ΠΑΟΚ: Η συνέντευξη Τύπου του Ολαφ Ρέμπε

ΠΑΟΚ: Η συνέντευξη Τύπου του Ολαφ Ρέμπε

Gazzetta team
ΠΑΟΚ: Η συνέντευξη Τύπου του Ολαφ Ρέμπε

bet365

Για περίπου 2.5 ώρες ο Γερμανός αθλητικός διευθυντής του ΠΑΟΚ, Ολαφ Ρέμπε στην «επίσημη πρώτη» του αναφέρθηκε σε μεταγραφικά ζητήματα που «καίνε» τον κόσμο της ομάδας, αλλά μίλησε και για το πως... σχεδιάστηκε επί χάρτου ο Δικέφαλος το περασμένο καλοκαίρι!

Στην πρώτη του παρουσία μπροστά στους εκπροσώπους του Τύπου, ο αθλητικός διευθυντής του ΠΑΟΚ, Ολαφ Ρέμπε μίλησε για όλα τα θέματα που αφορούν τον Δικέφαλο του Βορρά και για το πως σχεδιάστηκε η ομάδα το καλοκαίρι που πέρασε...

Για το αν θα έπρεπε η συνέντευξη να γίνει νωρίτερα αλλά συνολικά την επικοινωνία: «Ήταν ένα δύσκολο καλοκαίρι. Είναι χρήσιμο να υπάρχει αυτή η επικοινωνία. Έπρεπε να γίνει νωρίτερα αλλά υπήρχαν αποφάσεις για το ποδοσφαιρικό τμήμα που έπρεπε να παρθούν και μας άφησαν πίσω».

Για την απουσία του Λέο Μάτος και του Τσούμπα Άκπομ από τα παιχνίδια με την Κράσνονταρ: «Ο Τσούπα είναι ένα εξαιρετικός παίκτης. Μας είπε οτι θέλει να φύγει, όταν ξεκίνησε η προετοιμασία. Κάναμε ο,τι ήταν δυνατόν σε αυτή την υπόθεση. Προσπαθήσαμε να τον μεταπείσουμε. Δεν θα μπω σε λεπτομέρειες, αλλά θα πω πως είμαι χαρούμενος που συμφωνήσαμε σε πολλά. Αποφασίσαμε να φύγει μετά το ματς με την Μπενφίκα και την είχε πάρει ο ίδιος αυτή την απόφαση. Ο,τι και να πούμε είναι θεωρητικό γαι το τι θα γινόταν αν έμενε ο Άκπομ και έπαιζε με την Κράσνονταρ.

Και είναι άδικο και για την ομάδα που έκανε καλή και μεγάλη προσπάθεια. Ο Λέο Μάτος είναι μια... παλιά αλεπού. Τον σεβόμαστε. Έγιναν συζητήσεις αλλά δεν είναι καλό να τα βγάζουμε όλα στη φόρα. Πλέον είμαι χαρούμενος που είναι μαζί μας στο 100%. Είναι άδικο να λέμε ότι επειδή δεν ήταν ο Μάτος ή οποιοσδήποτε άλλος κόντρα στην Κράσνονταρ. Προσωπικά πειστικά με την εικόνα του Κρέσπο, δεν έχει παίξει στην καριέρα του μόνο ως κεντρικός αμυντικός μπορεί να ανταποκριθεί ως στα καθήκοντά του σέβομαι την άποψη σας αλλά έχω την δική μου και νομίζω ότι πρέπει να τελειώσει αυτό το θέμα».

Για τον Μαουρίσιο: «Ο Μαουρίσιο ήταν εκτός πλάνων. Ο ιδιοκτήτης θέλησε μετά το τέλος των μεταγραφών να τον ενημερώσουμε, πως αν δεν έχει ομάδα, η πόρτα μας είναι ανοιχτή. Ο παίκτης είχε άλλα σχέδια και το σεβόμαστε. Αποφάσισε να πάει στον Παναθηναϊκό. Μίλησα μαζί του τις προηγούμενες ημέρες. Είμαστε χαρούμενοι με το ρόστερ που έχουμε, είναι χαρούμενος για την επιλογή του».

