Παναιτωλικός 2020-21: Να αποφύγει τα περσινά καρδιοχτύπια

Γιώργος Ντυμένος
Παναιτωλικός 2020-21: Να αποφύγει τα περσινά καρδιοχτύπια

bet365

Τα «καναρίνια» μετά την ψυχοφθόρο περσινή χρονιά έχουν ως στόχο να βρεθούν από νωρίς μακριά από την επικίνδυνη ζώνη
Ψυχοφθόρα ήταν για τον Παναιτωλικό η περσινή σεζόν, όμως τα «καναρίνια» στάθηκαν όρθια και τελικά παρέμειναν στην κατηγορία. Κυρίως από τον Γενάρη και μετά άλλαξε άρδην η εικόνα τους και παρότι ξεκίνησαν με ήττα τις υποχρεώσεις τους στα play out (στη Λαμία), έκτοτε παρέμειναν αήττητα και τερμάτισαν 12α. Με κομβικό ματς το 2-0 που επικράτησαν στη Νέα Σμύρνη του Πανιωνίου, οι «κυανοκίτρινοι» έσωσαν την παρτίδα και ανανέωσαν την παραμονή τους στη μεγάλη κατηγορία. Χωρίς καν να… μπλέξουν στη διαδικασία των μπαράζ, τα οποία ναι μεν με τη λήξη των play out φάνταζε απίθανο να διεξαχθούν, όμως τελικά έγιναν στα τέλη του περασμένου μήνα.
Πλέον το καλοκαίρι κινούνται πάνω σε ένα δίπτυχο. Εμπιστοσύνη στους νεαρούς παίκτες που σήκωσαν το βάρος στο φινάλε της περασμένης χρονιάς και «μπόλιασμά» τους με έμπειρους ξένους. Μάλιστα στράφηκαν εκ νέου στην αγορά της Αργεντινής, την οποία ξέρουν καλά και ήδη συμπλήρωσαν, σε μεγάλο βαθμό, το ρόστερ της νέας χρονιάς. Απομένουν 1-2 «πινελιές» που φαίνεται πως θα υπάρξουν τις επόμενες ημέρες.
Στέκονται στην αφετηρία με πρόθεση να αποφευχθούν τα περσινά καρδιοχτύπια και σταδιακά οι… μικροί να μεγαλώνουν. Οι «βάσεις» για να στεφθεί το εγχείρημα με επιτυχία φαίνεται πως έχουν μπει.
ΠΡΟΠΟΝΗΤΗΣ: Με καταγωγή από τη Θεσσαλονίκη, οι περισσότεροι εύλογα θεωρούν πως ο Μάκης Χάβος είναι Αγρινιώτης. Τον Οκτώβριο του 2019 βρέθηκε για 3η φορά στον πάγκο του Παναιτωλικού, ολοκλήρωσε τη χρονιά, η ομάδα έμεινε στην κατηγορία και πλέον ετοιμάζεται για την 7η διαφορετική του σεζόν στα «καναρίνια». Ο 50χρονος μετρά πλέον 170 επαγγελματικά παιχνίδια ως προπονητής των «κυανοκίτρινων», γνωρίζει πρόσωπα και πράγματα και επί της ουσίας βρίσκεται στο δεύτερο σπίτι του.
ΤΙ ΕΚΑΝΕ ΣΤΑ ΦΙΛΙΚΑ: Η προετοιμασία του «έσπασε» δύο κομμάτια και μοιράστηκε μεταξύ Αγρινίου και Καρπενησίου. Επί χάρτου στα 3 φιλικά του με ομάδες της κατηγορίας δεν τα πήγε καλά και έδειξε να αντιμετωπίζει πρόβλημα στο γκολ. Ηττήθηκε με 2-0 από τον Αστέρα Τρίπολης και 1-0 από τον ΠΑΣ Γιάννινα, ενώ έφερε και 1-1 με τη Λαμία. Ενδιάμεσα αντιμετώπισε ορισμένες ομάδες μικρότερων κατηγοριών και τα ματς δεν προσφέρονταν για ασφαλή συμπεράσματα.
ΗΡΘΑΝ: Ματσόλα, Μεντόσα, Βέργος, Μάζουρεκ, Περέιρα, Μελίσσας, Καρασαλίδης, Μεντίνα, Bάντερσον, Σκιαδάς, Σκόνδρας, Καλαντζής, Κοντογιάννης.
ΕΦΥΓΑΝ: Ντάουντα, Κέβιν, Γιαννακόπουλος, Μπαϊροβιτς, Μαρσιάλ, Λουσέρο, Ρόσα, Μουνιέ, Φερνάντεθ, Σίεστεντ, Θεοδωρόπουλος
ΣΑΜΠΑΝΙΕΣ ΑΝΟΙΓΕΙ: Μετά τα όσα πέρασαν πέρσι στο Αγρίνιο έχουν ως πρωταρχικό μέλημα να μείνουν άνετα στην κατηγορία και... βλέπουμε. Να μην περάσουν δηλαδή τα ανάλογα «αχ και βαχ». Την ίδια στιγμή όμως επιθυμούν να το πετύχουν καθιερώνοντας παιδιά από τις ακαδημίες τους, που τα τελευταία χρόνια ανεβαίνουν στην πρώτη ομάδα και παίρνουν όλο και περισσότερο χρόνο συμμετοχής.
ΠΙΝΕΙ ΠΙΚΡΟ ΚΑΦΕ ΑΝ: Εξυπακούεται εφόσον υποβιβαστεί ή σε γενικές γραμμές η χρονιά κυλήσει όπως η περσινή. Δηλαδή μέσα στο άγχος και την πίεση. Το πρόγραμμα μόνο ως ευνοϊκό δεν λογίζεται αφού από την αρχή... πέφτει στα δύσκολα και με το «καλημέρα» θα υπάρχει πίεση.
ΕΚΤΙΜΗΣΗ ΣΥΝΤΑΚΤΗ: Το εύλογο ερώτημα που υπάρχει είναι αν στο Αγρίνιο «έμαθαν» από την περσινή σεζόν. Η απάντηση μοιάζει καταφατική. Ετσι δεν αναμένεται να υπάρξουν εκ νέου «καρδιοχτύπια». Επειδή τα όσα βίωσαν εύλογα κάνουν όλους να κρατούν... μικρό καλάθι, και καλά κάνουν, σε πρώτη φάση η πρόβλεψη τους φέρνει από το 6 μέχρι το 10. Και βλέπουμε...

Οι Μάχες Των Play Off είναι στο Gazzetta.gr

Τα πιο συναρπαστικά Play Off της δεκαετίας είναι στο Gazzetta.gr! Όλα τα αθλητικά νέα για την αγαπημένη σου ομάδα, σε συνεχή ενημέρωση. Ακολούθησε το Gazzetta και θα είσαι πάντα ενημερωμένος για το πρόγραμμα των Play Off, την βαθμολογία των ομάδων, τις μεταδόσεις και φυσικά παρακολουθείτε live τα Play Off μέσα από το Game Center!

 

SUPERLEAGUE Τελευταία Νέα