Εσύ τί θυμάσαι από την ευκαιρία του Βλάοβιτς; (vid & pics)

Νίκος Αθανασίου Νίκος Αθανασίου
Εσύ τί θυμάσαι από την ευκαιρία του Βλάοβιτς; (vid & pics)

bet365

Ο Γιώργος Καραγκούνης, ο Τάκης Φύσσας, ο Γιαν Μικάελσεν και ο Μιχάλης Τσαμπάς εξηγούν στον Νίκο Αθανασίου το πως έζησαν την μεγαλύτερη χαμένη ευκαιρία στην ιστορία του Παναθηναϊκού! Eσείς τι κάνατε;

bwin - Περισσότερα από 2100 παιχνίδια καζίνο για να επιλέξεις. |21+

H απόλυτη δικαίωση του Ίβιτσα Όσιμ. Μπάλα: η μεγαλύτερη πόρνη. Ακόμη και αν πρέπει να αποφύγουμε το τσουβάλιασμα, αυτή η μπάλα, εκείνου του προημιτελικού ήταν σίγουρα τέτοια! Είναι η μπάλα που σταματά το πόδι του Πουγιόλ πάνω στην γραμμή στην προβολή του Μιχάλη Κωνσταντίνου, είναι η μπάλα που περνά χιλιοστά μακριά από την εστία της Μπαρτσελόνα στο σουτ του Γκόραν Βλάοβιτς στα τελευταία δευτερόλεπτα του ματς!
Δίχως αμφιβολία είναι η μεγαλύτερη χαμένη ευκαιρία στην ιστορία του Παναθηναϊκού, αν αναλογιστεί κανείς το διακύβευμα εκείνου του αγώνα. Μία πρόκριση στα ημιτελικά του Champions League. Στην σύγχρονη ιστορία του συλλόγου μόνο εκείνη του Κριστόφ Βαζέχα στο 2-2 με τον Ολυμπιακό το 2000 που κρίνει ένα πρωτάθλημα, μπορεί να συγκριθεί μαζί της.
Είναι τόσο σπουδαία αυτή η χαμένη ευκαιρία του Βλαοβιτς , που 19 χρόνια μετά μνημονεύεται και θα συνεχίσει να μνημονεύεται . Όσο σπουδαία ήταν φυσικά και η εμφάνιση του Παναθηναϊκού στο Καμπ Νου που ανάγκασε το καμάρι της Καταλονίας να κάνει καθυστερήσεις και να παρακαλά να ακουστεί το τελευταίο σφύριγμα του διαιτητή.
Αν έπρεπε να απαντήσω στο ερώτημα του τίτλου; Τι θυμάμαι από εκείνο το βράδυ; Τα πάντα. Τον τρελό μου πανηγυρισμό στην γκολάρα του Κωνσταντίνου όπου έτρεχα πανικόβλητος στον κήπο του σπιτιού και ούρλιαζα ᾽᾽γκολ γκολ γκολ᾽᾽μέχρι την πίστη μου στο 3-1 της Μπαρτσελόνα, πως αυτή η ομάδα δεν θα παραδοθεί και θα αντιδράσει. Θυμάμαι ένα χειριστήριο του playstation να γίνεται κομμάτια στην ευκαιρία του Μιχάλη και σε εκείνη του Βλάοβιτς; Παγωμάρα. Δεν θυμάμαι πόση ώρα έκανα να μιλήσω. Δεν μπορεί να μην μπήκε μέσα η ρουφιάνα! Δεν γίνεται...
Μέρα που είναι, 19 χρόνια συμπληρώνονται σήμερα από εκείνο το βράδυ, ζήτησα από 4 ανθρώπους που έζησαν αυτή την εμπειρία, να μου περιγράψουν τα βιώματά τους. Τρεις πάτησαν το χορτάρι του Καμπ Νου, φορώντας την φανέλα με το τριφύλλι και ένας κάλυψε δημοσιογραφικά εκείνο τον αγώνα!
