Αυτά χωρίζουν και ενώνουν Άρη και Χαβιέρ Ματίγια

Αυτά χωρίζουν και ενώνουν Άρη και Χαβιέρ Ματίγια

Βασίλης Βλαχόπουλος
Αυτά χωρίζουν και ενώνουν Άρη και Χαβιέρ Ματίγια

bet365

Οι διαπραγματεύσεις μεταξύ Άρη και Χαβιέρ Ματίγια βρίσκονται στην κορύφωσή τους και το gazzetta.gr καταθέτει όλα τα δεδομένα, εστιάζοντας στα σημεία της διαφωνίας.

Κάθε Τετάρτη σε περιμένουν περιστροφές* στο καζίνο της bwin. |21+ *Ισχύουν όροι και προϋποθέσεις.

Στην τελευταία (πρόσφατη) επικοινωνία των ανθρώπων του Άρη τόσο με τον Ισπανό μέσο όσο και με τον ατζέντη του, δόθηκε μικρό χρονικό περιθώριο από την πλευρά των «κίτρινων» ούτως ώστε να απαντήσει στην πρόταση που του κατέθεσαν με τη σημείωση ότι δεν υπάρχει περίπτωση αναπροσαρμογής της. Αυτό σημαίνει ότι εντός των επόμενων ωρών θα φανεί αν ο έμπειρος μέσος θα φοράει τη φανέλα του Άρη για την ερχόμενη αγωνιστική περίοδο.

Η αλήθεια είναι ότι, προ τεσσάρων μηνών, το σενάριο παραμονής του Ματίγια συγκέντρωνε λίγες πιθανότητες. Ίσως γιατί στο μυαλό του Ισπανού ήταν η επιστροφή στην Primera Division. Κακά τα ψέματα, αν η καριέρα του δεν «μαστιζόταν» από σοβαρούς τραυματισμούς και δεν χρειαζόταν (στην πιο παραγωγική ποδοσφαιρικά ηλικία) να μείνει εκτός αγωνιστικής δράσης για σχεδόν 26 μήνες, προφανώς δεν θα έφευγε ποτέ από τη χώρα του. Παρά τις όποιες σκέψεις επιστροφής, δεν προέκυψε ρεαλιστικό σενάριο επιστροφής. Παράλληλά, η οικογένεια του είναι ευτυχισμένη στη Θεσσαλονίκη, λατρεύει το περιβάλλον της πόλης και σε συνδυασμό με τον ρόλο που έχει στην ομάδα, αυτομάτως αυξήθηκαν οι πιθανότητες παραμονής του.

Οι πρώτες συζητήσεις μεταξύ Άρη και παίκτη έγιναν το περασμένο φθινόπωρο, αλλά οι ουσιαστικές κουβέντες γίνονται στις τελευταίες ημέρες. Το πρώτο σημείο διαφωνίας έχει να κάνει με το χρονικό διάστημα του συμβολαίου. Γνωρίζοντας ότι διανύει τα τελευταία ποδοσφαιρικά χρόνια του, ο Χαβιέρ Ματίγια ζητά διετές κλειστό συμβόλαιο συνεργασίας, ενώ ο Άρης (έχοντας… καεί η γούνα του από τα λάθη που έγιναν το περσινό καλοκαίρι) του προσφέρει 1+1.

Στην πραγματικότητα, προσφέρει το συμβόλαιο που του είχε δώσει και το καλοκαίρι του 2018. Τότε, υπήρχε ένας όρος βάσει του οποίου το συμβόλαιο του παίκτη ανανεωνόταν αυτόματα σε περίπτωση που συμπλήρωνε συγκεκριμένο αριθμό αγώνων (15). Ο Ματίγια τους «κατάπιε» κι έτσι το συμβόλαιο επεκτάθηκε. Κάτι αντίστοιχο προτείνουν οι «κίτρινοι» και τώρα με τη σημείωση ότι ο παίκτης θα διατηρήσει ρόλο βασικού, οπότε αν δεν προκύψει κάποιο απρόοπτο, ουσιαστικά το συμβόλαιο θα είναι διετές. Μην ξεχνάμε ότι ο Ματίγια διανύει το 32ο έτος της ηλικίας του και παράλληλα, παραμένει παίκτης με βαρύ ιατρικό μητρώο.

Το δεύτερο σημείο διαφωνίας έχει οικονομικό χαρακτήρα και για την ακρίβεια σχετίζεται με τα bonus. Ανταμείβοντας τον παίκτη για την προσφορά του, στην πρότασή του ο Άρης δίνει σημαντική αύξηση στον ποδοσφαιριστή, αλλά υπάρχει διαφωνία σχετικά με κάποια bonus. Επί τούτου, οι «κίτρινοι» έχουν ξεκαθαρίσει ότι δεν υπάρχει περίπτωση αναπροσαρμογής του οικονομικού σκέλους της πρότασης καθώς ήδη απέδειξαν το επίπεδο αναγνώρισης της προσφοράς του αθλητή μέσα από την αύξηση των πάγιων αποδοχών του και σημείωσαν ότι περιμένουν απάντηση μέσα στις επόμενες ημέρες ούτως ώστε να κάνουν τον προγραμματισμό τους.

Μάθε πού θα δεις ζωντανά όλους τους αγώνες σήμερα μέσα από το υπερπλήρες Πρόγραμμα TV του Gazzetta.

SUPERLEAGUE Τελευταία Νέα