Ο ξεκληρισμένος Άγιαξ του 1971

Ο ξεκληρισμένος Άγιαξ του 1971

bet365

Μόλις τέσσερις ποδοσφαιριστές της ενδεκάδας του Άγιαξ που τέθηκε αντιμέτωπος με τον Παναθηναϊκό στον τελικό του Γουέμπλεϊ βρίσκονται εν ζωή! Συνολικά από την ομάδα του 1971 του «Αίαντα» εγκατέλειψαν τα εγκόσμια 8 παίκτες του.

Από την σπουδαία ομάδα του Άγιαξ που επικράτησε του Παναθηναϊκού στον τελικό του Κυπέλλου Πρωταθλητριών στο «Γουέμπλεϊ» (2-0) η πλέον ηχηρή απώλεια είναι εκείνη του Γιόχαν Κρόιφ. Ο σπουδαιότερος Ολλανδός ποδοσφαιριστής όλων των εποχών και ένας από τους κορυφαίους παγκοσμίως απεβίωσε το 2016 σε ηλικία 69 ετών. Ο Κρόιφ είναι ένας από τους 8 άσους εκείνης της ομάδας που δεν βρίσκονται πλέον στη ζωή.

Η πρώτη τραγωδία που έπληξε τον Άγιαξ αφορούσε τον μέσο Ράιντερς ο οποίος κατέρρευσε το 1972 κατά την διάρκεια αναμέτρησης κόντρα στην Μπριζ. Βρισκόταν σε κώμα, δίχως η κατάσταση της υγείας του να παρουσιάζει βελτίωση και τέσσερα χρόνια αργότερα σε ηλικία 28 ετών άφησε την τελευταία του πνοή.

Ο στράικερ Ντικ φαν Ντάικ «έφυγε» 1997 σε ηλικία μόλις 51 ετών.

Το 2002 ο Γιουγκοσλάβος Βάσοβιτς έφυγε από τη ζωή σε ηλικία 62 ετών έχοντας υποστεί καρδιακή προσβολή. Ως προπονητής πέρασε το 1983 από τον Εθνικό.

Ο μέσος Τζέρι Μιούρεν πέθανε το 2013 σε ηλικία 67 ετών, ενώ ακολούθησε ο αριστερός εξτρέμ Πιτ Κάιζερ το 2017 (73 ετών). Τελευταία απώλεια για τον Άγιαξ ήταν ο Μπάρι Χουλσόφ, ο οποίος απεβίωσε τον περασμένο Φεβρουάριο στα 73 του.

Αξίζει να σημειωθεί πως ούτε ο αναπληρωματικός γκολκίπερ Σις Γουέβερ δεν βρίσκεται πλέον στη ζωή (1948-1971).

Ουσιαστικά από την ενδεκάδα του Άγιαξ που αντιμετώπισε τον Παναθηναϊκό έχουν επιβιώσει τέσσερις ποδοσφαιριστές. Πρόκειται για τον τερματοφύλακα Στάι (1945), τον επιτελικό μέσο Γιόχαν Νέεσκενς (1951), τον εξτρέμ Σάακ Σουόρτ (1938), αλλά και τον δεξιό μπακ Σουρμπίρ (1945), ο οποίος ομως αντιμετωπίζει σοβαρά προβλήματα υγείας. Ως αλλαγή χρησιμοποιήθηκαν οι Χορστ Μπλάκενμπουργκ (1947) και Άρι Χάαν (1948).

Οι Μάχες Των Play Off είναι στο Gazzetta.gr

Τα πιο συναρπαστικά Play Off της δεκαετίας είναι στο Gazzetta.gr! Όλα τα αθλητικά νέα για την αγαπημένη σου ομάδα, σε συνεχή ενημέρωση. Ακολούθησε το Gazzetta και θα είσαι πάντα ενημερωμένος για το πρόγραμμα των Play Off, την βαθμολογία των ομάδων, τις μεταδόσεις και φυσικά παρακολουθείτε live τα Play Off μέσα από το Game Center!

 

SUPERLEAGUE Τελευταία Νέα