60 χρόνια Α' Εθνική: Τι έγινε στις 20 Απριλίου

Gazzetta team
60 χρόνια Α' Εθνική: Τι έγινε στις 20 Απριλίου

bet365

Η ιστοσελίδα της Superleague στάθηκε στο τι έγινε στις 20 Απριλίου σε παλιότερες σεζόν στο πρωτάθλημα.

Αναλυτικά τα όσα γράφει η ιστοσελίδα της Superleague για τις 20 Απρίλη

1975
Η ΑΕΚ μονομαχεί με τον Ολυμπιακό για τον τίτλο, συγκάτοικοι στην κορυφή, αλλά έχει το εμπόδιο του Παναθηναϊκού μπροστά της, που έχει μείνει πίσω, αλλά στα ντέρμπι είναι επικίνδυνος. Αν και στο πρώτο ημίχρονο έδειξε ότι μπορούσε να νικήσει εύκολα, η ΑΕΚ χρειάστηκε ένα πέναλτι στην εκπνοή, για να επικρατήσει με 4-3 (33’ σουτ Βάγκνερ, 37’ σουτ Παπαϊωάννου, 72’ κεφαλιά Δέδες, 90’ πέναλτι Τάσος – 58’ πέναλτι, 81’ σουτ Αντωνιάδης, 78’ κεφαλιά Φυλακούρης).

1997
Ο Παναθηναϊκός δεν είναι σε φόρμα, καθώς έχει χάσει και τα τρία τελευταία του παιχνίδια. Μάλιστα κινδυνεύει να μείνει και εκτός Ευρώπης. Τα άσχημα αποτελέσματα όμως συνεχίζονται, καθώς χάνει για πρώτη φορά στην έδρα του από την Ξάνθη, με 2-1 (53’ σουτ Βαζέχα – 44’ σουτ Τεγγελίδης, 90’ πέναλτι Καραγεωργίου). Ο Παναθηναϊκός ισοφαρίζει το αρνητικό σερί ηττών – τέσσερις -στην ιστορία του.

2002
Όλα τα μάτια είναι στραμμένα στο «Σπύρος Λούης», όπου ο Ολυμπιακός υποδέχεται την ΑΕΚ μια αγωνιστική πριν το τέλος, αφού κρίνεται ο τίτλος. Η ΑΕΚ είναι μπροστά τρεις βαθμούς, κάτι που σημαίνει ότι αν αποφύγει την ήττα, είναι κοντά στο πρωτάθλημα. Ο Ολυμπιακός με νίκη περνάει πρώτος, γιατί έχει το αβαντάζ των μεταξύ τους αγώνων.

Το παιχνίδι είναι γεμάτο γκολ και μετά από ανατροπές, ο Ολυμπιακός επικρατεί με 4-3 (43’ σουτ, 58’ σουτ Αλεξανδρής, 52’ κεφαλιά Πατσατζόγλου, 88’ σουτ Τζόρτζεβιτς – 24’ πέναλτι, 75’ πέναλτι Τσιάρτας, 89’ σουτ Λάκης).

2008
Ο Ολυμπιακός είναι δύο βαθμούς μπροστά από την ΑΕΚ, υπολογίζοντας και αυτούς από τον μηδενισμό του Απόλλωνα Καλαμαριάς. Νικά τον Ηρακλή με 3-1 (26’ σουτ, 39’ σουτ Μήτρογλου, 50’ φάουλ Τζόρτζεβιτς – 61’ κεφαλιά Μαλαγκουένιο) και πανηγυρίζει τον τίτλο, με δεδομένο βέβαια ότι θα ίσχυε η νίκη επί του Απόλλωνα. Την ίδια μέρα ο Ατρόμητος υποβιβάζεται, χάνοντας 2-1 από τον Πανιώνιο (70’ πέναλτι, 83’ σουτ Χούτος – 6’ σουτ Περόνε). Μεταξύ άλλων είναι η τελευταία εμφάνιση στην κατηγορία των Ανατολάκη, Ζήκου και Πουρσανίδη.

Οι Μάχες Των Play Off είναι στο Gazzetta.gr

Τα πιο συναρπαστικά Play Off της δεκαετίας είναι στο Gazzetta.gr! Όλα τα αθλητικά νέα για την αγαπημένη σου ομάδα, σε συνεχή ενημέρωση. Ακολούθησε το Gazzetta και θα είσαι πάντα ενημερωμένος για το πρόγραμμα των Play Off, την βαθμολογία των ομάδων, τις μεταδόσεις και φυσικά παρακολουθείτε live τα Play Off μέσα από το Game Center!

 

SUPERLEAGUE Τελευταία Νέα