Στα χρόνια της… δικής του ΕΠΟ

Στα χρόνια της… δικής του ΕΠΟ

Στα χρόνια της… δικής του ΕΠΟ

bet365

Ο Δημήτρης Τσορμπατζόγλου θυμάται αποφάσεις Δικαιοδοτικών Οργάνων της ΕΠΟ κατά τη διάρκεια των τελευταίων ετών, στα οποία ο ΠΑΟΚ «κατηγορείται» ότι παίζει κυρίαρχο ρόλο.

bwin - Live Casino γεμάτο εκπλήξεις* όλο τον Απρίλιο! |21+ * Ισχύουν όροι και προϋποθέσεις

Το ελληνικό ποδόσφαιρο μπήκε σε άλλη τροχιά από το Φθινόπωρο του 2016 με τον ΠΑΟΚ να πρωταγωνιστεί σε όλες τις εξελίξεις. Όλα όσα ο ΠΑΟΚ προκάλεσε, αρχής γενομένης από τη μη συμμετοχή στον ημιτελικό κυπέλλου της σεζόν 2015-2016 που οδήγησε τελικά και στον ορισμό Διοικούσας Επιτροπής στην ΕΠΟ από FIFA και UEFA, έχουν αλλάξει το σκηνικό προκαλώντας αλλαγές στους διεκδικητές των πρωταθλημάτων.

Τι γινόταν μέχρι το 2016 δεν χρειάζεται να θυμίσουμε στους Έλληνες φιλάθλους. Μετά από εκείνες τις αλλαγές πάντως, το πρωτάθλημα έχουν το δικαίωμα να το διεκδικούν και άλλοι, κάτι που φυσικά δεν αρέσει καθόλου στον Ολυμπιακό. Η περίφημη φαταουλική νοοτροπία τους σημαδεύει για πολλούς και διάφορους λόγους. Γι’ αυτό λοιπόν εδώ και τρία χρόνια που ο Ολυμπιακός δεν κατακτά τίποτα, φωνάζει και χρησιμοποιεί δεκάδες μέσα για να δημιουργήσει φασαρία.

Ο Ολυμπιακός που κατηγορεί τον ΠΑΟΚ για την… δική του ΕΠΟ! Έτσι δεν λένε επίσημοι και ανεπίσημοι εκπρόσωποι;

Μία από τις αλλαγές βέβαια αυτών των τελευταίων ετών που ΔΕΝ επιθυμούσε με τίποτα ο Ολυμπιακός (που φυσικά δεν ήθελε ούτε αλλαγές στην ΚΕΔ, ούτε το VAR, ούτε ξένους διαιτητές) ήταν και ο διορισμός τακτικών δικαστών στα Δικαιοδοτικά Όργανα του ποδοσφαίρου. Το τι συνέβαινε πριν το 2016 στα Όργανα αυτά το ακούσαμε ακόμη και σε συνομιλίες ιδιοκτητών ΠΑΕ με νομικούς συμβούλους της ΕΠΟ.

Τι συνέβη μετά; Για να δούμε αποφάσεις Επιτροπών της ΕΠΟ για την οποία ο Ολυμπιακός φωνάζει και οδύρεται και όταν χάνει δημιουργεί τόσο τοξικό κλίμα με μόνο σκοπό τον εκφοβισμό.

Για να θυμηθούμε τι γίνεται στις Επιτροπές της ΕΠΟ τα τελευταία χρόνια…

Τον Απρίλιο του 2017 η Πειθαρχική Επιτροπή της ΕΠΟ έκρινε ένοχο τον Ολυμπιακό για επίθεση στα αποδυτήρια του Καραϊσκάκης κατά του παρατηρητή Λασκαράκη, μετά τον αγώνα Ολυμπιακός-ΑΕΚ. Τότε τιμωρήθηκε μάλιστα και ο πρώτος παρατηρητής Βαλσαμής για πλημμελή έκθεση που συνέταξε! Παρολ’ αυτά ο Ολυμπιακός τιμωρήθηκε με την μικρότερη (βάσει κανονισμού) ποινή: Τέσσερις αγώνες κεκλεισμένων των θυρών και 150 χιλιάδες ευρώ πρόστιμο.

Η περιβόητη Επιτροπή Εφέσεων της ΕΠΟ ανέλαβε στη συνέχεια και τι αποφάσισε: Ποινή μίας αγωνιστικής κεκλεισμένων των θυρών και 95 χιλιάδες ευρώ πρόστιμο! Και όλα αυτά ενώ έχουν αποχωρήσει Σαρρής και Γκιρτζίκης!

