ΠΑΣ Γιάννινα: Θα κερδίζει με τις ιδέες του

Θοδωρής Βασίλης
ΠΑΣ Γιάννινα: Θα κερδίζει με τις ιδέες του

bet365

Ο ΠΑΣ Γιάννινα πέρασε από την Ριζούπολη κερδίζοντας τον Απόλλωνα Σμύρνης πιο εύκολα από όσο δείχνει το τελικό σκορ, κερδίζοντας όμως μένοντας πιστός στις ιδέες του προπονητή του. Γράφει ο Θοδωρής Βασίλης.
Συναρπαστικότερο παιχνίδι με Stop Loss, Partial και Auto Cash Out* (21+) *Ισχύουν όροι & προϋποθέσεις

Πολλοί θεωρούσαν τυχαίες τις πρώτες εμφανίσεις του ΠΑΣ Γιάννινα στο πρωτάθλημα και τις καλές εντυπώσεις που άφησε η ομάδα. Κάποιος μπορεί να σκεφτόταν πως με τον Άρη ήταν η πρεμιέρα και το άγνωστο και βρέθηκαν προ εκπλήξεως οι κίτρινοι, ενώ κόντρα στον Ολυμπιακό μπορεί να υπήρξε μια πιθανή υποτίμηση από τους Πειραιώτες. Το Σάββατο και στην ήττα από τον Βόλο, δεν ήταν λίγοι που στάθηκαν στην κατάρρευση στο δεύτερο ημίχρονο, ξεχνώντας πως οι Ηπειρώτες για ένα ημίχρονο ήταν χάρμα οφθαλμών.

Ο ΠΑΣ Γιάννινα είχε αφήσει τις καλύτερες εντυπώσεις στις τρεις πρώτες αγωνιστικές, αν σκεφτεί κανείς το πρόγραμμα αλλά και το γεγονός πως η ομάδα ήταν σε αγωνιστική απραξία για έξι μήνες (από τις 8 Μαρτίου). Τώρα κόντρα σε μια ομάδα με τον ίδιο ακριβώς στόχο αλλά και σχεδόν τις ίδιες δυσκολίες ως προς την ετοιμασία της ομάδας για την φετινή σεζόν ίσως θα περίμενε μια διαφορετική προσέγγιση του αγώνα. Όχι όμως ο «Άγιαξ» και ο Αργύρης Γιαννίκης, οι οποίοι θα ζήσουν και θα πεθάνουν με τις ιδέες τους.

Το πρώτο ημίχρονο του ΠΑΣ ήταν βγαλμένο από τα καλύτερα όνειρα των φίλων του. Με πρέσινγκ ψηλά δεν επέτρεπε στον αντίπαλο να ανασάνει, ενώ χτυπώντας από τα άκρα θα μπορούσε να είχε πάρει κεφάλι στο σκορ από το πρώτο δεκάλεπτο. Μεγάλος πρωταγωνιστής σε αυτό το διάστημα ο Παμλίδης ο οποίος έχει ξεκινήσει τρομερά την σεζόν και κάνει ματς μεταγραφής μέχρι στιγμής -και ας είναι ακόμα 4η αγωνιστική-, ενώ και η αριστερή πλευρά με τους Πίρσμαν και Ελευθεριάδη ήταν ασταμάτητη.

Η δικαίωση για τους παίκτες του Γιαννίκη ήρθε λίγο πριν το τέλος του ημιχρόνου αρχικά με τον Παμλίδη και στις καθυστερήσεις με τον Ελευθεριάδη σε μια φάση όπου η ομάδα έκρυψε την μπάλα.

Τα ατομικά λάθη και η σωστή διαχείριση

Το 2-0 ήταν ένα καλό προβάδισμα και αυτό που έπρεπε να κάνει ο ΠΑΣ Γιάννινα στην επανάληψη ήταν να ελαχιστοποιήσει τα όποια λάθη του μπορούσε να κάνει, κάτι φυσιολογικό αν σκεφτεί κανείς πως η ομάδα δεν είναι ακόμα έτοιμη και δεν έχει την διάρκεια σε σχέση με άλλες ομάδες. Ένα χαζό πέναλτι παραλίγο να βάλει από νωρίς τον Απόλλωνα ξανά μέσα στο ματς, ενώ και οι κινήσεις του Γιώργου Παράσχου από τον πάγκο με την είσοδο των Μουνιέ και Ντάουντα έφεραν πίεση την ώρα που ο πάγκο του ΠΑΣ θα έπρεπε να κάνει και διαχείριση φρεσκάροντας την ενδεκάδα, αφού αυτό ήταν το δεύτερο ματς σε πέντε ημέρες, ενώ και την Κυριακή ακολουθεί ματς με την ΑΕΚ.



