Τόσο κακός προπονητής είναι ο Φερέιρα;

Τόσο κακός προπονητής είναι ο Φερέιρα;

Gazzetta Community Blog Gazzetta Community Blog
Τόσο κακός προπονητής είναι ο Φερέιρα;

bet365

Το Gazzetta.gr δίνει την ευκαιρία στους αναγνώστες του να γίνουν bloggers, δημοσιεύοντας τις απόψεις τους και ο Βαγγέλης Δήμας κάνει... πρεμιέρα γράφοντας για τον τεχνικό του ΠΑΟΚ, Άμπελ Φερέιρα!

O ΠΑΟΚ δεν θυμίζει σε τίποτα την περυσινή ομάδα που κατακτούσε αήττητη το πρωτάθλημα και κινδυνεύοντας να χάσει ακόμα και την είσοδο στα προκριματικά του επόμενου Τσάμπιονς Λιγκ, όλοι μιλούν για τις ευθύνες που έχει ο Αμπέλ Φερέιρα. Το «μαύρο κουτί» δείχνει αν ο Πορτογάλος είναι τόσο κακός προπονητής όσο πιστεύουν οι πολλοί.

Στο ποδόσφαιρο μετράει πάντα το αποτέλεσμα. Για να έρθει αυτό, σπάνια υπάρχει μια και μόνο εξήγηση. Συνήθως πολλοί λόγοι είναι αυτοί που φέρνουν ένα αποτέλεσμα, σε συνδυασμό και με τις συγκυρίες. Αυτό συμβαίνει και στο φετινό ΠΑΟΚ. Ένας από τους λόγους που ο «δικέφαλος του Βορρά» όχι μόνο δεν φάνηκε ικανός να «χτυπήσει» στα ίσια τον Ολυμπιακό σε πρωτάθλημα και κύπελλο, φυσικά και είναι ο Φερέιρα και τα λάθη του.

Λάθη που έγιναν αδιαμφισβήτητα από τον Πορτογάλο και φέρνουν τον ΠΑΟΚ όχι μόνο να έχει χάσει τον τίτλο, αλλά κατά πάσα πιθανότητα και τη 2 η θέση. Ο ΠΑΟΚ εξ αρχής της αγωνιστικής χρονιάς «χτίστηκε» πάνω σε ένα πολύ μεγάλο πρόβλημα. Αυτό της φανταστικής περυσινής πορείας του. Όσο παράδοξο και να φαίνεται, οι Θεσσαλονικείς ανέβασαν τόσο ψηλά τον πήχη με το αήττητο πρωτάθλημα, που όχι μόνο ο Πορτογάλος από την Πενιαφέλ, αλλά και οποιοσδήποτε άλλος, θα ήταν δύσκολο ακόμα και να πλησιάσει.

Ερχόμενος στην Τούμπα ο Φερέιρα παρέλαβε μια ομάδα από έναν προπονητή που ήταν ο πιο επιτυχημένος στην ιστορία του συλλόγου.

Θα έπρεπε όχι μόνο να τον διαδεχτεί, αλλά και να κερδίζει ώστε να βρίσκεται στο στόχο της διεκδίκησης του τίτλου. Κόντρα μάλιστα στον Ολυμπιακό που από την προηγούμενη χρονιά ήταν εξαιρετικός και ούσα έτοιμη και δουλεμένη ομάδα με τον ίδιο προπονητή, έδειχνε ότι φέτος θα είναι ακόμα καλύτερος. Στην εξίσωση «νίκες» για τον ΠΑΟΚ, βάλτε και τη μεταβλητή «νίκες με καλό ποδόσφαιρο».

Το έργο του Φερέιρα επομένως ήταν από την αρχή δύσκολο, έως ακατόρθωτο. Ο 41χρονος κόουτς κατά την διάρκεια της χρονιάς, δεν είχε μόνο να διαχειριστεί το ειδικό αυτό βάρος, αλλά και την κακή φόρμα των περισσότερων παικτών. Δεν πήρε τίποτα απολύτως ούτε από τις μεταγραφές (βλέπε Εσίτι), αλλά κυρίως ούτε από τους περυσινούς πρωταγωνιστές.

Ο Βιεϊρίνια τραυματίας για μεγάλο διάστημα, όπως και ο Κρέσπο με τον Μαουρίτσιο, ο Βαρέλα και ο Μάτος αγνώριστοι, ο Άκπομ και ο Σφιντέρσκι την… έβαλαν στα δίχτυα, αλλά δεν έγιναν ποτέ σημείο αναφοράς στην επίθεση της ομάδας και ο Πασχαλάκης με τον Ζίφκοβιτς σε κακή κατάσταση καθόλη τη διάρκεια της χρονιάς. Γενικά λίγοι ξεχώρισαν από τη φετινή ομάδα. Εν αντιθέσει ο Ολυμπιακός είχε πολλούς πρωταγωνιστές και πήρε πολλά από τις φετινές του μεταγραφές. Η σύγκριση με τους «ερυθρολεύκους» γίνεται γιατί ο ΠΑΟΚ είχε ως αρχικό στόχο τη διατήρηση των κεκτημένων και όχι τη 2 η θέση που ακόμα δεν έχει χαθεί για αυτόν. Αυτή η περιπέτεια προέκυψε και με την αφαίρεση των 7 βαθμών για τη γνωστή υπόθεση συνιδιοκτησίας. Ας μην το ξεχνάμε… Όπως επίσης και τη διακοπή ελέω κοροναιού που σε αρκετές περιπτώσεις στην Ευρώπη, αλλές ομάδες τις επηρέασε λιγότερο και άλλες περισσότερο.

Aν ο Φερέιρα δεν ερχόταν στον πρωταθλητή και αήττητο ΠΑΟΚ, δεν θα υπήρχε τόση πίεση προς το πρόσωπο του. Αν οι παίκτες που κατάφεραν αυτό το επίτευγμα πέρυσι ήταν έστω κατά το ήμισυ καλοί σε απόδοση φέτος ή δεν υπήρχε το -7, ίσως ο «δικέφαλος» να είχε βγει ήδη δεύτερος και ο πορτογάλος να είχε λίγη παραπάνω πίστωση χρόνου. Τουλάχιστον να μην ήταν στο «πυρ το εξώτερον».

Είπαμε όμως, στο ποδόσφαιρο μετράει πάντα το αποτέλεσμα και για τους πολλούς που δεν δίνουν βάση σε περαιτέρω αιτίες και συγκυρίες, ο Φερέιρα είναι τόσο κακός προπονητής όσο η φετινή πορεία της ομάδας του.

Έχεις άποψη για κάποιο αθλητικό θέμα; Στείλε το κείμενό σου στο [email protected] και δες το δημοσιευμένο στο αγαπημένο σου site.

Οι Μάχες Των Play Off είναι στο Gazzetta.gr

Τα πιο συναρπαστικά Play Off της δεκαετίας είναι στο Gazzetta.gr! Όλα τα αθλητικά νέα για την αγαπημένη σου ομάδα, σε συνεχή ενημέρωση. Ακολούθησε το Gazzetta και θα είσαι πάντα ενημερωμένος για το πρόγραμμα των Play Off, την βαθμολογία των ομάδων, τις μεταδόσεις και φυσικά παρακολουθείτε live τα Play Off μέσα από το Game Center!

Gazzetta Community Blog
Gazzetta Community Blog