Ο Μαρτίνς, οι Τσούμιτς-Κωστή-Νίκολιτς κι οι άλλοι 19 δανεικοί του Ολυμπιακού!

Ο Μαρτίνς, οι Τσούμιτς-Κωστή-Νίκολιτς κι οι άλλοι 19 δανεικοί του Ολυμπιακού!

Ο Μαρτίνς, οι Τσούμιτς-Κωστή-Νίκολιτς κι οι άλλοι 19 δανεικοί του Ολυμπιακού!

bet365

Ο Κ. Νικολακόπουλος καταγράφει στο blog του στο gazzetta τους 23 δανεικούς του Ολυμπιακού και την ιδιαιτερότητα τριών εξ αυτών!

bwin - Περισσότερα από 2100 φρουτάκια για να επιλέξεις. |21+

Ο Ολυμπιακός εδώ και χρόνια φροντίζει κι έχει μία μεγάλη δεξαμενή δανεικών ποδοσφαιριστών, από την οποία κοιτάζει να δει τι μπορεί να «τσιμπήσει» κάθε καλοκαίρι για να δυναμώσει το ρόστερ του.

Έτσι και τώρα, οι «ερυθρόλευκοι» έχουν τη δυνατότητα και διατηρούν δύο ολόκληρες ενδεκάδες δανεικών παικτών, που αν προστεθούν στο ρόστερ των 28 παικτών που διατηρούν αυτή την στιγμή στο επίσημο δυναμικό τους, φτάνουν τους παίκτες τους στους 50!

Ποιες είναι οι δύο ενδεκάδες;

Η μία σε κλασικό 4-2-3-1 με Σιαμπάνη (Νότιγχαμ), Ιγκόρ Σίλβα (Όσιγεκ), Μεριά (Κασίμπασα), Μάρκοβιτς (Λάρισα), Κούτρη (Μαγιόρκα), Ανδρούτσο (Ατρόμητος), Κωστή (Νέα Σαλαμίνα), Βρουσάϊ (Βίλεμ), Τσούμιτς (Ραντνίσκι Νις), Γκερέρο (Λεγκανές), Μανθάτη (Ανόρθωση).

Κι η άλλη σε ένα λίγο περίεργο 3-3-4, αφού δεν έβγαινε αλλιώς, με Τζολάκη, Νίκολιτς (Μλάντοστ), Ευαγγέλου (Πανιώνιος), Φοντέ Καμαρά (Γκαζελέκ), Μασούρα (Λάρισα), Σάλιακα (Λαμία), Κεϊτά (Αζαξιό), Σολδάνο (Μπόκα Τζούνιορς), Ντουρμισάϊ (Άρης), Μάνο (ΟΦΗ), Κάϊπερς (Αζαξιό)

Για τις ανάγκες των δύο ενδεκάδων, ο Σάλιακας μπήκε σε θέση αριστερού μπακ χαφ, όπου έχει παίξει κάποιες φορές, αλλά κατά βάση είναι δεξιός μπακ. Και χρησιμοποιήθηκε κι ο Τζολάκης, που δεν είναι δανεικός, ελλείψει άλλου γκολκίπερ, με συνέπεια να μείνει έξω ο πιτσιρικάς Βοίλης, που παίζει δανεικός στη Κάζα Πία, στη Β΄ κατηγορία Πορτογαλίας.

Σαν μία γενική παρατήρηση, μπορούμε να κάνουμε ότι ο Ολυμπιακός έχει μαζέψει πολλά δεξιά μπακ (τέσσερα!) και δύο αριστερά, με το ένα (Φοντέ Καμαρά, της Γκαζελέκ), στη Γ΄κατηγορία Γαλλίας. Κι ακόμη ότι έχει πολλά σέντερ φορ (πέντε), ενώ κεντρικά-αμυντικά χαφ μόνο τον Ανδρούτσο κι έναν (Κεϊτά) με μηδενική συμμετοχή στη Β’ Γαλλίας. Άρα, θα χρειάζονταν μία καλύτερη ισορροπία.

