον μεν 27χρονο 3 γκολ και 2 ασίστ, ενώ ο 29χρονος έχει βρει δίχτυα 2 φορές. Ετσι με τον Α ή Β τρόπο συμμετέχουν στα 6 από τα 9 γκολ της ομάδας τους στη σεζόν, αφού το πρώτο του Περιστερίου ήταν δικής τους δημιουργίας (ασίστ Παμλίδης) και εκτέλεσης (σκόρερ ο Ελευθεριάδης).
Με ποσοστό 66,6% μάλλον κάνουν... αυτοδύναμη κυβέρνηση στην επιθετική συγκομιδή του ΠΑΣ και ας θυμηθούμε τις φάσεις που «πρωταγωνίστησαν»
*Το 1ο φετινό επίσημο γκολ του ΠΑΣ ήταν στο «Κλεάνθης Βικελίδης» είχε (και) την υπογραφή του Παμλίδη. Ο 27χρονος «υποδέχθηκε» την μπάλα στο 15' εκείνης της αναμέτρησης και την «έστρωσε» στον Νάουμετς, ο οποίος με σουτ άνοιξε το σκορ.
*Στο 1-1 με τον Ολυμπιακό ο Παμλίδης ήταν εκείνος που έδωσε το προβάδισμα στον «Αγιαξ της Ηπείρου», όταν εκμεταλλεύτηκε τη μεταβίβαση του Καρτάλη και με πλασέ στο 5', έστειλε την μπάλα στα δίχτυα των «ερυθρολεύκων».
*Λίγες ημέρες μετά ο ΠΑΣ φιλοξενήθηκε από τον Βόλο. Μόλις στο 3' ο Σιόντης έκανε μία «γλυκιά» σέντρα και ο Παμλίδης σημείωσε ένα πανέμορφο τέρμα, όταν κοντρόλαρε ωραίο την μπάλα και με γυριστό την έστειλε στα δίχτυα.
*Συνέχεια στη Ριζούπολη, όπου το «δίδυμο» ήταν οι σκόρερ και εκ των «πρωταγωνιστών» του ΠΑΣ Γιάννινα. Στο 44' ο Παμλίδης πήρε το «ριμπάουντ» μετά το δοκάρι του Κριζμάν και άνοιξε το σκορ, ενώ αμέσως μετά, στο δεύτερο λεπτό των καθυστερήσεων ο Ελευθεριάδης δέχθηκε την ασίστ από τον Πίρσμαν και διπλασίασε τα τέρματα της ομάδας του.
*Η οποία έμεινε «άσφαιρη» κόντρα στην ΑΕΚ όπου πάντως για εκατοστά ακυρώθηκε γκολ τόσο του Παμλίδη όσο και του Ελευθεριάδη, αμφότεροι ήταν εκτεθειμένοι έστω και για λίγο, και φτάσαμε στο Περιστέρι, όπου ο ΠΑΣ επικράτησε με 2-0. Το 1-0 ήταν «δικό» τους, όταν στο 37' ο Σάλιακας έβγαλε τον Παμλίδη στην πλάτη της άμυνας του Ατρόμητου, την κατάλληλη στιγμή «έκοψε» για τον Ελευθεριάδη και εκείνος πλάσαρε εύστοχα.
Για την ιστορία τα 3 γκολ του «Αγιαξ της Ηπείρου» που δεν συμμετείχε έστω ένας εκ των δύο είναι τα εξής:
*Το 2ο στο «Κλεάνθης Βικελίδης», όταν ο Καρτάλης εκτέλεσε το κόρνερ, ο Εραμούσπε πήρε την πρώτη κεφαλιά και ο Παντελάκης εξ' επαφής με προβολή έστειλε την μπάλα στα δίχτυα.
*Του Κάργα στο 70' της αναμέτρησης του Περιστερίου, όταν ο 26χρονος αμυντικός με σουτ διπλασίασε τα τέρματα της ομάδας του.
*Του Λεό στην ήττα με 2-1 που γνώρισε ο ΠΑΣ από την ΑΕΛ. Ο 25χρονος στράικερ άνοιξε το σκορ στο 61' της αναμέτρησης, όταν εκμεταλλεύτηκε τη βαθιά μπαλιά του γκολκίπερ του Χουτεσιώτη.

Οι Μάχες Των Play Off είναι στο Gazzetta.gr

Τα πιο συναρπαστικά Play Off της δεκαετίας είναι στο Gazzetta.gr! Όλα τα αθλητικά νέα για την αγαπημένη σου ομάδα, σε συνεχή ενημέρωση. Ακολούθησε το Gazzetta και θα είσαι πάντα ενημερωμένος για το πρόγραμμα των Play Off, την βαθμολογία των ομάδων, τις μεταδόσεις και φυσικά παρακολουθείτε live τα Play Off μέσα από το Game Center!

 

SUPERLEAGUE Τελευταία Νέα