Ροζ: «Ερωτεύτηκα την Ελλάδα, δεν αποκλείω τίποτα για το μέλλον μου»

Ροζ: «Ερωτεύτηκα την Ελλάδα, δεν αποκλείω τίποτα για το μέλλον μου»

Κώστας Τόπας
Ροζ: «Ερωτεύτηκα την Ελλάδα, δεν αποκλείω τίποτα για το μέλλον μου»
Ο κεντρικός αμυντικός του Αρη, Λίντσεϊ Ροζ, μιλώντας σε Μέσο της χώρας του, αναφέρθηκε στην κατάσταση που επικρατεί στην Ελλάδα αλλά και για το πως προσπαθεί να διατηρηθεί σε φόρμα. Παράλληλα εξέφρασε την αγάπη του για την Ελλάδα τονίζοντας πως δεν αποκλείει τίποτα σχετικά με το μέλλον του.

Αναλυτικά τα όσα είπε στο «oust-france.fr»:

Η Ελλάδα βρίσκεται σε καραντίνα από τις 23 Μαρτίου. Πώς είναι αυτή η περίοδος για σένα;

«Είναι ΟΚ. Τα μέτρα επεκτάθηκαν κατά τρεις ακόμη εβδομάδες, μέχρι τις 27 Απριλίου. Εδώ, η καθημερινή ζωή είναι παρόμοια με αυτά που γίνονται στη Γαλλία. Έχω περισσότερο χρόνο να ασχοληθώ με την οικογένειά μου, να παίξουμε πολλά παιχνίδια, να μαγειρέψω, να φτιάξω κέικ. Πολλές διασκεδαστικές δραστηριότητες, ώστε να είμαστε ικανοποιημένοι και χαρούμενοι».

Πώς έχει οργανωθεί η χώρα;

«Αντιλαμβανόμαστε ότι η κατάσταση είναι σοβαρή. Αλλά στην Ελλάδα έλαβαν μέτρα πριν υπάρξει κάποια τραγωδία στη χώρα, κλείνοντας τα σχολεία και τα εστιατόρια. Ο κόσμος σέβεται και τηρεί τα μέτρα κι έτσι βλέπουμε ότι δεν υπάρχουν πολλά κρούσματα σε καθημερινή βάση».

Το ελληνικό πρωτάθλημα έχει σταματήσει επίσης. Πώς προπονείσαι;

«Συνεχίζω να αθλούμαι. Το λιγότερο μία ώρα κάθε μέρα βγαίνω έξω για τρέξιμο και στη συνέχεια επιστρέφω στο σπίτι για να κάνω ασκήσεις ενδυνάμωσης με βάρη. Μιας και μένω κοντά στο προπονητικό κέντρο, καμιά φορά πηγαίνω και τρέχω μόνος μου. Το κλαμπ δεν είναι υπεύθυνο, αλλά έχω αποφασίσει να πηγαίνω εκεί για να κάνω ασκήσεις και να διατηρώ την επαφή μου με το γήπεδο».

Τι θα γίνει με το ελληνικό πρωτάθλημα;

«Στη Λίγκα θα γίνει μία συνάντηση στις 24 Απριλίου ώστε να αποφασίσουν αν θα συνεχιστεί ή αν θα σταματήσει. Αν θα συνεχιστεί, κάτω από ποιες συνθήκες κι αν θα υπάρχουν μεταδόσεις ή όχι; Θα γίνει κανονικά και το Κύπελλο; Λογικά θα έχουμε απαντήσεις εκείνη την ημερομηνία. Προσωπικά θα ήθελα να συνεχίσουμε με τους οπαδούς μας γιατί είναι σημαντικοί. Κι επίσης θα επιτρέψει στις ομάδες να ζήσουν...».

Στη Γαλλία η προσωρινή αναστολή συμβάσεων είναι ένα μέτρο που έλαβαν οι ομάδες. Τι ισχύει στον Άρη;

«Δεν είναι ακριβώς το ίδιο με τη Γαλλία, όπου η κυβέρνηση πληρώνει το 84% του μισθού. Δεν έχουμε φτάσει εκεί ακόμη, δεν υπάρχει αναστολή συμβάσεων. Ωστόσο ο πρόεδρος της ομάδας μας κάνει ό,τι μπορεί για να μας πληρώσει στο 100%, παρά τις μεγάλες οικονομικές απώλειες. Ξέρουμε ότι δεν υπάρχουν πλέον τηλεοπτικά δικαιώματα ή εισιτήρια. Η κρίση είναι για όλους. Ίσως να μην πάρουμε όλο τον μισθό την πρώτη εβδομάδα, μπορεί τη δεύτερη, θα δούμε».

Το θέμα με τις μειώσεις των συμβολαίων των ποδοσφαιριστών συζητείται παντού. Ποια είναι η άποψή σου;

«Ξέρω ότι έχει ανοίξει μεγάλη κουβέντα, αλλά για την ώρα δεν έχω άποψη για το θέμα».

Τους επόμενους δύο μήνες η Ελληνίδα Πρόεδρος της Δημοκρατίας, Κατερίνα Σακελλαροπούλου, θα προσφέρει τον μισό μισθό της για την καταπολέμηση του κορονοϊού…

«Οι Έλληνες είναι πολύ ενωμένοι, αγαπούν πάρα πολύ τη χώρα τους και θα κάνουν τα πάντα για να βοηθήσουν. Η κίνηση της Προέδρου έχει αναγνωριστεί και εκτιμηθεί από όλους. Αλλά δεν είναι μόνο οι πολιτικοί. Για παράδειγμα ο πρόεδρος της ομάδας μου, βοήθησε στο να έρθουν στη χώρα εκατομμύρια μάσκες από την Κίνα. Όλοι προσπαθούν να βοηθήσουν, ώστε να είμαστε όλοι ασφαλείς και να βγούμε από την κρίση όσο γίνεται πιο γρήγορα».

Η Ελλάδα προέρχεται από μεγάλη οικονομική κρίση, που κράτησε αρκετά χρόνια. Πιστεύεις ότι η πανδημία θα επαναφέρει μια κρίση και ιδιαίτερα στις ομάδες;

«Η χώρα ξεπέρασε την οικονομική κρίση. Τώρα είναι δύσκολο να πω, πώς θα είναι οι ομάδες ή οι δουλειές μετά τον κορονοϊό. Στην Ελλάδα είναι η ίδια κατάσταση με τη Γαλλία. Όλοι είναι στο σκοτάδι, υπάρχει αβεβαιότητα. Αλλά είναι ότι πολλούς ανθρώπους τους απασχολεί το τι θα γίνει μετά».

Προσωπικά, σκέφτεσαι την επόμενη σεζόν;

“Προφανώς, γιατί είχα μία καλή και γεμάτη σεζόν. Δυστυχώς, με τον κορωνοϊό πάγωσαν όλες οι συζητήσεις που ήδη έχουν γίνει. Πρέπει να είσαι υπομονετικός και να έχεις πίστη. Έχω μεγάλες φιλοδοξίες. Ήρθα στην Ελλάδα για να αναστήσω τον εαυτό μου κι ερωτεύτηκα αυτή την χώρα. Έτσι δεν αποκλείω τίποτα για το μέλλον μου. Απλά ελπίζω ο ιός να μην τα σταματήσει όλα”.

SUPERLEAGUE NEWS FEED