Οι... δρόμοι της Α.Ε.Κ. για τον Αραούχο!

Οι... δρόμοι της Α.Ε.Κ. για τον Αραούχο!

Γιώργος Τσακίρης
Οι... δρόμοι της Α.Ε.Κ. για τον Αραούχο!

bet365

Το gazzetta.gr καταγράφει όλα όσα αφορούν την υπόθεση του Αργεντινού ποδοσφαιριστή και το μέλλον της συνεργασίας του με την μεγάλη του... καψούρα, την Ένωση...

Σούπερ προσφορά* στα Virtual Sports | *Ισχύουν όροι & προϋποθέσεις

Ήταν εύκολα αντιληπτό από την αρχή της παγκόσμιας παύσης λόγω του Covid 19 ότι πολλά που είχαμε ως αναμενόμενο να συμβούν στα ποδοσφαιρικά club θα βρίσκονταν μπροστά σε νέα -πολύ διαφορετικά- δεδομένα και οι εξελίξεις θα ήταν εντελώς διαφορετικές απ' αυτό που αρχικά (όπως σημειώνουμε) θεωρούνταν αναμενόμενο να συμβεί. Κάτι που αφορά στο μεγαλύτερο βαθμό τους δανεισμούς ποδοσφαιριστών των ομάδων και τι θα συμβεί με εκείνους που προβλεπόταν οψιόν αγοράς από το ένα στο άλλο club. Όπως ακριβώς δηλαδή ισχύει με την ΑΕΚ και την περίπτωση του Σέρχιο Αραούχο.

Οι δυο πλευρές έχουν βασική επιθυμία να συνεχίσουν μαζί. Προφανώς όμως τα δεδομένα έχουν αλλάξει σχετικά με τη δυνατότητα καταβολής της ρήτρας 2.7 εκατ. ευρώ που αρχικά είχαν συμφωνήσει Λας Πάλμας και ΑΕΚ. Κάτι που συμβαίνει και με πολλές άλλες υποθέσεις δανεικών ποδοσφαιριστών που έχουν οψιόν αγοράς. Είναι λογικό να βρισκόμαστε στο παρά πέντε των ουσιαστικών εξελίξεων των συγκεκριμένων υποθέσεων αφού πρόκειται για περιπτώσεις ποδοσφαιριστών που θα πρέπει να ξεκαθαρίσουν πριν το τέλος του Ιουνίου (ακόμη και αν παραταθεί η μεταγραφική περίοδος για το θέμα των δανεικών δεν υπάρχει κάτι το συγκεκριμένο).

Για την Ένωση και το μέλλον της συνεργασίας της με τον Αραούχο (δεν έχει αλλάξει κάτι στην κοινή επιθυμία των δυο πλευρών) είναι ξεκάθαρο ότι άμεσα θα υπάρξει επαφή και προφανώς νέα διαπραγμάτευση από τις δυο ομάδες. Το ρεπορτάζ αναφέρει ότι η Λας Πάλμας είναι διατεθειμένη να ακούσει τι νέο, τι διαφορετικό πιο σωστά, έχει να προτείνει η ΑΕΚ προκειμένου να συνεχίσει να έχει στο ρόστερ της τον «Τσίνο». Κι είναι λογικό γιατί ο βασικός στόχος της ισπανικής ομάδας παραμένει να ξεφορτωθεί το ποσό των 1.2 εκατ. ευρώ που κερδίζει ετησίως ο Αργεντινός φορ!

Στο «κιτρινόμαυρο στρατόπεδο» γνωρίζουν ήδη τους «δρόμους» που μπορούν να επιλέξουν για να έχουν πιθανότητες (αυξημένες) να πετύχουν ένα deal που θα τους διατηρήσει την αδυναμία τους, τον Αραούχο, στο ρόστερ τους. Ο πρώτος και πιο εύκολος είναι να υπάρξει νέος δανεισμός με αλλαγή στο ποσό της οψιόν αγοράς. Κοινώς να πέσει κοντά στο 1.5 εκατ. ευρώ η αγορά του αφού εννοείται πως έχουν αλλάξει τα δεδομένα για κάθε ποδοσφαιριστή και club είτε πρόκειται για πώληση είτε για αγορά...

Υπάρχει και η οδός της νέας άμεσης διαπραγμάτευσης για την αγορά του «Τσίνο». Να επιχειρήσει κοινώς η ΑΕΚ να ρίξει τη τιμή σε πολύ μεγάλο βαθμό, από ένα έως ενάμιση εκατ. ευρώ, ώστε να προχωρήσει άμεσα στην απόκτησή του. Εννοείται πως ακόμη κι αυτό να συμβεί η Ένωση θα επιδιώξει να δώσει το όποιο ποσό σε δόσεις (δυο ή και τρεις)... Είναι μια επιλογή που αναμενόμα το ένα club ποντάρει και εστιάζει στην ανάγκη του άλλου να γλιτώσει χρήματα και να βάλει και ένα ποσό στα ταμεία του. Διότι για παράδειγμα αν dealαρουν τη μεταγραφή στο 1.5 εκατ. ευρώ το συνολικό όφελος στον οικονομικό τους απολογισμό θα είναι στα 2.7 εκατ. ευρώ αφού συνυπολογίσουμε και το ετήσιο συμβόλαιό του.

Τρίτος δρόμος δύσκολα θα υπάρξει εκτός αν εστιάσουν σε ένα απλό δανεισμό χωρίς όρους συμφωνίας για μεταγραφή και με ανανέωση του ραντεβού σε νέα διαπραγμάτευση για το ενδεχόμενο deal το επόμενο καλοκαίρι με το οικονομικό αντίτιμο να ορίζεται τότε σε νέα κουβέντα μεταξύ των δυο club. Κάτι που μοιάζει αδύνατο να ενδιαφέρει την ΑΕΚ και το οποίο θα το αποφάσιζαν αν βρίσκονταν με το... πιστόλι στο κρόταφο για τη θέση του φορ, κάτι που δεν ισχύει για την Ένωση αφού ο Ολιβέιρα έχει ακόμη συμβόλαιο με την ομάδα (έως το επόμενο καλοκαίρι).

Οι Μάχες Των Play Off είναι στο Gazzetta.gr

Τα πιο συναρπαστικά Play Off της δεκαετίας είναι στο Gazzetta.gr! Όλα τα αθλητικά νέα για την αγαπημένη σου ομάδα, σε συνεχή ενημέρωση. Ακολούθησε το Gazzetta και θα είσαι πάντα ενημερωμένος για το πρόγραμμα των Play Off, την βαθμολογία των ομάδων, τις μεταδόσεις και φυσικά παρακολουθείτε live τα Play Off μέσα από το Game Center!

 

SUPERLEAGUE Τελευταία Νέα