Γιώργος Καραγκούνης, Τάκης Φύσσας, Γιαν Μικάελσεν. Τρεις πρωταγωνιστές εκείνης της πορείας, τρεις ποδοσφαιριστές που το έζησαν από μέσα και ο αρχισυντάκτης του gazzetta.gr, Μιχάλης Τσαμπάς, εξιστορούν τις δικές του αναμνήσεις από εκείνη την τεράστια, την μοναδική, την απίθανη ευκαιρία...
''ΣΗΚΩΘΗΚΑΜΕ ΝΑ ΠΑΝΗΓΥΡΙΣΟΥΜΕ''!
Με κομμένο χιαστό. Για ένα τέταρτο περίπου. Μόνο εκείνος θα μπορούσε να το κάνει. Μόνο ο Γιώργος Καραγκούνης θα έδειχνε τόση τρέλα, τόσο μεγάλη αυταπάρνηση, τόσο μεγάλη καψούρα να παίξει αυτό το ματς και να βοηθήσει τον Παναθηναϊκό να περάσει στους 4. Είδε το φινάλε του πρώτου μέρους και την επανάληψη από τον πάγκο. Με τον πάγο στο πόδι σηκώθηκε να πανηγυρίσει το γκολ του Βλάοβιτς! Όπως όλος ο πάγκος. Μόνο που η μπάλα δεν κατέληξε ποτέ στο πλεκτό...
᾽Όποιος ξαναδεί το βίντεο μπορεἰ να καταλάβει τι έγινε εκείνη την στιγμή. Εγώ είμαι στον πάγκο, με πάγο στο πόδι. Σηκωθήκαμε όλοι όρθιοι να πανηγυρίσουμε, νομίζαμε πως η μπάλα πήγε μέσα...᾽᾽.
᾽Ἠ ΣΙΩΠΗ ΤΟΥ ΚΑΜΠ ΝΟΥ''!
Σε εκείνη την τρομερή πορεία, ο Τάκης Φύσσας ήταν από τους πρωταγωνιστές της αμυντικής γραμμής. Βασικός και αναντικατάστατος, εξαιρετικός. Ο πρωταθλητής Ευρώπης με την Ελλάδα το 2004 δεν έχει ξεχάσει στιγμή από εκείνο το βράδυ.
᾽᾽Θυμάμαι τις συνεχόμενες ευκαιρίες για να βάλουμε το πολυπόθητο γκολ. Όλο το γήπεδο σφύριζε να λήξει το ματς. Μέχρι που επικρατεί σιγή ώσπου να δούμε που θα καταλήξει το σουτ του Βλαοβιτς! Μπορεί να μην μπήκε αλλά η ιστορία έγραψε πως ο Παναθηναϊκός πραγματοποίησε τετοια εμφάνιση και διεκδίκησε στα ίσα την πρόκριση όπως καμία άλλη ελληνική ομάδα έχει κάνει μέχρι τώρα στο υψηλότερο επίπεδο του Τσάμπιονς Λιγκ᾽᾽.
''ΔΕΝ ΗΘΕΛΑ ΝΑ ΤΗΝ ΞΑΝΑΔΩ''!
Αντικατέστησε τον Καραγκούνη στο τελευταίο λεπτό του πρώτου μέρους. Ο Γιαν Μικάελσεν δεν ήθελε να ξαναδεί την ευκαιρία του Βλαοβιτς στην τηλεόραση. Την είδε κάποιες μέρες αργότερα...
᾽᾽Δεκαννιά χρόνια, ε; Ακόμη νιώθω την ίδια απογοήτευση για εκείνο το βράδυ, ακόμη νιώθω το ίδιο, όταν σκέφτομαι πως αυτό το σουτ πέρασε άουτ. Να σκεφτείς δεν ήθελα να την δω στην τηλεόραση. Την είδα κάποιες μέρες αργότερα. Ήμασταν πολύ άτυχοι αλλά δώσαμε ότι είχαμε και δεν είχαμε για να πάρουμε την πρόκριση᾽᾽.