Για τον Μπίσεσβαρ: «Δεν έχω όλες τις πληροφορίες για τον σύλλογο που τον προσέγγισε. Θέλουμε να έρθει στο 100% για να μας βοηθήσει και αγωνιστικά αλλά να σηκώσει και ένα ακόμα βάρος, το να βοηθήσει τους νεαρούς παίκτες».

Για το αν το ρόστερ μπορεί να πρωταγωνιστήσει σε όλους τους θεσμούς: «Τι κάναμε αυτό το καλοκαίρι; Στήσαμε μια ομάδα που έχει και έμπειρους παίκτες αλλά και νεαρούς που δεν είναι στο peak τους. Ελπίζουμε πως μπορούμε να τους φέρουμε (τους νεαρούς) στο επίπεδο που θέλουμε και μπορούνε. Όμως, δεν μπορείς να μιλάς για το γλυκό όταν δεν έχει έρθει ακόμα η σαλάτα». Έχουμε στήσει ένα πολύ καλό τιμ που περικλείει την ομάδα. Φυσιοθεραπευτές, αναλυτές, γυμναστές...Είμαι τρεις μήνες εδώ. Δεν είμαι μάγος. Βρήκα πολλά σωστά πράγματα στην ομάδα.. Ξεκινήσαμε, την πρώτη μέρα, με ανάλυση της περασμένης σεζόν. Οι πρώτες «μεταγραφές» όταν πρόσωπα εκτός ρόστερ αλλά εντός ομάδας, στο τιμ του προπονητή. Είμαστε μια μεγάλη οικογένεια, δεμένη εντός και εκτός γηπέδου και είμαι περήφανος για αυτό. Με τον προπονητή είμαστε οι «πατεράδες» του γκρουπ. Όλοι είναι σημαντικοί σε μια ομάδα, αυτοί που παίζουν, αυτοί που δεν παίζουν, τα μέλη, όλοι...Λύνουμε τα προβλήματά μας σαν άντρες, μόνοι μας (χωρίς με αυτό που λέω να υποτιμώ τις γυναίκες). Θέλουμε να νιώθουν όλοι ότι είμαστε δίπλα στον άλλον για κάθε θέμα που υπάρχει. Οι προσδοκίες είναι μεγάλες. Δεν είμαι φίλος του των δικαιολογιών. Θέλουμε το πρωτάθλημα. Θέλαμε να παίξουμε στο Τσάμπιονς Λιγκ. Δεν το καταφέραμε. Προχωράμε. Τις φιλοδοξίες μας τις είπαμε στο Πήλιο. Αυτό που θέλω από εσάς είναι να είστε ρεαλιστες και να έχετε υπομονή. Ξέρω πως είναι δύσκολο.... Όποιος αγαπά τον ΠΑΟΚ θα πρέπει να είναι ικανοποιημένος από όσα έχει δει».

Για τον Βιεϊρίνια: «Δυο κεφάλαια σε αυτό. Το ένα η φιλία μας. Το άλλο το καθαρά επαγγελματικό. Δεν υπήρχε συμφωνία στο οικονομικό. Το τι μπορεί να συμβεί στο μέλλον δεν το ξέρω. Το να μιλήσω εγώ για το παρελθόν, δεν χρειάζεται, όλοι ξέρετε το τι πέτυχε ο Βιεϊρίνια στον ΠΑΟΚ».

Για τις ενέργειες που έγιναν για την αντικατάσταση του Ακπομ από τη στιγμή που ο Άγγλος γνωστοποίησε οτι θέλει να φύγει: «Δεν είναι εύκολο να απαντηθεί. Υπάρχουν πολλές λεπτομέρειες. Σέβομαι την ερώτησή σας. Μερικές λεπτομέρειες δεν είναι εύκολο να απαντηθούν. Από τον αρχικό μας σχεδιασμό είχαμε τον Τσόλακ. Το μεταγραφικό παζάρι δεν είναι μαγαζί που μπαίνεις, παίρνεις αυτό που θέλεις και φεύγεις. Όταν έρχεται ένας παίκτης είναι δύσκολο να είναι 100% έτοιμος να παίξει. Και νωρίτερα να είχε αποκτηθεί ο Τσόλακ δεν ξέρω αν θα ήταν έτοιμος να παίξει».

