Οι τέσσερις υποχρεώσεις του φετινού Παναθηναϊκού

Οι τέσσερις υποχρεώσεις του φετινού Παναθηναϊκού

Νίκος Αθανασίου Νίκος Αθανασίου
Οι τέσσερις υποχρεώσεις του φετινού Παναθηναϊκού

bet365

Ο Νίκος Αθανασίου γράφει για τους στόχους που καλείται να πετύχει η ομάδα του Ντάνι Πογιάτος στην σεζόν που ξεκινά!

Το πρότζεκτ ελληνοποίησης και αξιοποίησης της ακαδημίας στην πρώτη ομάδα φαίνεται πως έχει μπει οριστικά στο συρτάρι και, πλέον, ο Παναθηναϊκός με την έλευση του Τσάβι Ρόκα και την αύξηση του μπάτζετ(σχεδόν το διπλάσιο σε σχέση με πέρυσι) προσπαθεί, όπως έχουμε αναφέρει εδώ και καιρό, να φτιάξει μία ομάδα που θα κάνει άμεσα πρωταθλητισμό. Αυτό δείχνει η διαμόρφωση του έμψυχου δυναμικού, αυτό δείχνουν οι μεταγραφές, αυτό υποσχέθηκε και στις προγραμματικές του δηλώσεις, ο Ντάνι Πογιάτος.

Οι απαιτήσεις είναι λογικό να έχουν αλλάξει, να έχουν μεγαλώσει, καθώς το «Τριφύλλι» προσπαθεί να επανέλθει στην κανονικότητα που επιβάλλει το μέγεθός και η ιστορία του. Έχει ακόμη πάρα πολύ δρόμο, βέβαια, για να φτάσει εκεί, καθώς η απόσταση ανάμεσα σε Ολυμπιακό, ΠΑΟΚ και ΑΕΚ είναι σημαντική.

Το σίγουρο είναι πως η μεταβατική περίοδος ολοκληρώθηκε, η περίοδος χάριτος που απόλαυσε ο Δώνης και οι παίκτες του λόγω των ειδικών συνθηκών που δημιούργησε η διοίκηση της ΠΑΕ, μπήκε στο χρονοντούλαπο της ιστορίας. Από εδώ και στο εξής, ο Παναθηναϊκός θα κρίνεται ως… Παναθηναϊκός.

Η σεζόν ξεκινά την ερχόμενη Κυριακή για το «τριφύλλι» και οι «πράσινοι» έχουν τέσσερις σημαντικές ποδοσφαιριστές υποχρεώσεις, στις οποίες θα πρέπει να φανούν συνεπείς για να μπορούν στο τέλος της αγωνιστικής περιόδου, να μιλούν για ένα βήμα παρακάτω, για μία πρόοδο, για μία επιτυχημένη χρονιά.

Πάμε να τις δούμε:

1) Πέρυσι, ο Παναθηναϊκός τελείωσε το πρωτάθλημα στην 4η θέση, ολοκληρώνοντας την κανονική διάρκεια 22 πόντους πίσω από τον πρωτοπόρο Ολυμπιακό και 15 από τον δεύτερο ΠΑΟΚ. Από την στιγμή που μπαίνει στην σεζόν για να κάνει πρωταθλητισμό και να πάει ένα βήμα παραπάνω σε σχέση με τις προηγούμενες δύο σεζόν, εξυπακούεται πως θα πρέπει να μειώσει την ψαλίδα από την κορυφή και να προσπαθήσει να παραμείνει στο κυνήγι των δύο πρώτων θέσεων μέχρι το φινάλε. Εύκολο; Καθόλου. Πιθανό; Όχι και τόσο. Κάποια στιγμή, όμως, ο πήχης θα πρέπει να ανεβεί και ο Παναθηναϊκός να ξεκινήσει να στοχεύει εκεί που του πρέπει και όχι εκεί που τον έχει αναγκάσει η διοίκησή του. Όσο δύσκολο και αν φαντάζει αυτό…

2) Το ρόστερ του Παναθηναϊκού είναι σαφώς πιο ποιοτικό σε σχέση με τις προηγούμενες δύο χρονιές. Δεν χωρά αμφιβολία πως ο Πογιάτος έχει στα χέρια του περισσότερες και καλύτερες λύσεις από αυτές, με τις οποίες δούλεψε ο Γιώργος Δώνης. O Kαταλανός τεχνικός έχει δηλώσεις πως «ο κόσμος θα χαίρεται για την ομάδα που θα βλέπει» και έχει ανεβάσει ψηλά τον πήχη των απαιτήσεων για την ομάδα που δημιουργεί. Αυτή είναι και η δεύτερη υποχρέωση του φετινού Παναθηναϊκού. Να παίξει καλύτερο ποδόσφαιρο, να είναι πιο παραγωγικός, πιο δημιουργικός και φυσικά πιο ανταγωνιστικός.

