ΟΦΗ 2020-21: Εχει βάλει τον πήχη ψηλά!

ΟΦΗ 2020-21: Εχει βάλει τον πήχη ψηλά!

Gazzetta team
ΟΦΗ 2020-21: Εχει βάλει τον πήχη ψηλά!

bet365

Οι Κρητικοί μετά την ονειρική περσινή τους σεζόν, στέκονται στην αφετηρία της νέας με στόχο να παραμείνουν στο γκρουπ των πρωτοπόρων
Μία ονειρική σεζόν βίωσαν πέρσι στον ΟΦΗ. Από την παραμονή στο τελευταίο δευτερόλεπτο κόντρα στον Πλατανιά στο φινάλε του 2018/19, οι Κρητικοί, μερικούς μήνες μετά, βρέθηκαν στα ευρωπαϊκά «σαλόνια» και σε λίγες ημέρες θα υποδεχθούν τον Απόλλωνα Λεμεσού στον 2ο Προκριματική Γύρο του Europa League. Δικαίως λοιπόν κέρδισαν τον τίτλο της ευχάριστης έκπληξης της περασμένης χρονιάς, όπου κυρίως στο πρώτο μισό έπαιξαν καλή μπάλα και μεταξύ άλλων κέρδισαν τον Παναθηναϊκό στο ΟΑΚΑ και την ΑΕΚ στο Ηράκλειο. Αυτόματα ενόψει της νέας αγωνιστικής περιόδου αύξησαν κατακόρυφα τον πήχη των απαιτήσεων.
Μεταγραφικά κινήθηκαν στην αγορά της Κύπρου που γνωρίζουν πολύ καλά και «εμπιστεύτηκαν» παίκτες που δεν θα χρειαστούν μεγάλο χρόνο προσαρμογής. Παράλληλα επένδυσαν, εκ νέου, σε νέα παιδιά και δείχνουν διατεθειμένοι να στηρίξουν μικρούς που έχουν ήδη καταθέσει τα διαπιστευτήριά τους.
Αλλαγές προσώπων σε διοικητικό και τεχνικό επίπεδο δεν υπήρξαν, γιατί άλλωστε αφού το εγχείρημα κρίνεται άκρως πετυχημένο, και στο Ηράκλειο θα βαδίσουν στην πεπατημένη της επιτυχίας τους.
Στον τομέα τακτικής, τόσο στα φιλικά του καλοκαιριού όσο και στο φινάλε της περασμένης σεζόν τον είδαμε να... αφήνει το κλασικό 4-2-3-1 για το 3-4-3, οπότε και μπήκε στην «εξίσωσή» του.
ΠΡΟΠΟΝΗΤΗΣ: Η περσινή επιλογή του Γιώργου Σίμου για τον πάγκο του ΟΦΗ, κακά τα ψέμματα, ήταν μία έκπληξη πρώτου βεληνεκούς, ενώ εμπεριείχε και μεγάλο βαθμό ρίσκου. Πρωτάρης στην τεχνική ηγεσία «πρώτων» ομάδων, ο 42χρονος πλέον κόουτς... έπεσε κατευθείαν στα βαθιά. Ομως... κολύμπησε και εύλογα συνεχίζει στο «Γεντί Κουλέ». Αλλωστε η εμπιστοσύνη που υπήρχε εξ' αρχής στο πρόσωπό του αποτυπώθηκε από το γεγονός πως το καλοκαίρι του 2019 υπέγραψε διετές συμβόλαιο συνεργασίας. Ο νεαρός ολοκλήρωσε την πρώτη του χρονιά σε πάγκο επαγγελματικής ομάδας με ρεκόρ 11-6-23, όμως ας μην ξεχνάμε πως η μεγάλη απόκλιση μεταξύ νικών/ηττών οφείλεται στα «εύλογα» πειράματα που έγιναν στα play off, αφού η ομάδα είχε ήδη εξασφαλίσει την έξοδό της στο Europa League.
ΗΡΘΑΝ: Σαρδινέρο, Ουές, Βούρος, Γρίβας, Σελίμοβιτς, Γκαργκαλατζίδης, Διαμάντης, Βάτερμαν, Σολίς.
