Παναθηναϊκός-ΠΑΟΚ 0-0 (vid)

Νίκος Αθανασίου
Παναθηναϊκός-ΠΑΟΚ 0-0 (vid)

bet365

Όλα μηδέν στο Ολυμπιακό Στάδιο, ανάμεσα σε Παναθηναϊκό και ΠΑΟΚ (0-0) σε ένα ματς που ολοκληρώθηκε με ένταση! Ο Σωκράτης Διούδης με καταπληκτική εμφάνιση μπλόκαρε στο πρώτο μέρος τον Δικέφαλο του Βορρά, που στην επανάληψη... έριξε ταχύτητα και έμεινε ξανά μακριά από τη νίκη.

Έτσι έπαιξαν

Ο Γιώργος Δώνης προτίμησε να δώσει φανέλα βασικού στον Ντομινίκ Νατζ αντί του Γιασίν Αγιούμπ, να επιλέξει το κλασσικό του 4-3-3 αλλά ο τραυματισμός του Ούγγρου εξτρέμ στο ζέσταμα έφερε στην ενδεκάδα τον Γιάννη Μπουζούκη.

Ο Διούδης ξεκίνησε κάτω από τα δοκάρια. Ινσούα αριστερό μπακ, Γιόχανσον δεξί και ο Σένκεφελντ με τον Κολοβέτσιο στο κέντρο της άμυνας. Κουρμπέλης, Δώνης Ζαχίντ η τριάδα στην μεσαία γραμμή, στα άκρα ο Μπουζούκης με τον Χατζηγιοβάνη και στην κορυφή ο Μακέντα.

Ο ΠΑΟΚ του Αμπέλ Φερέιρα παρατάχθηκε με τον Πασχαλάκη στην υπεράσπιση της εστίας. Βαρέλα και Ίνγκασον οι στόπερ, δεξί μπακ ο Βιερίνια και αριστερά ο Γιαννούλης. Εσίτι και Καντουρί το δίδυμο στο κέντρο της μεσαίας γραμμής. Στο αριστερό άκρο της επίθεσης ο Μπίσεσβαρ, στο δεξί ο Λημνιός, ο Πέλκας σε ελεύθερο ρόλο και στην κορυφή ο Άκπομ.

Ο Διούδης έβαλε... φρένο στην κατηφόρα!

Μία ομάδα υπήρχε στο χορτάρι του ΟΑΚΑ στο πρώτο ημίχρονο και αυτή φορούσε ασπρόμαυρα. Ο ΠΑΟΚ από το πρώτο λεπτό μπήκε πολύ δυνατά, έβγαλε ενέργεια, καθαρό μυαλό, συνδυασμούς και κυριάρχησε απέναντι σε έναν Παναθηναϊκό που ήταν τραγικός τόσο ανασταλτικά όσο και δημιουργικά, μη μπορώντας να κρατήσει την μπάλα στα πόδια του.

Tο γήπεδο είχε γείρει προς την εστία των γηπεδούχων, ο ΠΑΟΚ μετουσίωσε την ανωτερότητά του σε ευκαιρίες, όχι όμως και σε γκολ! Ο Διούδης πραγματοποίησε καταπληκτικό ημίχρονο, κατέβασε ρόλα και ήταν ο μόνος που κατάφερε να διασωθεί από την κάκιστη εμφάνιση της ομάδας του.

Ο Έλληνας πορτιέρο είχε τις απαντήσεις στο σουτ του Μπίσεσβαρ(3᾽), στο κοντινό πλασέ του Λημνιού(6᾽), στο σουτ εκτός περιοχής του Βιερίνια(12᾽) και στην προσπάθεια του Λημνιού από το ύψος του πέναλτι(27᾽).

Ο δικέφαλος του βορρά κυριάρχησε στην μεσαία γραμμή, έβαλε δύσκολα στο Τριφύλλι με την πίεση ψηλά και ενδεικτικό του πόσο αποδιοργάνωσε τον Παναθηναϊκό είναι το γεγονός πως η ομάδα του Δώνη έκανε την πρώτη της τελική στις καθυστερήσεις του πρώτου μέρους, με μία εντελώς άστοχη εκτέλεση φάουλ του Μπουζούκη.

Μηδέν μέχρι το τέλος!

Με την έναρξη του δευτέρου μέρους ο Δώνης αντικατέστησε τον αρνητικότατο Ζαχίντ με τον Αγιούμπ ενώ ο Φερέιρα άλλαξε τον Μπίσεσβαρ με τον Λάμπρου και τον Βιερίνια με τον Μάτος. Ο ΠΑΟΚ συνέχισε από εκεί που σταμάτησε, όπως και ο Διούδης! Οι φιλοξενούμενοι έχασαν νέες μεγάλες ευκαιρίες με Πέλκα, Άκπομ και Λάμπρου στην αρχή του δευτέρου μέρους.

Με την είσοδο του Ανουάρ αντί του Χατζηγιοβάνη και με τον πολύ καλό Αγιούμπ, ο Παναθηναϊκός εκμεταλλεύθηκε την κούραση του ΠΑΟΚ και από το 65 και έπειτα κατάφερε να ισορροπήσει και να μην απειληθεί μέχρι το φινάλε.

