Τα 10 ωραιότερα ευρωπαϊκά γκολ του Παναθηναϊκού! (vid & poll)

Τα 10 ωραιότερα ευρωπαϊκά γκολ του Παναθηναϊκού! (vid & poll)

Νίκος Αθανασίου Νίκος Αθανασίου
Τα 10 ωραιότερα ευρωπαϊκά γκολ του Παναθηναϊκού! (vid & poll)

bet365

Ο Νίκος Αθανασίου διάλεξε και σας παρουσιάζει σε ένα βίντεο τα δέκα πιο όμορφα ευρωπαϊκά γκολ του Τριφυλλιού! Ποιο είναι το δικό σας αγαπημένο;

Σούπερ προσφορά* στα Virtual Sports | *Ισχύουν όροι & προϋποθέσεις

Γκολάρες. Τουλάχιστον μια εικοσάδα. Τρομερές ομαδικές συνεργασίες, μοναδικές ατομικές ενέργειες και σουτάρες! Στο πιο υψηλό επίπεδο του ευρωπαϊκού ποδοσφαίρου, όταν ο Παναθηναϊκός ήταν... Panathinaikos και έκανε περήφανη όλη την Ελλάδα με τις επιτυχίες του!
Στο ερώτημα ᾽᾽ποια είναι τα πιο όμορφα γκολ του Παναθηναϊκού στην Ευρώπη᾽᾽, είναι εύκολο να ξεχωρίσεις μια εικοσάδα αλλά πολύ δύσκολο να αφήσεις δέκα στην άκρη και στην συνέχεια να φτιάξεις ένα top-10! Όπως για παράδειγμα το γκολ του Καμάρα κόντρα στον Ερυθρό Αστέρα, τις σουτάρες του Μπασινά σε Κωνσταντινούπολη και Γλασκώβη ή το φοβερό γκολ του Έκι απέναντι στην Ρόζενμποργκ.
Για αυτό είπα να αφήσω στην άκρη συναισθηματισμούς και εντελώς υποκειμενικά κριτήρια και να βάλω κάποια δεδομένα στην επιλογή. Αυτά, κατά σειρά είναι:
*Δείκτης δυσκολἰας.
*Το πόσο εντυπωσιακό ήταν.
* Το πόσο σημαντικό ήταν.
Άφησα στο τέλος το πόσο σημαντικά ήταν γιατί η επιλογή στην διαμόρφωση της δεκάδας θα ήταν εύκολη αν πήγαινε με αυτό το κριτήριο πρώτο. Εξάλλου λέμε τα πιο όμορφα, όχι τα πιο σημαντικά...
Πριν περάσουμε στο βίντεο που παρόμοιο δεν υπάρχει αυτή την στιγμή στο διαδίκτυο και... φάγαμε αρκετή ώρα για να γίνει, ας δούμε με λίγα λόγια και καλά το ᾽᾽γιατί᾽᾽ των επιλογών.
1. Κριστόφ Βαζέχα vs Ajax, ημιτελικά Champions League
Ημιτελικά της κορυφαίας διασυλλογικής διοργάνωσης, αντίπαλος η καλύτερη ομάδα τότε του κόσμου. Ο Παναθηναϊκός στα τελευταία λεπτά του αγώνα βγάζει μια αντεπίθεση για σεμινάριο. Μπορεί όλοι μας να μένουμε στην εκτέλεση του Βαζέχα αλλά το γκολ ξεκινά από την σωστή πάσα του Αποστολάκη στο αμυντικό τρίτο, την κούρσα του Δώνη, την κίνηση του Μάρκου που μπερδεύει την άμυνα και φυσικά το εκπληκτικό πλασέ του Χρηστάρα. Υπέροχη φάση, σπουδαίο γκολ.
2. Χουάν Χοσέ Μπορέλι vs Legia, προημιτελικά Champions League
Προημιτελικά Champions League. Ο Παναθηναϊκός στον επαναληπτικό με την Λέγκια είναι μπροστά 2-0 και ο Χουάν Χοσέ Μπορέλι... καθαρίζει την πρόκριση στους ᾽᾽4᾽᾽ με... μαγεία! Μέσα σε λίγα μέτρα καταφέρνει να χορέψει την αντίπαλη άμυνα και να στείλει την μπάλα εκεί που δεν πιάνεται. Μοναδική ατομική ενέργεια από τον Αργεντινό!
3. Έκι Γκονζάλες vs Arsenal, όμιλοι Champions League
Απίθανη έμπνευση να στείλει την μπάλα από τόσο μεγάλη απόσταση και πλάγια προς την εστία για να... κρεμάσει τον αντίπαλο πορτιέρο. Ο Έκι Γκονζάλες σε μία πανέξυπνη κίνηση που για να πάει εκεί που πάει η μπάλα, θέλει φυσικά και την κατάλληλη τεχνική, το τέλειο χτύπημα.
