ΟΦΗ-ΑΕΚ 0-2 (vid)

Δημήτρης Βέργος
ΟΦΗ-ΑΕΚ 0-2 (vid)

bet365

Η ΑΕΚ δεν άφησε την ευκαιρία να χαθεί! Με ωραία εμφάνιση επικράτησε με 2-0 στο Ηράκλειο του ΟΦΗ (Λιβάια, Βέρντε), πέρασε τον ΠΑΟΚ στη βαθμολογία και είναι σε θέση... Τσάμπιονς Λιγκ!

Στην πρεμιέρα των πλέι οφ η ΑΕΚ είχε χάσει τη μεγάλη ευκαιρία να προσπεράσει τον ΠΑΟΚ στη μάχη για τη 2η θέση που οδηγεί στα προκριματικά του Champions League. Αυτή τη φορά όμως η Ένωση δεν άφησε ανεκμετάλλευτη την ευκαιρία και με το διπλό (0-2) στο Ηράκλειο επί του ΟΦΗ άφησε τον ΠΑΟΚ δύο βαθμούς πίσω της και πλέον έχει αυτή το πάνω χέρι! Οι κιτρινόμαυροι άνοιξαν το σκορ με κεφαλιά του Λιβάια στο 42', ενώ στο 65' ο Βέρντε, που είχε περάσει ως αλλαγή, σκόραρε το δεύτερο γκολ που έβαλε στέρεες βάσεις για τη νίκη της ΑΕΚ. Ένα δίκαιο τρίποντο με «γεμάτη» εμφάνιση απέναντι σε έναν ΟΦΗ που δεν κατάφερε να απειλήσει ουσιαστικά τους κιτρινόμαυρους πέραν της φάσης του 45ου λεπτό όταν ο Φιγκεϊρέδο σημάδεψε το οριζόντιο δοκάρι του Μπάρκα με δυνατό σουτ.

Προβάδισμα με Λιβάια λίγο πριν βγει το ημίχρονο

Ο Καρέρα επέστρεψε στο 4-2-3-1 όπως αναμενόταν με τον Ολιβέιρα να ξεκινάει στην κορυφή της επίθεσης. Ο Τσιγκρίνσκι επιλέχθηκε στο κέντρο της άμυνας πλάι στον Βράνιες, ενώ στο δεξί άκρο της επίθεσης ο Αλμπάνης ξεκίνησε αντί του Βέρντε. Ανάλογο σχηματισμό επέλεξε και ο Σίμος στον ΟΦΗ με τον Σακόρ πλάι στον Μεγιάδο στο κέντρο, στην κορυφή τον Φιγκεϊρέδο και στα «φτερά» τους Μάνο και Σεμέδο.

Οι κιτρινόμαυροι πίεζαν από το ξεκίνημα ψηλά, όπως ακριβώς είχε ζητήσει ο Καρέρα, ενώ είχαν καλά τρεξίματα και όμορφη κυκλοφορία της μπάλας, κάτι που τους βοήθησε να δημιουργήσουν αρκετές φάσεις στο πρώτο μέρος από την αριστερή πτέρυγα, η οποία ήταν μόνιμη πηγή κινδύνων για την άμυνα των Κρητικών. Στο 8' έπειτα από τη σέντρα του Σιμάνσκι, ο Αλμπάνης γλίστρησε και δεν κατάφερε να πιάσει το σουτ, ενώ στη συνέχεια της φάσης ούτε ο Μάνταλος μπόρεσε να τελειώσει τη φάση μέσα από την περιοχή. Η απάντηση του ΟΦΗ ήρθε τέσσερα λεπτά αργότερα όταν ο Νεϊρα συνδυάστηκε με τον Μάνο, αλλά ο Μπάρκας μπλόκαρε με διπλή προσπάθεια. Η ΑΕΚ όσο περνούσαν τα λεπτά ανέβαινε όλο και περισσότερο και στο 21' έχασε την πρώτη μεγάλη ευκαιρία να ανοίξει το σκορ. Ο Μάνταλος σέντραρε από τα αριστερά και ο Ολιβέιρα με κεφαλιά ανάγκασε τον Γουάλεϊ να αποκρούσει με το ένα χέρι.