Για το γιατί δεν αποκτήθηκε αμυντικός όπως ζήτησε ο Φερέιρα: «Μερικές φορές δεν μπορείς να κάνεις όλα όσα θέλει ο προπονητής...Ήταν ένα αστείο αυτό. Κάνουμε πάντα ο,τι είναι δυνατόν για να βοηθήσουμε τον προπονητή. Αυτό που θέλω να πω είναι πως συζητήσαμε με τον Αμπέλ και σεβάστηκε την απόφασή μου να μην προχωρήσουμε σε μια τέτοια μεταγραφή».

Για το αν ήταν κοινή απόφαση του προπονητή και του ίδιου ο παραγκωνισμός του Μάτος: «Ο Μάτος δεν ήταν ποτέ «ανενεργός». Ο Μάτος είχε και κάποια οικογενειακά θέματα. Σας είπα πως δεν θέλω να μπω σε λεπτομέρειες, ας μείνουμε ένα κλειστό βιβλίο σε αυτό...»

Για τα χρήματα που έφεραν οι πωλήσεις και αν ήταν το καλύτερο δυνατό: «Όσοι έφυγαν θα μπορούσαν να φύγουν χωρίς χρήματα τον Ιανουάριο... Είναι καλά τα λεφτά που πήραμε σε σχέση με την κατάσταση του συμβολαίου τους. Οι πιθανότητες να ανανεώσουμε τα συμβόλαιά τους ήταν μικρές. Για να πάρεις μια απόφαση πρέπει να ζυγίσεις όλα τα δεδομένα. Υπάρχει η κρίση του κορονοϊού και υπάρχει και η κρίση του ΠΑΟΚ στο οικονομικό. Κλήθηκα να φέρω χρήματα στην ομάδα, να βρω παίκτες που θα φέρουν χρήματα. Ψάξαμε τις καλύτερες δυνατές λύσεις. Θέλουμε να φέρουμε επιτυχίες, να φέρουμε παίκτες που θα μας φέρουν χρήματα, και παίκτες από την ομάδα που θα εξελιχθούν και θα φέρουν επιτυχίες και χρήματα. Υπήρχαν προσφορές που απορρίψαμε. Ο καλύτερος αριστερός μπακ στην Ελλάδα (Γιαννούλης) δεν πουλήθηκε. Ο επιθετικός που ακούγεται στην Πολωνία και είχαμε προσφορές (Σφιντέρσκι) είναι εδώ. Κάναμε πωλήσεις αλλά είπαμε και όχι...Δεν είμαστε απελπισμένοι, έχουμε υπομονή. Ανανεώσαμε με παίκτες με μεγάλη προοπτική. Έχουμε 2-3 μεταγραφικούς στόχους που δεν χρειάζεται να αναλυθούν».

Για το αν τέθηκε θέμα προπονητή όταν ανέλαβε τα καθήκοντά του ως τεχνικός διευθυντής: «Τον ήξερα τον Αμπέλ από την πορεία του στην Μπράγκα. Όταν τον συνάντηση είχα εκπλαγεί με τον αρνητική ατμόσφαιρα που υπήρχε γύρω του. Κατάλαβα πως ως τεχνικός διευθυντής έπρεπε να τον στηρίξω για να κάνει καλά τη δουλειά του. Κάνει κάποια πράγματα διαφορετικά αλλά ξέρει να κάνει τη δουλειά του. Ασχολείται 24 ώρες τη μέρα για το ποδόσφαιρο, για τη δουλειά του. Για μένα δεν τέθηκε θέμα... Υπάρχει ένας σεβασμός στον προπονητή. Πρέπει όλοι να είμαστε μαζί. Δεν είμαι της λογικής «πρέπει να κερδίσουμε όλους τους αγώνες αλλιώς πας σπίτι».. Όλοι δουλεύουμε και προσπαθούμε για το καλύτερο. Ο Αμπέλ κάθεται σε ηλεκτρική καρέκλα και είμαι εδώ για να πετύχουμε όλοι».