Μία ειδικότερη και πιο ενδιαφέρουσα νομίζω παρατήρηση: ο Πέδρο Μαρτίνς έχει εικόνα για τους 19 από τους 22 δανεικούς! Είτε τους είχε μαζί του από έξι μήνες έως κι ενάμιση χρόνο, είτε έχει κάνει μαζί τους προετοιμασία, ένα η, δύο καλοκαίρια! Άρα, έχει άποψη.

Μόνο τρεις δεν ξέρει, υπό την έννοια ότι δεν έχει δουλέψει ποτέ μαζί τους. Κι αυτό γιατί πρόκειται για μεταγραφές που έκανε η ομάδα είτε την τελευταία ημέρα του περασμένου καλοκαιριού (βλέπε Νίκολιτς), είτε μέσα στο φθινόπωρο (Τσούμιτς, Κωστή), με τους παίκτες να παραμένουν στις ομάδες τους με το καθεστώς του δανεισμού. Με τον Τσούμιτς και τον Κωστή φυσικά να είναι πιο έτοιμοι από τον πιτσιρικά Νίκολιτς, καθώς είναι βασικοί στις ομάδες τους, με τον Κύπριο και στην ενδεκάδα της Εθνικής ομάδας του και τον Σέρβο στην ενδεκάδα της Εθνικής Ελπίδων.

Κατ΄ επέκταση, να θεωρούμε ως δεδομένο ότι εφόσον συνεχίσει στον πάγκο του Ολυμπιακού ο Μαρτίνς, τουλάχιστον αυτά τα δύο παιδιά (Κωστή, Τσούμιτς) θα θελήσει να τα δει στην προετοιμασία-όποια τέλος πάντων προετοιμασία γίνει αυτό το καλοκαίρι, που μάλλον θα είναι «εκτάκτου ανάγκης».

Άσχετο: https://twitter.com/Esp_Interativo/status/1241862218393640964

Οι Μάχες Των Play Off είναι στο Gazzetta.gr

Τα πιο συναρπαστικά Play Off της δεκαετίας είναι στο Gazzetta.gr! Όλα τα αθλητικά νέα για την αγαπημένη σου ομάδα, σε συνεχή ενημέρωση. Ακολούθησε το Gazzetta και θα είσαι πάντα ενημερωμένος για το πρόγραμμα των Play Off, την βαθμολογία των ομάδων, τις μεταδόσεις και φυσικά παρακολουθείτε live τα Play Off μέσα από το Game Center!

Κώστας Νικολακόπουλος
Κώστας Νικολακόπουλος

Ο Κώστας Νικολακόπουλος έγινε δημοσιογράφος από…σπόντα. Από τη Νομική και τη δικηγορία η, το επάγγελμα του δικαστικού, που υποτίθεται ότι ήταν στα πλάνα του (εξ ου κι οχαρακτηρισμός «ανακριτή» από τον Γ. Λούβαρη!), βρέθηκε ξαφνικά στον ΦΙΛΑΘΛΟ, όταν πρωτογεννήθηκε η ιδέα αυτής της εφημερίδας από τους Ν. Καραγιαννίδη και Ι. Μαθιουδάκη. Ένα χρόνο ρεπορτάζ Πανιώνιου και Αιγάλεω (μαζί), ένα χρόνο ΑΕΚ και από την άνοιξη του 1984 έως και σήμερα ρεπορτάζ Ολυμπιακού, όπου τα έχει δει όλα. Πρώτα τα λεγόμενα πέτρινα χρόνια και μετά πρωταθλήματα το ένα μετά το άλλο. Του αρέσει να γράφει για μεταγραφές, αλλά ο ίδιος τις αποφεύγει. Σε 40 χρόνια έχει κάνει δύο! Το 1992 στο ΦΩΣ του Θ. Νικολαϊδη και μετά στον ΓΑΥΡΟ που στη συνέχεια έγινε ένα με τον Κόκκινο Πρωταθλητή. Πάνω από μία δεκαετία καλύπτει το ρεπορτάζ του Ολυμπιακού στον Σπορ FM.