ΕΦΥΓΑΝ: Νάστος, Μάνος, Μπολάκης, Δερμιτζάκης, Μπράουν, Βίκτορ, Καλαϊτζάκης, Κουτρουμπής, Σεμέδο, Δεληγιαννίδης, Περδίκης, Γουάλι.
ΤΙ ΕΚΑΝΕ ΣΤΑ ΦΙΛΙΚΑ: Η ομάδα έκανε στο Ηράκλειο το βασικό στάδιο της προετοιμασίας της και αυτό είχε ως αποτέλεσμα να μην δώσει πολλά «δυνατά» φιλικά. Σε επίπεδο Super League έπαιξε στην Αθήνα με Ατρόμητο και Παναθηναϊκό, όπου και γνώρισε αντίστοιχες ήττες με σκορ 1-0. Αν σε αυτά «προσθέσουμε» και το 2-0 που έχασε από τον Εργοτέλη στην πρόβα τζενεράλε της, τότε φαίνεται πως υπάρχει «θέμα» στην μεσοεπιθετική της λειτουργία, ωστόσο υπάρχουν πολλά «ελαφρυντικά». Ακόμη είναι νωρίς, ο ακραίος Σολίς ενσωματώθηκε πριν από μερικές ημέρες και θα γίνουν επιπλέον 1-2 προσθήκες, ξέχωρα από την περίπτωση του Μεγιάδο που την Πέμπτη 10 Σεπτεμβρίου επέστρεψε επίσημα. Ενδιάμεσα από τα 3 παραπάνω παιχνίδια αντιμετώπισε και ορισμένες τοπικές ομάδες του νησιού.
ΣΑΜΠΑΝΙΕΣ ΑΝΟΙΓΕΙ ΑΝ: Στο Ηράκλειο η περσινή χρονιά αποτελεί «οδηγό», αλλά θα πρέπει να έχουμε κατά νου πως η εξασφάλιση ενός ευρωπαϊκού «εισιτηρίου» θα είναι φέτος πολύ πιο δύσκολη, αφού η χώρα μας έχει πλέον 4 και όχι 5. Σίγουρα ενδεχόμενη νέα έξοδο στο Europa League θα είναι το καλύτερο δυνατό σενάριο, όμως στο «Γεντί Κουλέ» σημασία έχει η διάρκεια και για αυτό θα είναι ικανοποιημένοι με μία θέση στην εξάδα.
ΠΙΝΕΙ ΠΙΚΡΟ ΚΑΦΕ ΑΝ: Οταν μία σεζόν τερματίζεις σε ευρωπαϊκή θέση, αυτόματα οι απαιτήσεις μεγαλώνουν και ενόψει της επόμενης. Εάν οι Κρητικοί βρεθούν, για τον οποιοδήποτε λόγο, από το «9» και κάτω, αυτόματα η σεζόν θα λογίζεται ως «κάπως». Πόσο μάλλον εάν στην εξίσωσή τους βρεθεί η φράση «απειλή υποβιβασμού».
ΕΚΤΙΜΗΣΗ ΣΥΝΤΑΚΤΗ: Ο ΟΦΗ έχει από μόνος του αυξήσει τις απαιτήσεις που υπάρχουν προς εκείνον και στα περισσότερα ματς θα μπαίνει με την «ταμπέλα» του φαβορί. Ολα δείχνουν πως θα παραμείνει ψηλά, αν και λόγω της μείωσης των ευρωπαϊκών «εισιτηρίων» προβάλει δύσκολο να ανανεώσει την εκτός συνόρων παρουσία του. Η πρόβλεψη που υπάρχει τον φέρνει στο πρώτο μισό της κατάταξης, δηλαδή από την 7η θέση και πάνω.

Οι Μάχες Των Play Off είναι στο Gazzetta.gr

Τα πιο συναρπαστικά Play Off της δεκαετίας είναι στο Gazzetta.gr! Όλα τα αθλητικά νέα για την αγαπημένη σου ομάδα, σε συνεχή ενημέρωση. Ακολούθησε το Gazzetta και θα είσαι πάντα ενημερωμένος για το πρόγραμμα των Play Off, την βαθμολογία των ομάδων, τις μεταδόσεις και φυσικά παρακολουθείτε live τα Play Off μέσα από το Game Center!

 

SUPERLEAGUE Τελευταία Νέα