Για τον τρόπο που λαμβάνονται οι αποφάσεις για να αποκτηθεί ένας παίκτης: «Υπάρχει μια ξεκάθαρη δομή. Σε έναν ιδεατό κόσμο, έξι μήνες πριν τη κάθε σεζόν, πρέπει να υπάρχει ένας σχεδιασμός. Και υπήρχε. Ο Αμπέλ μου έδειξε ένα αρχικό πλάνο. Μετά ξεκινά η συζήτηση και οι... μάχες μεταξύ μας. Συζητούμε μεταξύ μας, και σε αυτό τον διάλογο μπαίνει το τμήμα σκάουτινγκ. Μετά ξεκινά το ταξίδι για να βρούμε τα καλύτερα προφίλ παικτών για τις θέσεις που θέλουμε να καλύψουμε. Βλέπουμε τον παίκτη σε βίντεο, συγκεντρώνουμε τις απόψεις όλων και τις μεταφέρουμε στον πρόεδρο. Εκεί συζητούμε για όλες τι λεπτομέρειες, για το αν αξίζουν τα χρήματα που απαιτούνται, αν είναι όντως αναγκαία η απόκτηση. Πρέπει να δούμε πολλές λεπτομέρειες. Αν συμφωνούμε όλοι, τότε προχωράμε.

Πρέπει να τσεκάρουμε τα πάντα. τα ιατρικά του, το instagram του... Όλα. Και πρέπει να γίνουν όλα αυτά. Το ιδανικό είναι να συναντάς τον παίκτη επί προσωπικού, να πηγαίνεις να τον βρεις, να τον ακούσεις, να τον δεις. Αυτό δεν ήταν εύκολο λόγω κορωνοϊού. Προσπαθούμε να καλυφθούμε από κάθε πλευρά. Φέτος φέραμε ανθρώπους που είναι και καλοί παίκτες αλλά και καλοί άνθρωποι».

Για τη σχέση του με την οικογένεια Σαββίδη: «Με τον Γιώργο Σαββίδη γνωρίστηκα στο Κράσνονταρ. Με την Ιβάν Σαββίδη έχουμε συζητήσει αρκετά αλλά δεν έχουμε συναντηθεί. Βλέπω μια οικογένεια που δεν έχει επαναπαυθεί σε όσα έχει πετύχει αλλά θέλει συνεχώς να πετυχαίνει πράγματα για τον ΠΑΟΚ. Η οικογένεια Σαββίδη δεν θέλει τον ΠΑΟΚ στάσιμο. Θέλει να έχει μια ομάδα με οικονομική υγεία και να πετυχαίνει στόχους. Όταν έγιναν οι συνεντεύξεις για την πρόσληψή μου, κατάλαβα πως θέλουν να κάνουν το καλύτερο για τον σύλλογο. Εχουμε ελευθερία κινήσεων. Φυσικά και ο τελευταίος λόγος είναι σε εκείνον, αλλά σε αρκετά θέματα, μας περιβάλλει με εμπιστοσύνη σε ό,τι κάνουμε. Του λείπει το γεγονός πως δεν είναι εδώ».

Για τον Γιαννούλη και το αν έγιναν επαφές για νέο συμβόλαιο: «Ο Γιαννούλης δεν είναι απλά τοπ παίκτης αλλά και τοπ προσωπικότητα. Θα εξετάσουμε όλα τα ενδεχόμενα για το αν θα πρέπει να ανανεωθεί το συμβόλαιό του ή αν θα παραχωρηθεί. Όλα τα ενδεχόμενα είναι ανοικτά».

