Γιατί ο Μαρτίνς δεν ζητάει χαφ για τον Ολυμπιακό

Γιατί ο Μαρτίνς δεν ζητάει χαφ για τον Ολυμπιακό

Γιατί ο Μαρτίνς δεν ζητάει χαφ για τον Ολυμπιακό

bet365

Ο Κ. Νικολακόπουλος εξηγεί μέσα από το blog του στο gazzetta γιατί ο Πέδρο Μαρτίνς δεν ζητάει μεταγραφή χαφ στον Ολυμπιακό.

Σούπερ προσφορά* στα Virtual Sports | *Ισχύουν όροι & προϋποθέσεις

Στις εισηγήσεις του Πέδρο Μαρτίνς για την ενίσχυση του Ολυμπιακού χαφ δεν υπάρχει. Θα αλλάξει η εισήγηση του κόουτς μόνο αν φύγει κάποιος εκ των τριών βασικών (Γκιγιέρμε, Καμαρά, Μπουχαλάκη).

Για ποιο λόγο, όμως, ο Πορτογάλος τεχνικός δεν ζητάει άλλον κεντρικό χαφ; Κατ΄ αρχάς, το ότι ο Ολυμπιακός έπαιξε φέτος με τρία κεντρικά χαφ σε πάρα πολλά παιχνίδια, δεν σημαίνει ότι το ίδιο θα συμβεί και τη νέα σεζόν. Φέτος υπήρξε η ιδιαιτερότητα ότι αφενός μεν στο μεγαλύτερο διάστημα της σεζόν ήταν νοκ άουτ ο Φορτούνης, αφετέρου δε ότι ο Βαλμπουενά επί δυόμιση μήνες (με το ξεκίνημα του 2020) μετατοπίστηκε από δεκάρι στα άκρα της επίθεσης για να καλύψει το κενό του Ποντένσε. Με τον Φορτούνη και τον Βαλμπουενά διαθέσιμους δεν είναι η πιο εύκολη απόφαση να παίζει ο Ολυμπιακός με τρία αμυντικά-κεντρικά χαφ.

Να έχουμε, όμως, υπόψιν μας και κάτι άλλο: ο Μαρτίνς υπολογίζει στον Καφού. Με δική του προτροπή αποκτήθηκε στις τελευταίες ημέρες του Γενάρη ο συμπατριώτης του μέσος και μπορεί να πρόλαβε να τον βάλει μόλις σε ένα παιχνίδι βασικό (και σε ένα δεύτερο αλλαγή) στον μόλις ένα μήνα (τον Φλεβάρη) που τον είχε στη διάθεση του, αλλά αυτό δεν σημαίνει ότι τον…ξέχασε. Ποντάρει πάνω του και δεν είναι τυχαίο ότι ο Ολυμπιακός τον αγόρασε (δεν τον δανείστηκε) από τη Λέγκια και του έδωσε 3,5 χρόνια συμβόλαιο.

Από την πλευρά μου έκανα ένα σκάουτινγκ του Καφού σε δύο-τρία παιχνίδια του με τη Λέγκια τη φετινή σεζόν, κυρίως εκείνα κόντρα στη Ρέϊντζερς για το Γιουρόπα Λιγκ-άλλωστε δεν έπαιξε και πολλά φέτος ο Πορτογάλος, καθώς είχε ένα αρκετά σοβαρό τραυματισμό κι επανήλθε το Δεκέμβρη, όταν πια είχε διακοπή το πολωνικό πρωτάθλημα λόγω χειμώνα.

Αν γράψω ότι ξετρελάθηκα με τον Καφού, δεν θα είναι αλήθεια. Ωστόσο, είδα αρκετά ωραία πράγματα στο παιχνίδι του, τέτοια που η εκτίμηση την οποία σχημάτισα είναι ότι αν ο παίκτης αυτός δεν βγάλει τραυματισμούς μπορεί να τον βοηθήσει τον Ολυμπιακό. Δεν είναι σούπερ, αλλά είναι καλή επιλογή για 8άρι-νομίζω όχι για 6άρι, αφού δεν νομίζω ότι το ανασταλτικό είναι το καλύτερο κομμάτι του παιχνιδιού του.

Ο 27χρονος μέσος «τρέχει» ωραία την μπάλα. Μπορεί να την πάρει κοντά στην περιοχή της δικής του ομάδας και με ωραίο στιλ και γρήγορα να την μεταφέρει ο ίδιος κοντά στην αντίπαλη περιοχή, βγάζοντας έτσι καλή επίθεση η, αντεπίθεση.

Παίζει γενικά με καλή συχνότητα κάθετο ποδόσφαιρο και έχει έξυπνες πάσες, ενίοτε και με τη μία, από τις οποίες μπορεί να προκύψουν φάσεις η, προϋποθέσεις φάσεων.

Η τεχνική του είναι καλή και του δίνει τη δυνατότητα να κρατάει αρκετά εύκολα την μπάλα.

Είναι δυνατό παιδί, κάτι που τον βοηθάει να μπαίνει στις μονομαχίες. Το δε ύψος του τον βοηθάει να κερδίζει κεφαλιές τόσο στο κέντρο, όσο και στις αντίπαλες περιοχές, προσφέροντας επιθετικά, κύρια στις στατικές φάσεις.

