Παναθηναϊκός: Έτσι κάνει το νέο βήμα ο Συλαϊδόπουλος

Παναθηναϊκός: Έτσι κάνει το νέο βήμα ο Συλαϊδόπουλος

Κώστας Ζάλιαρης
Παναθηναϊκός: Έτσι κάνει το νέο βήμα ο Συλαϊδόπουλος

bet365

Το gazzetta.gr παίρνει την αφορμή από τις εξελίξεις στον Παναθηναϊκό και αναλύει το στυλ και την νοοτροπία του Σωτήρη Συλαϊδόπουλου που αναλαμβάνει προσωρινά τις προπονήσεις της πρώτης ομάδας και θα παραμείνει και ως βοηθός του νέου μόνιμου κόουτς.
Συναρπαστικότερο παιχνίδι με Stop Loss, Partial και Auto Cash Out* (21+) *Ισχύουν όροι & προϋποθέσεις

Ο Συλαϊδόπουλος παίρνει προαγωγή από το τμήμα κ-19, έχοντας βρεθεί στον σύλλογο από το 2015, όταν και αρχικά κάθισε στον πάγκο για την ομάδα κ-16, διανύοντας σταδιακά το δρόμο μέχρι να φτάσει τώρα στους άνδρες...

Έχοντας ξεκινήσει εξαιρετικά τη νέα σεζόν με τα παιδιά της κ-19, τώρα κάνει το βήμα προς τα πάνω έχοντας αρχικά ως ευθύνη το πρόγραμμα των προπονήσεων μαζί με τους συνεργάτες του, κ.κ. Ηλία Αραμπατζή και Παναγιώτη Μπαρτζώκα.

Το gazzetta.gr εξηγεί ορισμένα από τα στοιχεία που τον χαρακτηρίζουν...

Πειθαρχία και συγκέντρωση

Σε καμία περίπτωση δεν θέλει να βγαίνουν οι ποδοσφαιριστές του από το απαραίτητο mindset που οφείλουν να έχουν κατά τη διάρκεια μιας αναμέτρησης. Ακόμα κι αν το πράγμα στραβώνει, ακόμα κι αν χάνονται τα... άχαστα, ακόμα κι αν ο αντίπαλος έχει πετύχει γκολ και έχει βάλει τους «πράσινους» με την πλάτη στον τοίχο, ο Σωτήρης Συλαϊδόπουλος έχει μια μεγάλη απαίτηση. Το μυαλό. Θέλει ν' αντιλαμβάνεται πως οι παίκτες του παραμένουν συγκεντρωμένοι σε αυτό που έχουν να κάνουν. Κι όταν τους μεταφέρει τις οδηγίες για ν' αλλάξει πράγματα, θα το φωνάζει συνεχώς από τον πάγκο για να τους θυμίζει ότι... όλοι παραμένουν στο πλάνο, μέχρι να αποφασίσει κάτι διαφορετικό εκείνος.

Μεγάλο «συν» η νοοτροπία του

Είναι προπονητής που στη δουλειά του έχει το απαραίτητο αυστηρό ύφος. Όταν κάθεται στον πάγκο του, θα σκεφτεί πράγματα, θα κάνει τις όποιες παρεμβάσεις θεωρεί ότι πρέπει να γίνουν, ωστόσο, ξέρει ν' ασχολείται μονάχα μ' εκείνα που πρέπει και που θεωρεί ότι θα πρέπει ν' ασχοληθεί. Το ίδιο θέλει γενικά να περνάει και στους νεαρούς ποδοσφαιριστές του «τριφυλλιού» στα τμήματα υποδομής, αφού βρισκόταν στην ομάδα κ-19 μέχρι και πριν από μερικά 24ωρα. Είναι χαρακτηριστικό πως ... εκνευρίζεται όταν ακούει από τους αντιπάλους να γκρινιάζουν προς τον διαιτητή, ειδικά όταν αυτό αφορά παιδιά, ενώ, φροντίζει να μην απαντάει εύκολα στις προκλήσεις και σε ατάκες που μπορεί να πιάσει το αυτί του από τον απέναντι πάγκο ή κατά τη διάρκεια του ματς.

Βαρύτητα στον άξονα και εύκολες πάσες

Το στυλ με το οποίο δούλευε στο τμήμα κ-19 του Παναθηναϊκού και γενικότερα δείχνει να υιοθετήσει ως γενικότερο ποδοσφαιρικό χαρακτηριστικό, είναι η ιδιαίτερη σημασία που δίνει στον τρόπο με τον οποίο παρουσιάζονται οι ποδοσφαιριστές του στο χώρο του κέντρου και τι ακριβώς κάνουν οι χαφ του. Στο ηλικιακό τμήμα που βρισκόταν, οι οδηγίες του είχαν να κάνουν σταθερά με τους τρεις μέσους στο 4-3-3 και τις εναλλαγές τους σε τριγωνική διάταξη, με έναν να παίζει ανάμεσα στις γραμμές κι όχι στην ευθεία. Από εκεί και πέρα όταν αντιλαμβάνεται πως υπάρχει η εύκολη πάσα και αυτή δεν την βρίσκουν οι παίκτες του, θα εκφράσει το παράπονο. Ναι μεν το τμήμα κ-19 με τους φουλ μπακ θα ψάξει αρκετά τον κενό χώρο μπροστά, όμως, όσο πιο κοντά, εύκολα και χαμηλά, τόσο το καλύτερο για τον κόουτς...

Οι Μάχες Των Play Off είναι στο Gazzetta.gr

Τα πιο συναρπαστικά Play Off της δεκαετίας είναι στο Gazzetta.gr! Όλα τα αθλητικά νέα για την αγαπημένη σου ομάδα, σε συνεχή ενημέρωση. Ακολούθησε το Gazzetta και θα είσαι πάντα ενημερωμένος για το πρόγραμμα των Play Off, την βαθμολογία των ομάδων, τις μεταδόσεις και φυσικά παρακολουθείτε live τα Play Off μέσα από το Game Center!

 

SUPERLEAGUE Τελευταία Νέα