Για το αν θα γίνει μεταγραφή και το γιατί έμεινε εκτός Ευρωπαϊκής λίστας ο Περέιρα: «Στις μεταγραφές ποτέ μη λες ποτέ. Σε όλους αρέσει η συζήτηση για μεταγραφές αλλά έχουμε ένα ρόστερ που μπορεί να μας δώσει πολλά. Σε κάθε θέση έχουμε μίνιμουν δυο παίκτες. Οι πιθανότητες είναι περισσότερες στο να μείνουμε ως έχουμε. Όσο για τον Περέιρα... Είναι ένας εξελίξιμος παίκτης και περιμένουμε πολλά στο μέλλον. Για τη θέση του, ο προπονητής πήρε μια συγκεκριμένη απόφαση, καθώς θεωρεί πως έχει παίκτες που μπορούν να παίξουν σε αυτή τη θέση. Δεν είναι εύκολο να φτιάξεις την ομάδα των 23 παικτών. Ελπίζουμε πως ο Περέιρα θα μπει στην Ευρωπαϊκή λίστα για την επόμενη φάση. Και δεν είναι μόνο ο Περέιρα, αλλά και ο Ζαμπά με τον Ρέι... Υπάρχουν και άλλοι που δεν είναι χαρούμενοι με τη λίστα της Ευρωπης. Δύσκολες αποφάσεις που έπρεπε να παρθούν».

Για το αν υπήρχε πλάνο για περισσότερες αλλαγές: «Όχι, δεν θέλαμε αυτό. Εγιναν πολλές συζητήσεις. Σα να είμαστε σε ένα γάμο, που η κάθε πλευρά συζητάμε για να είμαστε και οι δυο πλευρές καλά. Δεν είμαστε ριζοσπάστες. Κινηθήκαμε με βάση την λογική».

Για αν δεν φέρθηκε σωστά η ομάδα σε παίκτες, με παλινωδίες «φύγε - έλα»: «Κινηθήκαμε με μεγάλο σεβασμό σε όλους. Είναι δύσκολο για μένα να το αξιολογήσω...»

Για τον Μίσιτς: «Έκανε μια καταπληκτική σεζόν πέρυσι. Είναι δύσκολο να μιλήσω για αυτό το θέμα, για την κατάσταση. Κάναμε ο,τι μπορούμε για να επιστρέψει στο επίπεδο που ήταν. Θεωρώ πως τον βοηθήσαμε σε ένα βαθμό. Εχει εξαιρετική σχέση με πολλούς από τους συμπαίκτες του. Είμαι κοντά του. Το άλλο κομμάτι είναι το τυπικό, και ουσιαστικό. Είναι παίκτης της Σπόρτινγκ και έχουμε συζητήσει με την ομάδα του να τον αποκτήσουμε ως δανεικό τον Ιανουάριο. Είναι θέμα ομάδων στο να τα βρούμε. Μακάρι να μείνει στη Θεσσαλονίκη, να πάνε ολα καλά και να γυρίσει δυνατός στις προπονήσεις. Χθες συζήτησα μαζί του και με τον ατζέντη του...».

Για τα όσα είπε ο Βιεϊρίνια όταν αποχαιρέτησε: «Σας το λέω ξανά, ανεξάρτητα από την τοποθέτησή του. Η πόρτα μας είναι ανοικτή. Έγινε τελευταία συζήτηση Σαββίδη - Βιεϊρίνια. Εμείς περιμένουμε εκείνον...» ανέφερε ο Κυριάκος Κυριάκος, και ο Ολαφ Ρέμπε σημείωσε: «Δεν έχω να προσθέσω κάτι. Είναι ένα οικονομικό ζήτημα, έχουμε μείνει εκεί...».

Για το αν ο προπονητής θα ήθελε τον Βιεϊρίνια πίσω: «Νομίζω οτι κάνουμε συνεχώς κύκλους... Καταλαβαίνω την ερώτηση, το ενδιαφέρον για τον Βιεϊρίνια, αλλά εγώ ως επαγγελματίας το μόνο που έχω να πω είναι οτι εφόσον δεν έχουμε συμφωνία δεν μπορώ να μιλήσω στη θεωρεία».

Για το FFP: «Χωρίς να ξέρομε τους όρους που θα βάλει η ΟΥΕΦΑ λόγω κορωνοϊού, αλλά ούτε πιστεύαμε οτι σε μια μεταγραφική περίοδο θα βελτιωθούν όλα. Η κατάσταση είναι πλέον ελεγχόμενη, είναι πιο εύκολα διαχειρίσιμα. Στις γενικές συνελεύσεις καταγράφονται όλα».

