Tα τρία σενάρια για τον διάδοχο του Περέιρα και το deal του «Big-4»

Tα τρία σενάρια για τον διάδοχο του Περέιρα και το deal του «Big-4»

bet365

Η αλλαγή της ΚΕΔ, ο ρόλος της UEFA, η απαιτούμενη συναίνεση των τεσσάρων "μεγάλων" και το χρονοδιάγραμμα για τη νέα ΚΕΔ. Το gazzetta.gr καταγράφει τα δεδομένα και τα ζητούμενα της υπόθεσης.

Αν και πότε ακριβώς θα αρχίσουν ή ακόμα – ακόμα κι αν ολοκληρωθούν το πρωτάθλημα και το Κύπελλο, δεν το γνωρίζουμε. Πότε ακριβώς θα παραδώσει το «φιρμάνι» της η UEFA στην κυβέρνηση για τις αλλαγές στο ελληνικό ποδόσφαιρο μετά την υπογραφή του «μνημονίου» μεταξύ Μητσοτάκη – Τσέφεριν, επίσης δεν το γνωρίζουμε: σίγουρα, πάντως, μέχρι τα μέσα Αυγούστου. Εντός του Ιουλίου επίσης, θεωρητικά, αναμένονται και οι εκλογές στην ΕΠΟ: όλοι περιμένουν πρωτίστως αν και πότε θα λήξει η τρέχουσα αγωνιστική σεζόν.

Και μετά το VAR (για το οποίο θεωρητικά περιμέναμε και την… πολυπόθητη και «διαβόητη» γραμμή του οφσάιντ στα play offs και στον τελικό του Κυπέλλου) και τους ξένους διαιτητές, έχουμε να περιμένουμε και την αντικατάσταση των μελών της ΚΕΔ. Η Κεντρική Επιτροπή Διαιτησίας αποτελείται από πέντε στελέχη (Μέλο Περέιρα, Φερνάντεθ Μαρίν, Λιφ Λίντμπεργκ και οι Έλληνες αρμόδιοι για τους ορισμούς στα ερασιτεχνικά πρωταθλήματα Δημήτρης Καλύβας, Γιάννης Τσαχειλίδης), τα οποία πλαισιώνονται από τον Σταύρο Τριτσώνη (υπεύθυνος Ανάπτυξης, διευθυντής Ακαδημίας ΚΕΔ) και από τον Μιχάλη Κουκουλάκη (υπεύθυνος για το VAR).

Φήμες ακούγονται πολλές για την αντικατάσταση των δύο τελευταίων, αλλά το μόνο βέβαιο είναι πως αποχωρεί μετά από τρία χρόνια ο Μέλο Περέιρα. Πώς και από ποιον θα αντικατασταθεί; Αν δεν αλλάξει κάτι στα σημερινά δεδομένα, η UEFA θα προτείνει τρεις υποψήφιους επικεφαλής της ΚΕΔ στους τέσσερις «μεγάλους» (Ολυμπιακός, ΠΑΟΚ, ΑΕΚ, Παναθηναϊκός κατά σειρά στη βαθμολογία) και τα σενάρια είναι τρία…

Α) Να συμφωνήσει το "Big-4" σε έναν από τους τρεις υποψήφιους αρχι-διαιτητές που θα προτείνει η UEFA και να κλείσει το θέμα εκεί.

Β) Να μην συμφωνήσουν σε ένα πρόσωπο κοινής αποδοχής και να ορίσει η UEFA έναν από τους τρεις.

Γ) Να αναλάβει τη θέση ο Φερνάντεθ Μαρίν, σενάριο το οποίο συγκεντρώνει ελάχιστες πιθανότητες, όχι μόνο διότι θα πρέπει να υπάρχει συμφωνία των «4», αλλά και πρόταση στον ίδιο.

Σε κάθε περίπτωση το θέμα του νέου επικεφαλής της ΚΕΔ αναμένεται να… πάρει τη σειρά του αμέσως μετά τη λήξη της αγωνιστικής σεζόν. Αν το πρωτάθλημα είχε διακοπεί, ίσως να είχε δρομολογηθεί ήδη, αλλά η παράταση λόγω κωρονοϊού το «μεταθέτει» για τα τέλη Ιουλίου – αρχές Αυγούστου. Κι όποιος πιστεύει ότι με την ατμόσφαιρα που έχει διαμορφωθεί (και η οποία ενδέχεται να φορτιστεί με ακόμα πιο αρνητικά ιόντα στα play offs και στους ημιτελικούς Κυπέλλου...) υπάρχει περίπτωση να συμφωνήσουν σε πρόσωπο κοινής αποδοχής οι "μεγάλοι", να σηκώσει πρώτος το χέρι...

Οι Μάχες Των Play Off είναι στο Gazzetta.gr

Τα πιο συναρπαστικά Play Off της δεκαετίας είναι στο Gazzetta.gr! Όλα τα αθλητικά νέα για την αγαπημένη σου ομάδα, σε συνεχή ενημέρωση. Ακολούθησε το Gazzetta και θα είσαι πάντα ενημερωμένος για το πρόγραμμα των Play Off, την βαθμολογία των ομάδων, τις μεταδόσεις και φυσικά παρακολουθείτε live τα Play Off μέσα από το Game Center!

 

SUPERLEAGUE Τελευταία Νέα