Τον Ιούλιο του 2017 η Επιτροπή Εφέσεων πρωταγωνιστεί και με την εκπληκτική απόφαση για το Ολυμπιακός-Πλατανιάς! Για ένα ματς που ΠΟΤΕ σε κανένα όργανο δεν αμφισβητήθηκε και ΔΕΝ διαψεύσθηκε ότι οι παίκτες του Πλατανιά δέχθηκαν επίθεση στο ημίχρονο, η Επιτροπή Εφέσεων θεωρεί ότι οι ένορκες καταθέσεις που δόθηκαν στο πλαίσιο της ποινικής διαδικασίας δεν αποτελούν και καταγγελία! Αποφάσισε την πλήρη αθώωση του Ολυμπιακού, που πρωτοδίκως είχε γλιτώσει με τρεις αγωνιστικές κεκλεισμένων των θυρών.

Το Νοέμβριο του 2018 (διοίκηση Γραμμένου πλέον) ο αγώνας κυπέλλου Παναχαϊκή-Ολυμπιακός διακόπτεται λόγω επεισοδίων που προκάλεσαν φιλοξενούμενοι μια και… προκλήθηκαν από ένα τηλέφωνο που χτυπούσε με τον ύμνο του Παναθηναϊκού. Λίγες ημέρες μετά οι δικηγόροι του Ολυμπιακού πήγαν σε αυτή την ίδια Πειθαρχική της ΕΠΟ, όπου αποδεχόμενοι την επερχόμενη ποινή αφαίρεσης βαθμών, δήλωναν… «Ακόμη και δεν το δεχθείτε αυτό (ο ισχυρισμός για προβοκάτσια), υπάρχει η κανονιστική αναγκαιότητα αυτοί οι τρεις βαθμοί να αφαιρεθούν από το κύπελλο Ελλάδας».

Η πειθαρχική της ΕΠΟ (του… ΠΑΟΚ όπως λένε αυτοί) αποφάσισε, εκπλήσσοντας και τους Ολυμπιακούς, να τους επιβάλλει πρόστιμο ύψους 60 χιλιάδων ευρώ!!! Αυτοί ζητούσαν αφαίρεση βαθμών από το κύπελλο και τελικά τιμωρήθηκαν με 60 χιλιάρικα!

Τον Απρίλιο του 2019 η Επιτροπή Εφέσων της ΕΠΟ ήταν και πάλι αυτή που δικαίωσε τον Ολυμπιακό για τον αγώνα με τον Παναθηναϊκό. Πρωτοδίκως στο Δικαιοδοτικό της Λίγκας αποφασίστηκε η συνέχιση του αγώνα από το 69ο λεπτό, η Εφέσεων όμως αποφάσισε υπέρ του Ολυμπιακού που πήρε το ματς στα χαρτιά!

Να πάμε και στα φετινά;

Τον περασμένο Οκτώβριο ο Σάββας Θεοδωρίδης για πολλοστή φορά… καταγγέλλει στημένο πρωτάθλημα και επιτίθεται προσωπικά κατά του Μέλο Περέιρα με απίστευτους χαρακτηρισμούς. Μετά από 5-6-7 τέτοιες δηλώσεις και ενώ όλη η Ελλάδα μιλάει για την τοξικότητα που δημιουργείται στο πρωτάθλημα, του ασκείται δίωξη! Ο Ολυμπιακός πάει και τον αποκηρύσσει… «δεν μιλάει ως Ολυμπιακός» και πράγματι η Πειθαρχική της ΕΠΟ τον αθωώνει και του δίνει επίσημα το δικαίωμα να… συνεχίσει το έργο του.

Τον Δεκέμβριο του 2019 όλη η Ελλάδα «θαυμάζει» την μονομαχία Μπέου-Καραπαπά που οδηγεί σε προσωρινή διακοπή τον αγώνα Βόλος-Ολυμπιακός. Το Πρωτοβάθμιο τιμωρεί τον Καραπαπά με δύο μήνες απαγόρευση εισόδου στους αγωνιστικούς χώρους! Τι σύμπτωση! Η Επιτροπή Εφέσεων δικαιώνει τον εκπρόσωπο του Ολυμπιακού ακόμη και γι’ αυτό: «Δεν τέλεσε στην αποδιδόμενη σ’ αυτόν πειθαρχική παράβαση» και σβήνει την ποινή!

Το αποκορύφωμα όλων αυτών; Από τον Απρίλιο του 2019 και μετά από διάφορες διαδικασίες και αιτήματα για να αλλάξουν οι κατηγορίες, ο Άρειος Πάγος αποφασίζει οριστικά την παραπομπή 28 ανθρώπων του ποδοσφαίρου σε δίκη με κατηγορίες για σύσταση συμμορίας και για αλλοίωσης αποτελεσμάτων αγώνων. Μόλις το Νοέμβριο (μετά από εφτά ολόκληρους μήνες) η Επιτροπή Δεοντολογίας της ΕΠΟ παρεμβαίνει (όπως οφείλει) και αρχίζει διαδικασία πειθαρχικής διερεύνησης για το βούλευμα των 28, αφού μόνο η παραπομπή σε δίκη αρκεί για να διερευνηθούν ενδεχόμενες πειθαρχικές κυρώσεις για τα 28 φυσικά πρόσωπα και για τις ομάδες που εμπλέκονται. Μέσα σε αυτές φυσικά και ο Ολυμπιακός!