Έτσι, ο Απόλλωνας είχε την κατοχή της μπάλας, αλλά ο ΠΑΣ κρατούσε ενώ και όταν χρειάστηκε ο Χουτεσιώτης έδειξε τα αντανακλαστικά του. Με τους γηπεδούχους ψηλά οι Ηπειρώτες βρήκαν τους χώρους που έψαχναν αλλά ο Κριζμάν δεν τελείωσε το ματς. Κάπως έτσι ήρθε η μείωση του σκορ από τον Ιωαννίδη και τον «Αγιαξ» στην πρίζα για το τελευταίο δεκάλεπτο, αλλά με εξαίρεση την φάση με το έμμεσο δεν απειλήθηκε.

Η ουσία είναι ότι ο ΠΑΣ Γιάννινα για άλλο ένα ματς άφησε τις καλύτερες εντυπώσεις το οποίο τώρα το συνδύασε και με την ουσία (τρεις βαθμοί) και αγώνα με αγώνα θα ανεβαίνει και θα γίνεται καλύτερος. Αυτό όμως που δείχνει ξεκάθαρα από την πρεμιέρα είναι ότι ο Αργύρης Γιαννίκης και οι συνεργάτες του έχουν φτιάξει μια ομάδα που παίζει ωραίο και συνδυαστικό ποδόσφαιρο, με σταθερές αρχές με τους παίκτες να υπηρετούν στο απόλυτο το πλάνο του προπονητή του.

Και για μια ομάδα που τα τελευταία χρόνια υπήρχε αρκετή γκρίνια για το θέαμα που παρουσίαζε στον αγωνιστικό χώρο, ο τρόπος με τον οποίο αγωνίζεται εδώ κι ένα χρόνο είναι το καλύτερο δώρο για τον κόσμο της που λόγω των ιδιαίτερων συνθηκών δεν μπορεί να την παρακολουθήσει από κοντά.

ΥΓ. Στο φιλικό με τον Ολυμπιακό στου Ρέντη το καλοκαίρι ο Πίρσμαν έδειχνε ένα κλικ πίσω, αλλά πλέον με τις εμφανίσεις του στο πρωτάθλημα και κυρίως με την χθεσινή είναι ότι ο ΠΑΣ Γιάννινα φαίνεται να βρήκε λαβράκι.

ΥΓ1. Πολλοί μένουν με ανοικτό το στόμα για τον τρόπο παιχνιδιού της ομάδας, αλλά αυτό το ποδόσφαιρο έπαιζε και πέρυσι στην SL2, αλλά που καιρός εδώ στην Ελλάδα να ασχοληθούν με την εν λόγω κατηγορία.

ΥΓ2. Το μεγάλο όπλο του ΠΑΣ Γιάννινα είναι ο άνθρωπος που βρίσκεται στην άκρη του πάγκου, ένας άνθρωπος με διαφορετική ποδοσφαιρική κουλτούρα ο οποίος είχε αποκαλυφθεί στο gazzetta.gr πριν ακόμα τον μάθει το ελληνικό κοινό.

ΥΓ3. Αν υπήρχε άλλη μια λύση στην επιθετική γραμμή τα πράγματα θα ήταν σούπερ.

Οι Μάχες Των Play Off είναι στο Gazzetta.gr

Τα πιο συναρπαστικά Play Off της δεκαετίας είναι στο Gazzetta.gr! Όλα τα αθλητικά νέα για την αγαπημένη σου ομάδα, σε συνεχή ενημέρωση. Ακολούθησε το Gazzetta και θα είσαι πάντα ενημερωμένος για το πρόγραμμα των Play Off, την βαθμολογία των ομάδων, τις μεταδόσεις και φυσικά παρακολουθείτε live τα Play Off μέσα από το Game Center!

 

SUPERLEAGUE Τελευταία Νέα