Το έχει να βγαίνει στην επίθεση σαν κρυφός κυνηγός και κάπως έτσι, εκμεταλλευόμενος το καλό του δεξί πόδι, είχε εννιά γκολ στη Λέγκια σε λιγότερο από δύο σεζόν.

Κάποιες φορές βγαίνει να πιέσει ψηλά, ανασταλτικά γενικά θα το παλέψει, θα κόψει και θα κλέψει κάποιες φορές, θα γυρίσει πίσω στην άμυνα, αλλά η προτεραιότητα του είναι να κυκλοφορήσει την μπάλα, να κοντρολάρει το παιχνίδι, να δημιουργήσει.

Τι δεν μου άρεσε; Είναι κάπως βαρύς παίκτης, κάνει κάποια εξεζητημένα πράγματα χωρίς επιτυχία, έχει ορισμένες επιπόλαιες πάσες, όταν θα πιεστεί δεν βγάζει σιγουριά και μπορεί χάνοντας την μπάλα να κινδυνεύσει η ομάδα του, κόβεται όχι με μεγάλη δυσκολία μερικές φορές παίρνοντας προσπάθειες. Και έχω ένα ερωτηματικό για τις αντοχές του σε ολόκληρο το 90λεπτο.

Θα σταθώ σε ένα σημείο, κατά την γνώμη μου σημαντικό: και στα δύο παιχνίδια με τη Ρέϊντζερς, που δεν είναι φέτος ομάδα της πλάκας κι έχει φτάσει κι αυτή, όπως ο Ολυμπιακός στους 16 του Γιουρόπα Λιγκ, ο Καφού είχε στιγμές από αυτές που κάνουν τη διαφορά. Κι ήταν συνολικά πέντε-έξι, ουκ ολίγες για οκτάρι.

Όταν προσαρμοστεί στον Ολυμπιακό κι έχει τέτοιες στιγμές με τέτοια συχνότητα νομίζω ότι όλοι θα τον εκτιμήσουμε.

Άσχετο: μετά τις ιταλικές εφημερίδες, την Corriere Dello Sport https://www.corrieredellosport.it/news/calcio/calcio-estero/2020/05/04-69449803/calcioscommesse_grecia_olympiakos_estraneo_ai_fatti/

και την Tuttosport https://www.tuttosport.com/news/calcio/calcio-estero/2020/05/04-69451304/calcioscommesse_grecia_nessuna_indagine_sull_olympiakos/

τώρα και μία αγγλική εφημερίδα, η Daily Mail https://www.dailymail.co.uk/home/article-8297337/Clarifications-corrections.html «απολογήθηκε» στον Ολυμπιακό και τον Μαρινάκη για τα περί…υποβιβασμού του Ολυμπιακού και τιμωρίας του προέδρου του για την εισήγηση στην Επιτροπή Δεοντολογίας…

Οι Μάχες Των Play Off είναι στο Gazzetta.gr

Τα πιο συναρπαστικά Play Off της δεκαετίας είναι στο Gazzetta.gr! Όλα τα αθλητικά νέα για την αγαπημένη σου ομάδα, σε συνεχή ενημέρωση. Ακολούθησε το Gazzetta και θα είσαι πάντα ενημερωμένος για το πρόγραμμα των Play Off, την βαθμολογία των ομάδων, τις μεταδόσεις και φυσικά παρακολουθείτε live τα Play Off μέσα από το Game Center!

Κώστας Νικολακόπουλος
Κώστας Νικολακόπουλος

Ο Κώστας Νικολακόπουλος έγινε δημοσιογράφος από…σπόντα. Από τη Νομική και τη δικηγορία η, το επάγγελμα του δικαστικού, που υποτίθεται ότι ήταν στα πλάνα του (εξ ου κι οχαρακτηρισμός «ανακριτή» από τον Γ. Λούβαρη!), βρέθηκε ξαφνικά στον ΦΙΛΑΘΛΟ, όταν πρωτογεννήθηκε η ιδέα αυτής της εφημερίδας από τους Ν. Καραγιαννίδη και Ι. Μαθιουδάκη. Ένα χρόνο ρεπορτάζ Πανιώνιου και Αιγάλεω (μαζί), ένα χρόνο ΑΕΚ και από την άνοιξη του 1984 έως και σήμερα ρεπορτάζ Ολυμπιακού, όπου τα έχει δει όλα. Πρώτα τα λεγόμενα πέτρινα χρόνια και μετά πρωταθλήματα το ένα μετά το άλλο. Του αρέσει να γράφει για μεταγραφές, αλλά ο ίδιος τις αποφεύγει. Σε 40 χρόνια έχει κάνει δύο! Το 1992 στο ΦΩΣ του Θ. Νικολαϊδη και μετά στον ΓΑΥΡΟ που στη συνέχεια έγινε ένα με τον Κόκκινο Πρωταθλητή. Πάνω από μία δεκαετία καλύπτει το ρεπορτάζ του Ολυμπιακού στον Σπορ FM.