Ξάνθη: Και τώρα τι;

Gazzetta team
Ξάνθη: Και τώρα τι;

bet365

Ο Πανόπουλος είπε πως όχι μόνο αποχωρεί αλλά και ότι θα κλείσει την εταιρεία εάν δεν βρεθεί αγοραστής και τα πρώτα «μηνύματα» δείχνουν πως το...εννοεί!
Στο σημείο μηδέν έχει φτάσει η Ξάνθη, η οποία μετά τα όσα είπε την περασμένη Τρίτη ο Χρήστος Πανόπουλος «βυθίστηκε» σε ένα κλίμα αβεβαιότητας. Ο ισχυρός της άνδρας λοιπόν ανέφερε πως μέχρι τις 14/8 θα περιμένει να βρεθεί επενδυτής ώστε να του δώσει την ομάδα – που θα πληρεί πάντως, ήταν κάθετος, ορισμένα κριτήρια διαφάνειας – αλλιώς την επομένη θα «κλείσει» την εταιρεία αφού δεν θέλει να συνεχίσει στο ποδόσφαιρο.
Σε πρώτη ανάγνωση μπορεί κάποιος να ισχυριστεί πως πρόκειται για μία ακραία τοποθέτησή του. Αλλωστε και στο παρελθόν έχει εκφράσει την επιθυμία να απεμπλακεί, όμως η ομάδα συνέχιζε να υπάρχει. Αρα υπάρχει το σχετικό «παράθυρο». Ωστόσο τα «μηνύματα» που υπάρχουν αυτή τη στιγμή είναι πως το... εννοεί και τίποτα δεν «φωτογραφίζει» το αντίθετο.
Σε όλους τους τοπικούς φορείς (Δήμο κτλ ακόμη και Μητροπολίτη) μετέφερε ανάλογες σκέψεις και ότι εάν μπορούν, ας αναλάβουν εκείνοι. Την ίδια στιγμή στο ποδοσφαιρικό τμήμα ναι μεν αναμένονταν πολλές αλλαγές, αλλά πάντα γίνονται έστω και διερευνητικές επαφές ακόμη και με τους παίκτες που ξέρεις εκ των προτέρων, πως για τον Α ή Β λόγο δεν θα συνεχίσουν. Αν δηλαδή κάποιος είναι δανεικός ή έχει υψηλό κασέ και εσύ, ως ομάδα πάντα, δεν μπορείς να φτάσεις, του λες ένα «Αν δεν βρεις αυτό που θες, εδώ είμαστε». Για τυπικούς έστω λόγους. Για το 0,5% που ίσως κάτι γίνει στο μέλλον.
Αντίθετα στα Πηγάδια ακούγονται εσχάτως μόνο «αντίο», μέσω social ή κατ' ιδίαν, ενώ οι παίκτες εξέδωσαν μία ευχαριστήρια ανακοίνωση για τη συνεργασία που είχαν με τη διοίκηση. Δεν το λέει μέσα, αλλά σαν αποχαιρετιστήρια κίνηση φάνηκε.
Και τα παραπάνω δεν αφορούν μόνο τους ποδοσφαιριστές. Ανάλογο κλίμα υπάρχει και για τα στελέχη. Οχι ότι υπάρχει παράπονο από την απόδοσή τους, αλλά άπαντες δείχνουν «ελεύθεροι» να ακολουθήσουν όποιον δρόμο θέλουν. Σε άλλη ΠΑΕ, κάτι διαφορετικό, η απόφαση δική τους. Εννοείται πως αυτό ισχύει και για τον κόουτς Καραγεωργίου.
Επί της ουσίας η Ξάνθη κινείται σε ρυθμούς λεγομένων Πανόπουλου. Δηλαδή: Εκπληρώνει σταδιακά όλες τις υποχρεώσεις της που απορρέουν από τη σεζόν 2019/20 και ουδείς ασχολείται με την επόμενη.
Λόγω των παραπάνω δημιουργούνται,εύλογα, απορίες. Οπως π.χ. αν γίνει αναδιάρθρωση, οι ομάδες αυξηθούν σε 16 και η Ξάνθη στα μέσα Αυγούστου...εξαφανιστεί, τι θα ισχύσει; Αγνωστο.
Θα πείτε... ακόμη δεν τον είδαμε Γιάννη τον βαφτίσαμε, αφού και ο Πανόπουλος στο παρά ένα ενδέχεται να αλλάξει απόφαση, αλλά και είναι πιθανό να βρεθεί αγοραστής που να ικανοποιεί τα «θέλω» του. Ή έστω ένας όμιλος ανθρώπων που θα μπορούν να «τρέξουν» την ομάδα, ακόμη και σε οικονομική αντιστοιχία «ίσα βάρκα, ίσα πανιά».
Ομως αυτή τη στιγμή στην Ξάνθη δεν υπάρχει το παραμικρό που να θυμίζει ότι βρισκόμαστε στις 23 Ιουλίου (σ.σ. κατακαλόκαιρο, μεταγραφές κτλ) και ότι σε περίπου 40 ημέρες ξεκινάει το νέο πρωτάθλημα, αλλά η ομάδα έχει το 90% των παικτών της ελεύθερους ή με δανεισμούς που εκπνέουν (σε κάποιες περιπτώσεις δεν ενεργοποιήθηκε η οψιόν τους).

Οι Μάχες Των Play Off είναι στο Gazzetta.gr

Τα πιο συναρπαστικά Play Off της δεκαετίας είναι στο Gazzetta.gr! Όλα τα αθλητικά νέα για την αγαπημένη σου ομάδα, σε συνεχή ενημέρωση. Ακολούθησε το Gazzetta και θα είσαι πάντα ενημερωμένος για το πρόγραμμα των Play Off, την βαθμολογία των ομάδων, τις μεταδόσεις και φυσικά παρακολουθείτε live τα Play Off μέσα από το Game Center!

 

SUPERLEAGUE Τελευταία Νέα