3) Ο Παναθηναϊκός είναι ήδη δέκα χρόνια χωρίς πρωτάθλημα και έξι χωρίς Κύπελλο! Γεγονός που αποτελεί αρνητικό ρεκόρ στην ιστορία του. Η πορεία μέχρι το τέλος του δρόμου στο Κύπελλο αποτελεί μονόδρομο. Η παρουσία σε έναν τελικό, η διεκδίκηση ενός παραδοσιακού στόχου είναι ένα σημάδια επιστροφής στην κανονικότητα, είναι ένας στόχος εφικτός.

4) Μπορεί το πρότζεκτ που ξεκίνησε με τον Δώνη και τον Νταμπίζα το 2018 και είχε ως στόχο την επιστροφή στην ανταγωνιστικότητα μέσα από τα παιδιά της ακαδημίας και ποιοτικούς ξένους να έχει πάει… περίπατο, ωστόσο, ο τεχνικός διευθυντής του συλλόγου, Τσάβι Ρόκα επιμένει σε κάθε δημόσια τοποθέτησή του για το αντίθετο. Ο Καταλανός έχει δηλώσει μεταξύ άλλων, πως:«Πρέπει να δώσουμε έμφαση στο να προωθήσουμε παίκτες από τις χαμηλότερες ομάδες. Θέλουμε να προωθήσουμε τους νεότερους παίκτες επειδή υπάρχει πολύ ταλέντο στην ομάδα. Στην Ελλάδα πρέπει να δώσουμε μεγαλύτερη προσοχή. Η πρόθεση μας είναι να αναπτύξουμε την ήδη υπάρχουσα ποιότητα που υπάρχει στις ακαδημίες ώστε να συνεχίσουν να εξελίσσονται. Θα υπάρξουν πολλές μεταγραφές αλλά το πιο λογικό είναι οι ομάδες να κοιτάξουν στο… σπίτι τους».

Σύμφωνα με τα παραπάνω, λοιπόν, και επειδή πραγματικά ο Παναθηναϊκός διαθέτει εξαιρετικούς Έλληνες νεαρούς παίκτες, το «τριφύλλι» θα πρέπει να δώσει σε κάποιους από αυτούς την ευκαιρία να αναδειχθούν, να καθιερωθούν, να παίξουν. Αν στο τέλος της σεζόν, η ομάδα έχει από τα σπλάχνα της τουλάχιστον δύο ακόμη παιδιά προερχόμενα από την ακαδημία στο rotation της, θα έχει πετύχει κάτι πολύ σημαντικό.

Y.Γ1: Τέλεια η ιδέα να συνδεθεί η παρουσίαση της νέας φανέλας με ιστορικά σημεία της πρωτεύουσας. Παναθηναϊκός σημαίνει Αθήνα και Αθήνα σημαίνει Παναθηναϊκός…

Οι Μάχες Των Play Off είναι στο Gazzetta.gr

Τα πιο συναρπαστικά Play Off της δεκαετίας είναι στο Gazzetta.gr! Όλα τα αθλητικά νέα για την αγαπημένη σου ομάδα, σε συνεχή ενημέρωση. Ακολούθησε το Gazzetta και θα είσαι πάντα ενημερωμένος για το πρόγραμμα των Play Off, την βαθμολογία των ομάδων, τις μεταδόσεις και φυσικά παρακολουθείτε live τα Play Off μέσα από το Game Center!

Νίκος Αθανασίου
Νίκος Αθανασίου

Από τότε που θυμάται την ύπαρξή του o Νίκος Αθανασίου, λατρεύει τον Παναθηναϊκό και το ποδόσφαιρο. Από το 2008 μέχρι και σήμερα είναι υπεύθυνος για το ρεπορτάζ του Τριφυλλιού στο δεύτερο σπίτι του, στο μεγαλύτερο επαγγελματικό όνειρο που θα μπορούσε να γίνει πραγματικότητα, στο Gazzetta.gr και ενώ είχε προηγηθεί η Αθλητική Ηχώ, το Κανάλι 1(90.4) και ένα πέρασμα από το Leoforos.gr. Στο πέρασμα των χρόνων δεν σταμάτησε ποτέ με την ίδια αγάπη και αφοσίωση να παίζει Football Manager, να ακούει όλων των ειδών τις μουσικές ακόμη και αν μέσα σε δέκα λεπτά μπορεί να συνυπάρξουν ο Μητροπάνος με τον Hoyem και ο Αργυρός με τους Active Member, να θεωρεί ομορφότερο μέρος στο πλανήτη το Αίας Κλαμπ και να μην μπορεί με τίποτα και για κανέναν λόγο να παρακολουθήσει αγώνες από τα μπουθ της Λεωφόρου, βρίσκοντας πάντα εναλλακτικές για να συνδυάζει τη δουλειά με την... τρέλα. Τα τελευταία χρόνια μαθαίνει, αναλύει και παρατηρεί το αγαπημένο του σπορ μέσα από μια σειρά επιμορφωτικών προγραμμάτων και διπλωμάτων management, ανάλυσης, τακτικής και scouting, τα καλύτερα «δώρα» που θα μπορούσε ποτέ να κάνει στον εαυτό του σε σχέση με το ποδόσφαιρο.