4. Δημήτρης Σαραβάκος vs Juventus, UEFA CUP
Ο Παναθηναϊκός νικά την Γιουβέντους 1-0 στο ΟΑΚΑ και βάζει βάσεις πρόκρισης για τον τρίτο γύρο του Κυπέλλου ΟΥΕΦΑ. Για να φτάσει στην επικράτηση, χρειάστηκε ένα τρομερό βολέ του Δημήτρη Σαραβάκου έξω από την περιοχή. Ο Μητσάρας όπλισε και με... ρουκέτα έκρινε την αναμέτρηση!
5. Δημήτρης Σαραβάκος vs Goteborg, όμιλοι Champions League
Ένα γκολ, μια φάση που μοιάζει αρκετά με το γκολ του Μπορέλι κόντρα στην Λέγκια. Σαν να το... ξεπατίκωσε ο Αργεντινός κάμποσα χρόνια αργότερα. Ο μεγάλος μικρός του ελληνικού ποδοσφαίρου με κοφτές ντρίμπλες σε πολύ μικρό χώρο και ιδανικό τελείωμα σκόραρε ξανά απέναντι στους Σουηδούς!
6. Πάουλο Σόουζα vs Juventus, όμιλοι Champions League
Ο Παναθηναϊκός εκείνο το βράδυ, στην τελευταία αγωνιστική των ομίλων, ήθελε μόνο νίκη κόντρα στην Γιουβέντους. Ο Πάουλο Σόουζα με το απίθανο αυτό φάουλ έκανε την αρχή σε ένα μαγικό παιχνίδι για το Τριφύλλι. Όλοι πίστεψαν πως ο Πορτογάλος θα κάνει σέντρα, εκείνος είδε πως τον ευνοεί η θέση του Φαν ντε Σαρ κάτω από τα δοκάρια και με απευθείας εκτέλεση, σημείωσε ένα τρομερό τέρμα!
7. Μιχάλης Κωνσταντίνου vs Barcelona, προημιτελικά Champions League
Προημιτελικά. Καμπ Νου, Μπαρτσελόνα. Ο Μιχάλης Κωνσταντίνου από τα 30 μέτρα, με αυτή την... οβίδα, έδινε τέραστιο προβάδισμα πρόκρισης στον Παναθηναϊκό μετά το υπέρ του 1-0 στην Λεωφόρο. Ο Κύπριος ρόλαρε πάνω στο σώμα του αντίπαλου αμυντικού και χωρίς να το σκεφτεί το μπουμπούνισε!
8. Γιώργος Καραγκούνης vs Werder Bremen, όμιλοι Champions League
Μία από τις τέσσερες γκολάρες του τυπάρα στον θεσμό. Μία από τις δύο που βρίσκονται στα κορυφαία δέκα! Οι άλλες δύο είναι: η κεφαλιά ψαράκι κόντρα στην Άρσεναλ και το φάουλ κόντρα στην Γιουνάϊτεντ στο Ολντ Τράφορντ. Στο 8, συναντάμε το τρομερό φαλτσαριστό σουτ που έπιασε πάνω στην κίνηση κόντρα στην Βέρντερ Βρέμης έξω από την περιοχή!
9. Γιάννης Γκούμας vs Juventus, όμιλοι Champions League
Ο κεντρικός αμυντικός του Παναθηναϊκού βρίσκει την μπάλα στρωμένη στο δεξί και με ένα τρομερό σουτ την στέλνει να καρφωθεί στο... παράθυρο! Ο Γκούμας έχει πετύχει πολύ όμορφα γκολ στην καριέρα του, ίσως και το πιο όμορφο στην ιστορία του συλλόγου, με εναέριο ψαλίδι κόντρα στην Παναχαϊκή. Στην Ευρώπη, έχει σκοράρει με σουτ έξω από την περιοχή κόντρα στην Ρεϊντζερς αλλά και με καρφωτή κεφαλιά απέναντι στην Ρεάλ Μαδρίτης! Αυτό απέναντι στην μεγάλη κυρία, ήταν σαφώς το πιο εντυπωσιακό!
10. Γιώργος Καραγκούνης vs Villarreal, Φάση των 16, Champions League
Ξανά ο τυπάρας. Στο Μαδριγάλ. Φάση των 16 του Champions League. Φοβερό σουτ εκτός περιοχής με το δεξί, η μπάλα στο ᾽᾽γάμα᾽᾽ και με αυτό το 1-1 το Τριφύλλι έπαιρνε προβάδισμα πρόκρισης για τα προημιτελικά. Πολύ όμορφο και σημαντικό γκολ.