Στο 31' και πάλι ο Μάνταλος έβγαλε πανέξυπνη κάθετη στον Ολιβέιρα, ο οποίος σούταρε από πολύ δύσκολη γωνία, αλλά η μπάλα πέρασε δίπλα από το κάθετο του Γουάλεϊ. Η Ένωση ήταν κυρίαρχη, η άμυνά της δεν είχε απειληθεί ουσιαστικά και το μόνο που της έλειπε ήταν η σωστή τελική προσπάθεια. Κι αυτή ήρθε στο 42' ξανά από την αριστερή πτέρυγα. Ο Λόπες έβγαλε τη σέντρα, ο Λιβάια νίκησε τον Γιαννούλη και με όμορφη κεφαλιά έκανε το 0-1! Με τη συμπλήρωση των 45' οι γηπεδούχοι πάντως θα μπορούσαν να είχαν απαντήσει άμεσα και να είχαν φέρει το ματς στα ίσια, αλλά ο «κεραυνός» του Φιγκεϊρέδο από τα όρια της περιοχής βρήκε το οριζόντιο του Μπάρκα.

Ο Βέρντε «κλείδωσε» το διπλό

Η ΑΕΚ μπήκε δυναμικά και στο δεύτερο μέρος και δημιούργησε τρεις τελικές μέσα σε ένα πεντάλεπτο με τους Μάνταλο και Τσιγκρίνσκι. Κρίστιτσιτς και Σιμάνσκι στον χώρο της μεσαίας γραμμής είχαν κερδίσει τη μάχη απέναντι σε Σακόρ και Μεγιάδο, ενώ ο Μαρινάκης στο δεξί άκρο της άμυνας των γηπεδούχων συνέχιζε να έχει αρκετή δουλειά με τους κιτρινόμαυρους να αναπτύσσονται συνεχώς από τα αριστερά. Από εκεί και μετά ο ρυθμός χάθηκε, με λάθη και αρκετά φάουλ.

Με τη συμπλήρωση μιας ώρας αγώνα ο Καρέρα πέρασε τον Βέρντε στη θέση του Αλμπάνη και στην πρώτη επιθετική της ενέργεια από τη δεξιά πτέρυγα η Ένωση βρήκε το δεύτερο γκολ που έψαχνε με σκόρερ τον Ιταλό. Ο Σιμάνσκι άλλαξε με τον Λιβάια, ο οποίος είδε έξυπνα τον Βέρντε, με τον τελευταίο να μπαίνει προς τα μέσα και με το αριστερό να νικάει τον Γουάλεϊ για το 0-2!

Η ΑΕΚ πλέον έκανε διατήρηση του σκορ, χωρίς ιδιαίτερο πρόβλημα, με τον Αραούχο να περνά στη θέση του Ολιβέιρα για το τελευταίο τέταρτο. Στο 82' η ΑΕΚ πλησίασε για άλλη μια φορά με καλές προϋποθέσεις την περιοχή, όταν ο Βέρντε έβγαλε την μπαλιά, αλλά ο Λιβάια με διπλή προσπάθεια δεν μπόρεσε να σουτάρει. Στα τελευταία λεπτά ο Καρέρα για να κρατήσει το μηδέν πίσω πέρασε και τον Σβάρνα ολοκληρώνοντας το ματς με 3-5-2 και «σφραγίζοντας» το διπλό. Μοναδική απειλή το δυνατό αριστερό του Νέιρα μέσα από την περιοχή στις καθυστερήσεις που εξουδετέρωσε με προβολή ο Μπακάκης.

