60 χρόνια Α' Εθνικής: Το σαν σήμερα 19 Απριλίου

Δημήτρης Τομαράς
60 χρόνια Α' Εθνικής: Το σαν σήμερα 19 Απριλίου

bet365

Τέσσερα γεγονότα ξεχώρισε και ανέδειξε το Σαν σήμερα της Λίγκας, εκ των οποίων δύο περιπτώσεις κατάκτησης τίτλων, μία από Ολυμπιακό και μία από Παναθηναϊκό.

Ειδικότερα:

1964
Ο Παναθηναϊκός συνεχίζει αήττητος, αλλά τρεις αγωνιστικές πριν από το τέλος είναι έξι βαθμούς μπροστά από τον Ολυμπιακό. Αυτό σημαίνει ότι θέλει ένα βαθμό για να πάρει και μαθηματικά το πρωτάθλημα. Τελικά το κάνει πανηγυρικά νικώντας τον ΠΑΟΚ με 4-0 (19’ σουτ Πανάκης, 25’ σουτ, 74’ σουτ Θεοφάνης, 72’ αυτογκόλ Ραπτόπουλος). Την ίδια ώρα ο Ολυμπιακός νικά 8-2 τον Ηρακλή.

1981
Ο Ολυμπιακός είναι τρεις βαθμούς μπροστά από τον Άρη και πέντε από την ΑΕΚ, όταν πηγαίνει στο «Κλεάνθης Βικελίδης» για το σημαντικότερο ίσως παιχνίδι της σεζόν. Με αντίπαλο την ομάδα που ένα χρόνο πριν έπαιξαν μπαράζ για τον τίτλο. Οι «ερυθρόλευκοι» παίρνουν το 0-0 κρατώντας τη διαφορά, ενώ στους τέσσερις πλησιάζει η ΑΕΚ, που νικά 3-1 τον Πανιώνιο (19’ κεφαλιά, 82’ σουτ Βλάχος, 86’ σουτ Βλάντιτς – 89’ σουτ Καλτσάς).

1992
Έξι αγωνιστικές πριν από το τέλος του πρωταθλήματος η ΑΕΚ είναι ένα βαθμό μπροστά από Ολυμπιακό και Παναθηναϊκό. Ο πρώτος μια μέρα πριν έμεινε στο 0-0 στη Δράμα με τη Δόξα, ενώ το ίδιο σκορ έχει ο αγώνας του Πανιωνίου με τον Παναθηναϊκό. Έτσι η ΑΕΚ ξεφεύγει με δύο βαθμούς νικώντας τον δυνατό ΟΦΗ με 3-0 (13’ σουτ Μπατίστα, 52’ σουτ Αλεξανδρής, 55’ σουτ Δημητριάδης).

2015
Τέσσερις αγωνιστικές πριν το τέλος ο Ολυμπιακός είναι 11 βαθμούς μπροστά από τον Παναθηναϊκό και του αρκεί να νικήσει τον Λεβαδειακό. Ωστόσο πριν καλά γίνει αυτό το παιχνίδι, ο Παναθηναϊκός χάνει 2-1 από τον Πανθρακικό (45’ σουτ Ιγκόρ, 88’ σουτ Τζάνης – 55’ κεφαλιά Σίλντενφελντ). Έτσι λίγες ώρες αργότερα στο «Γεώργιος Καραϊσκάκης» ο Ολυμπιακός πανηγυρίζει πριν καν αρχίσει ο αγώνας με τον Λεβαδειακό, που κερδίζει με 4-0 (44’ σουτ, 60’ σουτ Ντομίνγκες, 55’ κεφαλιά Μπενίτες, 90’ σουτ Φορτούνης).

Οι Μάχες Των Play Off είναι στο Gazzetta.gr

Τα πιο συναρπαστικά Play Off της δεκαετίας είναι στο Gazzetta.gr! Όλα τα αθλητικά νέα για την αγαπημένη σου ομάδα, σε συνεχή ενημέρωση. Ακολούθησε το Gazzetta και θα είσαι πάντα ενημερωμένος για το πρόγραμμα των Play Off, την βαθμολογία των ομάδων, τις μεταδόσεις και φυσικά παρακολουθείτε live τα Play Off μέσα από το Game Center!

 

SUPERLEAGUE Τελευταία Νέα