Ολυμπιακός: Μεγαλύτερο αήττητο σερί στην Ευρώπη, κυνηγάει τα μεγάλα ρεκόρ στην Ελλάδα!

Αντώνης Σαούλης
Ολυμπιακός: Μεγαλύτερο αήττητο σερί στην Ευρώπη, κυνηγάει τα μεγάλα ρεκόρ στην Ελλάδα!

bet365

Ο Ολυμπιακός έφτασε τα 42 ματς χωρίς ήττα στο πρωτάθλημα, είναι πρώτος σε όλη την Ευρώπη και κυνηγάει δύο μεγάλα ρεκόρ. Του ΠΑΟΚ αλλά και του Ολυμπιακού το '72-'74.

Είναι και το αήττητο πρωτάθλημα ένα θέμα για τον Ολυμπιακό. Του μένουν ακόμα τέσσερα ματς για να τα καταφέρει. Δύσκολα ματς βεβαίως μιας κι έχει ν' αντιμετωπίσει τον Αρη στην Θεσσαλονίκη (για 4η φορά φέτος), τον ΠΑΟΚ στο Φάληρο (για 6η φορά φετός), τον ΟΦΗ στο Ηράκλειο (για 4η φορά κι αυτόν) και την ΑΕΚ στο «Καραϊσκάκης» (για 4η φορά και την «Ενωση).

Ομως οι «ερυθρόλευκοι» δεν είναι μόνο αήττητοι στα 32 φετινά ματς της Super League. «Κουβαλάνε» από πέρσι άλλα 10 ματς χωρίς ήττα (για την ακρίβεια είχε 10 νίκες). Το σύνολο; Η ομάδα του Πέδρο Μαρτίνς «τρέχει» ένα εκπληκτικό αήττητο σερί 42 αγώνων σε αγώνες πρωταθλήματος!

Κι αυτό το σερί είναι το τρίτο μεγαλύτερο στην ιστορία του ελληνικού ποδοσφαίρου! Ο Ολυμπιακός ψάχνει άλλα εννιά ματς για να πιάσει τον ΠΑΟΚ των Λουτσέσκου και Φερέιρα κι άλλα 16 για να πιάσει στην κορυφή την μεγάλη ομάδα του Λάκη Πετρόπουλου που είχε 58 ματς χωρίς ήττα από το 1972 έως το 1974.

Οι ελληνικές ομάδες με τα μεγαλύτερα αήττητα σερί:

  1. Ολυμπιακός με 58 ματς από τον Οκτώβριο του 1972 έως τον Απρίλιο του 1974
  2. ΠΑΟΚ με 51 ματς από τον Μάρτιο του 2018 έως τον Ιανουάριο του 2020
  3. Ολυμπιακός με 42 ματς από τον Φεβρουάριο του 2019 και συνεχίζει...
  4. Παναθηναϊκός με 37 ματς από τον Μάρτιο του 1961 έως και τον Μάιο του 1962
  5. ΑΕΚ με 31 ματς από τον Οκτώβριο του 1977 έως και τον Μάιο του 1978

Στον Ολυμπιακό λοιπόν μένουν τέσσερα ματς για να κατακτήσει το πρωτάθλημα χωρίς ήττα. Εάν το καταφέρει θα φτάσει τα 46 ματς και θα ξεκινήσει τη νέα σεζόν κυνηγώντας αρχικά τον ΠΑΟΚ και τα 51 ματς και στη συνέχεια να δει εάν μπορεί να φτάσει το απόλυτο ρεκόρ της ομάδας του Λάκη Πετρόπουλο.

Πρώτος σε όλη την Ευρώπη!

Μπορεί στην Ελλάδα να έχει ακόμα αρκετούς αγώνες για να πιάσει στην δεύτερη θέση τον ΠΑΟΚ κι ακόμα περισσότερους για να κάνει ρεκόρ όλων των εποχών όμως αυτή τη στιγμή η ομάδα του Πέδρο Μαρτίνς τρέχει το μεγαλύτερο αήττητο σερί σε όλη την Ευρώπη!

Οι 42 αγώνες είναι το μεγαλύτερο ενεργό σερί κι ακολουθεί η Μακάμπι Τελ Αβίβ του Βλάνταν Ιβιτς που μετράει 38 ματς χωρίς ήττα (μένει ακόμα ένα ματς στο Ισραήλ για να κλείσει η φετινή σεζόν). Τρίτο μεγαλύτερο είναι αυτό της Λουντογκόρετς με 34 ματς (29 φέτος και 5 πέρσι) και ακολουθεί η Μπάγερν Μονάχου (20 σερί στη Μπουντεσλίγκα) και η Σλόβαν Μπρατισλάβας (19 στη Σλοβακία).

Πηγή: SofaScore

Τα 16 από τα 42 ήταν ντέρμπι!

Αποκτά ακόμα μεγαλύτερη αξία το αήττητο σερί που τρέχει ο Ολυμπιακός επειδή έχει παίξει τα 16 από τα 42 ματς με ομάδες του Big 5! Δηλαδή ντέρμπι.

Οι «ερυθρόλευκοι» τρέχουν αυτό το σερί έχοντας παίξει:

  • 5 φορές με τον Παναθηναϊκό: 3-2-0
  • 4 φορές με την ΑΕΚ: 3-1-0
  • 4 φορές με την Αρη: 4-0-0
  • 3 φορές με τον ΠΑΟΚ: 2-1-0

Για παράδειγμα ο ΠΑΟΚ που έφτασε στα 51 ματς χωρίς ήττα είχε δώσει 3 ντέρμπι λιγότερα από τον Ολυμπιακό.

Για την ακρίβεια τα 13 ματς ήταν:

  • 4 με τον Παναθηναϊκό: 3-1-0
  • 3 με τον Ολυμπιακό: 2-1-0
  • 3 με την ΑΕΚ: 1-2-0
  • 3 με τον Αρη: 1-2-0

Μένει να δούμε λοιπόν:

  1. Εάν θα κατακτήσει το πρωτάθλημα αήττητος ο Ολυμπιακός
  2. Στα πόσα ματς θα σταματήσει το ενεργό αήττητο σερί των «ερυθρολεύκων»

Οι Μάχες Των Play Off είναι στο Gazzetta.gr

Τα πιο συναρπαστικά Play Off της δεκαετίας είναι στο Gazzetta.gr! Όλα τα αθλητικά νέα για την αγαπημένη σου ομάδα, σε συνεχή ενημέρωση. Ακολούθησε το Gazzetta και θα είσαι πάντα ενημερωμένος για το πρόγραμμα των Play Off, την βαθμολογία των ομάδων, τις μεταδόσεις και φυσικά παρακολουθείτε live τα Play Off μέσα από το Game Center!

 

SUPERLEAGUE Τελευταία Νέα