MVP: Ο Λιβάια ήταν καθοριστικός για άλλη μια φορά. Άνοιξε με δικό του γκολ τον δρόμο της νίκης και ήταν εκείνος που έδωσε την πάσα στον Βέρντε για το δεύτερο κιτρινόμαυρο τέρμα.

Στο ύψος του: Ο Μάνταλος έκανε ένα πολύ καλό ματς με πολύ τρέξιμο, πίεση ψηλά και σωστές μεταβιβάσεις, ενώ και ο Λόπες μπαίνει στους διακριθέντες για την ασίστ που έβγαλε με τη σέντρα του στον Λιβάια.

Αδύναμος κρίκος: Ο Σεμέδο παρότι αποτελεί τον πιο ποιοτικό παίκτη του ΟΦΗ δεν κατάφερε σε κανένα σημείο να φανεί απειλητικός, με τον Μπακάκη να τον απενεργοποιεί.

Η γκάφα: Δεν υπήρξε κάποια φάση μέσα στο ματς που μπορεί να χαρακτηριστεί ως τέτοια.

Το στραγάλι: Ο Τζοβάρας δεν είχε ιδιαίτερα δύσκολο έργο σε όλο το ματς. Βέβαια στο πρώτο μέρος έχασε φάσεις, ενώ στη συνέχεια άρχισε να βγάζει εύκολα τις κάρτες από το τσεπάκι του.

Το ταμείο του gazzetta.gr: Η ΑΕΚ δεν έχασε την ευκαιρία αυτή τη φορά για να προσπεράσει τον ΠΑΟΚ στη 2η θέση. Το 4-2-3-1 του Καρέρα δούλεψε άριστα με την ΑΕΚ να έχει σωστή κυκλοφορία, να δημιουργεί φάσεις και να μην απειλείται ουσιαστικά από τον ΟΦΗ. Η Ένωση με «γεμάτη» εμφάνιση πέρασε με το διπλό από το Ηράκλειο, προσπέρασε τον ΠΑΟΚ με δύο βαθμούς στη 2η θέση και πλέον είναι στο χέρι της η μάχη για την έξοδο στα προκριματικά του Champions League. Από την άλλη για τον ΟΦΗ αυτή ήταν η δεύτερη ήττα στα πλέι οφ. Οι Κρητικοί δεν έχουν να χάσουν τίποτα, ωστόσο έχουν συνηθίσει σε καλύτερες εμφανίσεις ειδικά μέσα στο «Γεντί Κουλέ».

Οι συνθέσεις:

ΟΦΗ (Γιώργος Σίμος): Γουάλεϊ, Κοροβέσης (87' Δεληγιαννίδης), Γιαννούλης, Κουτρουμπής (80' Νάστος), Μαρινάκης, Μεγιάδο, Σακόρ (67' Στάικος), Σεμέδο (79' Νοικοκυράκης), Νέιρα, Μάνος (67' Βαζ), Φιγκεϊρέδο

ΑΕΚ (Μάσιμο Καρέρα): Μπάρκας, Λόπες, Τσιγκρίνσκι, Βράνιες, Μπακάκης, Σιμάνσκι, Κρίστιτσιτς, Λιβάια (86' Σβάρνας), Μάνταλος (86' Σαμπανάτζοβιτς), Αλμπάνης (60' Βέρντε), Ολιβέιρα (75' Αραούχο)

Δείτε ΕΔΩ τα highlights και τα γκολ της αναμέτρησης

Οι Μάχες Των Play Off είναι στο Gazzetta.gr

Τα πιο συναρπαστικά Play Off της δεκαετίας είναι στο Gazzetta.gr! Όλα τα αθλητικά νέα για την αγαπημένη σου ομάδα, σε συνεχή ενημέρωση. Ακολούθησε το Gazzetta και θα είσαι πάντα ενημερωμένος για το πρόγραμμα των Play Off, την βαθμολογία των ομάδων, τις μεταδόσεις και φυσικά παρακολουθείτε live τα Play Off μέσα από το Game Center!

 

SUPERLEAGUE Τελευταία Νέα