Οι Μάχες Των Play Off είναι στο Gazzetta.gr

Τα πιο συναρπαστικά Play Off της δεκαετίας είναι στο Gazzetta.gr! Όλα τα αθλητικά νέα για την αγαπημένη σου ομάδα, σε συνεχή ενημέρωση. Ακολούθησε το Gazzetta και θα είσαι πάντα ενημερωμένος για το πρόγραμμα των Play Off, την βαθμολογία των ομάδων, τις μεταδόσεις και φυσικά παρακολουθείτε live τα Play Off μέσα από το Game Center!

Νίκος Αθανασίου
Νίκος Αθανασίου

Από τότε που θυμάται την ύπαρξή του o Νίκος Αθανασίου, λατρεύει τον Παναθηναϊκό και το ποδόσφαιρο. Από το 2008 μέχρι και σήμερα είναι υπεύθυνος για το ρεπορτάζ του Τριφυλλιού στο δεύτερο σπίτι του, στο μεγαλύτερο επαγγελματικό όνειρο που θα μπορούσε να γίνει πραγματικότητα, στο Gazzetta.gr και ενώ είχε προηγηθεί η Αθλητική Ηχώ, το Κανάλι 1(90.4) και ένα πέρασμα από το Leoforos.gr. Στο πέρασμα των χρόνων δεν σταμάτησε ποτέ με την ίδια αγάπη και αφοσίωση να παίζει Football Manager, να ακούει όλων των ειδών τις μουσικές ακόμη και αν μέσα σε δέκα λεπτά μπορεί να συνυπάρξουν ο Μητροπάνος με τον Hoyem και ο Αργυρός με τους Active Member, να θεωρεί ομορφότερο μέρος στο πλανήτη το Αίας Κλαμπ και να μην μπορεί με τίποτα και για κανέναν λόγο να παρακολουθήσει αγώνες από τα μπουθ της Λεωφόρου, βρίσκοντας πάντα εναλλακτικές για να συνδυάζει τη δουλειά με την... τρέλα. Τα τελευταία χρόνια μαθαίνει, αναλύει και παρατηρεί το αγαπημένο του σπορ μέσα από μια σειρά επιμορφωτικών προγραμμάτων και διπλωμάτων management, ανάλυσης, τακτικής και scouting, τα καλύτερα «δώρα» που θα μπορούσε ποτέ να κάνει στον εαυτό του σε σχέση με το ποδόσφαιρο.