Και όμως… Δώδεκα ολόκληρους μήνες μετά την έκδοση του βουλεύματος και 5,5 μήνες μετά την έρευνα που ξεκίνησε η Επιτροπή Δεοντολογίας της ΕΠΟ, ω του θαύματος, ΔΕΝ έχουμε ακόμη ΚΑΜΙΑ κίνηση, καμία απόφαση!

Αυτά γίνονται στο ελληνικό ποδόσφαιρο, στα χρόνια που… ο ΠΑΟΚ έγινε χαλίφης χαχαχαχα.

Ο ΠΑΟΚ που από τότε που ανέλαβε ο Σαββίδης, μόνο δύο σεζόν δεν έχει υποστεί αφαιρέσεις βαθμών! Που από το 2015 και μετά που δυναμώνει όλο και πιο πολύ στο γήπεδο, χάνει κάθε χρόνο στα χαρτιά 2-3-5-7 βαθμούς από αυτούς που κερδίζει στους αγωνιστικούς χώρους. Πάντα με αποφάσεις αυτών των Οργάνων!

Ο ΠΑΟΚ που προσπάθησε τόσο πολύ γι’ αυτή την αλλαγή, που έδωσε αγώνες για τακτικούς δικαστές και τώρα βλέπει μερικούς από αυτούς να λένε… δεν δικάζουμε, γιατί δεσμευόμαστε από την εισήγηση του Αρκούδη, που τον έπεισε η αυτοψία της Μαρούπα και η επιτροπή που προΐσταται ο κουμπάρος του Αυγενάκη! Δεν δικάζουν και επικαλούνται δεσμευτικότητα, παρά το ότι αυτό έχει αποκλειστεί ακόμη και από τον διοικητικό εφετείο, το πλέον αρμόδιο να κρίνει διοικητική πράξη όπως είναι αυτή της ΕΕΑ.

Αυτά συμβαίνουν στα χρόνια της ΕΠΟ του… ΠΑΟΚ.

Καλή Ανάσταση σε όλους…

Οι Μάχες Των Play Off είναι στο Gazzetta.gr

Τα πιο συναρπαστικά Play Off της δεκαετίας είναι στο Gazzetta.gr! Όλα τα αθλητικά νέα για την αγαπημένη σου ομάδα, σε συνεχή ενημέρωση. Ακολούθησε το Gazzetta και θα είσαι πάντα ενημερωμένος για το πρόγραμμα των Play Off, την βαθμολογία των ομάδων, τις μεταδόσεις και φυσικά παρακολουθείτε live τα Play Off μέσα από το Game Center!

Δημήτρης Τσορμπατζόγλου
Δημήτρης Τσορμπατζόγλου

Πρέπει να ήταν με μία μπάλα στα χέρια (οποιουδήποτε μεγέθους και χρώματος) από τότε που περπάτησε…
Αγαπάει το ποδόσφαιρο, λατρεύει το μπάσκετ το οποίο έπαιξε (όχι με μεγάλη επιτυχία…) γι’ αρκετά χρόνια στον ιστορικό ΒΑΟ, βλέπει βόλεϊ, του αρέσει το χάντμπολ, μπορεί να βλέπει με τις ώρες στίβο, καταδύσεις, ιππασία, σκοποβολή, χόκει επί χόρτου, αλλά και στον πάγο! Παρακολουθεί και πάλη, και άρση βαρών, φυσικά και πινγκ πονγκ και τέννις και … και... και...
Στο γήπεδο πήγε πρώτη φορά το 1983 σε αγώνα ΠΑΟΚ-Απόλλων Αθηνών. Μεγάλη και ωραία εμπειρία. Από το δημοτικό κρατούσε σημειώσεις, στατιστικά, πρόγραμμα αγώνων, είχε αρχείο και έκανε διάφορες αναλύσεις- συγκρίσεις.
Όλα τα άλλα ήρθαν φυσιολογικά…
Από τα 17 του το 1994, ξεκίνησε να ασχολείται με την δημοσιογραφία στην Αθλητική Μακεδονίας Θράκης, όπου τα πρώτα βήματα έγιναν από τις χαμηλές κατηγορίες του μπάσκετ. Φοβερές οι χρονιές που έκανε το ρεπορτάζ και του αγαπημένου του ΒΑΟ, σε Α2 και Α1!
Ακολούθησαν πολλά άλλα Μέσα στην Θεσσαλονίκη και όχι μόνο, εμπειρίες σε εφημερίες, ραδιόφωνα, τηλεόραση, φυσικά και στο διαδικτυο. Τα τελευταία 15 χρόνια είναι πιο κοντά στο ρεπορτάζ του ποδοσφαιρικού ΠΑΟΚ.