᾽᾽ΚΑΘΗΛΩΜΕΝΟΙ ΣΤΟ ΧΟΡΤΑΡΙ, ΚΑΘΗΛΩΜΕΝΟΙ ΚΑΙ ΣΤΑ ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΙΚΑ''

Απεσταλμένος της ᾽Ἀθλητικής Ηχούς᾽᾽στην Βαρκελώνη, ο αρχισυντάκτης του gazzetta.gr, Μιχάλης Τσαμπάς, έζησε από κοντά το θρίλερ του Καμπ Νου που θα παραμείνει αξέχαστο!
᾽Στις ταινίες ο ταύρος αποφεύγει τα χτυπήματα, αλλά στο φινάλε ο ταυρομάχος καταφέρνει το μοιραίο με την τελευταία λόγχη που του έχει απομείνει την φαρέτρα. Στην… αρένα του Καμπ Νου τα πράγματα ήταν διαφορετικά. Σαν σήμερα, 9 του Απρίλη, πριν από 18 χρόνια. Ο ταυρομάχος Παναθηναϊκός είχε… στριμώξει τον ταύρο τη Μπαρτσελόνα στην γωνιά αλλά δεν τα κατάφερε. Τα χτυπήματα συνεχόμενα στο φινάλε. Το πρώτο με τον Κωνσταντίνου, το δεύτερο με τον Ολιζαντέμπε, το τρίτο με τον Βλάοβιτς.
Στην… ιστορική, πλέον, αλησμόνητη φάση του Κροάτη ο «μισός» Παναθηναϊκός είναι πεσμένος στο χορτάρι. Ανάλογα συναισθήματα και στα δημοσιογραφικά του γηπέδου, στο κομμάτι όπου βρίσκονταν οι απεσταλμένοι των ελληνικών εφημερίδων. Με τον Γιώργο τον Σπανουδάκη, απεσταλμένοι τότε από την Αθλητική Ηχώ μείναμε παγωμένοι και καθηλωμένοι στις θέσεις. Το ίδιο και όλοι οι άλλοι συνάδελφοι γύρω μας. Δεν θυμάμαι πόση ώρα μείναμε εκεί μέχρι να κατεβούμε όλους τους ορόφους και να βρεθούμε στη μικτή ζώνη.
Αυτό που θυμάμαι καλά, είναι πως στο πούλμαν της επιστροφής από το γήπεδο μας ανακοινώθηκε πως το mini bar από το ξενοδοχείο θα είναι free! Μάλλον για να ξεχάσουμε μέσω του αλκοόλ την ευκαιρία αυτή. Δεν έπιασε το τρικ… 18 χρόνια μετά όλοι την θυμούνται ακόμη᾽᾽.
Εσύ τι θυμάσαι από την χαμένη ευκαιρία του Βλάοβιτς;

Υ.Γ: Το υπέροχο σκίτσο είναι του Πέτρου Μπάλτα και τον ευχαριστώ θερμά που μου επέτρεψε να ντύσω αυτό το σημείωμα, με την υπέροχη δημιουργία του.

Οι Μάχες Των Play Off είναι στο Gazzetta.gr

Τα πιο συναρπαστικά Play Off της δεκαετίας είναι στο Gazzetta.gr! Όλα τα αθλητικά νέα για την αγαπημένη σου ομάδα, σε συνεχή ενημέρωση. Ακολούθησε το Gazzetta και θα είσαι πάντα ενημερωμένος για το πρόγραμμα των Play Off, την βαθμολογία των ομάδων, τις μεταδόσεις και φυσικά παρακολουθείτε live τα Play Off μέσα από το Game Center!

Νίκος Αθανασίου
Νίκος Αθανασίου

Από τότε που θυμάται την ύπαρξή του o Νίκος Αθανασίου, λατρεύει τον Παναθηναϊκό και το ποδόσφαιρο. Από το 2008 μέχρι και σήμερα είναι υπεύθυνος για το ρεπορτάζ του Τριφυλλιού στο δεύτερο σπίτι του, στο μεγαλύτερο επαγγελματικό όνειρο που θα μπορούσε να γίνει πραγματικότητα, στο Gazzetta.gr και ενώ είχε προηγηθεί η Αθλητική Ηχώ, το Κανάλι 1(90.4) και ένα πέρασμα από το Leoforos.gr. Στο πέρασμα των χρόνων δεν σταμάτησε ποτέ με την ίδια αγάπη και αφοσίωση να παίζει Football Manager, να ακούει όλων των ειδών τις μουσικές ακόμη και αν μέσα σε δέκα λεπτά μπορεί να συνυπάρξουν ο Μητροπάνος με τον Hoyem και ο Αργυρός με τους Active Member, να θεωρεί ομορφότερο μέρος στο πλανήτη το Αίας Κλαμπ και να μην μπορεί με τίποτα και για κανέναν λόγο να παρακολουθήσει αγώνες από τα μπουθ της Λεωφόρου, βρίσκοντας πάντα εναλλακτικές για να συνδυάζει τη δουλειά με την... τρέλα. Τα τελευταία χρόνια μαθαίνει, αναλύει και παρατηρεί το αγαπημένο του σπορ μέσα από μια σειρά επιμορφωτικών προγραμμάτων και διπλωμάτων management, ανάλυσης, τακτικής και scouting, τα καλύτερα «δώρα» που θα μπορούσε ποτέ να κάνει στον εαυτό του σε σχέση με το ποδόσφαιρο.