Ο Άρης και η ανακοίνωση της Διεύθυνσης Αδειοδότησης της ΕΠΟ

Ο Άρης και η ανακοίνωση της Διεύθυνσης Αδειοδότησης της ΕΠΟ

Ο Άρης και η ανακοίνωση της Διεύθυνσης Αδειοδότησης της ΕΠΟ

bet365

Δύο σκέλη της ανακοίνωσης της Διεύθυνση Αδειοδότησης της ΕΠΟ αφορούν την ΠΑΕ Άρης και το gazzetta.gr εξηγεί τους λόγους.

Καταρχήν, είναι πολύ ξεκάθαροι οι λόγοι της σημερινής (5/3) ανακοίνωσης της Διεύθυνσης Αδειοδότησης της ΕΠΟ καθώς προσδοκεί να βάλει ένα τέλος στο καθεστώς παραπληροφόρησης που υπάρχει σχετικά με τους κανόνες αδειοδότησης των ομάδων. Από την μακροσκελή ανακοίνωση, ουσιαστικά υπάρχουν δύο σκέλη τα οποία αφορούν άμεσα την ΠΑΕ Άρης.

Για την ακρίβεια, αναφέρει το ένα σκέλος ότι… «Η Διεύθυνση Αδειοδότησης θα λάβει υπόψη κατά την διαδικασία αξιολόγησης τις οφειλές προς ποδοσφαιριστές, που εμπίπτουν στην υπό το παραπάνω (1) κατηγορία και έχουν βεβαιωθεί με τελεσίδικες αποφάσεις των δικαιοδοτικών οργάνων των ΕΠΟ, FIFA και UEFA. Όπερ σημαίνει αποφάσεις ποδοσφαιρικών δικαστηρίων και όχι αστικών» και το δεύτερο σημειώνει ότι «Για τις ΠΑΕ που έχουν εκδοθεί τελεσίδικες και δεσμευτικές αποφάσεις της FIFA , τα καταλογισθέντα ποσά θεωρούνται οφειλόμενα και θα εξεταστούν υπό το πρίσμα του άρθρου 50 περί ληξιπρόθεσμων οφειλών».

Τα συγκεκριμένα σκέλη αφορούν άμεσα την ΠΑΕ Άρης καθώς υπάρχουν τελεσίδικες αποφάσεις της FIFA (σ. σ. για χρέη απέναντι στους Ντιόγκο Σιστόν, Κριστιάν Πορτίγια, Χαβιέρ Ούμπιντες) και λόγω αυτών επιβλήθηκε στους «κίτρινους» η ποινή απαγόρευσης μεταγραφών. Πρόσφατα, η Πειθαρχική Επιτροπή της FIFA κάλεσε σε απολογία τόσο την ΕΠΟ όσο και την ΠΑΕ Άρης λόγω της έκδοσης δελτίου του Φιορίν Ντουρμισάι και οι δύο πλευρές απολογήθηκαν μέσω υπομνημάτων. Λόγω της συγκεκριμένης κλήσης σε απολογία, για την ΠΑΕ Άρης δημιουργήθηκε το... πεδίο δράσης ώστε να τοποθετηθεί νομικά και να υπερασπιστεί τις θέσεις της, καθώς δεν το είχε πράξει (στις προβλεπόμενες προθεσμίες) όταν λήφθηκε η πρωτόδικη απόφαση.

Σε περίπτωση που γίνουν δεκτοί οι ισχυρισμοί των ΕΠΟ και ΠΑΕ Άρης από την Παγκόσμια Ομοσπονδία, τότε οι Θεσσαλονικείς δεν θα έχουν την υποχρέωση καταβολής του ποσού που επιδικάστηκε στους παίκτες και κατ' επέκταση θα απλοποιηθούν όλα αναφορικά με την αδειοδότησή τους. Στο αντίθετο σενάριο, θα προσφύγουν στο CAS. Εδώ βρίσκεται και το «ζουμί» της υπόθεσης. Στο ενδεχόμενο προσφυγής της ΠΑΕ Άρης στο CAS, η Διεύθυνση Αδειοδότησης της ΕΠΟ δεν θα λάβει υπόψη την τελεσίδικη απόφαση της FIFA, καθώς θα υπάρχει εκκρεμοδικία κι έτσι δεν θα επηρεαστεί η διαδικασία αδειοδότησης της ΠΑΕ Άρης.

Γι’ αυτόν τον λόγο, οι Θεσσαλονικείς έχουν ζητήσει από την Πειθαρχική Επιτροπή της FIFA να κοινοποιήσει την απόφασή της το συντομότερο δυνατό, ούτως ώστε να έχουν δικαίωμα νομικής προσβολής αυτής πριν την εκπνοή των ημερομηνιών για την αδειοδότηση της ΠΑΕ. Το κακό σενάριο για τον Άρη είναι να μην αποφασίσει η Πειθαρχική Επιτροπή της FIFA εντός των προβλεπόμενων ημερομηνιών, καθώς σ’ αυτή την εξέλιξη, ενδέχεται να υποχρεωθούν να αναθεωρήσουν πλήρως την τακτική που ακολουθούν και να προχωρήσουν σε συμβιβασμό με τους παίκτες για να αποφύγουν τυχόν προβλήματα στην αδειοδότηση της εταιρίας.

Οι Μάχες Των Play Off είναι στο Gazzetta.gr

Τα πιο συναρπαστικά Play Off της δεκαετίας είναι στο Gazzetta.gr! Όλα τα αθλητικά νέα για την αγαπημένη σου ομάδα, σε συνεχή ενημέρωση. Ακολούθησε το Gazzetta και θα είσαι πάντα ενημερωμένος για το πρόγραμμα των Play Off, την βαθμολογία των ομάδων, τις μεταδόσεις και φυσικά παρακολουθείτε live τα Play Off μέσα από το Game Center!

 

SUPERLEAGUE Τελευταία Νέα