Για το τι συμβαίνει όταν η διοίκηση θέλει να κάνει κάτι και ο προπονητής διαφωνεί: «Είμαστε ένα. Τις αποφάσεις τις παίρνουμε από κοινού. Δεν είμαστε ξεχωριστά μέλη σε επίπεδο αποφάσεων».

Για τη μεταγραφή Πέλκα και την αποχώρηση αρκετών παικτών που ήταν αρχηγοί: «Για το θέμα της αρχηγίας έχω άποψη και μεγάλη ευαισθησία. Έχουμε παίκτες που μπορούν να λειτουργήσουν ως αρχηγοί και παίκτες που θα μεγαλώσουν και θα γίνουν τέτοιοι. Ο Πέλκας έφυγε και δίνει χώρο στους επόμενους. Ήταν ένα παιδί που ήθελε να κάνει ένα βήμα στην καριέρα του και χαίρομαι που τον βοηθήσαμε. Εμείς φέραμε παίκτη στη θέση του. Δεν έχουμε πολλούς Ελληνες αλλά θα γίνει κάτι για αυτό. Ήδη Μιχαηλίδης και Τζόλης, όπως και ο Βρακάς, που κάνουν βήματα για την καριέρα τους. Γίνεται εξαιρετική δουλειά στην ακαδημία και ελπίζω ότι δεν ξέχασα κανέναν. Υπάρχει και ο Κούτσιας. Ο Τσιγγάρας δεν έχει ανανεώσει ακόμα και δεν λέω κάτι...Ξέρω ότι όλοι θέλουν παίκτες από την ακαδημία. Ανυπομονούν! Θα πρέπει να είμαστε περήφανοι που ο Κούτσιας έχει παίξει 35 λεπτά μέχρι στιγμής, στα 16 του χρόνια».

Για Καντουρί και Κρέσπο, που τελειώνουν τα συμβόλαιά τους: «Θέλετε να μάθετε τα πάντα, σωστά;.... Εχουμε κάνει συζητήσεις με τον Ομάρ. Είναι παίκτης που σίγουρα θα έχει και άλλες προσφορές. Για τον Κρέσπο, ξέρουμε πως είναι ένας ηγέτης αλλά θα κάνουμε ότι μπορούμε. Είμαι απογοητευμένος από τον Βέρνμπλουμ που μου υποσχέθηκε οτι θα μου στείλει φανέλα όταν σκοράρει, αλλά δεν το έκανε».

Για το θέμα που ταλαιπώρησε την ομάδα με την υποτιθέμενη πολυιδιοκτησία και το τι θα γίνει φέτος: «Είναι ευθύνη μας να αφήσουμε την ομάδα ανεπηρέαστη. Οι εχθροί πάντα θα προσπαθούν να δημιουργήσουν προβλήματα. Βλέπουμε, ξέρουμε τι γίνεται. Ξέρουμε το πως λειτουργούν οι αντίπαλοί μας. Είμαστε δύσκολος σύλλογος για να τον κερδίσεις εντός και εκτός γηπέδου. Για τι θέμα της πολυιδιοκτησίας, έχει λήξει. Χρειαζόμαστε τη θετική ενέργεια όλων. Δεν λέμε οτι δεν θέλουμε κριτική. Εχουμε πάρει τα μαθήματά μας και δεν θα κάνουμε τα ίδια λάθη. Είμαστε οχυρωμένοι. Ο κόσμος εντός και εκτός γηπέδου μας κάνει κριτική όταν πρέπει και μας αποθεώνει όταν βλέπει κάτι που του αρέσει».

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ:

Οι Μάχες Των Play Off είναι στο Gazzetta.gr

Τα πιο συναρπαστικά Play Off της δεκαετίας είναι στο Gazzetta.gr! Όλα τα αθλητικά νέα για την αγαπημένη σου ομάδα, σε συνεχή ενημέρωση. Ακολούθησε το Gazzetta και θα είσαι πάντα ενημερωμένος για το πρόγραμμα των Play Off, την βαθμολογία των ομάδων, τις μεταδόσεις και φυσικά παρακολουθείτε live τα Play Off μέσα από το Game Center!

 

SUPERLEAGUE Τελευταία Νέα