Μάλιστα, οι πράσινοι έφτασαν πολύ κοντά στο... κόλπο γκρόσο στο φινάλε αλλά το πλασέ του Καμπετσή πέρασε άουτ στο 89᾽!

Το 0-0 έμεινε μέχρι το τέλος...

MAN OF THE MATCH: Δέκα επεμβάσεις στο αποψινό παιχνίδι από τον Σωκράτη Διούδη που ήταν ο κύριος λόγος για τον βαθμό που πήρε ο Παναθηναϊκός. Ο ΈΛληνας πορτιέρο ήταν φανταστικός στην εστία, με διαφορά από τον δεύτερο, ο καλύτερος παίκτης του αγώνα, ο άνθρωπος της αναμέτρησης.

ΣΤΟ ΥΨΟΣ ΤΟΥ: Το δίδυμο Εσίτι-Καντουρί κυριάρχησε στο μεγαλύτερο διάστημα του αγώνα στην μεσαία γραμμή του γηπέδου και έκανε... πάρτι απέναντι στο κέντρο του Παναθηναϊκού. Οι δύο κεντρικοί μέσοι του ΠΑΟΚ έπιασαν πολύ καλή απόδοση.

Για την ομάδα του Δώνη, αυτός που άλλαξε προς το καλύτερο την εικόνα της ομάδας, ερχόμενος από τον πάγκο, ήταν ο Γιασίν Αγιούμπ.

ΑΔΥΝΑΜΟΣ ΚΡΙΚΟΣ: Ο ΠΑΟΚ έφτιαξε καθαρές ευκαιρίες, τουλάχιστον έξι, αλλά δεν κατάφερε να στείλει την μπάλα στο πλεκτό. Υπήρχαν φάσεις που έπαιξε ρόλο το σπουδαίο βράδυ του Διούδη, υπήρξαν κι άλλες που οι ποδοσφαιριστές του Φερέιρα δεν έκαναν την καλύτερη δυνατή επιλογή στην τελική προσπάθεια.

Η ΓΚΑΦΑ: Στο 89᾽ ο Κολοβός βγάζει από αριστερά μία σέντρα... μισό γκολ για τον Καμπετσή. Ο νεαρός φορ του Παναθηναϊκού πετάχθηκε στην πορεία της μπάλας, όμως, δεν έπιασε καλά το σουτ και έστειλε την μπάλα ελάχιστα άουτ, όντας αμαρκάριστος στο ύψος του πέναλτι. Αυτή ήταν η μοναδική μεγάλη ευκαιρία του Τριφυλλιού στο ματς.

ΤΟ ΣΤΡΑΓΑΛΙ: Καλή η διαιτησία του Φωτιά και των βοηθών του απόψε στην Καλογρέζα.

ΤΟ ΤΑΜΕΙΟ ΤΟΥ GAZZETTA.GR: Ο ΠΑΟΚ κυριάρχησε απόψε στο ΟΑΚΑ στο μεγαλύτερο διάστημα του αγώνα. Έχασε κλασσικές ευκαιρίες, όμως, ο Σωκράτης Διούδης πραγματοποίησε την καλύτερη εμφάνιση της καριέρας του και κράτησε όρθιο τον Παναθηναϊκό. Η ομάδα του Φερέιρα δεν κατάφερε να νικήσει ούτε και την δεύτερη αγωνιστική του μίνι πρωταθλήματος ενώ το Τριφύλλι του Δώνη που παίζει στα πλέι-οφ χωρίς να έχει κίνητρο, κατάφερε να μην χάσει ούτε και από τον ΠΑΟΚ!

Παναθηναϊκός: Διούδης, Γιόχανσον, Σένκεφελντ, Κολοβέτσιος, Ινσούα, Κουρμπέλης, Δώνης (73’ Καμπετσής), Ζαχίντ (46’ Αγιούμπ), Μπουζούκης (87’ Κολοβός), Μακέντα (87’ Νούνες), Χατζηγιοβάνης (58’ Ανουάρ).

ΠΑΟΚ: Πασχαλάκης, Βιεϊρίνια (46’ Μάτος), Βαρέλα, Ίνγκασον, Γιαννούλης, Εσίτι (86’ Εσίτι), Ελ Καντουρί, Λημνιός (86’ Μαουρίτσιο), Πέλκας (78’ Ροντρίγκο), Μπίσεσβαρ (46’ Λάμπρου), Άκπομ.

ΔΕΙΤΕ ΕΔΩ ΤΙΣ ΦΑΣΕΙΣ ΤΟΥ ΑΓΩΝΑ

Οι Μάχες Των Play Off είναι στο Gazzetta.gr

Τα πιο συναρπαστικά Play Off της δεκαετίας είναι στο Gazzetta.gr! Όλα τα αθλητικά νέα για την αγαπημένη σου ομάδα, σε συνεχή ενημέρωση. Ακολούθησε το Gazzetta και θα είσαι πάντα ενημερωμένος για το πρόγραμμα των Play Off, την βαθμολογία των ομάδων, τις μεταδόσεις και φυσικά παρακολουθείτε live τα Play Off μέσα από το Game Center!

 

SUPERLEAGUE Τελευταία Νέα